Трябва да е адски разочароващо да си ислямски терорист

Все същите
Аватар
Green Light

Трябва да е адски разочароващо да си ислямски терорист

Мнение от Green Light »

Трябва да е адски разочароващо да си ислямски терорист, а обществото, което тероризираш, да не гледа сериозно на твоите възгледи и мотиви, колкото ясно и често да ги заявяваш. Дори по-лошо, регресивната левица в своя безкраен капацитет за мазохизъм и самоомраза, се опитва да поеме вината върху себе си, като лиши терористите дори от задоволството на заявената отговорност.
Звучи като лош скеч на „Монти Пайтън“:
– Ние го направихме, защото нашите Свещени писания ни призовават да го направим.
– Не, не сте вие.
– Как, какво? Ние го…
– Не, това няма нищо общо с религията. Вие, момчета, просто използвате религията като фасада на социални и геополитически причини.
– КАКВО!? Вие изобщо чели ли сте нашите официални изявления? Ние цитираме изричните оправдателни текстове от Корана. Това е джихад, свещена война срещу езичниците, богохулниците и неверниците.
– Не. Това определено няма нищо общо с исляма. Вие не сте истински мюсюлмани и клеветите една велика религия, като говорите така.
– Ъ!? Кои сте вие да ни казвате, че не сме истински мюсюлмани!? Ислямът е буквално същността на всичко, което правим, и ние прилагаме най-вярното, най-буквално и честно тълкувание на неговите основополагащи текстове. Това е смисълът на живота ни.
– Нищо подобно. Ние ви създадохме. Ние внедрихме социална и икономическа система, която ви отчужди и лиши от граждански права – ето защо правите това. Извинете ни.
– Какво? Защо ни се извинявате? Ние току-що ви клахме безмилостно по улиците. Ние избиваме невинни цивилни граждани – гражданските права нямат нищо с това!
– Чуйте, вината е наша. Не ви се сърдим, че не се чувствате добре дошли и сте толкова нападателни.
– Сериозно, спрете да си приписвате отговорността! Ние доста се постарахме и няма да позволим да ни отнемете заслугите за всичко, което постигаме.
– Не, ние отхранихме вашия екстремизъм. Приемаме цялата вина.
– О, Боже мой, колко души трябва да убием тук, та най-накрая да схванете посланието ни?

за съжаление не съм го писал аз. Това е от коментарите на Дмитри Иванов във в. Сега

http://www.segabg.com/article.php?id=77 ... N.facebook
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Абе добре, че не си го писал ти. :lol:

Не ми харесва тая позиция на стар авторитет, който вещае апокалипсис с някакво удоволствие, което направо не знам как да коментирам. И да се чуди човек не му ли е ясно колко е манипулативна е тя и до какво може да доведе.

Да дефинираш реалния виновник за всичко това не е възможно. Тоест, то е възможно, но няма как да стане.
Обаче да насъскваш една цяла религия/цивилизация срещу друга цяла религия, това е направо престъпно.

Мечтая си за яйцето на Омобоно.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Абе добре, че не си го писал ти. :lol:

Не ми харесва тая позиция на стар авторитет, който вещае апокалипсис с някакво удоволствие, което направо не знам как да коментирам. И да се чуди човек не му ли е ясно колко е манипулативна е тя и до какво може да доведе.

Да дефинираш реалния виновник за всичко това не е възможно. Тоест, то е възможно, но няма как да стане.
Обаче да насъскваш една цяла религия/цивилизация срещу друга цяла религия, това е направо престъпно.

Мечтая си за яйцето на Омобоно.
Ти говориш за текста на Дмитри Иванов, а аз съжалявам , че не съм написал само коментара със скеча.
За терористите съм съвсем скандален - мисля, че трябваше да ги унищожим с толерантонст :-)) точно като Плевнелиев, милия. Трябваше, но изтървахме тая възможност след 11.09.2001ва. Сега хорото почна и е късно за тънки сметки.

