До там ни докараха...

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Kent написа: не съвсем прав или съвсем не прав
Малко не си прав. Забравяш, че повечето хора са глупави, а точно те правят представителната извадка.
Как беше? Първото правило на магьосника.
Наздраве :cool:
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Полезна информация за тези, които имат деца в 12 клас.

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ИЗПИТ – ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ В 12 КЛАС!!!
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

fuego написа:Полезна информация за тези, които имат деца в 12 клас.

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ИЗПИТ – ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ В 12 КЛАС!!!
Уфф, начи ...

Между 15 и 17 януари всички ученици от 12 клас ще имат изпит по математика. Той няма да има стойността на матура, няма да се пишат оценки, съобщи образователният министър Анелия Клисарова.

Изпитът ще бъде в рамките на два часа и ще бъде анонимен, увериха от просветното ведомство. Основната му задача е да покаже какви са знанията на учениците и къде се затрудняват по математика.

От няколко години предметът не е сред предпочитаните на втората задължителна матура, която е по предмет по избор.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Защо пъшкате, не ви разбирам?
Само качих инфо за предстоящия изпит. Дори на линка написах.... Къде видя да съм сложила думата МАТУРА?
Намерих петицията, която е озаглавена по този начин, но никъде не съм упоменала същото. :-)

Вчера споделих с колежката по математика, не беше чула за този изпит. След това говорихме с главната учителка, която преподава ИТ и математика. Остана смаяна, защото все още не е дошло писмо от МОН или РИО-София. Остава седмица до ваканцията, а училищата не са запознати с това решение и научават от социалната мрежа.
Аватар
Nejimaki-dori

fuego написа:Защо пъшкате, не ви разбирам?
Само качих инфо за предстоящия изпит. Дори на линка написах.... Къде видя да съм сложила думата МАТУРА?
Намерих петицията, която е озаглавена по този начин, но никъде не съм упоменала същото. :-)

Вчера споделих с колежката по математика, не беше чула за този изпит. След това говорихме с главната учителка, която преподава ИТ и математика. Остана смаяна, защото все още не е дошло писмо от МОН или РИО-София. Остава седмица до ваканцията, а училищата не са запознати с това решение и научават от социалната мрежа.
Ми защото си пуснала линк точно към петицията, а пък то реално няма причина за притеснение. Поне за сега. При положение, че изпита няма да е задължителен, ще е анонимен и няма да има оценка.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Когато те изпитват, и не си анонимен пък и ти пишат оценка, притеснително ли е? :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Nejimaki-dori

itcome написа:Когато те изпитват, и не си анонимен пък и ти пишат оценка, притеснително ли е? :)
Само ако не си си научил :grin:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

:)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Nejimaki-dori

Все още имало хора, които мислят с главите си.

Което ме навежда на мисълта, че все още не са ни докарали чак до там.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Nejimaki-dori написа:Все още имало хора, които мислят с главите си.

И на мен ми хареса, Нежимаки. Но пък колко са като Драго?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

да, понеже е от поколението, което все още може да мисли...

честно казано, напоследък се занимавам с един студент по-сериозно... говоря за сина на съседа ми, с който сме израснали заедно (съседа) и което, както се казва съм отгледал и аз (сина му)...
умно момче е, съобразително, бързо помни, бързо схваща... обаче...
1. никаква обща култура... ни-как-ва... а е отличник
2. мързи го да мисли... хм... по-скоро му е трудно, защото никой не го е учил на това... когато го попитам нещо, той, ако отговори веднага - винаги бърка... когато се замисли - винаги стига до верния отговор, дори и да не го е учил... това е и нормалното, но... няма навика да се замисля... иска да отговори веднага... така са го научили...

в тази връзка... навремето моя милост, може и да съм го споделял, изкара една година в МЕИ-то... и там съдбата ме срещна с доц. Кирилов... или още Киро Секирата... сещате се защо така го наричат... но... НО... този преподавател винаги ще съм му благодарен... от него, освен нещата, които трябваше да науча по металургия и механични технологии, научих и много други важни неща...
инж. Кирилов не признаваше за верен отговор (дори и да е верен), ако студентът отговори веднага - значи го е наизустил... за него беше важно да се знае принципът, по който работи нещо, а останалото "го има в справочниците" и може да се сметне...

та... абе не знам какво точно исках да напиша... па каквото излезе, това и ще четете! :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

Green Light написа:

Не знам, все още достатъчно надявам се. 1 на 117 стига :grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Nejimaki-dori написа:
Green Light написа:

Днес съм си оставил съобразителността(и май чувството за хумор) в къщи. Защо на 117?

Кафе пих, ще взема да отида за чай.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:

да, понеже е от поколението, което все още може да мисли...

