До там ни докараха...

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

На мен не ми се вижда толкова страшно, важното е да учат.
Panta rhei...
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Моя колежка, днес бе "приятно" изненадана...
Ядосана на ученик от 11 клас, след многобройни забележки го изгонва от часа с думите: "напусни часа, че ме дразниш с поведението си"...
На излизане, младежът я попитал: "А, празниш ли се като те дразня"?!?!?!....:shocked:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

fuego написа:..."напусни часа, че ме дразниш с поведението си"....
Каквото повикало-такова се обадило!
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

глас в пустиня написа:
fuego написа:..."напусни часа, че ме дразниш с поведението си"....
Каквото повикало-такова се обадило!
без причина няма да бъде изгонен от час...
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Доживях да ме заключат в училище :shocked:
Останахме с още три колежки да огледаме за последно образеца и програмата, оказа се, че материалната книга не е попълвана...та до 18:30 часа.
Да, ама НЕ...тръгнахме си, а училището заключено. Учудихме се, защото СОТ-та не се задейства. Оказало се, че лелката е заключила след шефката, изключила служебния си телефон и си тръгнала.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

а шефката:shocked:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Kent написа:а шефката:shocked:
Шефката не разбра...за тази вечер, дано никога да неразбере, защото лелката, всъщност е пенсионерка, която едвам свързва двата края. Работи на 1/2 щат при нас - "охрана"...
С последно предупреждение е, за неспазване на служебни задължения.
Решихме да потърсим къде стоят списъците със служебни и лични телефони на персонала...след кратко 30 минутно търсене постигнахме отличен резултат:bigsmile:

Обадихме се, а тя пътувала в тролея. Казахме й, че в училището има заключени четирима учители, а тя: ама как бееее, аз съм проверила, няма никой?!?!
10 минути обясняваме, че ние сме в даскалото и да се върне, защото, ако шефката научи, то на момента си е подписала молбата за напускане.
Слушах и невярвах на ушите си, да искаш да помогнеш, като я прикриваме от шефката, а тя да ни се кара по телефона, че е 19:15 и какво търсим още там...
Естествено, върна се да ни отключи, а ние си седяхме, че и още работа свършихме до нейното идване. Дойде към 19:45 ч. каза, че сме луди за връзване и къде сме били, че не ние е видяла?!?!?!
Дирекцията отворена, естествено говорим високо, даскали...подпушили от всякъде от документация, а тя не ни чула?!

Ще съм щастлива ако тази случка нестигне до шефката, защото познавам една от колежките, която много обича да прави интриги и да се подмазва...

Знам само, че това бе най - дългият ми работен ден, влязла съм в 07:20, започнала съм часове от 08:00 до 14:30 ( общо 7 часа )...с два прозореца...и от 15:00 до 19:30 съм писала като счетоводител....
По-лошото е, че съм донесла 148 теста за проверка, а това е 1/3 от чакащата ме в нас работа :(

п.п даскали..:-)
п.п 2 лат, не съм те забравила за обещанието да споделя и хубави ситуации от училище :-)
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Кметът Иванов към майка: Като те събаря един лев, прибирай детето си вкъщи...
http://novinarug.com/news/2013/11/21/%D ... %80%D1%8F/
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:Кметът Иванов към майка: Като те събаря един лев, прибирай детето си вкъщи...
Иванов може би е простак, но е прав:
Иванов:
- Вие имате право на избор, госпожо, щом можете за 70 лева това дете да си го гледате вкъщи и да му давате, това което му дава детската градина…
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

holi_day написа:Кметът Иванов към майка: Като те събаря един лев, прибирай детето си вкъщи...
Всичко се прави с пари, за съжаление....
Ако отида в кантора "Преводи и Легализация", плащам и то доста солено. Ако поискам консултация с адвокат или лекар, плащам. Отивам при личния лекар, въпреки здравната осигуровка - плащам, без да ми се издаде касов бон. Защо тогава 70 лева изглеждат много за цял месец престой в детска градина?
Не може да се иска качествено образование и то без пари.
Не одобрявам Иванов, но и на него му е писнало....
Била самотна майка, ами да е мислила, преди да създава поколение. Други имали три деца...ами има презервативи. Когато създаваш поколение, то трябва да можеш да поемеш и отговорност.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

