Има ли някой смелчага минал на iOS 26

Все същите
Аватар
nakibest

Re: Има ли някой смелчага минал на iOS 26

Мнение от nakibest »

Tanya написа:В тая тема не разбирам за какво си говорите. :crazy:
Телефони. Софтуер. Цени...! :grin:
Tanya

Мнение от Tanya »

nakibest написа: Телефони. Софтуер. Цени...! :grin:
Зная само, че имам телефон. Друго - не. :grin:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Tanya написа:
nakibest написа: Телефони. Софтуер. Цени...! :grin:
Зная само, че имам телефон. Друго - не. :grin:
Ама с копчета ли ти е, или с тъч-скрин!? :grin:

Майка ми ползва все още супер-стар Алкател (от AT&Т, нещо като нашите А1 и Теленор/етц, ама американско!) с копчета донесен от сестра ми от САЩ, това чудо няма тъч-скрин или добавяне на приложения, ама за нея е идеален. :bigsmile: Има екранче, миниатюрно.

Ползва се само за телефон.

Иначе на баща ми си е модерен, използва някакъв Samsung Galaxy S20 и нещо си там. (S22 май? Някъде там, няколко поколения назад от модерните сега.)

Хем е с малък екран (като за 2025 година), хем е масивно дебел - не знам защо точно него избра, ама той беше дълги години със един стар Хуявей P10, та дори и този си е доста напред спрямо него. :grin:
( Има си пощата в MS Outlook, както и Gmail, плюс няколко уеб браузъра, 3-4 приложения за банкиране, Вайбер и т.н....)
Tanya

Мнение от Tanya »

А, сменям периодично апарата на 3-4 години, да не са чак динозаври,
... ама недолюбвам телефона. :roll:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

h16 написа: Все тая е. Купиш за 2к и продадеш за 500, или купиш за 1.5к и после хвърлиш.
Прав си. По алгебра, че и по геометрия. 😎

Обаче не и по психология. Нали знаеш вица за златните лъжички. 🤣
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:В тая тема не разбирам за какво си говорите. :crazy:

И аз не разбирам, но се сетих че в такъв случай можем да пием по един Айрян.
Като разбрала за АЙфон, АЙпод и АЙпад, АЙше от АЙтос си пийнала от АЙряна...и си казала:.. :bigsmile:
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Remmivs написа:Как е там, ако има такива?

Аз мисля да почакам поне до 26.2. Може би дори 26.3. 😎

Не обичам да съм алфа/бета тестър. 😝
То и аз няма толкова пари за да съм алфа!
За мое и общо съжаление, в тази тема не се появи ни един алфа.
А уж вече сме в клуба на европейците богатите?
Струвал 2-3-5 К?!
И няма алфа....жалко, не държа да съм, но си представих, че сред и, ние не алфите ще живеем по-лесно и по-добре...

И аз ще почакам! Непременно ще си го купя-ама друг път. Не си сам, не сме сами, не си струва за 5К[/b]
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

ПЪТник две написа:

Струвал 2-3-5 К?!
И няма алфа....жалко, не държа да съм, но си представих, че сред и, ние не алфите ще живеем по-лесно и по-добре...

И аз ще почакам! Непременно ще си го купя-ама друг път. Не си сам, не сме сами, не си струва за 5К[/b]
Много силно си заблуден, баце!!

Алфа и алфа-тест са 2 коренно различни неща!!
НЕ планини разлика, континенти са... :winkw:

Алфа е яко.
Алфа-версия, алфа-тест НЕ е!! Означава много ранна, силно тестова версия, в която може много неща да не работят.

Почти винаги клиентите НЕ получават достъп до такивата, сега в последните години има игри дето са такива доста време, но за сериозен софтуер - ъПсурТ.

След Алфа-тест следва Затворен Бета-тест, тук гарантирано е БЕЗ клиенти. След него следва Отворен Бета-тест, тук има клиенти, поне 2-3 ако може, а 20-30 или нагоре е по-добре, а за тежки, сериозни софтуери може и стотици или дори хиляди тестери. :bigsmile:

След Отворената Бeта следва пускане, демек финална, стабилна версия.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:
ПЪТник две написа:

Струвал 2-3-5 К?!

Много силно си заблуден, баце!!

Алфа и алфа-тест са 2 коренно различни неща!!
НЕ планини разлика, континенти са... :winkw:

Алфа е яко.
Алфа-версия, алфа-тест НЕ е!! Означава много ранна, силно тестова версия, в която може много неща да не работят.

Почти винаги клиентите НЕ получават достъп до такивата, сега в последните години има игри дето са такива доста време, но за сериозен софтуер - ъПсурТ.

