За хората с Револют и еврото

Все същите
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

За хората с Револют и еврото

Мнение от Remmivs »

Аватар
Green Light

Re: За хората с Револют и еврото

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:https://help.revolut.com/bg-BG/help/accounts/bulgaria-joins-eur-faqs/question-bulgaria-is-joining-euro-what-will-happen/

От 27.11.2025 влизат в сила първите промени. 😎
Даже от 17ти пише в твоя линк.

Преразказо накратко - неудобството за което препупреждават Револют за своите клиенти е че от 10ти ще спират да приемат постъпващи плащания в лева, а от 17ти вече няма и изходящи такива да се правят.

За картовите плащания, каквито са 99% от плащанията в Револют, това няма да има значение. (С карта се плаща от каквато и да е в каквато и да е валута)

Ще ни затрудни, обаче, в превеждането на левове директно по сметка или номер. А левът е единственото платежно средство в България до 31.12. Това трябва да се има предвид.
И е добро време за предупреждение - не разчитайте на такива плащания по празниците.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

От 27 ноември 2025 г. няма да е възможно изпращането на BGN
:grin:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:От 27 ноември 2025 г. няма да е възможно изпращането на BGN
Да това е датата, моя грешка
Аватар
ПЪТник две

Re: За хората с Револют и еврото

Мнение от ПЪТник две »

Remmivs написа:https://help.revolut.com/bg-BG/help/accounts/bulgaria-joins-eur-faqs/question-bulgaria-is-joining-euro-what-will-happen/

От 27.11.2025 влизат в сила първите промени. 😎
Никак не е сложно за разбиране: НАЛОЖИХА НИ, без никой да ни пита искаме или не щем :България ще въведе еврото като валута на 1 януари 2026 г. Това означава, че текущата местна валута, българският лев (BGN), ще бъде преустановена...
Ни я преустановиха!

Текущата местна валута, българският лев (BGN), ще бъде преустановена...

И теб и мен, никой не е питал, а и историята показва, че нас никой никога не ни е питал...историята показва че преминават през нас напред назад и все така, все едно сме нищо.
Не се разбира от темата ти питаш ли или само установяваш?
А аз питам в хубавата тема , ти какво установи?
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Нито питам, нито установявам. Просто давам инфо, което може би би било полезно за някои хора. На мен ми е полезно. И споделям.

Колкото до това, какво мисля, не съм финансов специалист, за да кажа в дългосрочен план обединена валута зле ли е или добре. Но като лаик си мисля, че е добре. Нещо като златото или по-скоро златния стандарт, който май отдавна вече не е златен и не е стандарт, но златото продължава да бъде добра инвестиция като универсална стока (каквато е и всяка една валута). Пък и в глобален свят единна валута има смисъл най-малкото за да не те "цакат" с превалутиране като купуваш онлайн.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Remmivs написа:Нито питам, нито установявам. Просто давам инфо, което може би би било полезно за някои хора. На мен ми е полезно. И споделям.
Разбирам те напълно. Аз направих също като теб.
Това е чудесното на този форум!
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ПЪТник две написа:Разбирам те напълно. Аз направих също като теб.
Това е чудесното на този форум!
Изображение
Аватар
Green Light

Честита Револют Еврозона!

Мнение от Green Light »

Честита Револют Еврозона!
Сметките в Револют вече са само в евро.
Публикувай отговор