За Плевнелиев пък съм направо умопомраичтелно скандален. Харесва ми. Мисля че едновременно не сме имали по- лош президент катои държание и стойка и не сме имали по- добър, като действие и говорене. (А аз съм голям цар да гледам действията, а не стойките. Повечето хора не го могат това.)
Съвсем извън вроденото ми оригиналничене ги приказвам тия. Сам себе си изненадах с това че го харесвам тоя образ.

Какво е това яйце?

(ясно, че ще питам Гугъл, ти докато ми отговориш, отдавна ще се е излюпило. Каквото и да е)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Какво е това яйце?

(ясно, че ще питам Гугъл, ти докато ми отговориш, отдавна ще се е излюпило. Каквото и да е)
Брех пък!

Ей сега веднага ще ти отговоря, за потрес на целия клуб! :grin:

В Джани Родари търси, приказки по телефона.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:
Какво е това яйце?

Брех пък!

Ей сега веднага ще ти отговоря, за потрес на целия клуб! :grin:

В Джани Родари търси, приказки по телефона.
Целия клуб се потресе!
:-)
Тоест аз. Leclub cest moi! или Je suis le club, ли трябва да кажа, иди ги разбери тия вече

Прочетох я даже вече. Кво ше кажеш?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
Целия клуб се потресе!
Тоест аз. Leclub cest moi! или Je suis le club, ли трябва да кажа, иди ги разбери тия вече

Прочетох я даже вече. Кво ше кажеш?
Като светкавица бърз тоя клуб днеска, направо се изтощих. :lol::lol::lol:

И аз май го харесвам Плевнелиев. Много-много не съм се замисляла.

П.П. Не можем да унищожим терористите с толерантност, никога не е можело да стане.
Думата ми беше, че не всички, изповядващи исляма, са терористи. Не че казвам нещо ново, ама тия баналности не бива да ги забравяме, ако искаме да запазим човешки облик.
Panta rhei...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

флешбек

Мнение от Remmivs »

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Това с изборите е интересно. Четъл бях преди време, че най-справедливо е да се избират представителите на случаен принцип вместо с гласуване. Трябва да потърся текста... Не е точно това, което търсех, но става като за начало...

Май това беше май май май :)
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

зарежи, и жребий да е въпроса е в алчността не в кой кога къде и защо

ето ти още един интересантен, може би, линк

http://oliveremberton.com/2014/the-prob ... -fairness/
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Remmivs написа:зарежи, и жребий да е въпроса е в алчността не в кой кога къде и защо

Интересно четиво. Не съм на 100% съгласен с всичко писано в него, обаче. Трябва да го прочета отново може би едва ли не :)

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Понеже почнахве в тази тема с интересните четива, и понеже го обещах на Грийн-а - няколко линка за Прозореца на Овертон

http://grigorsimov.blog.bg/politika/201 ... or.1265246

http://a-specto.bg/prozorecat-na-overton/

И едно примерче, май...

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Чудя се, също, на тая история с руския самолед над Турция. Нещо не вдявам и имам нужда някой да ми обясни (сефте! :) )
Какво, аджеба, се случва там?

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Хе!
Отдавна не ми се беше случвало да не мога да насмогна на четене тук.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:
Това с изборите е интересно. Четъл бях преди време, че най-справедливо е да се избират представителите на случаен принцип вместо с гласуване. Трябва да потърся текста... Не е точно това, което търсех, но става като за начало...