фуего в много различна светлина блестиш в момента:-)
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Kent написа:фуего в много различна светлина блестиш в момента:-)
светлината е същата, може ъгълът, от който ме виждаш да е друг :-)
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Вместо контрапункт - https://www.youtube.com/watch?v=Y47T1KFckZY

пп. Когато шефът на НС "съветва" студентите да емигрират щом не им понася/изнася тук, какво можеш да очакваш от някакво треторазрядно дебилно дерибейче?! Тия са готови/способни да бъдат шефове на празни градове и държави, та и на гробища дори само и само да са "първи"...
Не очаквай хора които са си навили на масрафа да те разберат. Как се отглеждат три деца със 600 лева на месец? И по дяволите, та нали точно тоя лев дето събаря семейства или проблемните 70 лева карат хиляди хора да живеят скотски в панелните гета на СФ, варна и разни други по-дребни, за да могат разни други "интелектуалци" да ги упрекват, че не им стига акъла дори да емигрират...Пф-ф-ф-ф-ф...
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

fuego написа:
Всичко се прави с пари, за съжаление....
Ако отида в кантора "Преводи и Легализация", плащам и то доста солено. Ако поискам консултация с адвокат или лекар, плащам. Отивам при личния лекар, въпреки здравната осигуровка - плащам, без да ми се издаде касов бон. Защо тогава 70 лева изглеждат много за цял месец престой в детска градина?
Не може да се иска качествено образование и то без пари.
Не одобрявам Иванов, но и на него му е писнало....
Била самотна майка, ами да е мислила, преди да създава поколение. Други имали три деца...ами има презервативи. Когато създаваш поколение, то трябва да можеш да поемеш и отговорност.
що ли не ми се пише... нито споделя мои мисли...
реално тези 20 лева повече не плащат почти нищо на фона на бюджета на ДГ
сметни детска градина със 100 деца
100х20лв=2000лв/мес
за годината - 24 хил
ще каже някой: ауууу! мн пари! с тях могат чудеса да се направят
да, ама не
реалната събираемост ще е наполовина
защото посещението на ДГ няма задължителен характер и като е болно детето или отсъства по др.причини, няма плащане

средствата от бюджета се отпускат на градината съгласно единните разходни стандарти
http://www.minedu.government.bg/opencms ... MS_327.PDF
сметни 100 деца х средно 1500-1600 лв/годишно по ЕРС
150-160 хил лв
и пак ще кажете: аууу! процентно пак 20 хил от 160 хил са си доста

но с увеличение на таксата посещаемостта ще намалее - факт неоспорим
а през това време издръжката - за отопление и заплати си е същата

с увеличението на таксата ще се постигне единствено - персоналът да работи с по-малка група
никакъв образователен ефект или пък икономии и приходи, които биха довели до някакво подобряване на качеството на образователния процес
децата няма повече да заобичат ДГ
а! и още един плюс - заздравяване на традицията пенсионираните баби да гледат децата :blum:

иначе от доста време се дразня от лостовете на държавата и общините да правят така, че да не се увеличава цената на тока, на транспортните услуги и прочие... тр да се повишават доходите, а не изкуствено да се задържат цените
ама недей закачайте там, където е най-ценното - децата
като не стигат парите за издръжка на детските градини, кметът не да се блещи срещу майките, а има си Нац.сдружение на общините - чрез него да иска увеличение на Единните държавни разходни стандарти

издръжката на едно дете и без това е доста повече, родителят плаща част от храната, нищо повече

спирам, че за човек, на който не му се пише, мн.писах :grin:
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Глас в пустиня написа: Вместо контрапункт...
и да говорим, че "Когато създаваш поколение, то трябва да можеш да поемеш и отговорност."
бедният родител не винаги е безотговорен и лош родител
ама с гледането на телевизия и репортажи от гетата, какво да мисли човек

фуего, за да не излезе, че говоря на теб чрез Глас в пустиня, да те питам само, ако не ти изплатят 4-5 месеца учителската заплата, ще имаш ли пари да платиш детската градина на детето си през същия период?
Ф.Песоа

Аватар
fuego

Мнение от fuego »

holi_day написа:

