Аванта

Все същите
Аватар
Green Light

Аванта

Мнение от Green Light »

Не знам за вас, но на 5ти аз не отидох на работа с досада. В общи линии чаках да вкарам нещата в релси и да си вляза в обичайната рутина. Обичам си рутината.
Здравейте, ЧНГ, как пих, как ядох, надебелях, боли ме кръста.
Оперативката, обектите, екипите. Клиентите да чуем, замногогодини. Още други незначителни баналности- парите, тази проза.
И идва времето за кафе и зяпане в интернет... За това говорим. :-)
Сик транзит глория, риш мунди или какво беше и идва да си транзит тоя моя жувот дето си го живея.

Отивам прочее до кафенето. Здравей, казвам на момичето, радвам се да те видя, едно кафе. Един и двайсе ли го направихте последно?
И тогава за първи път малко се забавям.
Ъъъ, казвам - 1,20 лева имам предвид.
Момичето ми се усмихва уморено- явно не съм първият, който внезапно се сеща за еврозоната. Имам два лева и 28 стотинки. Давам двата лева, тя ми връща разни оранжави центове и си отивам.
Докато се кача обратно в офиса, три пъти преместих различните монети. Евроцентовете в левия джоб, стотинките в десния. Не, еврата в портмонето, левовете в джоба. Не, обратното е по-добре... Добре, казвам си, навсякъде ще ми връщат в ево и за нула време ще стане смяната, но какво ще купя с тези 28 стотинки? Къде при кой продавач ще направя такава сметка, че да извадя 28 стотинки?
През деня купих подарък за днешния Ивановден, обядвах, пих кафета и пазарувах. Навсякъде продавчките бяха толкова изнервени и шашардисани, и с такава уморена надежда ме гледаха, че плащах с карта.
Но в следващите часове мисълта за наличните стотинки малко по малко ме обзе до степен да не мога да мисля за друго.
Имах и една банкнота от 20 лева, но за нея въобще не ми дремеше, 20 лв всякак мога да изхарча.

Дъвка има ли за 28 стотинки или семки, или друго.., бе много важно, айде ще ти останат, какво толкова...
Една бурмичка в евроболт, лустер клема, бе.. дай ги на някой просяк, бе!
Направи си сметката в супермаркета да е едиколко си лева и 28 стотинки и готово,... глупак, виждаш ли се с калкулатор пред стелажите, зарежи най-после!
Бакшиш за кафето, пфу, сервитьорите ще те помислят за егати скръндзата.
Скръндза със скръндзите...!

Скръндзоуу!

Извади ги и ги хвърли, бе, психопат, аман вече от тебе!
...
Върша си работата, говоря по телефона, чета в интернет, адекватен съм.
Обаче в главата ми няма друго освен стотинките.
Не е голи жени, не е оная яхта, Малдиви, алкохол, спрях да мисля лошо и за конкуренцията даже, мисля единствено как да обменя 28 стотинки. Едно 20, едно 5, едно 2 и една едничка стинка.
Искам ги в икономиката, тва е, което искам. За България, за родината, отговорност е това!
А не заболяване.
Не съм психично болен.

Дали да отида в някоя банка и да викна, спасете една душа човешка...

От това да стана първия човек, който е пребил сам себе си с юмруци ме спари един касиер в Била. Купих плодове за майка ми и той ми напомни да си използвам била-картата за отсътъпка. Използвах я.
Двайсет лева - казва онзи човек и 42 стотинки. Как ще платите.
Аз замръзнах. Имам 20 лв и 28 ст.
Тва душевните терзания на руските класици ряпа да ядат, в мен една супер-нова аха да избухне и спихне, аха да избухне и спихне...
Гледам парите в ръката си и не мога да повярвам. Викам си 14 стотинки е една слива сигурно бе, или две зрънца грозде! Егати! Как бе да му се невиди не се изрониха тия зрънца!? В живота си не съм хванал чепка грозде без да се изрони половината, та после лепне като в захарна фабрика около мен, сега това цялото си седи.
Някъде по това време човекът рече. Виждам че държите двайсет лева- казва - дайте ги и колкото са това стотинки.
"Двайс' осем" - прошепнах
Еее, много важно двайс стинки разлика. Дайте тука. Взе ги. Благодаря вика, хубава година, следващия.
Следващия трябваше да почака да се посъвзема малко. Но се оправих
Нито съм го прегръщал тоя касиер, нито съм го целувал, нито нищо. Мисля, че дори сълза не пророних.

