тук
Тотален провал за здравната реформа...
- Green Light
- Green Light
Щото не минА. Стигна до парламента, там ще го мотаят и ще го отложат за след стотина години. А ми се струва смислена идея. Вероятно би могла да промени малко статуквото.Green Light написа:А?!Gaspode написа:Мен много ме е яд за "електрическото" гласуване. Примерно например
Що, бе?
Или пък да спести пари на данъкоплатците, демек на нас, като направи манипулирането на резултатите по-евтино. И в двата случая пИчелим - уин-уин ситуация, мисля :)
Ама не би.
- Green Light
Промяна с главно П едва ли може да стане. Но по темата аз страдам от това че единомишлениците ми, тези които са заинтересувани от това от което и аз, точно те са най- апатични в изборите. Така едновременно се чувствам непредставен в НС, никой не говори нещата които мисля, нито за здравна реформа, нито за образователна, нито за нищо и заедно с това се чувствам предаден от мойта банда.Gaspode написа:Всъщност, колкото повече чета по темата за електрическото гласуване и за последните избори, толково повече се отчайвам. Вярвате ли все още в гласуването? В изборите? Преди време тук ме убеждавахте колко е важно да се гласува. Все още ли мислите, че с избори може нещо да се промени?
Тва е говорен лаф, няма да те навия.
Наш кво се замислих ни в клин, ни в ръкав. Тия клубове дават възможност да говориш с по- младото си аз. Колко избори изговорихме тука.. дали да не го издиря Гринчо отпреди и да го светна за нещата. Па може и аз да светна, той не беше тъпо копеле тоя.
- Green Light
А, да, така и аз мисля, ОК! Помислих, че си против, та се учудих.Gaspode написа:Щото не минА. Стигна до парламента, там ще го мотаят и ще го отложат за след стотина години. А ми се струва смислена идея. Вероятно би могла да промени малко статуквото.Green Light написа:А?!Gaspode написа:Мен много ме е яд за "електрическото" гласуване. Примерно например
Що, бе?
Или пък да спести пари на данъкоплатците, демек на нас, като направи манипулирането на резултатите по-евтино. И в двата случая пИчелим - уин-уин ситуация, мисля :)
Ама не би.
Ама се учудих малко, не много, понеже ти да мислиш нещо противоположно на мене си е правило. Не е изключение.
Направо страшно ми става като гледам по колко много въпроси имаме съгласие напоследък.Green Light написа: Ама се учудих малко, не много, понеже ти да мислиш нещо противоположно на мене си е правило. Не е изключение.
)
Предлагам спешно да направим списък с темите, по които сме на различно мнение, и да говорим само за тях. В името на душевното ми (ни) здраве.
- сър Айвънхоу
много ми е интересна взаимовръзката - хора, които вярват в честното броене на SMS-и в реалити и вярват в електронното гласуване... ;)Gaspode написа:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Кое му е интересно? Аз не вярвам в честното броене на хартиените бюлетини също. Т.е. вярвам, че резултатите ще са еднакви независимо дали е гласувано на хартия, електронно, със СМС-и или както там ти дойде наум. Може да се получат различни резултати, ако се гласува през оптически прицел, примерно.сър Айвънхоу написа: много ми е интересна взаимовръзката - хора, които вярват в честното броене на SMS-и в реалити и вярват в електронното гласуване... ;)
Основният аргумент срещу електрическото гласуване - че няма да играят честно и ще преиначат гласовете - е на 100% валиден и за сегашният метод на глаДуване. И кво?
Иначе, ако ще говорим поне полу-сюрйозну - най-добре е да се избират на случаен принцип. И без повторения - веднъж си бил, следващите n (чакай, n е много, нека да е k
- Green Light
От ОфнюзGaspode написа:Кое му е интересно? Аз не вярвам в честното броене на хартиените бюлетини също. Т.е. вярвам, че резултатите ще са еднакви независимо дали е гласувано на хартия, електронно, със СМС-и или както там ти дойде наум. Може да се получат различни резултати, ако се гласува през оптически прицел, примерно.сър Айвънхоу написа: много ми е интересна взаимовръзката - хора, които вярват в честното броене на SMS-и в реалити и вярват в електронното гласуване... ;)
Основният аргумент срещу електрическото гласуване - че няма да играят честно и ще преиначат гласовете - е на 100% валиден и за сегашният метод на глаДуване. И кво?
Иначе, ако ще говорим поне полу-сюрйозну - най-добре е да се избират на случаен принцип. И без повторения - веднъж си бил, следващите n (чакай, n е много, нека да е k) пъти пропускаш... Има интересни писанки по темата...
- Кмете, имам една добра и една лоша новина.
- Казвай първо добрата.
- Печелите изборите с 80%
- А лошата?
- Никой не гласува за Вас.
Доста по- лесно реализуемо и приемливо за мен е машиното гласуване и чак тогаз дистанционно.
Всеки касов е свързан с НАП
Всяка секция също може да си има по един 'касов' да предава данни.
Бюлетините - когато ги закарат куките - тогава. няма що да се тъпчат по залите.
След избор два, три (като потестваме малко) и дистанционно.
алАкбар!
Затова още съм против.
Всеки касов е свързан с НАП
Всяка секция също може да си има по един 'касов' да предава данни.
Бюлетините - когато ги закарат куките - тогава. няма що да се тъпчат по залите.
След избор два, три (като потестваме малко) и дистанционно.
алАкбар!
Затова още съм против.
Кърти, чисти, извозва...
- Green Light
Мне. Аз съм Атос - шот съм начи ноо умен.
Освен тва съм Арамис шот съм ноо начи красив и всички мацки припадат кат ми съгледат.
Донякъде може даже да съм Портос (еле пъ ако Гаспод не се натиска и/или не е наоколо) щот съм мноо весел и душа на компанията.
Ма да съм некво неоперено пиле разбираш ли дет се пали от едното нищо.... Мне. Тва си ти драги ми Дъртаняне:blum:
Освен тва съм Арамис шот съм ноо начи красив и всички мацки припадат кат ми съгледат.
Донякъде може даже да съм Портос (еле пъ ако Гаспод не се натиска и/или не е наоколо) щот съм мноо весел и душа на компанията.
Ма да съм некво неоперено пиле разбираш ли дет се пали от едното нищо.... Мне. Тва си ти драги ми Дъртаняне:blum: