https://aryanssblog.wordpress.com/2016/ ... comment-60
Може да се разцъка и сайта, нищо престъпно. Има маса подобни сайтове с обратен знак.
Инетересно четиво.
Инетересно четиво.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Green Light
еврейскоболшевишка власт значи. доколкото си спомням, официалната нацистка пропаганда свързва пряко болшевиките с евреите /статистически е недалеч от истината поне за червената върхушка в ссср/, в частност първия совнарком и прочее. аз не споделям това мнение, болшевики си е имало сякакви тогава и евреи /доста/, унгарци, германци, чехи, франсета... наще хубустници димитров и коларов и прочее. само за негро-австралоиди не се сещам...расова теория е това. расите са три - европеидна, монголоидна и негроидна. негро-австралоидната е най-невинна, причинила е най-малко злини на човечеството, ако разсъждаваме в глобален аспект.
Re: Инетересно четиво.
аааа не! нито отваряне, нито пъ разцъкванеKent написа:https://aryanssblog.wordpress.com/2016/ ... comment-60
Може да се разцъка и сайта, нищо престъпно. Има маса подобни сайтове с обратен знак.
такива не четъ вече
достатъчно четох някога за концлагери - докато живеех у вуйчо ми половината му библиотека бе с такива четива - концлагери и войни
имаше една книга - тухличка направо, още помня корицата й
за концлагерите в германия
два пъти я четох
стига ми
от филмите пък за втората световна още сънувам кошмари и току някой есесовец ме преследва
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
- Green Light
окKent написа:еврейскоболшевишка власт значи. доколкото си спомням, официалната нацистка пропаганда свързва пряко болшевиките с евреите /статистически е недалеч от истината поне за червената върхушка в ссср/, в частност първия совнарком и прочее. аз не споделям това мнение, болшевики си е имало сякакви тогава и евреи /доста/, унгарци, германци, чехи, франсета... наще хубустници димитров и коларов и прочее. само за негро-австралоиди не се сещам...расова теория е това. расите са три - европеидна, монголоидна и негроидна. негро-австралоидната е най-невинна, причинила е най-малко злини на човечеството, ако разсъждаваме в глобален аспект.
Фиксацията на нацистите срещу евреите е било грешка. Започва (разбираемо) срещу банкерското еврейство(заради тоталния бойкот срещу купонната система) и това им изяжда главите.
Re: Инетересно четиво.
Хм.Kent написа:https://aryanssblog.wordpress.com/2016/ ... comment-60
А за руските лагери има ли такива сайтове?
Иначе то си имаше виц за Бухенвалд, обаче знам ли, чак такава огромна манипулация да е било всичко за лагерите - не ми се вижда възможно. Как ще ме убедиш, че немците и досега на политическо ниво поддържат убеждението си за националната си вина за всичко това? Дали пък нямат интерес вече да се отърсят от нея (не че нямаше един Гюнтер Грас, ама той не е политик и го приемаха като провокация).
Panta rhei...
За руските лагери има прекрасни книги. На Солженицин. Лев Копелев. Дмитрий Панин. Това са трима човека които по волята на съдбата се срещат в една от шарашките покрай Москва. И тримата впоследствие пишат книги за това и се описват един друг.
Александър Солженицин пише - "В круге первом" Там той /автора/ е Глеб Нержин, Лев Копелев /истинския/ е представен като Лев Рубин, а Дмитрий Панин /истинския човек/ като Дмитрий Сологодин.
Лев Копелев пише също за там. В една част от трилогията, частта се казва "Утоли мои печали". Там има и за Солженицин и за панин под истинските им имена.
Дмитрий Панин пише "Лубянка - Экибастуз. Лагерные записки". Там също Солженицин и Копелев са представени под истинските си имена.
Това, тези автори са адски различни. Копелев е сталинист, но честен човек кото и да значи това. Панин е антикомунист и монархист, а Солженицин е нещо средно. Което не им пречи да пишат горе-долу едни и същи неща и да са приятели в един период от живота си.
Мнемозина, не мисля, че ще е излишно усилие, да намериш книгите които ти цитирах по-горе и да ги прочетеш. Има ги на руски в нета.
Мненията и писанията и на тримата /абсолютно различни хора по убеждения/ горе-долу отговорят на въпроса ти има ли нещо подобно писано за комунистическите лагери в СССР.
Александър Солженицин пише - "В круге первом" Там той /автора/ е Глеб Нержин, Лев Копелев /истинския/ е представен като Лев Рубин, а Дмитрий Панин /истинския човек/ като Дмитрий Сологодин.
Лев Копелев пише също за там. В една част от трилогията, частта се казва "Утоли мои печали". Там има и за Солженицин и за панин под истинските им имена.
Дмитрий Панин пише "Лубянка - Экибастуз. Лагерные записки". Там също Солженицин и Копелев са представени под истинските си имена.
Това, тези автори са адски различни. Копелев е сталинист, но честен човек кото и да значи това. Панин е антикомунист и монархист, а Солженицин е нещо средно. Което не им пречи да пишат горе-долу едни и същи неща и да са приятели в един период от живота си.
Мнемозина, не мисля, че ще е излишно усилие, да намериш книгите които ти цитирах по-горе и да ги прочетеш. Има ги на руски в нета.
Мненията и писанията и на тримата /абсолютно различни хора по убеждения/ горе-долу отговорят на въпроса ти има ли нещо подобно писано за комунистическите лагери в СССР.
Последно промяна от Kent на 13.03.17, 00:26, променено общо 1 път.