с увеличението на таксата ще се постигне единствено - персоналът да работи с по-малка група
никакъв образователен ефект или пък икономии и приходи, които биха довели до някакво подобряване на качеството на образователния процес

То и с поредното увеличение на цигарите се прогнозира колко процента от пушачите ще спрат, да, ама не :-)

Холи, всички знаем, че заплатата ще си е същата, разходите също. Факт!
Пишеш, че единствен резултат е персоналът да работи с по-малко деца в група. Това нямало да подобри качеството на образование. Напротив, ще подобри и още как. При нас има класове от 28 ученика и класове с 20. Повярвай, че с 20 можеш да обърнеш внимание на много повече ученика, отколкото на клас със 30.

Запитала ли си се, защо в частните училища учениците са по 5-6 до 10 в група?
Защото качеството е друго. Не може да говориш, че нямало резултат. Не си влизала в "кухнята" на учителската професия, затова твърдиш, че нямало да се подобри.

Всички знаем, че парите не стигат и дори 10, не 20 лв. биха съборили нечии бюджет.
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

holi_day написа:
фуего, за да не излезе, че говоря на теб чрез Глас в пустиня, да те питам само, ако не ти изплатят 4-5 месеца учителската заплата, ще имаш ли пари да платиш детската градина на детето си през същия период?
Питаш, отговарям:
- Да, работила съм 4-5 месеца без заплата, защото общината нямаше пари за здравеопазване и образование. Бяхме станали за срам пред целия град с пазаруването на версия.
Проблем беше, че пътувахме 34 км до работното място.
Автобусът гратис не вози. Енергоснабдяване, вода и канализация и прочие, също.
Знам, много добре знам, какво е да нямаш пари, но съм оцеляла и не съм показала на учениците положението в което съм/сме се намирали.
Дори ще ти кажа, че един ден, аз и още три колежки отидохме при кмета и заявихме, че пари за път нямаме и ще оставим училището без учебни занятия. Веднага реши проблема...
със служебната кола ще ни закарат?!? уаууу, а с какво ще ни докарат, попитах аз?
Отговорът беше:
- Абе и това ли да мисля?!?!

Ти четеш и се възмущаваш, но аз съм минала такъв път и не искам да си спомням дори...
Ти влизаш в положението на тези майки от ролята на читател, но аз влизам в тяхното, като човек, минал по същия път и много добре ги разбирам.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
що ли не ми се пише... нито споделя мои мисли...
реално тези 20 лева повече не плащат почти нищо на фона на бюджета на ДГ
сметни детска градина със 100 деца
100х20лв=2000лв/мес
за годината - 24 хил
ще каже някой: ауууу! мн пари! с тях могат чудеса да се направят
да, ама не
реалната събираемост ще е наполовина
защото посещението на ДГ няма задължителен характер и като е болно детето или отсъства по др.причини, няма плащане

средствата от бюджета се отпускат на градината съгласно единните разходни стандарти
http://www.minedu.government.bg/opencms ... MS_327.PDF
сметни 100 деца х средно 1500-1600 лв/годишно по ЕРС
150-160 хил лв
и пак ще кажете: аууу! процентно пак 20 хил от 160 хил са си доста

децата няма повече да заобичат ДГ
а! и още един плюс - заздравяване на традицията пенсионираните баби да гледат децата :blum:

иначе от доста време се дразня от лостовете на държавата и общините да правят така, че да не се увеличава цената на тока, на транспортните услуги и прочие... тр да се повишават доходите, а не изкуствено да се задържат цените
ама недей закачайте там, където е най-ценното - децата
като не стигат парите за издръжка на детските градини, кметът не да се блещи срещу майките, а има си Нац.сдружение на общините - чрез него да иска увеличение на Единните държавни разходни стандарти

издръжката на едно дете и без това е доста повече, родителят плаща част от храната, нищо повече

