Имате ли достъп до 40-50?
- ПЪТник две
"Принципно горя повече ккал от средностатистическия gym bro."
С какво ги измерваш?
Аз меря с отличен часовник, но имам голямо несъответствие, по представите ми.
Еднакъв брой крачки при обикновено ходене и тренировка в залата показва огромна разлика в ккал.
Огромна означава 54 при ходене, и 2500 при тренировка?!
Вярно е че при тренировка пулсът скача понякога до 120, а при ходене е равномерен, но такава разлика ми се струва ненормално голяма!
Свикнах да познавам тялото си по състоянието което усещам, и вече предсказвам предварително както и пулсът така и количеството кислород в кръвта си, което часовникът ми измерва!
Радвам ви се, здравословно е.
С какво ги измерваш?
Аз меря с отличен часовник, но имам голямо несъответствие, по представите ми.
Еднакъв брой крачки при обикновено ходене и тренировка в залата показва огромна разлика в ккал.
Огромна означава 54 при ходене, и 2500 при тренировка?!
Вярно е че при тренировка пулсът скача понякога до 120, а при ходене е равномерен, но такава разлика ми се струва ненормално голяма!
Свикнах да познавам тялото си по състоянието което усещам, и вече предсказвам предварително както и пулсът така и количеството кислород в кръвта си, което часовникът ми измерва!
Радвам ви се, здравословно е.
Мнението е позиционирано и няма общо!
- ПЪТник две
Както я подкарахме, според теб каква по професия ще бъде Ружа в следващият си живот?Nuke написа:Руже, като ми потрябва някой да ми наднича в джоба и да ми брои жълтите стотинки, вече ще знам към кого да се обърна.Селянка написа:
Убедена съм, че си бил, или в следващия си живот ще си, Статистик по професия.
...
Добре дошъл, подобаващо те посрещам, нали?:blum:
Аз такива часовници не нося, не ме кефят. Мерил съм с GPS-а на телефона разстоянието на трасетата, на които я разхождам, и ползвам общото правило, че 1 миля (1.6 км) стандартен вървеж гори около 100 ккал. Като направя в парка сутрин 7 км и вечер 5, това са 7-8 стотин ккал. На село имам 3 различни трасета, като и 3-те са по 10 км, значи към 600 ккал на разходка.ПЪТник две написа:С какво ги измерваш? Аз меря с отличен часовник, но имам голямо несъответствие, по представите ми.Nuke написа:"Принципно горя повече ккал от средностатистическия gym bro."
Много добре правиш, че ходиш на фитнес. Твърди се, че фитнесът е най-полезен за възрастни хора.
- ПЪТник две
Nuke,
В зала при мен не е фитнес. Играя тенис на маса..и заради и главата освен тялото!
Сверявам с твоето, аз от любопитство и за обща култура, сверяваме:
Аз, чрез часовникът си меря разстоянието в метри и крачки и сравнявам с ккал.
Максимумът показан на часовника ми е 1500 ккал. Разстоянието максимум за ден е 40.0км. Максумумът крачки за ден е 50 000.
Програмирано на часовникът си съм задал, колко за моята възраст да правя на ден и така във всеки един момент мога да видя до къде съм стигнал по зададените от мен показатели, като се съобразявам и с данните за време, пулс и кислородно насищане на кръвта.
Впечатлява ме показателите за разход на ккал. при игра на тенис-по някога близо два пъти над максимума...предполагам е дефект или на часовника или приложението към него.?! Повече съмненията ми са към приложението за връзка с телефона ми.?
От миналият ми дългогодишен личен опит, Разходка с куче е много, много, много повече от разходка! Защото в такъв момент мислите на човек някакси се забавят, човек успява да се приближи към себе си и да се концентрира в това спокойствие-опознавайки себе си и светът около нас.
Според мен не на всеки ни се дава същото, има и други подобни дадености, и за всеки човек индивидуално е различно.
Така, че не се чуди на хора, които не те разбират-те не знаят, че твоето е също като тяхното-по- тясничко са скроени, но пък имат редица други качества, в други обрасти, които превъзхождат качества които ние пък нямаме .
Пък то било едно и също...
Желая ви здраве и успехи!
В зала при мен не е фитнес. Играя тенис на маса..и заради и главата освен тялото!
Сверявам с твоето, аз от любопитство и за обща култура, сверяваме:
Аз, чрез часовникът си меря разстоянието в метри и крачки и сравнявам с ккал.
Максимумът показан на часовника ми е 1500 ккал. Разстоянието максимум за ден е 40.0км. Максумумът крачки за ден е 50 000.