Обаче през целия път от Била до майка ми си мислех за силата на човешката взаимопомощ и как по-прекрасно и здравословно нещо от обществото не съществува. Не знам за Фройд, обаче аз съм готов с нова теория- психическото здраве на човека зависи от това да пазарува сред хората. Такива прекрасни, въшебни същества.
Такъв чудесен човек.

Стигнах до майка ми в най-доброто настрение на света!

Влизай, казва тя, сестра ти точно дойде, а кафето е готово.

Сядай и докато не съм забравила - ето ти всички стотинки от портмонето, че нямам какво да ги правя.

!!!
Tanya

Re: Аванта

Мнение от Tanya »

Green Light написа:... ето ти всички стотинки от портмонето, че нямам какво да ги правя.!!!
При нас в Заарата има решение. :-)
И в службата, и в дома събираме за: Кампания
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Tanya написа:
Green Light написа:... ето ти всички стотинки от портмонето, че нямам какво да ги правя.!!!
При нас в Заарата има решение. :-)
Конгениално!
:grin:

Призивът за благотворителност като се събират жълти стотинки е благотворителност сам по себе си. Благотворно влияние за психическото здраве на нацията. Или поне на гринлайтите в нея.

Използвам случая да обявя, че от около час съм обратно в еврозоната. Майчините стотинки са развързани и вече нямам нищо от изконната валута на българщината. (тук капва сълза)

Освен колекцията за спомен
Tanya

Мнение от Tanya »

Green Light написа: Освен колекцията за спомен
Има май нещо сборно останало през годините и у дома, ама не е колекция. :bigsmile:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Tanya написа: При нас в Заарата има решение. :-)
Таман бях изсипала трите буркана, изброила и сортирала монетите, чешейки се по главата къде няма много опашки за да ги сменя, че по магазините тотално отказват да приемат над 10 монети. Но и те са си прави - натрисаха им ролята на чейндж бюра и ги оставиха да се оправят по живо по здраво.

И изведнъж ми попадна призив на местното читалище, че събира останали стотинки като дарение за нови костюми на децата като правят концерти, за декори и каквото остане - за обновяване на салона и оркестрината.
Ето ти кауза, добре че не е пердута! :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:Не знам за вас, но на 5ти аз не отидох на работа с досада. В общи линии чаках да вкарам нещата в релси и да си вляза в обичайната рутина. Обичам си рутината.
Оперативката, обектите, екипите. Клиентите да чуем, замногогодини. Още други незначителни баналности- парите, тази проза.
Сик транзит глория, риш мунди или какво беше и идва да си транзит тоя моя жувот дето си го живея.

Отивам прочее до кафенето. Здравей, казвам на момичето, радвам се да те видя, едно кафе. Един и двайсе ли го направихте последно?
И тогава за първи път малко се забавям.
Ъъъ, казвам - 1,20 лева имам предвид.
Момичето ми се усмихва уморено- явно не съм първият, който внезапно се сеща за еврозоната. Имам два лева и 28 стотинки. Давам двата лева, тя ми връща разни оранжави центове и си отивам.
Докато се кача обратно в офиса, три пъти преместих различните монети. Евроцентовете в левия джоб, стотинките в десния. Не, еврата в портмонето, левовете в джоба. Не, обратното е по-добре... Добре, казвам си, навсякъде ще ми връщат в ево и за нула време ще стане смяната, но какво ще купя с тези 28 стотинки? Къде при кой продавач ще направя такава сметка, че да извадя 28 стотинки?
През деня купих подарък за днешния Ивановден, обядвах, пих кафета и пазарувах. Навсякъде продавчките бяха толкова изнервени и шашардисани, и с такава уморена надежда ме гледаха, че плащах с карта.
Но в следващите часове мисълта за наличните стотинки малко по малко ме обзе до степен да не мога да мисля за друго.
Имах и една банкнота от 20 лева, но за нея въобще не ми дремеше, 20 лв всякак мога да изхарча.

