Там не "споделям" отдавна, е, пробвам от време на време дали нещо се е променило, ама си е все същото пъкло - агитки - аз на тебе ти на мене. Ако ме разбираш правилно. Създава се едно извратено отношение към фотографията, а претенциите за артЪ я отдалечават от съвременния свят и почти я убиват. В "култовия" рейтинг Б на шест, седем страници кадрите които стават и си заслужават се броят на пръстите на едната ръка - за какво говорим!? Разгледай някой руски сайт и ще разбереш, ще усетиш разликата на момента. Сега споделям, напълно в смисъла на тая дума, във фб в една турска група - има страхотни фотографи.
Време за снимки
- Глас в пустиня
Там не "споделям" отдавна, е, пробвам от време на време дали нещо се е променило, ама си е все същото пъкло - агитки - аз на тебе ти на мене. Ако ме разбираш правилно. Създава се едно извратено отношение към фотографията, а претенциите за артЪ я отдалечават от съвременния свят и почти я убиват. В "култовия" рейтинг Б на шест, седем страници кадрите които стават и си заслужават се броят на пръстите на едната ръка - за какво говорим!? Разгледай някой руски сайт и ще разбереш, ще усетиш разликата на момента. Сега споделям, напълно в смисъла на тая дума, във фб в една турска група - има страхотни фотографи.
Последно промяна от Глас в пустиня на 02.02.14, 00:24, променено общо 1 път.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Мен ме устройва. Хващам смисъла един вид, а това е което ме интересува - кой, кога, как и защо е направил тия снимки.Gaspode написа:Е читаемо, читаемо, колко да е читаемо :)Глас в пустиня написа:-същото, но в по-читаем вариант-
Убиват ме тия преводи без грам вложена мисъл.
"Руска майка прави тези магични снимки във фермата си на своите дечица и техните животни" - фермата е нейна, на дечицата и животните им? Или само на дечицата? Или на животните?
"Руска майка прави тези магични снимки на своите дечица и техните животни във фермата си" - открийте разликите :)
![]()
За останалото можеш да се обърнеш към форумните преводачи, тук и без това бъка от такива.
За устройване и мен ме устройва. Далеч по-приятно е да четеш на български. Но ме дразни масовото профанизиране на езика. Неприемливо е в медия с каквито и да било претенции...Глас в пустиня написа: Мен ме устройва. Хващам смисъла един вид, а това е което ме интересува - кой, кога, как и защо е направил тия снимки.
За останалото можеш да се обърнеш към форумните преводачи, тук и без това бъка от такива.
Излезнахме от темата за сминките, сори
ПП. Форумът напоследък от нищо и от никой не бъка. Не вярвам да не си забелязал...
- сър Айвънхоу
ех, този фулфрейм, ех...Глас в пустиня написа:
ОК - вземам си думите назад!
В линка пише, че снимките са правени с Canon EOS 5D Mark II и 135мм обектив - твоят пентакс равен ли му е или е в по ниския клас?
снимам с Pentax K5II и един от най-добрите обективи F 50/1.7
да, канончето се води във високия клас, въпреки, че 5D е доста оплюван...
постоянно обяснявам, че не е толкова важен апарата и обектива, а това доколко ги познаваш...
при тези снимки, които тя е направила, почти всеки DSLR би се справил като качество на снимката... по-точно на суровия кадър. пак казвам, снимките имат висока художествена стойност, не заради апарата, а заради задапаратното устройство...
първо кадрирането и второ последващата обработка. няма на света апарат, който да снима в тази гама. пастелните цветове, които виждаме са плод на обработка... и ти много добре го знаеш това
много често ми се налага напоследък да заявявам, че едни от най-добрите ми снимки на лента бяха със Смяна 8...
извинявай, увлякох се!
а, наздраве!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
сър Айвънхоу написа:
ех, този фулфрейм, ех...
снимам с Pentax K5II и един от най-добрите обективи F 50/1.7
да, канончето се води във високия клас, въпреки, че 5D е доста оплюван...
постоянно обяснявам, че не е толкова важен апарата и обектива, а това доколко ги познаваш...
при тези снимки, които тя е направила, почти всеки DSLR би се справил като качество на снимката... по-точно на суровия кадър. пак казвам, снимките имат висока художествена стойност, не заради апарата, а заради задапаратното устройство...
първо кадрирането и второ последващата обработка. няма на света апарат, който да снима в тази гама. пастелните цветове, които виждаме са плод на обработка... и ти много добре го знаеш това
много често ми се налага напоследък да заявявам, че едни от най-добрите ми снимки на лента бяха със Смяна 8...
извинявай, увлякох се!
а, наздраве!

- Глас в пустиня
Профанизиране или излишно усложняване?! Тъкмо поради сложността мнозина избират шльокавицата като изразно средство, защото там правила няма. И имам чувството, че усложняването и взирането в "буквата" е от не толкова далечеGaspode написа:
За устройване и мен ме устройва. Далеч по-приятно е да четеш на български. Но ме дразни масовото профанизиране на езика. Неприемливо е в медия с каквито и да било претенции...