честно казано, напоследък се занимавам с един студент по-сериозно... говоря за сина на съседа ми, с който сме израснали заедно (съседа) и което, както се казва съм отгледал и аз (сина му)...
умно момче е, съобразително, бързо помни, бързо схваща... обаче...
1. никаква обща култура... ни-как-ва... а е отличник
2. мързи го да мисли... хм... по-скоро му е трудно, защото никой не го е учил на това... когато го попитам нещо, той, ако отговори веднага - винаги бърка... когато се замисли - винаги стига до верния отговор, дори и да не го е учил... това е и нормалното, но... няма навика да се замисля... иска да отговори веднага... така са го научили...

в тази връзка... навремето моя милост, може и да съм го споделял, изкара една година в МЕИ-то... и там съдбата ме срещна с доц. Кирилов... или още Киро Секирата... сещате се защо така го наричат... но... НО... този преподавател винаги ще съм му благодарен... от него, освен нещата, които трябваше да науча по металургия и механични технологии, научих и много други важни неща...
инж. Кирилов не признаваше за верен отговор (дори и да е верен), ако студентът отговори веднага - значи го е наизустил... за него беше важно да се знае принципът, по който работи нещо, а останалото "го има в справочниците" и може да се сметне...

та... абе не знам какво точно исках да напиша... па каквото излезе, това и ще четете! :blum:
ок са децата. Да са живи и здрави, те са шанса на България, ние не сме. Верни са нещата, които казваш, обаче ние с теб оставяме на следващото поколение доста трудности, направо го забихме в батака, така че мисля че му дължим едното харесване поне.
И на мен ми преподаваше Киро. Готин беше, обаче на тема комунизъм направо му избиаше пяна на устата, пък аз бях от тогавашните окупатори. И...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа: ок са децата. Да са живи и здрави, те са шанса на България, ние не сме. Верни са нещата, които казваш, обаче ние с теб оставяме на следващото поколение доста трудности, направо го забихме в батака, така че мисля че му дължим едното харесване поне.
И на мен ми преподаваше Киро. Готин беше, обаче на тема комунизъм направо му избиаше пяна на устата, пък аз бях от тогавашните окупатори. И...
прав си... но и на нас нищо не оставиха...
в общи линии ние сме тези, които трябва да оставим нещо на днешните младежи и все още не е късно да оставим...
ама е добре и да има на кого да го оставим, нали :-)

п.п. абе, вашта верица... га ша пийм по бира, бе! :(
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:...
Да, това ми е тема напоследък. :-(
Трия понеже се увлякох. написах четири реда на тема: престъплението на века е, че ни гонят децата от България и ще се кукуваме самички, като че ли съм избрал да съм безроден. Мръсни гадове!
Сори, депресарско ми е, няма да пиша че да не взема да те заразя.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:
Трия понеже се увлякох. написах четири реда на тема: престъплението на века е, че ни гонят децата от България и ще се кукуваме самички, като че ли съм избрал да съм безроден. Мръсни гадове!
:beer: :beer:
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

Green Light написа:
Nejimaki-dori написа:
Green Light написа: И на мен ми хареса, Нежимаки. Но пък колко са като Драго?

Днес съм си оставил съобразителността(и май чувството за хумор) в къщи. Защо на 117?

Е, спокойно, ще обясня. Преди 10-тина години гледах едно сериалче, "Първата вълна" се казваше, фантастика. Та там най-общо ставаше въпрос за извънземна раса, които искаше да завземе земята. Правеха експерименти с хора и имаше един, обект 117, който ги разкри и издирваше ги и търсеше начини да ги изобличи. Даже намери слабото им място. Та главното притеснение на тези извънземни беше, че ако един на всеки 117 човека е като този, няма да могат осъществят втората вълна, т.е. да завземат земята.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа: Днес съм си оставил съобразителността(и май чувството за хумор) в къщи. Защо на 117?

Иди за уиски, кви са тия лигавщини са. Чай. Още малко ще вземеш и да пропушиш, егати.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:
Green Light написа: Днес съм си оставил съобразителността(и май чувството за хумор) в къщи. Защо на 117?

Иди за уиски, кви са тия лигавщини са. Чай. Още малко ще вземеш и да пропушиш, егати.
:lol:
Таман да напиша, че фраснах едно вино и ми светна...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Green Light написа:
сър Айвънхоу написа:...
Мая Кожухарова- собственичката на Йовчевите Къщи в Елена. Днешния и статус във Фейсбук:
Мили Дядо Коледа, надявам се да прочетеш това писмо и да ми изпратиш само един подарък за Коледа - моите деца, които се разпиляха по света и много, много ми липсват!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

РЕКАПИТУЛАЦИЯ
от проведено контролно по "Финанси" на студенти 2-ри курс

Списъчен състав - 100 студента
Оценки:
Отличен - 2 студента
Мн.добър - 3 студента
Добър - 6 студента
Среден - 0 студента
Слаб - 89 студента
в т.ч.
предали празни тестове - 80 студента.

