Изборни прозрения от мързел

Все същите
Аватар
Green Light

Изборни прозрения от мързел

Мнение от Green Light »

Всички аргументи в защита на това да НЕ се гласува могат да се използват и в защита на мързела. Без изключение.
Борим се против прогнилата система! Ура, напред! Към дивана.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Re: Изборни прозрения от мързел

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Всички аргументи в защита на това да НЕ се гласува могат да се използват и в защита на мързела. Без изключение.
Всички аргументи в защита на това да СЕ гласува могат да се използват и за освидетелстване. Без изключение. Напред, ура, към жълтата книжка.
Сори, но такива изявления без капка аргументация са смешни некък си. Моето, разбира се, повече :blum:

Чета разни шернати в суратьтефтера мъдрости защо трябва да гласувам и защо иначе съм идиот и прочее. И не ги разбирам. Ти ще ми разясниш, надявам се:

http://www.clubz.bg/4021-da_da_naistina_ste_idioti
Даниел Георгиев ние си го избрахме. Нищо, че не го познавахме до вчера. Нищо, че дори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не говори лично с него, а с баща му - вечния кмет на Ботевград Георги Георгиев, популярен като Тухлата. Познайте кой е Малката Тухла.
Попитахме ли какъв е този човек в листата? Зададохме ли му поне един въпрос, за да се уверим, че може да говори? Потърсихме ли сметка от лидера му защо вкарва подобен мат'рял в парламента? Ако не сме, Малката Тухла е най-нормалното нещо, което може да гледаме в новините.
Тва как се променя с гласуване? Тия, дето не са гласували за неговата партия, очевидно са невинни, щото са гласували за другите (не, че в техните партии няма такива екземпляри, но наш`те са винаги по-убави). Тия, дето са гласували за неговата партия също са невинни - подвели са се по харизмата на Вожда, а и за тях важи тва за наш`те са най-убавите. Виновни са негласувалите, тяхната мама. И колоездачите.

http://dama.bg/article/33-osnovatelni-p ... elia/2093/

33 причини, риш`ли. Няколко пъти ги прочетох. Дори не си струва да ги коментирам. От 28 до 31 звучат приемливо, но не виждам никаква връзка между изборите, гласуването и сбъдването на желанията. Къде ги тия достойни хора, дето ще ни представляват в Европа?

В риалититата публиката има по-голям контрол върху резултата отколкото в изборите...

Сериозно - от години искам някой да ме убеди да гласувам. Айде убедете ме де. Еле па на тия избори.
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Ще те убедя да гласуваш в неделя, ако ти ме убедиш да работя днес. Защо да работя?
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:Ще те убедя да гласуваш в неделя, ако ти ме убедиш да работя днес. Защо да работя?
Бе кажи, че си търсиш оправдание да не работиш :lol:

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Gaspode написа:
бях се навил да гласувам, ама след като те прочетох... май няма да гласувам...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

сър Айвънхоу написа:
Gaspode написа:
Недей така. Стига ми, че аз не гласувам и съм виновен за сегашното състояние на държавата. Не мога да нося и бремето на вината, че съм отказал още един човек от гласуване, на крехките си рамене... :bigsmile:

Истината е, че на голяма част от досегашните избори съм гласувал "с отвращение" и заради туй кофти чуство че "може па те да са прави". И кво?

Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:Всички аргументи в защита на това да НЕ се гласува могат да се използват и в защита на мързела. Без изключение.
ще съм на друг адрес и ще пропусна
дори не го мисля виновна/невиновна
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
сър Айвънхоу написа:
Gaspode написа:
Недей така. Стига ми, че аз не гласувам и съм виновен за сегашното състояние на държавата. Не мога да нося и бремето на вината, че съм отказал още един човек от гласуване, на крехките си рамене... :bigsmile:

Истината е, че на голяма част от досегашните избори съм гласувал "с отвращение" и заради туй кофти чуство че "може па те да са прави". И кво?
Всеки си знае за него си. Ти не си виновен за състоянието на държавата. Айвънхоу също не е. Но все пак нашите деца ще бъдат управлявани от
Бареков
Борисов
Сидеров
Местан
Тези хора не са политици, те са търговци и някой все пак ги допусна да търгуват с българската политика. В тълпата български народ има лица, едно от лицата е моето и аз се чувствам виновен заради това. Може би е ирационално. Вероятно е.
Ирационално чувство на моята вина и рационалното чувство на вашата невинност.
Извинявайте, чувствам се много неудобно пред вас, но ще отида да гласувам. Специално ще се върна по- рано за да мога.

