Феномен с брой активни потребители наскоро!?
Феномен с брой активни потребители наскоро!?
Цитат -->
"Най-много потребители онлайн: 658, на 05.10.25, 10:48."
(демек миналия месец, няма и 2 месеца оттогава)
Доста голямо число. Как става тази работа, ако форумите нямат и 400 регнати потребители?!
Да не би да има ботове, дето регулярно обикалят? ( И могат да четат/"скрейпват" форумите, за някакви си там цели, но не могат да пишат. )
Познах ли, или е друго?
Доста голямо число. Как става тази работа, ако форумите нямат и 400 регнати потребители?!
Да не би да има ботове, дето регулярно обикалят? ( И могат да четат/"скрейпват" форумите, за някакви си там цели, но не могат да пишат. )
Познах ли, или е друго?
- ПЪТник две
Re: Феномен с брой активни потребители наскоро!?
Кого питаш?nakibest написа:Цитат -->
Познах ли, или е друго?
Теоретично е възможно 10 регистрирани да имат по 20 регистрации-и 10 000 посещения! Това не пречи с нищо на потребителите.
"Проблем" можем да отбележим с таговете?!
Да се научим някакси когато искаме да кажем нещо конкретно на конкретен потребител, да не цитираме цялата история на темата и постоянно да го повтаряме до втръсване, губене на време, неясноти какво на кого казваме, и вместо да сме конкретни, сме размазани един към друг.
Предлагам, модът да закачи тема в която има указания как точно се работи с таговете... или да помислим
заедно как и с какво да заменим таговете и дали е възможно това.
Да свикнем така както е е също вариант, но заедно с плюсовете на таговете, ще си остане и негативното.
Ще е добре да го направим лесно и просто?!
Самият аз все още не се справям, но напредвам.
Мнението е позиционирано и няма общо!
Наки, има разлика между регистрирани потребители и потребители, които в момента са онлайн. Реално погледнато може да има нула регистрирани потребители онлайн и пак да има стотици гости четящи темите в дадения момент.
Колкото до това, дали има ботове (не-хора) в този максимум на 5 октомври тази година имам няколко мисли по въпроса, а именно:
1. Принципно може, но едва ли са много - обикновено не е толкова интересно това място за ботове
2. Все пак не е изключено да е бил някакъв локален екстремум на нечовеци :)
3. А може и целия дир.бг или поне 658 от там да са погледнали сутринта ако са видяли темите за тук, не знам кога сте ги пускали там - може и да е куха тази хипотеза
4. Няма никакъв смисъл според мен да се рови по логовеге за да видим "що така бе, Миме"
===========
Пътник, ти нали четеше и цитираше pbpBB group - казвам го с усмивка на уста и изобщо не е с цел да те засегна - просто наистина ме разсмя от сърце и мен тогава.
Но, да се върна на въпроса ти за "проблема" с таговете. Има ги описани
3o4o.net :: Упътване за BBCode
Общо взето, технология на 20-на години, малко е тромава, но работи и не е чак толкова трудна.
А пък този линк с упътването за BBCode го взех от мястото дето си прочел вероятно за phpBB group, а именно - най-отгоре линка с
Въпроси/Отговори
Колкото до мисленето за таговете - те са такива каквито са за тази версия на форума. Ако някога я ъпнем - може и да са други.
И най-вече - съвсем спокойно може да се пише и без тагове. Просто натискаш бутона "Post Reply" най-долу вляво и готово.

Надявам се, че това ще свърши работа, но ако има допълнителни въпроси - питайте.
Колкото до това, дали има ботове (не-хора) в този максимум на 5 октомври тази година имам няколко мисли по въпроса, а именно:
1. Принципно може, но едва ли са много - обикновено не е толкова интересно това място за ботове
2. Все пак не е изключено да е бил някакъв локален екстремум на нечовеци :)
3. А може и целия дир.бг или поне 658 от там да са погледнали сутринта ако са видяли темите за тук, не знам кога сте ги пускали там - може и да е куха тази хипотеза
4. Няма никакъв смисъл според мен да се рови по логовеге за да видим "що така бе, Миме"
===========
Пътник, ти нали четеше и цитираше pbpBB group - казвам го с усмивка на уста и изобщо не е с цел да те засегна - просто наистина ме разсмя от сърце и мен тогава.
3o4o.net :: Упътване за BBCode
Общо взето, технология на 20-на години, малко е тромава, но работи и не е чак толкова трудна.
А пък този линк с упътването за BBCode го взех от мястото дето си прочел вероятно за phpBB group, а именно - най-отгоре линка с
Въпроси/Отговори
Колкото до мисленето за таговете - те са такива каквито са за тази версия на форума. Ако някога я ъпнем - може и да са други.
И най-вече - съвсем спокойно може да се пише и без тагове. Просто натискаш бутона "Post Reply" най-долу вляво и готово.
Надявам се, че това ще свърши работа, но ако има допълнителни въпроси - питайте.
- ПЪТник две
Благодаря за отговорът.
Допълвам:
В мнението ми за таговете "проблем", е в кавички, може да се каже, че не е проблем.
За и към мен и нас добре правиш, че ни обясняваш като на неспециалисти в интернет технологиите.
Предполага се че, тук ще идват все повече потребители от които не всички ще са специалисти.
Аз не се обиждам лесно, а и това което казвам не е много смешно.
Какво му е смешното, че аз не съм забелязал: " Просто натискаш бутона "Post Reply" най-долу вляво и готово."?
Нима си мислиш, че всеки който влезе непременно ще се обучава седем дена преди да се опита да напише нещо тук?
И най- важното, че в този форум истински проблеми нямаме.
Ясно видими са фактите, че повечето от на се съобразяваме с възможностите на таговете и така едно кратко мнение пълни цяла страница с непрекъснато повтаряне на едни и същи тагове...досадно до втръсване, губене на време, размазване на същественият смисъл на мнението.
Защо правим така? Според мен, защо това е по-лесно според потребителите.
А мнението ми е към теб знаещ и можещ, да прецениш нужно ли е, възможно ли е нещо да се промени така, че и да е лесно.
За това говоря:
"Как да цитирам в отговор на съобщение
Има два начина за създаване на цитати - със и без автор.
Когато използвате Отговор с цитат на форума, ще забележите, че текста на съобщението, на което отговаряте се добавя към вашето съобщение и е заграден в таговете
Втория метод позволява да правите цитати без да посочвате автора. За да цитирате по този начин, просто затворете текста в таговете
"
Допълвам:
В мнението ми за таговете "проблем", е в кавички, може да се каже, че не е проблем.
За и към мен и нас добре правиш, че ни обясняваш като на неспециалисти в интернет технологиите.
Предполага се че, тук ще идват все повече потребители от които не всички ще са специалисти.
Аз не се обиждам лесно, а и това което казвам не е много смешно.
Какво му е смешното, че аз не съм забелязал: " Просто натискаш бутона "Post Reply" най-долу вляво и готово."?
Нима си мислиш, че всеки който влезе непременно ще се обучава седем дена преди да се опита да напише нещо тук?
И най- важното, че в този форум истински проблеми нямаме.
Ясно видими са фактите, че повечето от на се съобразяваме с възможностите на таговете и така едно кратко мнение пълни цяла страница с непрекъснато повтаряне на едни и същи тагове...досадно до втръсване, губене на време, размазване на същественият смисъл на мнението.
Защо правим така? Според мен, защо това е по-лесно според потребителите.
А мнението ми е към теб знаещ и можещ, да прецениш нужно ли е, възможно ли е нещо да се промени така, че и да е лесно.
За това говоря:
"Как да цитирам в отговор на съобщение
Има два начина за създаване на цитати - със и без автор.
Когато използвате Отговор с цитат на форума, ще забележите, че текста на съобщението, на което отговаряте се добавя към вашето съобщение и е заграден в таговете
. Този метод позволява да цитирате, като посочвате автора на цитата. Например, ако искате да цитирате Иван, би трябвало да напишете:написа:
В резултат над цитирания блок ще се показва Иван написа:. Не забравяйте да поставите името на автора в кавички (ето така: "Иван")!Иван написа:Тук поставете текста, който Иван е написал
Втория метод позволява да правите цитати без да посочвате автора. За да цитирате по този начин, просто затворете текста в таговете
. В резултат над цитирания блок ще се показва само Цитат:.
"
Не ме разбра, ще опитам пак и казвам отново съвсем добронамерено е. 
Имах предвид, че когато написа тук:
1. Закупено име на домейна - в случая "3o4o.net" - обикновено с годишна такса.
2. Закупен хостинг пакет (не мога да се сетя точен израз на български, сори) на сървър, където да има инсталиран друг софтуер като PHP например, за да може да върви форум написан на езика PHP, база данни, web server и много други - пак обикновено с годишна такса
3. Ресурси от същия хостинг сървър като памет, процесор, дисково пространство, месечен трафик и т.н. - обикновено влизат в хостинг пакета
4. Някой като maggot, който да се грижи да плаща всички тези ресурси и да отделя от времето си за оперативни неща - иначе стават издънки като dir.bg - подозирам, че там са скапали базата, нямат бекъп или нещо такова - иначе досега да го бяха вдигнали
5. Др.
Та, ти приравни свободния софтуер под свободния лиценз с това, което изброих горе и това ми беше наистина забавно на мен. Но без лоши мисли. Просто забавно. Защото то е все едно да си купиш кола, или да ти подарят кола в случая, и да настояваш, че бензинът трябва да ти е безплатен, годишните прегледи и обслужване - също, винетките - пак, ремонтите - не дай боже - отново, и т.н.
Дано съм успял да обясня, защо ми стана смешно.
Иначе, като пишете мнение винаги се вижда това отстрани, под емотиконите:

и ако кликнеш на BBCode ще ти отвори страницата, която обяснява как работят таговете.
Весел петък!

Имах предвид, че когато написа тук:
Истина е, че https://www.phpbb.com се разпространява под GPL 2.0 лиценз. Не плащаме за софтуера - факт. Ако променяме кода, което ние към момента не правим, сме длъжни да споделяме промените по кода с общността отново под GPL 2.0 - факт. Но това не значи, че самия форум е под този лиценз. За да съществува един интернет сайт трябват няколко неща освен софтуер, а именно:Пътник написа:https://www.3o4o.net/forum/viewtopic.php?p=344848#344848
3.Щом сме тук „Лицензиран от phpBB Group“, това означава, че форумът е изграден върху phpBB и спазва условията на GPL лиценз.
1. Закупено име на домейна - в случая "3o4o.net" - обикновено с годишна такса.
2. Закупен хостинг пакет (не мога да се сетя точен израз на български, сори) на сървър, където да има инсталиран друг софтуер като PHP например, за да може да върви форум написан на езика PHP, база данни, web server и много други - пак обикновено с годишна такса
3. Ресурси от същия хостинг сървър като памет, процесор, дисково пространство, месечен трафик и т.н. - обикновено влизат в хостинг пакета
4. Някой като maggot, който да се грижи да плаща всички тези ресурси и да отделя от времето си за оперативни неща - иначе стават издънки като dir.bg - подозирам, че там са скапали базата, нямат бекъп или нещо такова - иначе досега да го бяха вдигнали
5. Др.
Та, ти приравни свободния софтуер под свободния лиценз с това, което изброих горе и това ми беше наистина забавно на мен. Но без лоши мисли. Просто забавно. Защото то е все едно да си купиш кола, или да ти подарят кола в случая, и да настояваш, че бензинът трябва да ти е безплатен, годишните прегледи и обслужване - също, винетките - пак, ремонтите - не дай боже - отново, и т.н.
Дано съм успял да обясня, защо ми стана смешно.
Иначе, като пишете мнение винаги се вижда това отстрани, под емотиконите:

и ако кликнеш на BBCode ще ти отвори страницата, която обяснява как работят таговете.
Весел петък!
И още една идея за таговете, защото си прав, ако не се ползват добре се създават наистина трудно четими дискусии. Та идеята ми е, че всеки потребител може да включи или изключи по подразбиране таговете през профила си
https://www.3o4o.net/forum/profile.php?mode=editprofile

Клик за увеличение
Или пък да ги остави включени, но да ги маха / слага при писане

Клик за увеличение
https://www.3o4o.net/forum/profile.php?mode=editprofile

Клик за увеличение
Или пък да ги остави включени, но да ги маха / слага при писане

Клик за увеличение
Понеже спомена за оперативните неща, само да допълня, че онзи ден пробвах на един тестови сайт да вдигна версията само на php-то и всичко приключи - сайта вече го нямаRemmivs написа:.... да отделя от времето си за оперативни неща - иначе стават издънки като dir.bg - подозирам, че там са скапали базата, нямат бекъп или нещо такова - иначе досега да го бяха вдигнали
Така че тук нищо не попипвам повече, за да не свърши и този форум с грешка 500
Това са рисковете на отворения код и богатството на свободата.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- ПЪТник две
Не разбирам и не зная какво ще бутате, но ако не знаете да ви светна:blum:maggot написа:Понеже спомена за оперативните неща, само да допълня, че онзи ден пробвах на един тестови сайт да вдигна версията само на php-то и всичко приключи - сайта вече го нямаRemmivs написа:.... да отделя от времето си за оперативни неща - иначе стават издънки като dir.bg - подозирам, че там са скапали базата, нямат бекъп или нещо такова - иначе досега да го бяха вдигнали
Така че тук нищо не попипвам повече, за да не свърши и този форум с грешка 500
Това са рисковете на отворения код и богатството на свободата.
Швейцарският математик Йохан Ран в своя труд Teutsche Algebra пръв използва знака обелос „÷“ за да обозначи деление.[2]:с. 211 Според стандарта ISO 80000-2-9.6 обаче знакът не бива да се употребява.
Знакът двоеточие „:“ е предложен за пръв път за обозначаване на деление от Готфрид Лайбниц в неговия труд Acta eruditorum през 1684 година.[2]:с. 295 Лайбниц не харесвал да има отделни символи за съотношение и деление. В английскоговорещите държави двоеточието се използва единствено за обозначаване на съотношение (резолюция). Например 16:9 (чете се „16 към 9“).