Хората твърдят, че парите били коренът на всяко зло. Но това не е вярно. Точно обратното е. Парите не са коренът на всичкото зло. Злото е коренът на всички пари. Няма такова нещо като чисти пари. Всички пари на света са мръсни по някакъв начин, защото няма чисти начини да ги печелиш. Щом ти плащат с пари, значи някой някъде страда за тях.
Парите...
Парите...
- Green Light
Re: Парите...
Шантарам си подхваналGaspode написа:Хората твърдят, че парите били коренът на всяко зло. Но това не е вярно. Точно обратното е. Парите не са коренът на всичкото зло. Злото е коренът на всички пари. Няма такова нещо като чисти пари. Всички пари на света са мръсни по някакъв начин, защото няма чисти начини да ги печелиш. Щом ти плащат с пари, значи някой някъде страда за тях.
Re: Парите...
Попълвам пропуски в образУванието сиGreen Light написа: Шантарам си подхванал
Това е ясно - по-добре богат и здрав отколкото беден и болен, нали :)Мнемозина написа:Eeee, чак пък толкоз...
Много мизантропско това. Излиза, че хората са или нещастни, или мошеници.
Ако ще си говорим за такива неща, любимата ми сентенция по тая тема напоследък е "с пари не е толкова добре, колкото е зле без пари".
Пропуските в образУванието ми ме карат да си мисля, че разни мисли са мои собствени, понеже не съм чел другите, които са ги мислели същите тези мисли. Та в тоз ред на мисли си мисля
Тия мисли и аз не съм ги чела, обаче не съм съгласна с тях.Gaspode написа:Това е ясно - по-добре богат и здрав отколкото беден и болен, нали :)Мнемозина написа:Eeee, чак пък толкоз...
Много мизантропско това. Излиза, че хората са или нещастни, или мошеници.
Ако ще си говорим за такива неща, любимата ми сентенция по тая тема напоследък е "с пари не е толкова добре, колкото е зле без пари".
Пропуските в образУванието ми ме карат да си мисля, че разни мисли са мои собствени, понеже не съм чел другите, които са ги мислели същите тези мисли. Та в тоз ред на мисли си мисля, че проблемът с парите е това, че се превърнаха в универсален измерител. Всичко се измерва с пари напоследък. И здраве, и щастие, и любов (така съм чувал де - имало "жрици на любовта по споразумение"
), и ум, и успех и какво ли още не. И се превръщат в самоцел. Парите. Вместо да са средство за размяна просто...
Неолибералите са виновни, едно време не беше така. Дай да им вземем парите и да ги видим тогава в какво ще мерят.
Panta rhei...
За неолибералите съм напълно съгласен. Както беше в оня виц - и на тях да им е*а майкатаМнемозина написа: Тия мисли и аз не съм ги чела, обаче не съм съгласна с тях.
Неолибералите са виновни, едно време не беше така. Дай да им вземем парите и да ги видим тогава в какво ще мерят.:lol::lol:
Икономическата теория е много интересно нещо. Не претендирам да вдявам квото и да било в икономика, но ме кефят от време на време разни неща в нея. Примерно тази аксиома:
И от тук като се почне... уджаст :) А уж била безкрайна ВселенатаВсички видове ресурси, с които разполага човечеството като цяло, са ограничени в количествено и качествено отношение.
Ей това му обичам на тоя клуб - винаги ще се намери кой да изрече в прав текст (макар и със звездичка) това, дето аз поради себе си не го доизричам.Gaspode написа:
За неолибералите съм напълно съгласен. Както беше в оня виц - и на тях да им е*а майката![]()
Ми зависи какво разбират под "ресурси". Може би само неща за ядене, м?Gaspode написа:Икономическата теория е много интересно нещо. Не претендирам да вдявам квото и да било в икономика, но ме кефят от време на време разни неща в нея. Примерно тази аксиома:И от тук като се почне... уджаст :) А уж била безкрайна ВселенатаВсички видове ресурси, с които разполага човечеството като цяло, са ограничени в количествено и качествено отношение.
Щото ако самото човечество е ресурс, то си нараства.
И други неща нарастват. Услугите например съответно.
Абе странно нещо са икономистите, верно, и те не са много от тоя свят.
Освен това имам сериозно подозрение, че парите са станали зло, като са се намесили в тая работа финансисти.
Panta rhei...
Аз също не бих го изрекъл, щото съм жентълмен, нъл`тъй :)Мнемозина написа: Ей това му обичам на тоя клуб - винаги ще се намери кой да изрече в прав текст (макар и със звездичка) това, дето аз поради себе си не го доизричам.
Ми зависи какво разбират под "ресурси". Може би само неща за ядене, м?
Щото ако самото човечество е ресурс, то си нараства.
И други неща нарастват. Услугите например съответно.
Абе странно нещо са икономистите, верно, и те не са много от тоя свят.
Освен това имам сериозно подозрение, че парите са станали зло, като са се намесили в тая работа финансисти.
Обаче като пиша не съм чак такъв жентълмен явно
А това точно е интересното - всички ресурси, че и като цяло при това. А е нАучно доказано, че тъпотата е безкрайна. Даже по-безкрайна отколкото Вселената
Икономиката била единствената нАука, в която може да се получи Нобелова награда за две отричащи се и напълно противоположни теории
Е нали ти казвам - точно щот си жентълмен го написа.Gaspode написа:
Аз също не бих го изрекъл, щото съм жентълмен, нъл`тъй :)
Обаче като пиша не съм чак такъв жентълмен явно
А това точно е интересното - всички ресурси, че и като цяло при това. А е нАучно доказано, че тъпотата е безкрайна. Даже по-безкрайна отколкото Вселената
Икономиката била единствената нАука, в която може да се получи Нобелова награда за две отричащи се и напълно противоположни теории
Всички ресурси, казваш...
Лъжат, гадовете!
Виж сега, то Нобеловата награда може да се даде не за резултата от теорията, ами щото е много добре конструирана самата теория. Тоест - това не е чудно, дето го пишеш, ама защо им дават награда, ами не ги ошамарят всичките.
Леле, добре, че го няма Айвъна да ни се ядоса.
Panta rhei...
- windcolours