кой знае ...
кой знае ...
колко пъти минаваме покрай чудо, докосваме го, блъскаме се в него, но дори не го забелязваме ...

- ПЪТник две
Re: кой знае ...
Кажи ни какво му е чудното...и то така като за такива като мен, които отдавна не се учудват от нищо!jumbles написа:колко пъти минаваме покрай чудо, докосваме го, блъскаме се в него, но дори не го забелязваме ...
Мнението е позиционирано и няма общо!
НЕкоректна картинка
Тотално политически и сексуално НЕкоректна картинка -->

В темата ли съм??!
В темата ли съм??!
- ПЪТник две
Джъмби внеси корекции, това нежно нещо няма да издържи на сблъсък с камък или с простак!jumbles написа:колко пъти минаваме покрай чудо, докосваме го, блъскаме се в него, но дори не го забелязваме ...
Мнозина не сме се сблъсквали ти казвам...колкото и пъти!!
Някакви гъби растат ли в твоят край, някакви чудни гъби са ми нужни?
Настоящата Реалност не ми харесва вече!
- ПЪТник две
Re: НЕкоректна картинка
В темата си , в ляво, с голямата дупка!nakibest написа:Тотално политически и сексуално НЕкоректна картинка -->
![]()
В темата ли съм??!
Ахааа -- ехеее!!?!ПЪТник две написа:В темата си , в ляво, с голямата дупка!nakibest написа:Тотално политически и сексуално НЕкоректна картинка -->
![]()
В темата ли съм??!
Ама не съм аз това, а е Хилъри Клинтън вляво. А вдясно пък - не е тя!
ПЪТник две написа: Кажи ни какво му е чудното...и то така като за такива като мен, които отдавна не се учудват от нищо!
ПЪТник две написа:
Джъмби внеси корекции, това нежно нещо няма да издържи на сблъсък с камък или с простак!
Мнозина не сме се сблъсквали ти казвам...колкото и пъти!!
казваш ти, но аз не мога да спра да виждам тази чаша наполовина пълна
nakibest написа:Тотално политически и сексуално НЕкоректна картинка -->
![]()
В темата ли съм??!
kазват, че има хора пчели и хора - мухи
едните и на сметището ще намерят цвете, а другите и в най-красивата цветна градина ще търсят лайно
ти от кои си бе наки, как мислиш?
- ПЪТник две
jumbles написа:ПЪТник две написа: Кажи ни какво му е чудното...и то така като за такива като мен, които отдавна не се учудват от нищо!
с обяснения не става Пътник, те са предназначени да удовлетворят ума, а то душа и сърце трябва да имаш за да "разбереш" чудесата
Напротив, става!: В началото бе Словото!
ПЪТник две написа:jumbles написа:
за мен не става
може и да звучи сектански, но съм от тези, които независимо какво пише по книгите вярват, че в началото е била Любовта
- ПЪТник две
jumbles написа:Щото Словото е Любов и Любовта е Слово?ПЪТник две написа:jumbles написа:
за мен не става
може и да звучи сектански, но съм от тези, които независимо какво пише по книгите вярват, че в началото е била Любовта
А разделението им иде от усещанията, а усещанията са човешки органи за сетивност.
От Словото е всичко.
Мисълта е първичното и основното състояние на Словото!
Мисълта, думите, песента, звуците, изкуствата-виско е МисълСлово...и от Него произлиза всичко.
Любов в твоят смисъл е Слово в областта на доброто.
У нас Човеците, в нашият Свят, има и от трите основни, смесени в различни количества: Любов, Невежество и Страст!
Разделяй ги щом така ти е по- лесно, но и това става чрез Словото!
от едно известно време насам все ми се ще да те попитам - как се свързваш и комуникираш със сърцето и душата си ... или както казваш ти ... с кой орган?!ПЪТник две написа:
Щото Словото е Любов и Любовта е Слово?
А разделението им иде от усещанията, а усещанията са човешки органи за сетивност.