Май това беше май май май :)
Това си го пускал. Готино е. Дискутирахме го в смисъл, че няма начин да стане, тъй като няма група заинтересована да лобира за такава промяна.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Понеже почнахве в тази тема с интересните четива, и понеже го обещах на Грийн-а - няколко линка за Прозореца на Овертон

http://grigorsimov.blog.bg/politika/201 ... or.1265246

http://a-specto.bg/prozorecat-na-overton/

И едно примерче, май...
За боба не прочетох, но аспекто прочетох(самиздат е същото като аспекто с добавка за сатанинското юдейство)
Тръпки да те побият. И не мога да намеря слаба страна, просто. От два три дена си го навивам това на поръста и направо не мога да спра. Даже изпаднах в параноя. Това работи от векове, ние дефакто живеем в пречупено общество. Да, съпротивляваме се на хомосексуалността, но отдавна сме приели куп немислими за викторианските(или пуританските) нрави неща. Остави морала иу пуританите. Да убиеш заради Бог е съвсем нова идея, която не е съществувала през 400тната година. На човек от онова време изобщо не би му станала ясна идеята. Не заради жена, пари и гняв, а заради религия?! Ще ти се стори, че говоря за друго, но не е така. Тази идея целенасочено е била пропагандирана след свалянето на Юлиян Отстъпник и след осъзнатия факт, че конкурентните религии могат да измъкнат кокала от християнската църква. Те първи са врътнали този прозорец. Следващата голяма крачка трябва да е ренесанса... хипарското лято на любовта... не знам, разсъждавам пишейки, не съм ги обмислил тия неща.
Аватар
Green Light

Re: флешбек

Мнение от Green Light »

Гледах го.
Аз не харсвам Путин. Смятам го за лъжец и манипулатор. Знаем им кривиците на американците, те сами си ги сочат, няма нужда той да ни ги казва. Отдавна прочетохме че САЩ са създали ИДИЛ и Ал Кайда и така нататък, предимно в американски вестници. СССР също не ходеше в Афганистан за да раздава бонбони, нито пък в Кавказ.

Предубеден съм, сори, тия приказки няма да хванат, на фона на сваления самолет. Мисля, че днешна Русия е оса или змия. Нито да я дразниш, нито да я прегръщаш. Да жили и да хапе, но надалеч. Не ща ти нито меда, нито жилото бай Цанков им го е казал.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:зарежи, и жребий да е въпроса е в алчността не в кой кога къде и защо

Ама не! Ти просто прекаляваш!!! Кога да го чета това?!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Чудя се, също, на тая история с руския самолед над Турция. Нещо не вдявам и имам нужда някой да ми обясни (сефте! :) )
Нищо няма да ти обяснявам, ти също прекаляваш! Само да кажа че вчера така се развиках на телевизора, че жена ми ми направи забележка, че плаша децата. "Десет пъти ги били предупредили" Ами предупредете ги единайсти път, бе, тва какво е, мамицата ви, тъпанари с тъпанари!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:
Gaspode написа:Чудя се, също, на тая история с руския самолед над Турция. Нещо не вдявам и имам нужда някой да ми обясни (сефте! :) )
Нищо няма да ти обяснявам, ти също прекаляваш! Само да кажа че вчера така се развиках на телевизора, че жена ми ми направи забележка, че плаша децата. "Десет пъти ги били предупредили" Ами предупредете ги единайсти път, бе, тва какво е, мамицата ви, тъпанари с тъпанари!
Кой кого е предупредил и за какво? Все си мисля, че е глупост това, дето турците го сътвориха. Освен ако рашън пилотен не са провокирали много зверски ескорта си. Да предупредждаваш, да пращаш ноти, да размахваш кой крила, кой пушки - това е едно. Да свалиш самолеД е серсем друго.
Далеч съм от мисълта, че рашъните са там за да бранят цивилизационните ценности, ако има такива. Гледат си интересите. Както всички други. Както си ги гледаха и когато бяха в Авганистан. Разликата е, че тогава авганистанците не превземаха Европа под формата на бежанска вълна, не взривяваха и не трепеха народ в центъра на Европа. А Големият Брат си го има навика да вади кестените от огъня с чужди ръце. Без да си изпуска интересите, разбира се. Пък наш'те ръце са вечно на разположение на любимия в момента брат, бил той раша, немция ими друг. Та така...

