Грозде

Все същите
Уникална

Грозде

Мнение от Уникална »

Преди повече от месец купих некво грозде, готино, бяло, много едро, без семки. Нямах видно място в хладилника и го бутнах в най-долното отделение, чекмеджето, едно от двете. И съм го забранила.

Оня ден се сетих и реших да го изхвърля. Поглеждам - то, милото, все едно че днес съм го купила! И на вид, и на вкус! Едно поне зърно гнило да имаше!

Е що за грозде е това??!:shocked:

Да беше като киселото мляко, дето месеци си стои без да вкисне - да кажеш - пълно с консерванти. А гроздето?
Последно промяна от Уникална на 09.11.25, 18:26, променено общо 1 път.
Според мен
Аватар
ПЪТник две

Re: Грозде

Мнение от ПЪТник две »

Уникална написа:Преди повече от месец купих некво грозде, готино, бяло, много едро, без семки. Нямах видно място в хладилника и го бутнах в най-долното отделение, чекмеджето, едно от двете. И съм го забранила.

Оня ден се сетих и реших да го изхвърля. Поглеждам - то, милото, все едно че днес съм го купила! И на вид, и на вкус! Едно поне зърно гнило да имаше!

Е що да грозде е това??!:shocked:

Да беше като киселото мляко, дето месеци си стои без да вкисне - да кажеш - пълно с консерванти. А гроздето?
А това чекмедже охлажда ли или замразява?
Мнението е позиционирано и няма общо!
Уникална

Мнение от Уникална »

А това чекмедже охлажда ли или замразява?

Охлажда, иначе щях да напиша "фризер".
Според мен
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Уникална написа:А това чекмедже охлажда ли или замразява?

Охлажда, иначе щях да напиша "фризер".
И на мен ми е любопитно от консервант ли е, от устойчив сорт ли е или доузрявало бавно в хладилника?
Аз скоро не съм купувал, на двора имам асма с пет сорта грозде . Някои от тях узряха рано и вече ги нямя на асмата. Но имам един сорт който зрее късно, преди месец бе почти узрял, и там сега имам живо грозде, 5-6 чепки, ако на някой му се прияде случайно...
В момента му налитат птиците, но внимателно без да го пилеят...

От тези сортове бяло, розово и тъмно преобладава черното направих вино. Получи се върхът, страхотен винен аромат и кехлибарен цвят, такова не бях пил до сега...годината бе добра за грозде!
Още по хубавата новина е, че имам и мога да го споделя, макар и да съм единственият пияч от моите!

Как мислиш, зрънце твое грозде комбинирано с парченце сирене става ли като за начало за хубава раздумка когато вън е зима?
Уникална

Мнение от Уникална »

И на мен ми е любопитно от консервант ли е, от устойчив сорт ли е или доузрявало бавно в хладилника?

Не е доузрявало - на вид и вкус си е същото каквото беше когато го купих. Сигурно сортът му е такъв - консерваНтивен!:lol::lol:

Относно сиренето - АБСОЛЮТНО ДА!!!Аз съм силен фен на смесване на сладко и солено. Грозде и диня без сирене ми е абсурд! Баница със сирене - ако е с кисело мляко - непременно я топя в захар, ако е с напитка - непременно е сладка.
Според мен
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Уникална написа:

Относно сиренето - АБСОЛЮТНО ДА!!!Аз съм силен фен на смесване на сладко и солено. Грозде и диня без сирене ми е абсурд! Баница със сирене - ако е с кисело мляко - непременно я топя в захар, ако е с напитка - непременно е сладка.

Боза например. Така от малък-баничка с боза!

Също и аз, още по як от смесицата на вкусове.
Моите ми се чудят, но като опитат им харесва, например същото наръсено с чер пипер-сладка баница суджук!
Не ми се налага да готвя, не го правя, но като го правя винаги смесвам вкусовете....а умението от кое по колко, си е чисто готварски талант....не става дума за МОДЕРНИ ИЗГЪЗИЦИ, а за вкус.

Просто казано малко сол в захар предава съвсем друг вкус на сладкото...и киселото....
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Уникална написа:Преди повече от месец купих некво грозде, готино, бяло, много едро, без семки. Нямах видно място в хладилника и го бутнах в най-долното отделение, чекмеджето, едно от двете. И съм го забранила.

Е що за грозде е това??!:shocked:

Мнооооооооооооого интересна, умна, завладяваща, дълбокоразмишляваща СЕ тема! А какво ще кажеш за гроздето, което ядем? Ми ние изяждаме бъдещото вино и коняк... баси идиотите :grin:
Melany99

Мнение от Melany99 »

Грозде едно време се е зпазвало по цяла зима. Помня дядо ми слагаше в щайги в мазето.
Уникална

Мнение от Уникална »

Мнооооооооооооого интересна, умна, завладяваща, дълбокоразмишляваща СЕ тема! А какво ще кажеш за гроздето, което ядем? Ми ние изяждаме бъдещото вино и коняк... баси идиотите

Е, всичко си дойде на мястото. Мисирки вече не ми липсват. :lol::lol::lol::lol::lol:
Според мен
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Руж(к)е, ти ли си това!? :grin: :lol:
Публикувай отговор