Програмирано на часовникът си съм задал, колко за моята възраст да правя на ден и така във всеки един момент мога да видя до къде съм стигнал по зададените от мен показатели, като се съобразявам и с данните за време, пулс и кислородно насищане на кръвта.
Впечатлява ме показателите за разход на ккал. при игра на тенис-по някога близо два пъти над максимума...предполагам е дефект или на часовника или приложението към него.?! Повече съмненията ми са към приложението за връзка с телефона ми.?
От миналият ми дългогодишен личен опит, Разходка с куче е много, много, много повече от разходка! Защото в такъв момент мислите на човек някакси се забавят, човек успява да се приближи към себе си и да се концентрира в това спокойствие-опознавайки себе си и светът около нас.
Според мен не на всеки ни се дава същото, има и други подобни дадености, и за всеки човек индивидуално е различно.
Така, че не се чуди на хора, които не те разбират-те не знаят, че твоето е също като тяхното-по- тясничко са скроени, но пък имат редица други качества, в други обрасти, които превъзхождат качества които ние пък нямаме .
Пък то било едно и също...
Желая ви здраве и успехи!
Nuke написа:Руже, като ми потрябва някой да ми наднича в джоба и да ми брои жълтите стотинки, вече ще знам към кого да се обърна.Селянка написа:
...
Е как? Или градинарка или в кучкарски приют.ПЪТник две написа:Както я подкарахме, според теб каква по професия ще бъде Ружа в следващият си живот?Nuke написа:Руже, като ми потрябва някой да ми наднича в джоба и да ми брои жълтите стотинки, вече ще знам към кого да се обърна.Селянка написа:
...
Днес, майката ни разгони, търчи като изоглавен.

- ПЪТник две
А мен кога?Селянка написа: ...
Ето имам нужда от рецепта за селска чорба наречена: "Бульон н трезве".
Доколкото съм информиран, и тази селска чорба започва с една малка ракия?
Божеййй.... как ми се мези със селска отлежала , балканска сланина ....и няма и няма!
Ми е нужно за да съм напълно щастлив?
"Добре дошъл" не е поздрав, а е духовното измерение на душата.
А да ми дадеш рецепта и селска сланина е материалното изражение на душата.
Ето едно материално отражение за посрещане. Тествано е, дзверска вкусотия: https://batimiti.blogspot.com/2017/10/b ... 5.html?m=1
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- ПЪТник две
Написано с вкус.maggot написа:Ето едно материално отражение за посрещане. Тествано е, дзверска вкусотия: https://batimiti.blogspot.com/2017/10/b ... 5.html?m=1
Рецептата за мезе е супер.
А в предусловието ясно си личи талантът на писател , който никога не е присъствал на отглеждане и колене на прасе...
Джек Лондон е такъв...всичките му разкази романи писани и за Аляска, и абсолютно точни, ги е писал без да е излизал от градският си офис.
Велик писател -Познавач!
А за селска сланина и рецепта за селска чорба "Бульон трезве", можеш ли с нещо да помогнеш?
Хайде, сега, все едно не познаваш чичко Гугъл 
“ Празниците са преходни, а махмурлукът – вечен! Тази квинтесенция често нахлува в главите ни заедно с целия посталкохолен световъртеж. Но тъй като в този крехък миг сме до болка пияни обикновено не успяваме да я задържим достатъчно дълго, за да си извлечем поуки от дълбоконравственият ѝ смисъл.”
https://www.360mag.bg/posts/114457
За сланинката ходя до пазара
“ Празниците са преходни, а махмурлукът – вечен! Тази квинтесенция често нахлува в главите ни заедно с целия посталкохолен световъртеж. Но тъй като в този крехък миг сме до болка пияни обикновено не успяваме да я задържим достатъчно дълго, за да си извлечем поуки от дълбоконравственият ѝ смисъл.”
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аууууууууууу, ти изтепа рибата бе!maggot написа:Ето едно материално отражение за посрещане. Тествано е, дзверска вкусотия: https://batimiti.blogspot.com/2017/10/b ... 5.html?m=1

Това твое творение ли е? Който си го може, си го може. Ще ми се и аз да имах място и кинть за такава сушилна камера, ала нямам. Ето един скромен опит от нашата камбанария, обаче зрял в хладилник – домашно филе Елена:

Бульон трезве не съм правила, с подправките към зелевата чорба. Ако някога ми е необходима, ще потърся рецептата. на пиячите не им трябва такъв бульон, 1-2 бири стигатПЪТник две написа:А мен кога?Селянка написа: ...