След Алфа-тест следва Затворен Бета-тест, тук гарантирано е БЕЗ клиенти. След него следва Отворен Бета-тест, тук има клиенти, поне 2-3 ако може, а 20-30 или нагоре е по-добре, а за тежки, сериозни софтуери може и стотици или дори хиляди тестери. :bigsmile:

След Отворената Бeта следва пускане, демек финална, стабилна версия.
Зная зная, вече 35 години ги следвам и по цени: Първо софтуера-следва хардуера- след ниската цена следва високата, и това следване няма край.
h16

Мнение от h16 »

Remmivs написа: ... Нали знаеш вица за златните лъжички. 🤣
За чувството ли :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Начииии.... 15-ката е доста ОК с 26.2. Вече няколко дена без оплаквания. :cool:
13-ката крета горката ама вероятно е зарада баКтерията... :blum:
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Tanya написа:А, сменям периодично апарата на 3-4 години, да не са чак динозаври,
... ама недолюбвам телефона. :roll:
Преди имах galaxy s7 edge. Изкара от 2016-а до миналата година. Щях да продължа да го ползвам, обаче почна да работи прекалено бавно с навигацията и затова го смених. Преди това имах една нокия от 2007-а. Още по-преди това един сименс с бутони и чернобял дисплей, ученик бях още като го имах. Сега имам s22 и докато работи, ще го ползвам. Това да сменяш телефон през 3-4 години не го разбирам.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Мерси за включването, Нюк. :-)

И аз още кретам с телефон Xiaomi Mi A1 от 2017 година. :grin:
( С Андроид 9.0! Със 64 ГБ сторидж е по-принцип, но поддържа споделен сторидж със микроСД карта, та съм сложил 256 ГБ такава и реално сториджът за игри/приложения е почти неограничен, с лекота са инсталирани над 200 такива. :grin: )

Вече е на "предпоследните си крака" - не държи почти батерията, зарежда се от един единствен кабел от 7-8 кабела, дето имам, част от екрана (тъч-скрина) не работи - не реагира на натискания, а Ръкотеният Вайбър "бози" и бави, но телефонът все пак работи някакси...

Скоро мисля да мина на новичка Моторола с 512 ГБ сторидж.
Надявам се и тя да издържи поне 5-6 години, но да видим. :-)

Имам и още по-значително стар iPhone 4s, идеален е за будилник.
Ползвам му снуузито, удобно е - снуузва за 9 минути. :bigsmile:
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

nakibest написа:Мерси за включването, Нюк. :-)

И аз още кретам с телефон Xiaomi Mi A1 от 2017 година. :grin:
( С Андроид 9.0! Със 64 ГБ сторидж е по-принцип, но поддържа споделен сторидж със микроСД карта, та съм сложил 256 ГБ такава и реално сториджът за игри/приложения е почти неограничен, с лекота са инсталирани над 200 такива. :grin: )

Вече е на "предпоследните си крака" - не държи почти батерията, зарежда се от един единствен кабел от 7-8 кабела, дето имам, част от екрана (тъч-скрина) не работи - не реагира на натискания, а Ръкотеният Вайбър "бози" и бави, но телефонът все пак работи някакси...

Скоро мисля да мина на новичка Моторола с 512 ГБ сторидж.
Надявам се и тя да издържи поне 5-6 години, но да видим. :-)

Имам и още по-значително стар iPhone 4s, идеален е за будилник.
Ползвам му снуузито, удобно е - снуузва за 9 минути. :bigsmile:
Телефон ползвам за телефон, навигация, джобен браузър и да снимам. На лок скрийна имам календар и прогноза за времето. Ползвам алармата и съм си качил 6-7 часа любима музика, като ми писне радиото в колата. 1 кошница приложения за отстъпки и толкоз. Играенето на игри през телефон ми е другото, което не мога да разбера – магистрален експрес за умряла батерия. Кабелът съм го отказал още миналото десетилетие, след като този на s7-цата беше решил да не зарежда във всички възможни пространствени положения, с изключение на едно.

И от бюрото разкарах всички възможни кабели, стегнал съм ги на сноп зад него (което беше looooong overdue от памтивека насам, страшен бардак беше станал – преди и след). Останаха само аудио жакът и тухличката със зарядното на лаптопа, но догодина, че много скъп рамът напоследък, като си взема настолна машина, щото ми писна от този малък екран – и те ще изчезнат отзад в небитието.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Как точно си го "отказал" кабела!?

Имаш предвид, че използваш само телефони с безжично зареждане на батерията ли?
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

nakibest написа:Как точно си го "отказал" кабела!?