Иначе пуснах темата повече за майтап с мързела си. Разсмях се, защото всички оправдания които си намирах да не отида на работа съвпаднаха идеално със съответните - да не гласувам. Не съм искал да ви агитирам.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Всеки си знае за него си. Ти не си виновен за състоянието на държавата. Айвънхоу също не е. Но все пак нашите деца ще бъдат управлявани от
Бареков
Борисов
Сидеров
Местан
Тези хора не са политици, те са търговци и някой все пак ги допусна да търгуват с българската политика. В тълпата български народ има лица, едно от лицата е моето и аз се чувствам виновен заради това. Може би е ирационално. Вероятно е.
Извинявайте, чувствам се много неудобно пред вас, но ще отида да гласувам. Специално ще се върна по- рано за да мога.

Иначе пуснах темата повече за майтап с мързела си. Разсмях се, защото всички оправдания които си намирах да не отида на работа съвпаднаха идеално със съответните - да не гласувам. Не съм искал да ви агитирам.

Оправдания да не ходя на работа винаги мога да си намеря. Ич не ми е проблем. :)

А виновни сме всички. Щото чакаме някой друг да ни оправи. И ти включително - очевидно изборите не вършат работа, но си успокояваш съвестта, че си направил нещо все пак. Същото като пускане на левче с смс за някоя благородна кауза - няма да решиш проблема, но квото можеш си направил.

ПП. Не знам колко неща писах и трих по тая тема. Не е за форум всичко това...

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter.

Winston Churchill
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Green Light написа: Всеки си знае за него си. Ти не си виновен за състоянието на държавата. Айвънхоу също не е. Но все пак нашите деца ще бъдат управлявани от
Бареков
Борисов
Сидеров
Местан

Оправдания да не ходя на работа винаги мога да си намеря. Ич не ми е проблем. :)

А виновни сме всички. Щото чакаме някой друг да ни оправи. И ти включително - очевидно изборите не вършат работа, но си успокояваш съвестта, че си направил нещо все пак. Същото като пускане на левче с смс за някоя благородна кауза - няма да решиш проблема, но квото можеш си направил.

ПП. Не знам колко неща писах и трих по тая тема. Не е за форум всичко това...
Като дарявам дарявам, нито веднъж не съм пуснал есемес. Знам, че не говориш за мен за даренията, но пък за гласуването говориш, че си успокоявам съвестта. Бареков разчита на негласуващите. Разчита на милионите на крадците, на мутрите и на негласуващите. Аз не съм крадец, не съм мутра и не съм негласуващ. Съвестта ми си е съвсем спокойна по отношение на Бареков. Както и за даренията. Просто се мъча да действам според както аз реша и тогава съвестта ми е ок. Яд ме е след всеки ден на избори, пръскам жлъч и не може да се говори с мен, толкова ми е криво. Но за съвестта си прав- спокойна е. Може би, понеже съм тъп и не виждам правилно.

Това за оправянето ни от някой друг не го чакаме по отншение на бачкането, нали така. Познавам те и знам, че не чакаш на никой. Знаеш, че с бачкане не се забогатява, това го знаеш. Богатите не работят, те крадат. Гмуркат се от фамозните си яхти, играят тенис по спа хотели, ходят по филмови фестивали и изложби и крадат от работещите. Това обаче не те залепва за дивана и ти продължаваш да легализираш системата на тези кражби, като ден след ден отиваш на работа. Понеже не си сам, дори и в България си един от милиони, то от работата ти има смисъл. Има светлина някъде напред и ти си я гониш. Всички това правим.
Същата работа би било и с гласуването.
Ако щеш вярвай, ако щеш недей, обаче по отношение на гласуването аз съм екзотичното малцинство, а ти си баналното мнозинство. Почти всички от приятелите ми не гласуват за да не легализират системата. Системата не се интересува от легализиране, системата се адаптира. - Щом има голям процент негласуващи- казва си системата- аз ще направя така, че това да е от полза за моята стабилност. Я да родя някой комуто това да е от полза. И ражда търговци: 5% купени от 2милиона е 100 000 човека. По 30 лева = 3 милиона. Значи купувам 5% и имам телевизии, радиа и вестници в които ще вкарам още 10 милиона за да излъжа още 100 хиляди души и готово. 10% от вота са ми сигурни. С 10% на изборите мога да спечеля сто пъти по 13 милиона. Ако разчитам на негласуващите печалбата ми е в кърпа вързана.

Аз гласувам за да не успее тоя търговец, но понеже аз съм сам, от моето гласуване няма смисъл. Понеже ти не си, от твоето негласуване има.

Леле, много ме боли тоя Бареков.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:...