Като кажеш факт неоспорим, това не прави факта неоспорим. Ако парите са проблема, то как ще гледаш дете за 70 лева цял месец в къщи? Май ще излезе, че е по- евтино на дг.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Green Light написа: Като кажеш факт неоспорим, това не прави факта неоспорим. Ако парите са проблема, то как ще гледаш дете за 70 лева цял месец в къщи? Май ще излезе, че е по- евтино на дг.
За детска градина ли става дума, или за пансион? Така, като смятам, спестяваш двайсетина обяда само. Печалбата е, че майката може да почне работа, ако ще и само за едното самочувствие да е.
Наздраве :cool:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

fuego написа: Не си влизала в "кухнята" на учителската професия, затова твърдиш, че нямало да се подобри.
грам не струва, че съм работила в училище, трябвало е в кухнята без кавички
а и сега в една малка община ресор "образование" е моят, как са ми го поверили - луди хора
няма и сми да ти направя калкулация как при повишена такса с по-малко деца, ония пари по ЕРС няма да ги има
и печелейки 20 без останалите 1600, които са за дете, като ги няма, къде отива бюджетът
и що децата, когато ДГ е на делегиран бюджет, не са по-малко в група...
няма сми да коментирам повече, като почна да разбирам от кухненски работи - тогава
Ф.Песоа

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Като кажеш факт неоспорим, това не прави факта неоспорим. Ако парите са проблема, то как ще гледаш дете за 70 лева цял месец в къщи? Май ще излезе, че е по- евтино на дг.
дори със 70 лв не се плаща кой знае какво
плаща се ЧАСТ от храната, а тя е най-малкото перо
при условие, че на малките ученици, при организирана целодневна организация на учебния процес, се осигурява закуска и обяд, какъв е проблемът да е и за децата

ДГ не са измислени само, за да е по-евтино
и ненапразно на определен етап са задължителни и тенденцията е още от по-рано
споменах ви преди вриме за 1 изследване, според което 2030г. само 50% от жителите на страната ще говорят български - като майчин език
не е далече... ще видим :grin:
Ф.Песоа

Аватар
fuego

Мнение от fuego »

holi_day написа: няма и сми да ти направя калкулация как при повишена такса с по-малко деца, ония пари по ЕРС няма да ги има
и печелейки 20 без останалите 1600, които са за дете, като ги няма, къде отива бюджетът
и що децата, когато ДГ е на делегиран бюджет, не са по-малко в група...
Холи, от прочетения материал, разбрах, че ДГ е на ОБЩИНСКО издържане...

"Иванов:
- Госпожо, детските градини съществуват благодарение на общината.
Майка:
- Нормално е да се грижите за децата на Хасково.
Иванов:
- Ние не сме социална служба, за да ви дундуркаме и да ви даваме всичко! Социално слабите ги няма в протеста, а само такива, които имат възможности!...."

Мисля, че би трябвало да се чете, а след това да говорим за делегиран бюджет.

Не, не ми прави калкулация, сама мога да си я направя :-)
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

holi_day написа: грам не струва, че съм работила в училище, трябвало е в кухнята без кавички
а и сега в една малка община ресор "образование" е моят, как са ми го поверили - луди хора
Така е, онези от горе в ресор "образование" винаги вървят по книга, защо да влизат в кухнята.
Ние ви знаем, няма нужда да се мърсите с кухненски неща, след като има кои да върши работата и да се цапа, а, това, че в "рецептата" ви за образование липсват много неща за да се получи качествен продукт...какво значение има...

п.п нищо лично :-)
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Piqndurnik написа: За детска градина ли става дума, или за пансион? Така, като смятам, спестяваш двайсетина обяда само. Печалбата е, че майката може да почне работа, ако ще и само за едното самочувствие да е.
За детска градина
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

fuego написа: Така е, онези от горе в ресор "образование" винаги вървят по книга, защо да влизат в кухнята.
Ние ви знаем, няма нужда да се мърсите с кухненски неща, след като има кои да върши работата и да се цапа, а, това, че в "рецептата" ви за образование липсват много неща за да се получи качествен продукт...какво значение има...

п.п нищо лично :-)
няма сми
Ф.Песоа

Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Има ли все още някой, който се съмнява, че сме най-малоумната и абсурдна "държава" в света?
Това е от математически турнир, тема за деца в 3 клас!!!

Изображение

деца-митинг-кебапчета...

