Бе нещо

Все същите
Аватар
Green Light

Бе нещо

Мнение от Green Light »

не ми се работи. Не знам защо така.

И само се карат с мен, пък аз така дружелюбно да съм настроен.
Вие ли сте виновни?
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Бе нещо

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:не ми се работи. Не знам защо така.

Вие ли сте виновни?
г-н Орешарски, и тука ли почнахте да се оплаквате?
Като не ви се работи, подайте си оставката...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

:rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Същото и при мен.
И с работенето (това - много отдавна), а от няколко месеца и с другото. А съм си все така дружелюбна и любезна.
Само съм взела да ставам нещо непослушна. Ама то не е по мое желание! :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

хаха...превръщате се в сърдити дядковци и бабички :winkw: :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Sweety написа:хаха...превръщате се в сърдити дядковци и бабички :winkw: :winkw:
:lol::lol::lol:

Не бих се сетила.

Ама що сърдити?
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Бе нещо

Мнение от bead_ »

[quote="Green Light"]не ми се работи. Не знам защо така.

Вие ли сте виновни?[/quote
Благородническото в теб взима връх!
just perfect
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Sweety написа:хаха...превръщате се в сърдити дядковци и бабички :winkw: :winkw:
ами да, вече плетат вълнени чорапи, вместо да пишат в 3040. Пфу!!!
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Заразно е!
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

И днеска пак. Не ми се работи става въпрос, иначе никой не се е карал с мен още.

Какво ще кажете за това:
Живеем в съвършено объркани времена и ми се струва, че усещането за обърканост се поражда от неспособността на старите форми на мислене да се справят с новите познания. Чувал съм да се казва, че истинското знание идва в резултат на попадане в задънена улица. Тогава вместо да разширява онова, което вече знае, човек трябва да спре и да тръгне в обход, докато се натъкне на нещо, което ще му позволи да развие корените на знанията, които вече има. Това е познато на всеки. Мисля, че същото става с цели цивилизации, когато е необходимо развитие в корените.

Обръщаме се назад към последните три хиляди години и с помощта на исторически анализ смятаме, че откриваме ясни модели на причинно-следствени вериги, които са направили нещата такива, каквито са днес. Но ако се отнесем към оригинални източници, литературата на която и да било определена епоха, ще открием, че тия причини никога не са били живи по времето, в което се предполага, че са действували. По време на коренни изменения нещата винаги са изглеждали така неясни, объркани и безцелни, каквито изглеждат сега. Целият Ренесанс се предполага да е произтекъл от чувството за объркване, предизвикано от откриването на един нов свят от Колумб. Това просто е раздвижило хората. Объркаността от онова време е регистрирана навсякъде. Нищо в идеята за плоскостта на света от Стария и Новия завет не го предсказва. И все пак не е имало как хората да го отрекат. Едничкият начин да го асимилират е бил да се изостави изцяло средновековният възглед и да се навлезе в едно ново развитие на разума.

Колумб се е превърнал в такъв учебен стереотип, че вече е почти невъзможно да си го представим като жив човек. Но ако наистина се опитаме да се абстрахираме от днешните си знания за последиците от неговото пътешествие и се поставим на мястото му, тогава в някой момент може би ще започнем да проумяваме, че сегашните ни изследвания на луната приличат на детска игра в сравнение с онова, което е постигнал той. Проучванията на луната не водят след себе си коренни изменения в начина на мислене. Нямаме причина да се съмняваме дали съществуващите форми на мисълта са в състояние да обхванат проблема. Това е само отраслово продължаване на стореното от Колумб. Едно истинско ново изследване, нещо, което би ни изглеждало днес, както светът е изглеждал на Колумб, би следвало да се проведе в съвършено ново направление.

— Например?

— Например в областите, които се намират отвъд границите на разума. Мисля, че съвременният разум е аналогичен с плоския свят от средновековния период. Ако отидем твърде напред, отвъд него, предполага се, че можем да изпаднем в безумие. А хората много се страхуват от това. Струва ми се, че този страх от безумие може да се сравни със страха на хората някога да не паднат отвъд ръба на земята. Или страха от ереси. Тук съществува много близко сходство.

Но става така, че с всяка изминала година старият наш плосък свят на конвенционалния разум става все по-неспособен да поема новите ни знания и това създава широко разпространено усещане за пълно объркване. В резултат на това все повече и повече хора се насочват към ирационални стимули за съзнанието — окултизъм, мистицизъм, опиатни състояния и други подобни, усещайки неспособността на класическия разум да се ориентира в познанията за действителността.

Нататък дава за пример Нютон.