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Re: флешбек

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:
Гледах го.
Аз не харсвам Путин. Смятам го за лъжец и манипулатор. Знаем им кривиците на американците, те сами си ги сочат, няма нужда той да ни ги казва. Отдавна прочетохме че САЩ са създали ИДИЛ и Ал Кайда и така нататък, предимно в американски вестници. СССР също не ходеше в Афганистан за да раздава бонбони, нито пък в Кавказ.

Предубеден съм, сори, тия приказки няма да хванат, на фона на сваления самолет. Мисля, че днешна Русия е оса или змия. Нито да я дразниш, нито да я прегръщаш. Да жили и да хапе, но надалеч. Не ща ти нито меда, нито жилото бай Цанков им го е казал.
А това с меда и жилото май никога не сме го умеели ние. Все се равняваме по "големите на деня". Нямаме си национални интереси, национална мечта да речем, нито хора, които да работят за сбъдването и.

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: За боба не прочетох, но аспекто прочетох(самиздат е същото като аспекто с добавка за сатанинското юдейство)
Тръпки да те побият. И не мога да намеря слаба страна, просто. От два три дена си го навивам това на поръста и направо не мога да спра. Даже изпаднах в параноя. Това работи от векове, ние дефакто живеем в пречупено общество. Да, съпротивляваме се на хомосексуалността, но отдавна сме приели куп немислими за викторианските(или пуританските) нрави неща. Остави морала иу пуританите. Да убиеш заради Бог е съвсем нова идея, която не е съществувала през 400тната година. На човек от онова време изобщо не би му станала ясна идеята. Не заради жена, пари и гняв, а заради религия?! Ще ти се стори, че говоря за друго, но не е така. Тази идея целенасочено е била пропагандирана след свалянето на Юлиян Отстъпник и след осъзнатия факт, че конкурентните религии могат да измъкнат кокала от християнската църква. Те първи са врътнали този прозорец. Следващата голяма крачка трябва да е ренесанса... хипарското лято на любовта... не знам, разсъждавам пишейки, не съм ги обмислил тия неща.
Тва за боба е всъщност за чушки и домати, до колкото прочетох язе :)

Страшно е, да. Напоследък така се случи, че се зачетох в разни книжки за това как работи мисленето ни. И колко лесно се манипулира. И колко грешки правим, колко лесно се подвеждаме. Дори и за неща, в които сме експерти уж. Разправял съм ти, мисля.
Разликата е, че сега информацията може много по-бързо и лесно да достигне до много по-големи групи от хора. Или да не достигне, ако това е целта. Манипулациите се извършват в много по-големи мащаби, върху много по-големи групи от хора едновременно.

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Gaspode написа:

Интересно четиво. Не съм на 100% съгласен с всичко писано в него, обаче. Трябва да го прочета отново може би едва ли не :)
Зачетох го отново. И отново не съм съгласен :)
Показва едната страна на нещата само. Като в тази картинка (сори, ама сал на руски я намирам) :
Изображение
Истината има (поне) две страни :)

Животът е състезание само ако има недостиг на ресурси и ако се състезаваш точно за тези ресурси. Както се вижда и от примерите в текста. Ако работата е една и кандидатите са повече, тогава да - има състезание. Но ако работите са 5 и кандидатите са 3-ма - какво състезание има тогава? Това са стари номера - създаваш недостиг и това автомаГично увеличава цената. Понеже алчността е в основата на всичко май май май.

Оценяват те по това, което правиш. Дренки и глогинки. Виж след това са прави - оценяват те не по това, какво си направил, а колко хора са научили за това и до колко това съвпада със собствените им интереси. Учен, който разработвна лекарство за рак се цени по-малко от супермодел. Защото, риш'ли, супермоделите (или способностите им) са по-малко и засягат повече хора. Верно ли? Не, просто от тях се вадят повече пари и за по-кратко време.