Ето имам нужда от рецепта за селска чорба наречена: "Бульон н трезве".
Доколкото съм информиран, и тази селска чорба започва с една малка ракия?
Божеййй.... как ми се мези със селска отлежала , балканска сланина ....и няма и няма!
Ми е нужно за да съм напълно щастлив?
"Добре дошъл" не е поздрав, а е духовното измерение на душата.
А да ми дадеш рецепта и селска сланина е материалното изражение на душата.:rotfl24:
Сланина нямам, а и не съм чувала на село някой да има прасе.Купувам си паприкована сланина. Слагам я на дъното на гювеча, когато готвя сарми от кисело зеле или капама.
С нещо друго мога ли да ти бъда полезна?:-)

Рецептата не е моя, но бива тествана ежегодно и резултатът бързо изчезва.Nuke написа: Това твое творение ли е? Който си го може, си го може. Ще ми се и аз да имах място и кинть за такава сушилна камера, ала нямам. Ето един скромен опит от нашата камбанария, обаче зрял в хладилник – домашно филе Елена:
Инак и ние в хладилник - сложили сме един в мазето, мъж ми му турна един-два вентилатора за компютър и като го заредим, нещата заприличват на истински
И евала за филето, какво пищиш, че не можеш - я виж какво чудно се е получило!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- ПЪТник две
Божейййййй..... колко сме еднакви и различни с теб....и двамата сме интелигентни и знаем всички отговори, а разликата е че не си се напивала /Л/ и нямаш трезвен личен опит.....maggot написа:Хайде, сега, все едно не познаваш чичко Гугъл
При нас пияниците няма понятие "до болка пияни" това е понятие за хора " до болка"трезви"!
Зелеви листа и зелева вода в никакъв случай не е трезве...това е средство за бързо и лесно ходене до тоалетната.
Виж, гъст бульон от сварени мазнини, плюс зелевите вкусотии си е наистина бульон...
Не рекламирам пиендета, за бульона съм!
А ти вече си ми слабост когато се нафиркам!:P
- поручик Ржевски
Трябвало е да го вакуумираш и да го сложиш за седмица примерно в хладилник за изравняване, да изчезне тоя тъмен пръстен в краищата.Nuke написа:Аууууууууууу, ти изтепа рибата бе!maggot написа:Ето едно материално отражение за посрещане. Тествано е, дзверска вкусотия: https://batimiti.blogspot.com/2017/10/b ... 5.html?m=1
Това твое творение ли е? Който си го може, си го може. Ще ми се и аз да имах място и кинть за такава сушилна камера, ала нямам. Ето един скромен опит от нашата камбанария, обаче зрял в хладилник – домашно филе Елена:
и при мен се намират некви телешки грозотииmaggot написа:Рецептата не е моя, но бива тествана ежегодно и резултатът бързо изчезва.Nuke написа: Това твое творение ли е? Който си го може, си го може. Ще ми се и аз да имах място и кинть за такава сушилна камера, ала нямам. Ето един скромен опит от нашата камбанария, обаче зрял в хладилник – домашно филе Елена:
![]()
![]()
Инак и ние в хладилник - сложили сме един в мазето, мъж ми му турна един-два вентилатора за компютър и като го заредим, нещата заприличват на истински
И евала за филето, какво пищиш, че не можеш - я виж какво чудно се е получило!
Да, да, вече ще го знам този трик... Но да ти кажа, и така не издържа много дълго, преди да свърши по стомасите.поручик Ржевски написа:Трябвало е да го вакуумираш и да го сложиш за седмица примерно в хладилник за изравняване, да изчезне тоя тъмен пръстен в краищата.Nuke написа:Аууууууууууу, ти изтепа рибата бе!maggot написа:Ето едно материално отражение за посрещане. Тествано е, дзверска вкусотия: https://batimiti.blogspot.com/2017/10/b ... 5.html?m=1
Е това за което говориш не е "трезве", а "солянка".ПЪТник две написа: Виж, гъст бульон от сварени мазнини, плюс зелевите вкусотии си е наистина бульон...
Не рекламирам пиендета, за бульона съм!
А ти вече си ми слабост когато се нафиркам!:P
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- ПЪТник две
- ПЪТник две
- ПЪТник две
- Житената Питка
- BOFH
- ПЪТник две
Нищо не ти се разбира, но каквото и да казваш, то няма готини АНТИ-българска песен и клип.nakibest написа::lol:
-------
Хмм, к'о стана тя!?