Мога да ти приведа още много подобни "недоразумения" или пък признаци за "въпиюща негрАмотност" ... но ефекта ще е нулев - сиреч, само ще си бърборкаме без да можем да повлияем на процесите с нещо.
Всеки организъм има нужда от време, след голяма доза очистително.ПП. Форумът напоследък от нищо и от никой не бъка. Не вярвам да не си забелязал...
- Глас в пустиня
- сър Айвънхоу
Кате сте се хахвърляли на мацоретки... ето и един Руслан от мен за едно неделно плакнене на очи :)
Обърнете внимание на любимата ми - Сцена с леген... :)
Кърти, чисти, извозва...
- сър Айвънхоу
ейййй, аман от извратеняци, бееееееitcome написа:Кате сте се хахвърляли на мацоретки... ето и един Руслан от мен за едно неделно плакнене на очи :)
аз пратих линк със снимки... ако си бяхте направили труда, щяхте да стигнете и до пейзажите, ама не...видяха две полуголи снимки и скочиха надолу с главата...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Втора система ми откраднаха... Разбиха колата зад Народния театър в 20 часа. Щетата е солидна.... И Никона и трите обектива
И таблет и лаптоп.
Не се виждаха бяха в багажника и ме нямаше 1о мин само.
Жалко.
Пазете си вещите :)
п.п. Останах с Практика и Хелиос... скоро може и само с пинхол да снимам.
Наздраве!
Жалко.
Наздраве!
Кърти, чисти, извозва...
- сър Айвънхоу
itcome написа:Втора система ми откраднаха... Разбиха колата зад Народния театър в 20 часа. Щетата е солидна.... И Никона и трите обективаИ таблет и лаптоп.
Жалко.
Наздраве!
ееее... стига бе... това не е човешко просто...
Bella Ciao
Bella Ciao
мн.гадно:?itcome написа:Втора система ми откраднаха... Разбиха колата зад Народния театър в 20 часа. Щетата е солидна.... И Никона и трите обективаИ таблет и лаптоп.
Жалко.
Наздраве!
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
itcome написа:Втора система ми откраднаха... Разбиха колата зад Народния театър в 20 часа. Щетата е солидна.... И Никона и трите обективаИ таблет и лаптоп.
Жалко.
Наздраве!
- Piqndurnik
Стандартното за случая е "Мамка им наркоманска".itcome написа:Втора система ми откраднаха... Разбиха колата зад Народния театър в 20 часа. Щетата е солидна.... И Никона и трите обективаИ таблет и лаптоп.
Жалко.
Наздраве!
Голяма е вероятността или или са видели багажника, или да са знаели какво има вътре.
Наздраве 
а застраховка?itcome написа:Втора система ми откраднаха... Разбиха колата зад Народния театър в 20 часа. Щетата е солидна.... И Никона и трите обективаИ таблет и лаптоп.
Жалко.
Наздраве!
е и кой тръгва с толкоз много джаджи нанякъде?! па и таблет и лаптоп
Блажени са бедните духом
- Глас в пустиня
Пиши номерата във ФФ и култа - имаше такава практика по едно време и ако не се лъжа даваше някакъв ефект.itcome написа:Е писахме, с едни полицай... не ми стигна листа да изброявам... следобяд ще им нося каквито гаранциии и серийни номера намерих у дома...
Съжалявам Ванка!
Помниш ли колко време стоя колата на паркинга с ключ на вратата при нас без никой нищо да пипне. Е затова напуснах града сто_лица навремето.
Дано да ги пипнат, макар че докато трае следствието и съдебното дело намереното остава на съхранение като веществено доказателство.
Стискам палци всичко да се нагласи по най-добрият начин за теб!
оооitcome написа:Втора система ми откраднаха... Разбиха колата зад Народния театър в 20 часа. Щетата е солидна.... И Никона и трите обективаИ таблет и лаптоп.
Жалко.
Наздраве!
just perfect
- Глас в пустиня
- Green Light
снощи си мислех - дали пък не са ги намерили...Green Light написа:Поздрави, Итком!
и после - малей, холи, ква си наивна! да не вземе и публично да питаш дали са хванали апашите
тъпаците, дето са ги откраднали дори няма да могат да оценят нито истинската стойност, нито пораженията, които причиняват...
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
Ф.Песоа
Благодаря ви...
СНоу... какво нередно има да имаш пътуваш с таблет, лаптоп, камера и обективи... а да отидеш до мадазина през пряка за бира? Със себе си ли да ги нося :)
Боев - как обичам спокойствието на провинцията - няма идея... рано или късно ще заживея в Родопите :)
Поздрави Грийн :)
Холи една седмица не мога да си изкарам бележка (служебна) за откраднатите неща - ти говориш за разкриване :)
п.п. Петък е, отивам до Пазарджик да си купя новото Никонче.
Наздраве :)

СНоу... какво нередно има да имаш пътуваш с таблет, лаптоп, камера и обективи... а да отидеш до мадазина през пряка за бира? Със себе си ли да ги нося :)
Боев - как обичам спокойствието на провинцията - няма идея... рано или късно ще заживея в Родопите :)
Поздрави Грийн :)
Холи една седмица не мога да си изкарам бележка (служебна) за откраднатите неща - ти говориш за разкриване :)
п.п. Петък е, отивам до Пазарджик да си купя новото Никонче.
Наздраве :)

Кърти, чисти, извозва...
- сър Айвънхоу
Има парк в София с резбовани паднали дървета...сър Айвънхоу написа:малка разходка в парка
Знаете ли къде е?
Кърти, чисти, извозва...
- Глас в пустиня
Скъса го от снимки тоя парк, ей! :)))сър Айвънхоу написа:малка разходка в парка
- Глас в пустиня
От старата телевизионна кула в посока цариградското до сами пътя имаше майстор резбар, беше резбовал цяла къща като от приказките, гледал съм и съм се дивил с часове - ако не е там неща се.itcome написа:Има парк в София с резбовани паднали дървета...сър Айвънхоу написа:малка разходка в парка
Знаете ли къде е?