Дъвка има ли за 28 стотинки или семки, или друго.., бе много важно, айде ще ти останат, какво толкова...
Една бурмичка в евроболт, лустер клема, бе.. дай ги на някой просяк, бе!
Направи си сметката в супермаркета да е едиколко си лева и 28 стотинки и готово,... глупак, виждаш ли се с калкулатор пред стелажите, зарежи най-после!
Бакшиш за кафето, пфу, сервитьорите ще те помислят за егати скръндзата.
Скръндза със скръндзите...!

Скръндзоуу!

Извади ги и ги хвърли, бе, психопат, аман вече от тебе!
...
Върша си работата, говоря по телефона, чета в интернет, адекватен съм.
Обаче в главата ми няма друго освен стотинките.
Не е голи жени, не е оная яхта, Малдиви, алкохол, спрях да мисля лошо и за конкуренцията даже, мисля единствено как да обменя 28 стотинки. Едно 20, едно 5, едно 2 и една едничка стинка.
Искам ги в икономиката, тва е, което искам. За България, за родината, отговорност е това!
А не заболяване.
Не съм психично болен.

Дали да отида в някоя банка и да викна, спасете една душа човешка...

От това да стана първия човек, който е пребил сам себе си с юмруци ме спари един касиер в Била. Купих плодове за майка ми и той ми напомни да си използвам била-картата за отсътъпка. Използвах я.
Двайсет лева - казва онзи човек и 42 стотинки. Как ще платите.
Аз замръзнах. Имам 20 лв и 28 ст.
Тва душевните терзания на руските класици ряпа да ядат, в мен една супер-нова аха да избухне и спихне, аха да избухне и спихне...
Гледам парите в ръката си и не мога да повярвам. Викам си 14 стотинки е една слива сигурно бе, или две зрънца грозде! Егати! Как бе да му се невиди не се изрониха тия зрънца!? В живота си не съм хванал чепка грозде без да се изрони половината, та после лепне като в захарна фабрика около мен, сега това цялото си седи.
Някъде по това време човекът рече. Виждам че държите двайсет лева- казва - дайте ги и колкото са това стотинки.
"Двайс' осем" - прошепнах
Еее, много важно двайс стинки разлика. Дайте тука. Взе ги. Благодаря вика, хубава година, следващия.
Следващия трябваше да почака да се посъвзема малко. Но се оправих
Нито съм го прегръщал тоя касиер, нито съм го целувал, нито нищо. Мисля, че дори сълза не пророних.

Обаче през целия път от Била до майка ми си мислех за силата на човешката взаимопомощ и как по-прекрасно и здравословно нещо от обществото не съществува. Не знам за Фройд, обаче аз съм готов с нова теория- психическото здраве на човека зависи от това да пазарува сред хората. Такива прекрасни, въшебни същества.
Такъв чудесен човек.

Стигнах до майка ми в най-доброто настрение на света!

Влизай, казва тя, сестра ти точно дойде, а кафето е готово.

Сядай и докато не съм забравила - ето ти всички стотинки от портмонето, че нямам какво да ги правя.

!!!
Ехаааааааа...кефи ме в това ти мнение и тема...за интелектуалците.
Вече се говори, че пилетата се броят на есен!