Явно преподавателят не става... Ще взема да се откажа... Само съсипвам децата...
Bella Ciao
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

сър Айвънхоу написа:Явно преподавателят не става... Ще взема да се откажа... Само съсипвам децата...
споко пъ ти
някои съсипват възрастните и пак са си доволни
да споделя само от години бях отписала ходенето по семинари и обучения, тъй като ефектът най-често е нулев или близък до 0
но в банкя, бях на обучение на тема "административна стилистика" - е, смятам, че това е обучението, на което пиша 5 по 6-то балната система - най-висока оценка, която поставям за 12г.
най-важното, което произтече е, че много четене ми се отвори :grin:, но това е страхотно - да се създаде целенасочен интерес в определена посока
в лекциите нямаше не 1, а половин минута на апатия у когото и да е от присъстващите, а обикновено е висок процента на откровено блуждаещите погледи
каквото и да си говорим - учителстването е магия
не зависи само от учителя, но до много голяма степен от него
много далеч сме от времето на Квинтилиан (търся си книгата му "Обучението на оратора", ако някой я има...) и съвсем различна е атмосферата в образователните институции днес...
но ти не си страшен за образователната система. не, защото пишеш тук и аз искам да ти напиша няколко успокоителни реда, йезуитски потупвайки те по рамото. не си страшен точно защото се питаш дали правиш най-доброто на позицията, на която си. страшни са тия учители/преподаватели, които са си повярвали, че се справят много добре и въпреки блуждаещите погледи са се потопили в доволство. те си остават константни, докато системата се променя и в консервираните им ламаринени глави се топлят от идеята за добре свършена работа, но... резултатите са видими
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:РЕКАПИТУЛАЦИЯ

Оценки:
Отличен - 2 студента
Мн.добър - 3 студента
Добър - 6 студента
Среден - 0 студента
Слаб - 89 студента
в т.ч.

Явно преподавателят не става... Ще взема да се откажа... Само съсипвам децата...

Абе ей, садист! Как без тройки, бе?!
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:
сър Айвънхоу написа:РЕКАПИТУЛАЦИЯ

Оценки:
Отличен - 2 студента
Мн.добър - 3 студента
Добър - 6 студента
Среден - 0 студента
Слаб - 89 студента
в т.ч.

Абе ей, садист! Как без тройки, бе?!
ок... да уточня:
Общ брой точки от теста - 100 точки
стандартна скала:
до 50 точки - слаб 2
от 51 до 64 - среден 3
от 65 до 74 - добър 4
от 75 до 85 - мн.добър 5
от 86 точки - отличен...

реално:
двете шестици - по 60 точки
петиците - 50 точки
четворките - 40 точки
най-"добрата" двойка - 20 точки

и, за да оправдая класификацията ти, на изпита ще отида със сатър... :wbee:
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
сър Айвънхоу написа:Явно преподавателят не става... Ще взема да се откажа... Само съсипвам децата...
споко пъ ти
някои съсипват възрастните и пак са си доволни
да споделя само от години бях отписала ходенето по семинари и обучения, тъй като ефектът най-често е нулев или близък до 0
но в банкя, бях на обучение на тема "административна стилистика" - е, смятам, че това е обучението, на което пиша 5 по 6-то балната система - най-висока оценка, която поставям за 12г.
най-важното, което произтече е, че много четене ми се отвори :grin:, но това е страхотно - да се създаде целенасочен интерес в определена посока
в лекциите нямаше не 1, а половин минута на апатия у когото и да е от присъстващите, а обикновено е висок процента на откровено блуждаещите погледи
каквото и да си говорим - учителстването е магия
не зависи само от учителя, но до много голяма степен от него
много далеч сме от времето на Квинтилиан (търся си книгата му "Обучението на оратора", ако някой я има...) и съвсем различна е атмосферата в образователните институции днес...
но ти не си страшен за образователната система. не, защото пишеш тук и аз искам да ти напиша няколко успокоителни реда, йезуитски потупвайки те по рамото. не си страшен точно защото се питаш дали правиш най-доброто на позицията, на която си. страшни са тия учители/преподаватели, които са си повярвали, че се справят много добре и въпреки блуждаещите погледи са се потопили в доволство. те си остават константни, докато системата се променя и в консервираните им ламаринени глави се топлят от идеята за добре свършена работа, но... резултатите са видими
Административна стилистика. Звучи като главобол. Прочетох, че ти е харесало, сори. Понеже бездруго си ме боли глава та затова. Административна стилистика. Нормативна софистика. Демонстартивна казуистика. Корпоративна лингвистика. Позитивна публицистика- не тва е ок. Консеративна формалистика.
Гла-во-бол. Чиста форма
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа: ок... да уточня:
Общ брой точки от теста - 100 точки
стандартна скала:
до 50 точки - слаб 2
от 51 до 64 - среден 3
от 65 до 74 - добър 4
от 75 до 85 - мн.добър 5
от 86 точки - отличен...