Готината АНТИ-българска песен и клип за КЕЛЕпир-а я свалиха!?
Е*аси бруталната цензура, не го вярвам на очите си..:(:?
(По-точно - клипът е направен недостъпен, Private. Жалко...)
АНТИ-българското ми е Анти.
Песента от GURBETSTUDIO беше дадена в тази тема, малко по-назад.ПЪТник две написа:Нищо не ти се разбира, но каквото и да казваш, то няма готини АНТИ-българска песен и клип.nakibest написа::lol:
-------
Хмм, к'о стана тя!?
Готината АНТИ-българска песен и клип за КЕЛЕпир-а я свалиха!?
Е*аси бруталната цензура, не го вярвам на очите си..:(:?
(По-точно - клипът е направен недостъпен, Private. Жалко...)
АНТИ-българското ми е Анти.
В YouTube беше, вече не е - в смисъл там си е, де, ама недостъпна.
И не е точно 100% анти-българска - по-скоро комично-иронична, ама някои хора дори от по-малко се "възпаляват" и започват да "громят" "патриотарската" наред....
- ПЪТник две
nakibest написа:Казваш ни "100% анти-българска ", а после допълваш че не е съвсем, а почти!ПЪТник две написа:
И не е точно 100% анти-българска - по-скоро комично-иронична, ама някои хора дори от по-малко се "възпаляват" и започват да "громят" "патриотарската" наред....
Да де , нали и аз това ти казвам. Ти какво, да не би да трябва и притча да ти кажа за "не точно 100%, но почти"?!
Притчата: "В един такъв форум, аз един американец и един руснак се заприказвахме като тук.
Американецът-"Нашите подводници стигат толкова дълбоко, че чак стържат по дъното!
Ние другите: "Стига бе! Ама точно по дъното ли стържат?"
Американецът: "Абе не точно, ама два пръста над дъното!"
Руснакът: "А пък нашите самолети летят най на високо, стържат по тавана на небето!"
Ние другите: "Стига бе! Ама точно по небето ли стържат?
Руснакът: "Абе не точно, ама два пръста под небето!"
Аз българин, не им останах длъжен, им казвам:" А българските жени раждат през гъза!
Те: "Стига бе! Ама точно през гъза ли раждат?"
Аз: "Абе не точно, ама два пръста по напред!"
Та и ти с твоето "И не е точно 100% анти-българска"...поясни с два пръста по напред или по назад?
- ПЪТник две
Кой клип? Къде да гледам?nakibest написа:Ти гледа ли клипа?! 2-3 минутки беше.
Да не би случайно да съм пропуснал и заради теб напразно да съм се умезерил с мизерно мнение към себе си, без да зная за кой клип става дума.....
Щото аз коментирах не клипът, който не съм гледал а твоето, че не е точно "АНТИ" но почти!
Така че пак повтори клипът АНТИ български ли е или е почти?
Почти с колко пръста?
разбрах защо я няма Алиса, не е лесноAlbena написа:Бе кви прости хора сте вие бе. Кво му е трудното за Алиса? Всеки има някакви граници.Селянка написа:кво сега, да молим уника? ами помоли я, да пише. ако ще с Коста, ако ще с Уникална.Albena написа: Аз мога да питам Киро, никъв проблем. Ама какво ще ми каже, можеш да се сетиш и сам.
Лиса... труден интерфейс, за нея. За мен също, ама свиквамдали е таралеж или кърлеж, все ще я познаЯТ, някои.
на мен ми липсва Нюк:crying:
Нюк ви липсвал. Ми пишете му бе, аз как му писах. Той знае. И той си има решение.

- ПЪТник две
- ПЪТник две
Добре де , не си спец по "пуйси", а защо ни пускаш за коментар "пуйси"-те.Селянка написа: не съм спец по пуйки, пуйси и мисирки! има си отговорни лица)))
Повтарям се: "Виж пак, не са точни буквите от линкът ти "свободни домашни пуйси гр- хасково"
Заблудих се, че си допуснала неволна грешка, пък то се оказа, че не си спец:rotfl24:
Ех, Пътник!ПЪТник две написа:Добре де , не си спец по "пуйси", а защо ни пускаш за коментар "пуйси"-те.Селянка написа: не съм спец по пуйки, пуйси и мисирки! има си отговорни лица)))
Повтарям се: "Виж пак, не са точни буквите от линкът ти "свободни домашни пуйси гр- хасково"
Заблудих се, че си допуснала неволна грешка, пък то се оказа, че не си спец:rotfl24:
- ПЪТник две