Имаш предвид, че използваш само телефони с безжично зареждане на батерията ли?
Че то други има ли в днешно време... Старият телефон беше слоу чардж, но като го оставиш вечер да се зарежда, на сутринта е готов. Сега със с22-ката на 15 вата зарежда за около час до 85%. Кабел ползвам само веднъж на високосна, ако ми се наложи да ходя до село с хондата, понеже няма андроид ауто и се налага телефонът да стои във вертикално положение на една стойка, така щото зареждам с кабел през запалката чрез една тъпотийка. Вирелес чарджинг има от поне 10 години насам.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Nuke написа:Че то други има ли в днешно време... Старият телефон беше слоу чардж, но като го оставиш вечер да се зарежда, на сутринта е готов. Сега със с22-ката на 15 вата зарежда за около час до 85%. Кабел ползвам само веднъж на високосна, ако ми се наложи да ходя до село с хондата, понеже няма андроид ауто и се налага телефонът да стои във вертикално положение на една стойка, така щото зареждам с кабел през запалката чрез една тъпотийка. Вирелес чарджинг има от поне 10 години насам.
Бе, много е удобно без кабели. Факт. И сметката на кръчмаря е, че за среден клас телефон на година ще платиш я има, я няма левче повече. Демек нищо.

Обаче, ако разгледаш нещата през призмата на удължаване на живота на батерията и, ако ти пука де, откъм въглероден отпечатък нещата ич не са розови. Особено ако го приложим за половината (1 500 000 примерно човечета да ползват вирелесс) население на милата ни рОдина - над 3 гигаватчаса или около 1200 тона СО2 на година. Да не говорим за ускоряването на топлинната смърт (вероятно) на Вселената :blum:
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Remmivs написа:
Nuke написа:Че то други има ли в днешно време... Старият телефон беше слоу чардж, но като го оставиш вечер да се зарежда, на сутринта е готов. Сега със с22-ката на 15 вата зарежда за около час до 85%. Кабел ползвам само веднъж на високосна, ако ми се наложи да ходя до село с хондата, понеже няма андроид ауто и се налага телефонът да стои във вертикално положение на една стойка, така щото зареждам с кабел през запалката чрез една тъпотийка. Вирелес чарджинг има от поне 10 години насам.
Бе, много е удобно без кабели. Факт. И сметката на кръчмаря е, че за среден клас телефон на година ще платиш я има, я няма левче повече. Демек нищо.

Обаче, ако разгледаш нещата през призмата на удължаване на живота на батерията и, ако ти пука де, откъм въглероден отпечатък нещата ич не са розови. Особено ако го приложим за половината (1 500 000 примерно човечета да ползват вирелесс) население на милата ни рОдина - над 3 гигаватчаса или около 1200 тона СО2 на година. Да не говорим за ускоряването на топлинната смърт (вероятно) на Вселената :blum:
Броим трохите. Я сметни колко струва осветлението... Само една Витиня вероятно ги надцаква тия 1200 тона въглероден диоксид. А и ако екстраполираш за 6 млрд. души, тия 1.2 гигатона СО2 на 1.5 млн. вирелесс потребители са има няма 3 стотни от промила. Конкретно за България, сметката идва към 3.8 стотни пер мил. (meh)
Последно промяна от Nuke на 28.12.25, 17:36, променено общо 1 път.
h16

Мнение от h16 »

Nuke написа: ...
И от бюрото разкарах всички възможни кабели, стегнал съм ги на сноп зад него (което беше looooong overdue от памтивека насам, страшен бардак беше станал – преди и след). ...
Уважавам кадърния цабле манагемент :thumbup:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Nuke написа:Броим трохите. Я сметни колко струва осветлението... Само една Витиня вероятно ги надцаква тия 1200 тона въглероден диоксид. А и ако екстраполираш за 6 млрд. души, тия 1.2 гигатона СО2 на 1.5 млн. вирелесс потребители са има няма 3 стотни от промила. Конкретно за България, сметката идва към 3.8 стотни пер мил. (meh)
А, прав си, казах вече. Не съм бил и няма да бъда justice warrior. Не и за безжинчи зарядни. Всъщност за нищо. Чешех си езика просто, на чаша вино. :grin:

Наздраве и на теб! :-)

:wine:
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

h16 написа:
Nuke написа: ...
И от бюрото разкарах всички възможни кабели, стегнал съм ги на сноп зад него (което беше looooong overdue от памтивека насам, страшен бардак беше станал – преди и след). ...
Уважавам кадърния цабле манагемент :thumbup:
А, нищо особено, 5-6 велкро стяжки, няколко дупки с бормашината, малко дупене под бюрото и за има-няма час стана културно, но просто преди сякаш не ми правеше впечатление и бях свикнал с бардака... Докато не се наложи да търся още място на бюрото за новите тонколони, че старите, след вече почти 20 години вярна служба, в края на краищата се преселиха във великите ловни полета.
Публикувай отговор