п.п Обърнахте ли внимание на "Изхвърлиха 15 от знамената"....Знамето е светиня...Питам се, кой малоумник написа тази задача?
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

чия светиня:-)

Изображение

какво и е на задачата, нещо от приказките ли са митингите, махалата и кебапчетата. и знамената разбира се:lol:
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

И аз не виждам нищо толкова шокиращо в задачата. Само известна доза ирония. Не знам защо някои хора зорлем се опитват да правят проблеми там където ги няма.

Иначе, на мен любимата задача ми е тази, от олимпиада по математика за 8 клас мисля беше :grin:

"В психиатрической больнице есть главный врач и много сумасшедших. В течение недели каждый сумасшедший один раз в день кусал кого-нибудь (возможно и себя). В конце недели оказалось, что у каждого из больных по два укуса, а у главного врача - сто укусов. Сколько сумасшедших в больнице?"
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Nejimaki-dori написа:И аз не виждам нищо толкова шокиращо в задачата. Само известна доза ирония. Не знам защо някои хора зорлем се опитват да правят проблеми там където ги няма.
Не разбирам къде видя да създавам/правя проблеми?
От кога изказването на мнение стана проблем? :blink:

Ще копирам Мнемозина от темата PISA:

...."Този начин на учене с бананите при нас беше с ябълки и беше до втори клас. И доколкото си спомням от самото начало идеята на математиката беше да ни научи да мислим и абстрактно.
Много ме ядосват тия призиви за пълна практичност на образованието.
Като идеалът ще е да се учи близо до живота, да ги пускаме направо на улицата. Какво, да му се не види, значи това "близо до живота", до кой живот?"....

И да се ядосваме, и да не се, на някои хора им харесва обучението, което е близо до живота.
Ето, вижда се, че родителите подкрепят заместването на ябълки, банани и прочие с действителността.

Задача от действителността в България! С възпитателна цел...на младото поколение! Ако прибавим и думата логическа, то въпросът щеше да е: Коя партия е организирала митинга?
Това ли е пример с възпитателна цел на обучението в 3 клас?
На това ли трябва да учим децата си?

Още по - лошото е, че в 10 клас, на урока "Държавно устройство на България" учениците не знаят каква република сме. Не знаят елементарни неща, а вие смятате, че в 3-ти клас е нормално да решават задача, сравнена със митинги и кебапчета?!
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

винаги ще има хора които ще скандират "до там ни докараха".
кой е карал, кого са докарали / поименно / е загадка и винаги ще е. значи да не съм голословен - докарва се до някъде - стационерен обект или устройство. или роб. това което не е способно да кривне насам или натам или да има свой път.
поиздрав за зочовците...

http://www.youtube.com/watch?v=egY8rUpxqcE

така де.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Kent написа:винаги ще има хора които ще скандират "до там ни докараха".
кой е карал, кого са докарали / поименно / е загадка и винаги ще е. значи да не съм голословен - докарва се до някъде - стационерен обект или устройство. или роб. това което не е способно да кривне насам или натам или да има свой път.
поиздрав за зочовците...

така де.
страхотно парче, мерси васе :friends:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

поиздрав за зочовците...

така де.
реших, че си пуснал
http://www.youtube.com/watch?v=va7xn7BSeZ0

сичку ни е идеалну :grin:
Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

поиздрав за зочовците...

така де.
Ми като не пишеме друго, все тая тема ще седи.
Иначе не си съвсем прав, братчед, но това няма никакво значение.
Наздраве!
:grin:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Kent написа:докарва се до някъде - стационерен обект или устройство. или роб. това което не е способно да кривне насам или натам или да има свой път.

така де.
е, да де...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ми като не пишеме друго, все тая тема ще седи.
Иначе не си съвсем прав, братчед, но това няма никакво значение.
Наздраве!
:grin:

не съвсем прав или съвсем не прав
сигурно не съм прав /съвсем/:lol:
баче понякога мрънкането ми идва в повече
мрънкащите хора требе да плащат комисионна
на сдс, на царя, на русия, на комунистите, на лейди гага и на мара отварачката
на виваком, еон, на глистите в червата си, и най вече на христо бисеров и НАП-ъ[/b]
поняже ако изчезнат тези обекти няма да има за ко да се мрънка:grin:
и креатурата на мрънкането ще започне да ръждясва малко по малко
може да ме допълвате:cool:
наздраве на всички здрави
Публикувай отговор