А аз отивам да смятам сумата колко са 50ст. по 6 000 000 граждани.
Мнението е позиционирано и няма общо!
Tanya

Мнение от Tanya »

:metal:

Потърсих кооолко тежат парите.... Та, намерих те това:

" при преминаването към еврото ще бъдат изтеглени: 640 тона левови банкноти и 7 700 тона монети"
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Tanya написа::metal:

" при преминаването към еврото ще бъдат изтеглени: 640 тона левови банкноти и 7 700 тона монети"
"Тежка е царската Корона!" :grin::grin:

(Не е вирус, не е вирус!! :lol::lol: )
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Аз този проблем със стотинките от години насам си го решавам по един и същи начин...

https://i.postimg.cc/dVWY2wMG/20260107-174533.jpg

1, 2 и 5 стотинки отиват в едно ковчеже и стоят като част от декорацията на стаята. Малко над 4 кг. Конкретно относно еврозоната, проблема го реших в магазина мисля още миналата седмица, като преди това към края на миналата година обмених около 1100 лв по-едри деноминации (от 10 стотинки и нагоре) в монетния двор. Вече се разплащам изцяло с карта където може, а в китайското и в зоомагазина, където приемат само в брой, ако нямат да ми върнат евроцентове, си закръглявам сметката нагоре и СЕ ли наложи, отказвам рестото и толкоз, няма да стана кой знае колко по-беден от това.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа::metal:

За да си в крак със скоростта на времето и модата, непременно си инсталирай приложението за бързо изчисляване на тегло на лева.
Но ако си интернет неграмотна или нефилна по възраст, си напълно загубена.

Моля те бъди внимателна към невниманието си , защото само един момент на не внимание е загуба на цял живот:-):rotfl24::shy::blink:
Tanya

Мнение от Tanya »

ПЪТник две написа: Моля те бъди внимателна към невниманието си....
Не съм сигурна, че съм цитирала достоверен източник.

Непосилна тежест.... ми се стори проверката. :grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Всичко пазарувам отдавна само с карта. Пардон с телефон че е още по-удобно и изгодно. И нямам проблем със стинките.

Освен там, където не може де, ама това са супер малко места и все по-малко ще стават.

Примерно в Барна кафе можеш да си купиш за 60-70 цента и може с карта. Навсякъде. Последните пъти изобщо не съм носил и обменял кинти.
Mery

Мнение от Mery »

Nuke написа:Аз този проблем със стотинките от години насам си го решавам по един и същи начин...

1, 2 и 5 стотинки отиват в едно ковчеже и стоят като част от декорацията на стаята. Малко над 4 кг. Конкретно относно еврозоната, проблема го реших в магазина мисля още миналата седмица, като преди това към края на миналата година обмених около 1100 лв по-едри деноминации (от 10 стотинки и нагоре) в монетния двор. Вече се разплащам изцяло с карта където може, а в китайското и в зоомагазина, където приемат само в брой, ако нямат да ми върнат евроцентове, си закръглявам сметката нагоре и СЕ ли наложи, отказвам рестото и толкоз, няма да стана кой знае колко по-беден от това.
Чудно от къде взимаш парите като си безработен???
От мама и тати ли?
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:Аз този проблем със стотинките от години насам си го решавам по един и същи начин...

Ебаси и този ковид вирус няма да е за всички, но ще ни съсипе:rotfl24::shy::crying::P

В смисъл предизвикаха и очакваха новият МАЙДАН гражданска "война ", и в БЪЛГАРИЯ, между нас-търговци и потребители, а вместо това се получава СЪЮЗ между пазари търговци и потребители. В смисъл че въпреки насилствени указания със срокове , ние Българите ще продължим да се разплащаме с левове, всички заедно и търговци и потребители.....показваш го и ти...че си готов в загуба на дребното, да запазиш своето.

Обзалагам се, че и след месец краен срок да ние свикнем принудително с наложеното ни на еврото , то ние българите, щом не са ни питали ще продължим с лева, може и да ни удължат щът не щът...