Нашият интерес определя кое е честно и кое не. Мчи да. Кво неясно има тук? Всичко се определя от нашето отношение към него. И това е май единственото, което можем да променяме - собственото си отношение към нещата.

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа: Кой кого е предупредил и за какво? Все си мисля, че е глупост това, дето турците го сътвориха....
Абсолютна глупост, много ясно! 100% съм съгласен.
Вчера се скъсаха да говорят че самолета бил свален след десет предупреждения и аз се разкрещях на телевизора.

Съгласен съм и с това, което си написал по- долу.

Единствено този уклон, който ми се струва, че виждам в постинга ти- да се противопоставят "правилните" действия на руснаците с "неправилните" на ЕС§САЩ не го възприемам и не съм съгласен с него. Ако го има.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:
Gaspode написа: Кой кого е предупредил и за какво? Все си мисля, че е глупост това, дето турците го сътвориха....
Вчера се скъсаха да говорят че самолета бил свален след десет предупреждения и аз се разкрещях на телевизора.

Единствено този уклон, който ми се струва, че виждам в постинга ти- да се противопоставят "правилните" действия на руснаците с "неправилните" на ЕС§САЩ не го възприемам и не съм съгласен с него. Ако го има.
Бе ти ме четеш както дявола евангелието :) Нищо ново де.
И едните и другите са маскари. Просто времето е различно и сега ни касае повече.
От друга страна, рашъните качетоли по-често си водят битките сами. И сами си защитават интересите.
Големите братя все гледат да набутат някой друг между шамарите, ако могат. Пък ние сме винаги готови да се набутаме в огъня за да угодим на този, който за момента сме избрали да ни е пътеводна светлина. Та ме е малко страх... Ама малко де :)

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа:

А за предупрежденията четох, че самолеДът е навлязал на турска територия на 1-2 км. Което, при тяхната скорост, се изминавало за под 6 секунди. Та как са успели 10 пъти да го предупредят за 6 секунди е малко неясно... Ама нейсе...

Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Gaspode написа: А за предупрежденията четох, че самолеДът е навлязал на турска територия на 1-2 км. Което, при тяхната скорост, се изминавало за под 6 секунди. Та как са успели 10 пъти да го предупредят за 6 секунди е малко неясно... Ама нейсе...
Като едно време в казармата:
- Викаш три пъти "Стой, ще стрелям!" и, ако не спре, стреляш.
На поста:
- Три пъти стой, ще стрелям! - БУМ
Наздраве :cool:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Турската армия се състои основно от турци, а те повечето са мюсюлмани. Вероятността сред тях да има и симпатизанти на ИД е голяма.

А и Ердоган самият си е ислямист с великотурски амбиции.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Piqndurnik написа:
Gaspode написа: А за предупрежденията четох, че самолеДът е навлязал на турска територия на 1-2 км. Което, при тяхната скорост, се изминавало за под 6 секунди. Та как са успели 10 пъти да го предупредят за 6 секунди е малко неясно... Ама нейсе...
Като едно време в казармата:
- Викаш три пъти "Стой, ще стрелям!" и, ако не спре, стреляш.
На поста:
- Три пъти стой, ще стрелям! - БУМ
:)
И варианта:
- Стой, ще стрелям!
- Стоя!
- Стрелям!
също става :)

Как е хавата в немско? Чустват ли се бежънците или не?

Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Gaspode написа:Как е хавата в немско? Чустват ли се бежънците или не?
Стана направо маймунарник.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Ахмед го познавате, нали?
http://vbox7.com/play:730325a2
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:

Ама не! Ти просто прекаляваш!!! Кога да го чета това?!
хей аз го прочетох това!
почти повярвах че "life coaching" сьществува!

ама защо сега а не преди 30 години?! :mad:

да по добре да не поставате такива линкове...the ignorance is bliss :winkw:
Блажени са бедните духом
Публикувай отговор