реално:
двете шестици - по 60 точки
петиците - 50 точки
четворките - 40 точки
най-"добрата" двойка - 20 точки

и, за да оправдая класификацията ти, на изпита ще отида със сатър... :wbee:
Те бездруго си те представят с моторната резачка и разфасоваш малки бебета.

Какъв е бил тоя тест, какво е било тва чудо, егати?!

Мани, извинявай, теб май не ти е до смях, замислих се. Верно ли са толко зле или теста е бил тежък?
Аватар
Nejimaki-dori

Green Light написа: Какъв е бил тоя тест, какво е било тва чудо, егати?!

Мани, извинявай, теб май не ти е до смях, замислих се. Верно ли са толко зле или теста е бил тежък?
И аз се присъединявам със същия въпрос. Дай да го видим тоя тест, че ми стана интересно наистина.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Nejimaki-dori написа: Дай да го видим тоя тест, че ми стана интересно наистина.
за да оцениш теста, да представи първо видео материали на лекциите :grin:
Ф.Песоа

Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

holi_day написа: за да оцениш теста, да представи първо видео материали на лекциите :grin:
Недей, моля те, че тръпки ме побиват от сега... :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Nejimaki-dori

holi_day написа:
Много добра идея! :good:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Nejimaki-dori написа:
holi_day написа:
Много добра идея! :good:
Б@си мазохистите!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

шега ви се вижда, а?
смейте се...
ама тия копеленца пенсиите ви трябва да плащат...
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

сър Айвънхоу написа:шега ви се вижда, а?
смейте се...
Ама аз съвсем сериозно. :shy:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

те на тоя принцип съм
Изображение
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

смейте се...
Ти тия не ги включвай. Тия точно ще предпочетат да забегнат, че на запад е по-готовичко. Тук има много да бъхтат докато си го направят.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Nejimaki-dori

maggot написа:
смейте се...
Ти тия не ги включвай. Тия точно ще предпочетат да забегнат, че на запад е по-готовичко. Тук има много да бъхтат докато си го направят.
То там ги чакат с разтврени обятия щото. Ама гледай само Айвъна как бяга по тъча, не ще да показва контролното.:grin:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Nejimaki-dori написа:То там ги чакат с разтврени обятия щото. Ама гледай само Айвъна как бяга по тъча, не ще да показва контролното.:grin:
е, ти пъ се ено не знаеш въпросите от теста
1. по кой предмет се явявате ......................................
2. името на преподавателя ви е ......................................
3. избройте 3 източника, от които се подготвяхте за изпита ......................................
4. посочете тема, която ви е затруднила ......................................
5. посочете тема, която МНОГО ви е затруднила ......................................
6. основни принципи и механизми са ......................................
7. казуси, по които учените спорят са ......................................
8. курсовата ви тема по предмета е ......................................
9. инвестициите...
10. загубите...
и 11.(най-важен въпрос) защо световната финансова криза е изцяло зависима от българското икономическо чудо(вище) .......................

и се чуди що мн. празни тестове върнати
че това си е екологосъобразно решение - няколко випуска могат така да решават без да хабят хартия! :blum:
Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Колега, можете ли да отговорите на въпроса?
Мълчание.
Колега, кажете отговора на който и да е въпрос! Каквото и да е по предмета.
Мълчание.
Добре. Кажете кой води лекциите и ще ви пиша три.
Мълчание.
Насочваш въпрос. Вие или аз?

Еми тва е даскал!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
Nejimaki-dori написа:То там ги чакат с разтврени обятия щото. Ама гледай само Айвъна как бяга по тъча, не ще да показва контролното.:grin:
е, ти пъ се ено не знаеш въпросите от теста
1. по кой предмет се явявате ......................................
2. името на преподавателя ви е ......................................
3. избройте 3 източника, от които се подготвяхте за изпита ......................................
4. посочете тема, която ви е затруднила ......................................
5. посочете тема, която МНОГО ви е затруднила ......................................
6. основни принципи и механизми са ......................................
7. казуси, по които учените спорят са ......................................
8. курсовата ви тема по предмета е ......................................
9. инвестициите...
10. загубите...
и 11.(най-важен въпрос) защо световната финансова криза е изцяло зависима от българското икономическо чудо(вище) .......................

и се чуди що мн. празни тестове върнати
че това си е екологосъобразно решение - няколко випуска могат така да решават без да хабят хартия! :blum:
Еми аз знам само 7ми въпрос. За струнната теория спорят
Публикувай отговор