т.е. мисълта е основното състояние на Любовта (щото нали Словото е Любов и Любовта е Слово), това ли ми казваш?ПЪТник две написа:Мисълта е първичното и основното състояние на Словото!
- ПЪТник две
"от едно известно време насам все ми се ще да те попитам - как се свързваш и комуникираш със сърцето и душата си ... или както казваш ти ... с кой орган?!"
Съобразявам се със сетивата си, но не комуникирам чрез тях.
Освен това душа и сърце са едно и също нещо, сърцето и кръвта са физическото състояние на душата!
Няма причина да комуникирам с едно и също нещо!
Помисли и формулирай по- точно въпросът си?
Съобразявам се със сетивата си, но не комуникирам чрез тях.
Освен това душа и сърце са едно и също нещо, сърцето и кръвта са физическото състояние на душата!
Няма причина да комуникирам с едно и също нещо!
Помисли и формулирай по- точно въпросът си?
- ПЪТник две
"т.е. мисълта е основното състояние на Любовта (щото нали Словото е Любов и Любовта е Слово), това ли ми казваш?"
Казвам, че е мисълта-В началото бе Тя-Словото!
"основното състояние", такова понятие е много общо.
Сбито и размазано, конкретно, при нас човеците, в нашият свят има едновременно, събрани заедно, две основни състояния-физическо измерение и духовно измерение, и двете са еднакво и двете са основни, всяка в нейното си измерение, но събрани в едно!
"Една торба с кокъли" наречена Човек!
Това знание ни е излишен товар!
Казвам, че е мисълта-В началото бе Тя-Словото!
"основното състояние", такова понятие е много общо.
Сбито и размазано, конкретно, при нас човеците, в нашият свят има едновременно, събрани заедно, две основни състояния-физическо измерение и духовно измерение, и двете са еднакво и двете са основни, всяка в нейното си измерение, но събрани в едно!
"Една торба с кокъли" наречена Човек!
Това знание ни е излишен товар!
добре, спираме до тукПЪТник две написа: Това знание ни е излишен товар!
- Green Light
jumbles написа:колко пъти минаваме покрай чудо, докосваме го, блъскаме се в него, но дори не го забелязваме ...
Много пъти, всеки ден.
Сутринта се занимавах с розите. Съвършенство и изящност във всяко листенце... В тези моменти е много лесно да разбера онези източни философи, които прекарават дни в съзерцание на един цвят...
Пеперуди, забравили се в игра
Безспирно танцуват
(стих на китайски поет)
- ПЪТник две
Спираме, с пожелания да следваме интуицията си!jumbles написа:добре, спираме до тукПЪТник две написа: Това знание ни е излишен товар!
и на мен се случва и неспирам да се чудя защо си го причинявамGreen Light написа:jumbles написа:колко пъти минаваме покрай чудо, докосваме го, блъскаме се в него, но дори не го забелязваме ...
Много пъти, всеки ден.
оф, Грийне, Грийне, човек е такава загадка, никога няма да му достигне времето да се опознае
Бог говори днес през цветята, и аз, който чаках думи, почти пропуснах разговора.
ПЪТник две написа:
Спираме, с пожелания да следваме интуицията си!
Хубава вечер, Пътник
- ПЪТник две
Взаимно е, ти си добър човек.jumbles написа:ПЪТник две написа:
Спираме, с пожелания да следваме интуицията си!
нали знаеш, че те Обичам
Хубава вечер, Пътник
Пчеличка-маймунка на тръстиката съм аз, скъпа!jumbles написа:nakibest написа:Тотално политически и сексуално НЕкоректна картинка -->
![]()
В темата ли съм??!
kазват, че има хора пчели и хора - мухи
едните и на сметището ще намерят цвете, а другите и в най-красивата цветна градина ще търсят лайно
ти от кои си бе наки, как мислиш?
Демек съм към пчелите, ама наполовина маймуняк!
nakibest написа:
Пчеличка-маймунка на тръстиката съм аз, скъпа!
Демек съм към пчелите, ама наполовина маймуняк!
интересно дали ме разбра и се правиш на хъма или ти дойде сложно