Примерно, този художник е реалист- Атанас Мацурев, а Бойко Колев- хиперреалист
Съвременни български художници
Съвременни български художници
След като дълги годии малцина рисуваха реалистично, сега пак явно е на мода реализма, че дори хиперреализма.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Re: Съвременни български художници
Това е човекот!Ън написа:... Атанас Мацурев,...
Разкошшшшшшш
Нали! И мен много ме кефи!БоЕВ написа:Това е човекот!Ън написа:... Атанас Мацурев,...
Разкошшшшшшш
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Портрет на Васко КръпкатаЪн написа:Бойко Колев[/url]- хиперреалист
и то какъв!
човекът vs техниката
по-точно срещу оная програмка, която правеше снимка как си покорил Хималаите.
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Да, и у мен остава едно такова усещане.
Но да ти кажа, това не е моята мода в изкуството. Бойко го видях благодарение на теб във фейса и периодично си го разглеждам. Много бях впечатлена. Но после установих, че ме впечатлява техниката, а самите произведения не ме вълнуват.
Аз предпочитам други картини (онези, дето ти не ми ги харесваш :))
А този Ататанс повече ми хареса от Бойко сега, но май пак предпочитам примерно твоята мадама в дъжда (онази, която е аватар на Странниче)
п.п. ей тази ми хареса много

Но да ти кажа, това не е моята мода в изкуството. Бойко го видях благодарение на теб във фейса и периодично си го разглеждам. Много бях впечатлена. Но после установих, че ме впечатлява техниката, а самите произведения не ме вълнуват.
Аз предпочитам други картини (онези, дето ти не ми ги харесваш :))
А този Ататанс повече ми хареса от Бойко сега, но май пак предпочитам примерно твоята мадама в дъжда (онази, която е аватар на Странниче)
п.п. ей тази ми хареса много

Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Света вода ненапита
аз пък, харесвам повече един график, дето става все по-добър с маслените бои... пък...Ън написа:Нали! И мен много ме кефи!БоЕВ написа:Това е човекот!Ън написа:... Атанас Мацурев,...
Разкошшшшшшш
Виж подводницата!
- Света вода ненапита