Това е естествено, не е борба, както съм много писал борбата е съдба на глупавите...наложеното ни евро е факт---същественото е отношението ни към този факт....което се опивам и да кажа...

Проблем...с който....ще се справим и се справяме е ...ебаси....пред очите ни ...опитът на УКРАЙНА, Венецуела и Историята на Света.....

За ни взеха лева ли говорихме...или за дадахме ли го или ни го взеха...и кои ние..дейба ...някой да ни е питал?
Ще скътам стотинки от евро и българският лв., ще помоля ми я положат в ковчега..и когато трябва да платя на лодкаря да ме пренесе на другият бряг...чак тогава ще се ВЪРНА, да ви кажа лев или евро.
Моля не ме изпреварвайте, бъдете сега и тук, а аз ще съм сред вас и там и тук.
Разрушавайте света, създайте си красив и свой! В това е силата ни!
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Mery написа:

От мама и тати ли?
А ти откъде – по-точно от кого – взе парите за апартаментите и къщата? :winkw: (meh)
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПЪТник две написа:

Ебаси и този ковид вирус няма да е за всички, но ще ни съсипе:rotfl24::shy::crying::P

В смисъл предизвикаха и очакваха новият МАЙДАН гражданска "война ", и в БЪЛГАРИЯ, между нас-търговци и потребители, а вместо това се получава СЪЮЗ между пазари търговци и потребители. В смисъл че въпреки насилствени указания със срокове , ние Българите ще продължим да се разплащаме с левове, всички заедно и търговци и потребители.....показваш го и ти...че си готов в загуба на дребното, да запазиш своето.

Обзалагам се, че и след месец краен срок да ние свикнем принудително с наложеното ни на еврото , то ние българите, щом не са ни питали ще продължим с лева, може и да ни удължат щът не щът...

Това е естествено, не е борба, както съм много писал борбата е съдба на глупавите...наложеното ни евро е факт---същественото е отношението ни към този факт....което се опивам и да кажа...

Проблем...с който....ще се справим и се справяме е ...ебаси....пред очите ни ...опитът на УКРАЙНА, Венецуела и Историята на Света.....

За ни взеха лева ли говорихме...или за дадахме ли го или ни го взеха...и кои ние..дейба ...някой да ни е питал?
Ще скътам стотинки от евро и българският лв., ще помоля ми я положат в ковчега..и когато трябва да платя на лодкаря да ме пренесе на другият бряг...чак тогава ще се ВЪРНА, да ви кажа лев или евро.
Моля не ме изпреварвайте, бъдете сега и тук, а аз ще съм сред вас и там и тук.
Разрушавайте света, създайте си красив и свой! В това е силата ни!
Ще ти кажа защо не колекционирам левове... Много (субективно) пари минаха през ръцете ми последните няколко години, но ще ти разкажа една история от моя живот, която не съм разправял досега – 2018-а ходих да видя Петра. Архитектура, неотстъпваща по нищо на римската и древногръцката, но издълбана в скали.

Та там, като тръгнеш по туристическите пътеки, най-далечното място е на един пустинен хълм. Предпоследният туристически обект е една шатра с банкноти от цял свят, които туристите са дарявали или стопанинът е купувал, за да попълва колекцията си. Предпоследният... А последният – най-високо и най-далеч разположеният – друга шатра, в която удобно се бяха разположили няколко котки. Стопанинът го нямаше, но дори и при тези обстоятелства, котките спяха необезпокоявани. В целия този уют цареше дух на спокойствие и благоденствие.

И оттогава хартията не ме интересува. Това, което купува – да, но не и самата хартия. Тези монети имат далеч по-висока производствена стойност, отколкото едрите разплащателни банкноти.

