Музика, популярна

Все същите
Melany99

Музика, популярна

Мнение от Melany99 »

Значиии, аз да кажа че поп музика определено не слушам. Само ако съм в колата и съм си забравила флашките.
От може би повече от 20 години тази музика ме изнервя. Слушам класическа и стари рок парчета. Куин естествено, тях ги считам по-скоро за клрасически.
Таа, миналият уикенд ходихме до някви си места с останки от динозаври мъжа ми да снима някви си кактуси.
Въобще безинтресно за мен, но два часа пък, викам си дай да ходя да му правя компания. Хубаво, но след първия час ми свършиха музиките от флашката (нали карам само из града и ми стагат и хич не се сетних да взема повече записи) и пуснахме радиото. Няколко станции с уж 40-те хита. Ами нищо свястно не чух. Някви блудкави мелодии и никви запомнящи се или вълнуващи песновки. Става както филмите - разни пълни глупости и почти няма свястен филм.
Както и да плюем Сам Смит, но преди година-две пусна песен, която още като я чуеш и започваш да си я тананикаш. За Бритни и други позабравени звезди да не говорим.
Преди десетина години Хозиър - велик!
Има и други не толкова известни, които по незнайни причини не ги пускат в разните топ 40, 50 или сто.
Де Лорентис, онзи сърбина - Желко, Били Айлиш има не лоши попадения, но тях не ги чух в тези 2-3 часа слушане на уж топ 40-те.
Дуа Липа - нещо от нея не ми хареса. Кво толкова я величаят?
Да се оплача!
Аватар
Green Light

Re: Музика, популярна

Мнение от Green Light »

Едно от дребните ежедневни чудения по отношение на мен и музиката е че най-великата певица на всички времена с най-много спечелени награди е Тейър Суифт, а аз не знам нито една нейна песен. Понеже това чувство е отдавна и тук не е първото място, където го споделям, хората са ми пускали нейни песни за да ги науча. Но ето, че днес отново не помня нито една нейна песен- сякаш са ми пускали бял шум или някакъв социалистически ресторантски фон.
Аз преди време открих Imagine Dragons, бая време слушах онази Sigrid с Evribody knows, от мейн стрийма винаги съм харесвал Кристина Агилера, а днес се кефя на Sia с Unstopable. Но всичко изброено заема не повече от 20% от музиката ми. Аз съм си нелечим стар хеви метъл и си въртя старите албуми. Именно албуми, не миксове.
И нови, де, но предимно старите.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Аз пък оставям тубата да избира. Вечер си пускам някой плей-лист с джаз или стари рок-парчета, или с неизвестни изпълнители. При последните има много точни попадения.
Наздраве :cool:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Мен пък зочо-носталгията не ме е пускала и все чаком някой да ми пусне нещо, че да си говорим, дори и във фейса. Не слушам плейлисти, рядко и радио, не ми е интересно
Tanya

Мнение от Tanya »

shshtt написа:Мен пък зочо-носталгията не ме е пускала....
като рече носталгия --->
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Melany99 написа:Значиии, аз да кажа че поп музика определено не слушам. Само ако съм в колата и съм си забравила флашките.
От може би повече от 20 години тази музика ме изнервя. Слушам класическа и стари рок парчета. Куин естествено, тях ги считам по-скоро за клрасически.
Таа, миналият уикенд ходихме до някви си места с останки от динозаври мъжа ми да снима някви си кактуси.
Въобще безинтресно за мен, но два часа пък, викам си дай да ходя да му правя компания. ..

...Да се оплача!

Melany99, наистина ли не си се замисляла що за компания си ти на мъжа си, като през цялото ви общуване по пътя към динозаври и кактуси, ти му надуваш главата с твоята музика, която не е негова, а кактусите му са за компанията ти.... ...и ти реши да му правиш КОМПАНИЯ?????

Melany99, наистина ли не си се замисляла, че ако този начин продължиш да му досаждаш с компанията си, то той сам ще си намери, някоя която му прави компания за кактусите му, а не да му дудне с любимата си музика?

Мнението ме е според казаното от теб, и не изключвам, че не е така както казвам, а е просто недоразумение на езикът с който си комуникираме по темите?!

После пак ще се оплакваш!
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Melany99 написа:Значиии, аз да кажа че поп музика определено не слушам. Само ако съм в колата и съм си забравила флашките.
Да се оплача!
......................................................................................................................................................................

Щом е за музика култура, за размисли и слух-ето ни и Шок:

https://www.youtube.com/watch?v=wOg0YBuXsxg
Уникална

Мнение от Уникална »

най-великата певица на всички времена с най-много спечелени награди е Тейър Суифт, а аз не знам нито една нейна песен.

Напълно се съгласявам с теб! Това е някакъв тотален абсурд! Нито съм й чувала песните, нито я знам как изглежда! Вчера случайно я мернах пак в съобщение за поредните й награди - то бозаво и безлично отвсЕкъде!!! Светът не върви на добре!

Ти пита ли синовете си? Да не би пък да ни е от ЕГН- това мнение? :shy:
Според мен
h16

Мнение от h16 »

Уникална написа:най-великата певица на всички времена с най-много спечелени награди е Тейър Суифт, а аз не знам нито една нейна песен.