Аз гласувам за да не успее тоя търговец, но понеже аз съм сам, ....
Не си сам!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

в тая тема нищичко няма да напиша. толкова ми е гадно за тези, които гласуват. и също за тези, които не гласуват.
цялата схема е, да си от онези, за които се гласува. другото: плява, разпиляна от вятъра
just perfect
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Господ показал Ева на Адам и му казал:
- Избери си жена!
И така се почнала демокрацията...

Според мен, обаче, трябва да се гласува, ако ще и да е за да избереш по-малкото зло. Щото добро с шансове няма как да се пръкне - веднага ще го оплюят, ще набутат хора, дето да го компрометират... Имат си отработена технология за недопускане на нещо свястно до управлението.
Наздраве :cool:
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Хубаво е да не гласуваш - така с по-малко средства и труд постигаме максимума от целите си.
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Имахме гости наскоро. Приятели, не ами нещо малко роднини се падаме, със седмокласничка дойдоха, че децата да класират желания, да разглеждат справочници, а ние дъртите да се накъркаме. Ма мен е чужденец по паспорт, обаче тва е само по паспорт. Иначе си е нашенец отпред, отзад, отгоре, отвътре и отвсякъде.
А наздраве, лаф, спомени, знаете. Разправя ми, че за двайсет и колко години най- накрая успял да гласува. Голям кеф, вика, най после. Аз тука хляба си вадя, данъци плащам, допринасям за тая държава, а те не ми дават да гласувам. Ами тва е дискриминация, остави тва, ами обиждам се, бе!
Викам- човек, познавам те от пети клас. Голем си цар, можеш да ме преметнеш като стой та гледай по всякакви въпроси, ама да прощаваш точно па ти, точно па на мене да ми разправяш, че плащаш данъци?! Айде моля ти се.
Френда е типичен представител на школата Лева ръка, десен джоб. Няма стаж, няма заплата, осигуровки, данъци, сметки... всъщност за сметки не знам. Аз и за другите неща не знам, конспирацията е пълна, той сигурно има неща, които и на себе си не издава докрай, скрита лимонка страшна, обаче има неща, за които можете да се обзаложите: Ако нещо може да не се плати, ТО НЕ СЕ ПЛАЩА. Тва е.
Бе гледай сега- вика. Купих проценти от една фирма, за ПВЦ заготовки, правим огънати разни неща. И гледам за последния месец сме платили 1000 лева ДДС.
ХИЛЯДА ЛЕВА!!!
И на другия ден бяха изборите.
Влизам - вика - в секцията и такава реч им дръпнах, че една от опашката се просълзи. Как може- рекъл- бездруго съм от държава член на ЕС, но аз искам да съм жител на европейска България! А вие не ми давате! Лишавате един човек не от избор, от достойнство ме лишавате. Как да дам пример на децата си?!
И други в тоя ред.
Извинявайте, казали, господине, ще се обадим в ЦИК и ще ви позвъним. Ето, аз съм председателя на комисията, до час- два ще ви се обадя.
Моя човек си тръгнал, разходили се семейно, хапнали, прибрали се и даже малко позабравил тая работа. Сипал си едно голямо мъжко, жената нарязала каквото трябва и аха да поеме по нагорнището, и телефона взел че звъннал. Заповядайте- рекли- имате право, готово.
Аз- вика- малко се изненадах и даже се пообърках леко, понеже идея си нямам кой за кво се бори в тия избори или даже имената на партиите, обаче отидох.
Сетил се че Надето била от СДС, май нямало много да сбърка, задраскал нейния номер, пуснал бюлетината с широк жест и си се върнал при чашката в къщи.
Тая- вика- от твойте ли е? Влезе ли?
Викам- човек- Надето Нейнси взе двайсе трийсе гласа от роднини най- вече и сега мъжът и я пита кой е тоя непознат, дето е гласувал за нея, най- много проблем да си и създал, ама нищо, човек! Гордея се с тебе и знам къде да го заявя!

Винаги съм знаел, че има файда от плащане на данъци.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Попаднах на този сайт днес... Както винаги не всичко е на 100% истинска, умно или там каквото и да е. Но пък има интересни теми за размисъл...

Пример

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Попаднах на този сайт днес... Както винаги не всичко е на 100% истинска, умно или там каквото и да е. Но пък има интересни теми за размисъл...

Пример
Ами букмарквам го. Тенкс, много обичам такива фантасмагории. :-)
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:
Gaspode написа:Попаднах на този сайт днес... Както винаги не всичко е на 100% истинска, умно или там каквото и да е. Но пък има интересни теми за размисъл...

Пример
Ами букмарквам го. Тенкс, много обичам такива фантасмагории. :-)
Не са съвсем фантасмагории:
http://www.ipernik.com/novini/vlast/isl ... a-politika
Кърти, чисти, извозва...
Публикувай отговор