Та така... Като ми остане някакво дребно ресто, го слагам в ковчежето, пък кой да събира едрите купюри – има. А най-хубавото, което видях там, беше този дръглив пес:

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Nuke написа:
Ще ти кажа защо не колекционирам левове... Много (субективно) пари минаха през ръцете ми последните няколко години, но ще ти разкажа една история от моя живот, която не съм разправял досега – 2018-а ходих да видя Петра. Архитектура, неотстъпваща по нищо на римската и древногръцката, но издълбана в скали.

Та там, като тръгнеш по туристическите пътеки, най-далечното място е на един пустинен хълм. Предпоследният туристически обект е една шатра с банкноти от цял свят, които туристите са дарявали или стопанинът е купувал, за да попълва колекцията си. Предпоследният... А последният – най-високо и най-далеч разположеният – друга шатра, в която удобно се бяха разположили няколко котки. Стопанинът го нямаше, но дори и при тези обстоятелства, котките спяха необезпокоявани. В целия този уют цареше дух на спокойствие и благоденствие.

И оттогава хартията не ме интересува. Това, което купува – да, но не и самата хартия. Тези монети имат далеч по-висока производствена стойност, отколкото едрите разплащателни банкноти.
:bigsmile:

Готино!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ПЪТник две написа: Обзалагам се, че и след месец краен срок да ние свикнем принудително с наложеното ни на еврото , то ние българите, щом не са ни питали ще продължим с лева, може и да ни удължат щът не щът...
На какво се обзалагаш? Понеже аз съм склонен да приема този облог.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:Всичко пазарувам отдавна само с карта. Пардон с телефон че е още по-удобно и изгодно. И нямам проблем със стинките.

Освен там, където не може де, ама това са супер малко места и все по-малко ще стават.

Примерно в Барна кафе можеш да си купиш за 60-70 цента и може с карта. Навсякъде. Последните пъти изобщо не съм носил и обменял кинти.
Ще опреш ти до Стефан - шпакловка и две ръце латекс и ще те питам как ще му платиш с телефона, ама айде.

Или Емо - циклене дъбов паркет.
Емо, викам, тази раабота ми трябва за фирмата, не е лична, обаждам ти се специално да те питаам дали ще ми издадеш фактура.
Ще има ДДС - вика Емо
Ясно, бе човек. Трябва ми фактура.
Има и други данъци- 10% печалба, 5% дивидент, тия неща се смятат.
Емо, издаваш ли фактура или не издаваш?
Ама как да не издавам, бе, аз имам фирма от 96та година.
Викам- аз твоята фирма от 96та съм и сърбал попарата, тя е закрита от 20 години тази фирма.
Не е верно, направих ЕООД, закритата отпадна, ЕООДто остана.
Проверявам- верно има активна фирма. Даде ми цена. С всички проценти и данъци, цената му пак същата както и без тях. :lol: Възложих му работата, не ще аванс, започна, свърши.
Дай викам фактурата и сметка да платя.
Ама ти по сметка ли ще плащаш?
Ами така като те гледам, казвам му, не носиш касов апарат. Дай фактурата дай и сметката сега ще свършим за 5 минути.
Нямам, вика,.. касов апарат.
Човече, не ме ядосвай, ей! Фактура и сметка ми дай!
Ами нямам и сметка.
Емиле, викам, направо ми фръкна капака от тебе, как да нямаш сметка, бе?! Коя е тая фирма, дето няма сметка?! И други работи казах, те не са за писане.
Накратко оказа се, че на Емил сметките били блокирани от НАП, така че сещаш се вече- платих му кеш. Какво да правя?

Представи си да го питам искаш ли да ти платя с телефона?
:grin:
Tanya

Мнение от Tanya »

Nuke написа: Тези монети имат далеч по-висока производствена стойност....
Имало монетка - двулевка от 1916 с голяма нумизматична стойност...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Green Light написа:
Remmivs написа:Всичко пазарувам отдавна само с карта. Пардон с телефон че е още по-удобно и изгодно. И нямам проблем със стинките.