Напълно се съгласявам с теб! Това е някакъв тотален абсурд! Нито съм й чувала песните, нито я знам как изглежда! Вчера случайно я мернах пак в съобщение за поредните й награди - то бозаво и безлично отвсЕкъде!!! Светът не върви на добре!

Ти пита ли синовете си? Да не би пък да ни е от ЕГН- това мнение? :shy:
Аз я бях чувал, дори бях харесал две-три неща и помня че си мислех дето има поп-потенциал. Чувството ми е че е било преди повече от 15 години, щото децата бяха малки и от тях я научих.
h16

Мнение от h16 »

Според вас тая песен как трябва да се разбира? Само на база текст, без оглед на обяснения на автора какво имал пък нямал предвид.

https://www.youtube.com/watch?v=tHO3O6r5eyE
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

h16 написа:Според вас тая песен как трябва да се разбира? Само на база текст, без оглед на обяснения на автора какво имал пък нямал предвид.

Според мен, на базата само текст, такава песен я разбирам като стихотворение., но като, ако, не зная английски си оставам само с усещане за звуци

А на база музика, МАЛКО ми наподобява на Пинк Флойд, поносима е за слушане от мен, но аз не съм мерило за сравнение, душата ми е загрубяла и това я прави по- широка за възприемане на звуци.

Извинявам се, че съм извън темата за известяване на известности, които не са ми известни, отдавна допуснах, че съм тъп за продуктово позиционирани известия!
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

h16 написа:Според вас тая песен как трябва да се разбира? Само на база текст, без оглед на обяснения на автора какво имал пък нямал предвид.

"Путин - 100% идиот. Украина FTW!!" -- аз така го разбрах на първо четене и слушане не баш докрая... :grin: :shy:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Гротеска на руската пропаганда.

"Вие взехте нашата земя"
"Ще си я вземем обратно"
"Не ни интересуват децата ви или близките ви"
"Не можете да се биете с нас, твърде сте слаби"
"Прекалено сте зависими от нашия петрол и нашата газ"
"Ще ви прекършим, ще ви поставим в наша власт"
и подобни

Какви "обяснения на автора"?
h16

Мнение от h16 »

Green Light написа:
Обясняват точно това което и ти казваш. Търся второ мнение защото на мен по-скоро ми прозвуча като реабилитация на руските действия. И смятам причината да се налага да се обяснява какво е имал предвид автора е защото и други са имали моето възприятие.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:

"Путин - 100% идиот. Украина FTW!!" -- аз така го разбрах на първо четене и слушане не баш докрая... :grin: :shy:
А това как го разбираш, като руска пропаганда ли?
https://www.youtube.com/watch?v=buu1AjIho0A
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

h16 написа:
Green Light написа:
Обясняват точно това което и ти казваш. Търся второ мнение защото на мен по-скоро ми прозвуча като реабилитация на руските действия. И смятам причината да се налага да се обяснява какво е имал предвид автора е защото и други са имали моето възприятие.
Музиката и песните ни сближават без обяснения.
Какво е мнението ти от пръв поглед?

https://www.youtube.com/watch?v=xKYVzJu ... rt_radio=1
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:

Гротеска на руската пропаганда.

"Вие взехте нашата земя"
"Ще си я вземем обратно"
"Не ни интересуват децата ви или близките ви"
"Не можете да се биете с нас, твърде сте слаби"
"Прекалено сте зависими от нашия петрол и нашата газ"
"Ще ви прекършим, ще ви поставим в наша власт"
и подобни

Музиката ни сближава:
https://www.youtube.com/watch?v=x8DOfGW ... rt_radio=1
h16

Мнение от h16 »

ПЪТник две написа: Музиката и песните ни сближават без обяснения.

Не разбирам руски/украински.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

h16 написа: Обясняват точно това което и ти казваш. Търся второ мнение защото на мен по-скоро ми прозвуча като реабилитация на руските действия. И смятам причината да се налага да се обяснява какво е имал предвид автора е защото и други са имали моето възприятие.
Защото си сравнително аполитичен и вероятно си със същата нагласа и към войната - не се интересуваш особено. Това на свой ред те пази вън от контекста в който е написана песента.
Аз често попадам на откъси от предавания на Соловьов, където почти буквално може да се чуят точно думите на песента. С голяма вероятност, авторите са почерпили вдъхновение имено от Владимир Соловьов.

