Крейзи периоди

Все същите
Аватар
Green Light

Крейзи периоди

Мнение от Green Light »

Около Нова година е крейзи бързане и натоварено, защото бюджетните предприятия усвояват остатъците и трябва да бъдат приключени всички проекти. Периода е такъв, казваме, всички бързат, нормално е, веднъж да мине.
Август месец, обаче, напук на логиката също е крези, макар и по пътищата към морето и по КППтата. Репортажи показват изнервени хора, опашки от коли. В работата се ядосваме, че партньори и колеги липсват точно когато излизат важни спешни неща.
Около приключване на финансовата година 31 март, човек може да види счетоводители около които кръжат малки предмети от статичното електричество, Великденските празници са кошмар за вносителите(половината свят затваря за месец), ученическите ваканции са изпитание за нервите на родители, курорти и цпялото общество, а не една и две нервни кризи са предизвикани от въпроса "през ваканцията ли да запазим ски почивка или не през ваканцията". Отделно имаме собствените си крейзи периодченца, които на фона на националните изгеждат малки, но от наша си гледна точка са великански. Сделки, смяна на работа, важни срокове, рождени дни. Няма нищо по-изнервящо от собственият ти рожден ден.
Та се замислих. Що за "период" е този който се слива с всички други? Крейзи сме пролет, лято, есен и зима. Може би е време да обърнем нещата и да кажем кой е спокойният ни период през годината. От тая до тая дата ще се чувствам спокоен, отпуснат и с кеф.
Само дето не мога да уточня.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Ако намериш някой такъв период, сподели, плс, по какви критерии си го открил. Белким и аз намеря някой подобен :bigsmile:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа:Ако намериш някой такъв период, сподели, плс, по какви критерии си го открил. Белким и аз намеря някой подобен :bigsmile:
Не мога. Откакто пуснах темата търся, но не откривам. За малко се разминава края на май.
Защото купона за Гергьовден е минал, пролетта е в разгара си, няма идващи празници, срокове, ваканции, топъл въздух, слънце, с Бейби на два пъти ходихме в Несебър в едно хотелче на брега на морето, голям кеф. Но матурите развалят всичко. Няма начин да го пиша спокоен период, като знам, че пак ще си гриза ноктите. Около първи април сякаш по-става. Ако Холидей ми го отстъпи, може да резервирам април месец. Но трябва да помисля.
Аватар
holi_day

Re: Крейзи периоди

Мнение от holi_day »

Green Light написа: Що за "период" е този който се слива с всички други? Крейзи сме пролет, лято, есен и зима. Може би е време да обърнем нещата и да кажем кой е спокойният ни период през годината. От тая до тая дата ще се чувствам спокоен, отпуснат и с кеф.
ми има си моменти, в които светът изчезва
поне за 2 часа
ама ти нещо ненаситно искаш да са периоди
2 часа са ти малко:roll:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:
Green Light написа: Що за "период" е този който се слива с всички други? Крейзи сме пролет, лято, есен и зима. Може би е време да обърнем нещата и да кажем кой е спокойният ни период през годината. От тая до тая дата ще се чувствам спокоен, отпуснат и с кеф.
ми има си моменти, в които светът изчезва
поне за 2 часа
ама ти нещо ненаситно искаш да са периоди
2 часа са ти малко:roll:
Въобще без връзка се сетих за Гетсби с неговивите моменти. Копирал съм си го:

има моменти - забравяш момента

идва котката - не иска папо.
идва кучо - не иска да го галиш.
идва хлапето - не иска мангизи.
идва мацката - не иска да я боцкаш.
идва момента - да забравиш момента.

Гетсби дир.бг

За втори път се сещам за тоя шматарок, кво ли прави.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:За втори път се сещам за тоя шматарок, кво ли прави.
нямам идея

но голям образ беше
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Публикувай отговор