Ще опреш ти до Стефан
...
Впрочем, тук малко подвеждащо мнение изказах. Подвеждащо в смисъл, че и аз смятам, че кеша трябва да се избягва.
Особено сега, когато цените се смятат от лева в евро.
Сега цените в евро са много къдрави - почти всички завършват на малки центове. Ако човек плаща кеш, до на месеца ще се окаже с един джоб жълти евроцентове, та не стига стотинките, ами и с центовете ще се бори.
Драми.

Така че и аз препоръчвам твоя подход.

С едно гринлайтско подобрение: Едни сто евро кеш в портмонето за всеки случай. Няма да натежат, а човек закъсва къде ли не. Лошо да няма кеш при закъсвация.
h16

Мнение от h16 »

Green Light написа:Не знам за вас, но на 5ти аз не отидох на работа с досада. В общи линии чаках да вкарам нещата в релси и да си вляза в обичайната рутина. Обичам си рутината.
...
Бе ти що си затрил оня постинг за колегата дето погледнал през прозореца! Мернах го ма бях на телефона, а сайта няма мобилна версия и категорично не си причинявам телефонни публикации в такива ситуации, а па се бях сетил нещо да кажа. Ама го забравих, та рекох като прочета пак ще се сетя. И го нема. Викам, откачил съм окончателно, не помня какво исках да кажа на постинг който не съществува. Но безсънното вика - не бе, имаше за колегата през прозореца.

И сега за парите, некой знае ли какво става с автомивките дето си пускаш стотинките да си оплакнеш колата, какво се пуска в тях?
Аватар
Green Light

Лева от 1962 г. до 2026 г.

Мнение от Green Light »

:bigsmile:

За носталгиците:

Изображение
Tanya

Re: Лева от 1962 г. до 2026 г.

Мнение от Tanya »

Green Light написа::bigsmile: За носталгиците:
Тези помня.
А преди това?:-)
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Green Light написа:
Green Light написа:

Ще опреш ти до Стефан
...
Впрочем, тук малко подвеждащо мнение изказах. Подвеждащо в смисъл, че и аз смятам, че кеша трябва да се избягва.
Особено сега, когато цените се смятат от лева в евро.
Сега цените в евро са много къдрави - почти всички завършват на малки центове. Ако човек плаща кеш, до на месеца ще се окаже с един джоб жълти евроцентове, та не стига стотинките, ами и с центовете ще се бори.
Драми.

Така че и аз препоръчвам твоя подход.

С едно гринлайтско подобрение: Едни сто евро кеш в портмонето за всеки случай. Няма да натежат, а човек закъсва къде ли не. Лошо да няма кеш при закъсвация.
Аз 100 евро банкнота досега не съм виждал. Теглих оня ден 180 от банкомата, пусна ми по 6 от 10 и 20. Не знам каква сума трябва да заявя, че да ми пусне стотачка. Досега в банковата си сметка повече от 2-3 хиляди не съм имал никога. Левове. С тях беше лесно, 180, 270, 540, 600 – кеф ти столевки, кеф ти пе'есетаци, кеф ти двайски, кеф ти десетки... С еврото обаче май за под €400 стотаци – през крив макарон. Ако изобщо. :/
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Nuke написа: Аз 100 евро банкнота досега не съм виждал. Теглих оня ден 180 от банкомата, пусна ми по 6 от 10 и 20. Не знам каква сума трябва да заявя, че да ми пусне стотачка.
...
За момента няма банкомати заредени със стотачки. Евентуално след края на месеца може да се появят касети със стотачки, но на по-големите банки. Сега са им заети с депозитна функция в левчета.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

maggot написа:
Nuke написа: Аз 100 евро банкнота досега не съм виждал. Теглих оня ден 180 от банкомата, пусна ми по 6 от 10 и 20. Не знам каква сума трябва да заявя, че да ми пусне стотачка.
...
За момента няма банкомати заредени със стотачки. Евентуално след края на месеца може да се появят касети със стотачки, но на по-големите банки. Сега са им заети с депозитна функция в левчета.
Аха, ясно, благодаря за уточнението... Еми – ще караме на каквото има тогава. В крайна сметка по-добре малко, отколкото нищо, или както му казват още – каквот', такоз. (meh)

https://www.youtube.com/watch?v=Niyg_EkEz9Q
Mery

Мнение от Mery »

