243ма
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
..........
...
Миналата седмица бяха по 150 почти всеки ден.
Хубаво, че тук няма никой, защото с никого не ми се говори по темата, ето все пак че мястото си струва.
На гробищата е като на гара- една катафалка чака пред черквата, една отпътува по алеите, а една взема ковчег от Дома на покойника.
Новите гробни места са извън оградата в полето към топлофикация и бяха заели половината пространство през март, когато последно бях. Тогава освен нашата процесия видях други две в обхвата на погледа ми, а не знам колко срещнахме докато вървяхме - още две три мисля. Гробарите работят по бързо и даже тескаво от строители на жилищни сгради. А това са само едни от гробищата на София. И само един от вариантите за гроб- има и стари гробни места, те също "работят", има и крематориум...
Не знам какво е било през 1918та година, но много ми прилича на нещо подобно - ето значи как се е чувствал прадядо ми. Дядо ми е бил 19-20 годишен, горе-долу колкото миоте деца, значи пра-дядо ми е бил колкото мен- на днешният ден, преди 103 години папа Тодор - с обръснатата глава, брадата, черноок и твърд като кремък е седял на бюрото си в канцеларията и е мислел "Днес 243 трупа"
243ма умрели от ковид днес
- Green Light
- Green Light
334
Днес са 334.
(от най-любимия ми народ на света)
Болен мъж е скочил през прозореца на реанимацията във Враца
(от най-любимия ми народ на света)
Болен мъж е скочил през прозореца на реанимацията във Враца