Дзен и изкуството да трам тирирам
Пърсиг
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Така ли ще си говорим?
Гледай аз тогава с какво ще ти отвърна:

Мао (котка)

Йероглифът изписва животно, което хваща мишки сред зърнени посеви. Тъй като пък мишките и плъховете са унищожавали копринените буби, рисунки на котки са били закачвани по стените, за да предпазват скъпоценните животинки. В някои части на Поднебесната дори е имало култ към котките. Другаде са служели за храна. Смята се, че прогонват злите духове, тъй като виждат в тъмнината. В поезията рядко се споменават, затова пък доста често са привличали художниците. Но като цяло китайците възприемат доста по-прозаично това прелестно създание и никога не са били мистично или естетски хипнотизирани от него, както египтяните и европейците.

Въпреки това има една интересна приказка за това как боговете решили да назначат в новосъздадения свят някой да го ръководи и първо се спрели на котката заради нейната разумност и съзерцателност, и я дарили с дар слово, за да може да общува с боговете и да дава инструкции на останалите. Известно време всичко вървяло добре, но боговете забелязали, че вместо енергично да се впусне да ръководи света, котката търсела топло място и се излягала под цъфналите дървета, и посетили те новия свят, за да поискат обяснения.
Да ръководим света не ни е много интересно, предпочитаме да се търкаляме в тревата и да гоним пеперуди, когато ни се прище. Светът така и така си върви от само себе си, по-добре да се радваме на уханния въздух и на слънчевата топлина.
Боговете все пак я подканили към по-активни анимания. При следващата визита се повторило същото и на третата, когато заварили котката да си играе с падналите от дървото череши, направо се разсърдили.
Ако трябва да бъдем напълно откровени - заявила котката, - ние всъщност не искаме да се занимаваме с управлението на света, забелязахме, че едно създание много се напъва и е по-обещаващо, така че нека то ръководи, не ние.
Боговете с неудоволствие се съгласили и дарили създанието, тоест човека, с реч, но все пак не забравили, че котката била първият им избор, и я направили пазач на времето, така че човеците можели винаги да определят часа, гледайки котката в очите.

из "Пътеводител на културологическия стопаджия"
Мария Груева

Та... котките са виновни. :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа: Гледай аз тогава с какво ще ти отвърна:
Хе. Готино!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мнемозина написа:
Мао (котка)

Не съм съгласна с г-жа Груева.
Първо на първо, по никой начин не мога да разбера колко е часа, гледайки нашата котка в очите. В очите й се чете или глад или пълна досада от случващото се около нея. Понякога успявам да разбера и кога й се ака, но по-често това се случва като изпръхти неодобрително и се понесе с плавен тръс към тоалетната си.
Според мен котките са създадени извън времето и изобщо не разбират от него. Живеят в такова безвремие, че понякога ми се ще да съм на мястото на нашия котак.
Да не говорим, че боговете, които са създали котките, според мен са живели в робовладелческия (или робовладелския - как е по-правилно? :huhthink: ) строй, тъй като единственото занимание на въпросните живинки е, да ни научат кой е господаря в къщата.
А в техните очи това определено не сме ние - хората.
:lol:

http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
hotcinnamon

Мнение от hotcinnamon »

:lol: жестоки са тия клипчета със Simon's Cat... много точни попадения :lol:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Определяне на часа по котешките очи
Според мен е към обяд някъде :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:Определяне на часа по котешките очи
Според мен е към обяд някъде :lol:

Хахахаха. Винаги ще е обяд по тоя часовник.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

WALL-E написа:ми..
Покажи свою киску :shy:
:rotfl24:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

maggot написа:
Мнемозина написа:
Мао (котка)

Не съм съгласна с г-жа Груева.
Първо на първо, по никой начин не мога да разбера колко е часа, гледайки нашата котка в очите. В очите й се чете или глад или пълна досада от случващото се около нея. Понякога успявам да разбера и кога й се ака, но по-често това се случва като изпръхти неодобрително и се понесе с плавен тръс към тоалетната си.
Според мен котките са създадени извън времето и изобщо не разбират от него. Живеят в такова безвремие, че понякога ми се ще да съм на мястото на нашия котак.
Да не говорим, че боговете, които са създали котките, според мен са живели в робовладелческия (или робовладелския - как е по-правилно? :huhthink: ) строй, тъй като единственото занимание на въпросните живинки е, да ни научат кой е господаря в къщата.
А в техните очи това определено не сме ние - хората.
:lol:

http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q

Нищо не разбираш от котки и китайци. :blum:
Еми точно това е часът - дето го намираш в котешките очи. :lol:
Panta rhei...
Публикувай отговор