I will crush you where you stand
Bring you under my command
I might be going insane
That's why I am your, final pain
You've occupied land that's mine
It has been mine, since the dawn of time
Don't care about your little ones
Or about their dads and moms
And I will crush you where you stand
Bring you under my command
It's my call, your fall, our end
My inner thoughts you'll never understand
You can't fight me
You just can't be
You can't fight me
You're just so weak
It's easy to call me a fool
It's your addiction to my gas and fuel
Blood money keeps your houses warm
While waiting out the perfect storm
But even when you're bunkered down
I might be coming for your homes, your town
It's my call, your fall, our end
My inner thoughts you'll never understand

Като не си във филма, наистина може да ти се стори че първата част е не заплаха, а обвинение и оправдание. "Вие сте ни завзели земята и вие не се интересувате от собствените си деца, нито от майките и бащите им. (тоест ние какво да направим)" Всъщност в предаванията почти винаги се стига до това че Соловьов изпада в амок крещейки че трябва да се напредва през изпепелена земя и тогава и напредъкът ще бъде бърз и жертвите (сред истинските хора) ще бъдат малко. За изродите няма какво да се замисляме въобще(думите - "не ни дреме за децата ви, майките ви, бащите ви"...). Най-често за изпепелена земя и напред става въпрос за Европа (а не Украйна, която е някаква подрбност от пейзажа)
Според мен групата се гъбарка с тези неща
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

h16 написа:
ПЪТник две написа: Музиката и песните ни сближават без обяснения.

Не разбирам руски/украински.

Питах за с поглед как ти изглежда....и аз не им разбираме езика!?
Уникална

Мнение от Уникална »

Аз пък им се чудя какво толкоз я коментират таз песньовка. Някой озъбено-нахъсан (или платен) трол путинофоб кат наш Наки, написал и записал песничка и клипче, деца плачат, сълзи се ронят, мъка безкрай... и ся трябвало да анализираме какво искал да каже авторът. Ми да намерят и една песничка с клипче антизеленско, и тогава да анализираме.
Според мен
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Уникална написа:Аз пък им се чудя какво толкоз я коментират таз песньовка. Някой озъбено-нахъсан (или платен) трол путинофоб кат наш Наки, написал и записал песничка и клипче, деца плачат, сълзи се ронят, мъка безкрай... и ся трябвало да анализираме какво искал да каже авторът. Ми да намерят и една песничка с клипче антизеленско, и тогава да анализираме.

Кой да намери, Гераско ли?
Че той нали намери и ни го представи?!
Аз съм немощен вече, кой друг според теб да намери, след като и ти не ни го представяш?
Ти още малко и ще искаш от нас освен Зеленски да ти представим и Магнитски?

Не ни каза как разбираш песните на база текст..по ноти или по слух?:-)
h16

Мнение от h16 »

ПЪТник две написа: Питах за с поглед как ти изглежда....и аз не им разбираме езика!?
В случая се подразних понеже се оказах подведен. Аз не ти кликам по линковете щото повечето пъти се сдобивам със същото усещане. По свой избор на линк с цици не кликам, те циците са за да кликнеш. Ако е нещо със стойност нямаше да има нужда от цици.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

h16 написа:
ПЪТник две написа: Питах за с поглед как ти изглежда....и аз не им разбираме езика!?
В случая се подразних понеже се оказах подведен. Аз не ти кликам по линковете щото повечето пъти се сдобивам със същото усещане. По свой избор на линк с цици не кликам, те циците са за да кликнеш. Ако е нещо със стойност нямаше да има нужда от цици.
"Ако е нещо със стойност нямаше да има нужда от цици."

Абсолютно си прав, ако е песен със стойност, нямаше да има нужда от текст!
И аз по принцип не кликвам на песен заради текст, но нямам нищо против и към текста, и към циците
Няма разлика между двама ни , ти предложи да гледам, да не гледам текста на песента, а аз предложих да гледаш, не гледаш циците на песента.

Ти позна, обаче!:-)
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

h16 написа:
Циците са фейк на всичкото отгоре! :mad: AI-генерирани. :(

Иначе, не е задължително нещо (музикално, филмово и т.н.) да е лошо, ако има цици в него. :grin:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:
h16 написа:

Иначе, не е задължително нещо (музикално, филмово и т.н.) да е лошо, ако има цици в него. :grin:
Дааааа...може да е и музикална секс кукла...темата е нещо към циците или циците към нещо?
Нещо против циците ли имаш?
h16

Мнение от h16 »

nakibest написа:
Ако видеото на едно аудио изпълнение се състои от статична картинка на цици, каква е мотивацията на качилия видеото? Кликбайт, да предизвика чатала ти да кликне преди да си включиш главата. Аз бойкотирам такива видеа.

Не вкарвай "филмово и т.н.", нали не обичаш да ти слагат думи в устата. Ако циците са за наслада на телеса без претенция "ама аз изкуство ви представям, фолклорна песен", нямам против. Примерно това ми допада

Изображение
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

h16 написа:
nakibest написа:
Ако видеото на едно аудио изпълнение се състои от статична картинка на цици, каква е мотивацията на качилия видеото? Кликбайт, да предизвика чатала ти да кликне преди да си включиш главата. Аз бойкотирам такива видеа.

Не вкарвай "филмово и т.н.", нали не обичаш да ти слагат думи в устата. Ако циците са за наслада на телеса без претенция "ама аз изкуство ви представям, фолклорна песен", нямам против. Примерно това ми допада

Изображение
Може и да го озвучим така:
https://www.youtube.com/shorts/nTO-jxHMrbE
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:
h16 написа:

..............................................................................................................................

Музиката е изкуство Наки, не е само цици!
https://www.youtube.com/shorts/P0a6xW7m84k
Публикувай отговор