Nuke написа:
Mery написа:

От мама и тати ли?
А ти откъде – по-точно от кого – взе парите за апартаментите и къщата? :winkw: (meh)
Неведнъж съм си писала историята. Работя от 16-годишна и много преди да се омъжа за гръка вече имах натрупан капитал. По бай-тошово време, представи си!
След като сключих брак работихме като гастарбайтери в Германия за година. Всичките ми доходи изпратих в Гърция където строяхме етаж от къща. Междувременно забременях с първото си дете.
Върнах се в Гърция да го родя и след това си взех пеленачето и отидох в България. В продължение на 6 години не получавах ни драхма/долар/марка от съпруга си! Имах малък бизнес с търговия на дребно който беше доста доходоносен.
Тогава се развихрих с имотите. От продажба на една гарсониера и покупка на двустаен тръгна всичко. От тогава през ръцете ми минаха над 20 апартамента в София. Купувах, отремонтирах и продавах на печалба.
1997 трябваше да се върна окончателно в Гърция защото детето трябваше да тръгне на училище. Междувременно бях довършила жилището в Гърция с постоянното си сновене между София и Атина през тези 6 години.
Заживях в Атина, но си управлявах имотите в България. 2001 и 2003 дойдоха и другите две деца. Съпругът ми естествено го нямаше в живота ни. Ноември 2007 дойде големия БУМ дето пожелах да сложа край на живота си!
7 месеца по болници и 5 коремни операции! Октомври 2009 се преместихме да живеем в България.
Аз продължих да си се занимавам с имоти и интериорен дизайн и да си изкарвам някакви парички. Съпругът ми продължи да си пътува по корабите.

Та, още ли си мислиш, че парите изработени от съпруга ми са основен фактор в нашето семейно имане?
Имаш ли идея как трябва да се докажеш на грък дето не ти дава стотинка да започне да си изпраща цялата заплата?

Ти си льохман! Мамино синче дето не може да си връзва връзките на обувките, но тръгнал да брои стотинките на другите по-мощни от него.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Mery написа:
Nuke написа:
Mery написа: Чудно от къде взимаш парите като си безработен???
От мама и тати ли?
Неведнъж съм си писала историята. Работя от 16-годишна и много преди да се омъжа за гръка вече имах натрупан капитал. По бай-тошово време, представи си!
След като сключих брак работихме като гастарбайтери в Германия за година. Всичките ми доходи изпратих в Гърция където строяхме етаж от къща. Междувременно забременях с първото си дете.
Върнах се в Гърция да го родя и след това си взех пеленачето и отидох в България. В продължение на 6 години не получавах ни драхма/долар/марка от съпруга си! Имах малък бизнес с търговия на дребно който беше доста доходоносен.
Тогава се развихрих с имотите. От продажба на една гарсониера и покупка на двустаен тръгна всичко. От тогава през ръцете ми минаха над 20 апартамента в София. Купувах, отремонтирах и продавах на печалба.
1997 трябваше да се върна окончателно в Гърция защото детето трябваше да тръгне на училище. Междувременно бях довършила жилището в Гърция с постоянното си сновене между София и Атина през тези 6 години.
Заживях в Атина, но си управлявах имотите в България. 2001 и 2003 дойдоха и другите две деца. Съпругът ми естествено го нямаше в живота ни. Ноември 2007 дойде големия БУМ дето пожелах да сложа край на живота си!
7 месеца по болници и 5 коремни операции! Октомври 2009 се преместихме да живеем в България.
Аз продължих да си се занимавам с имоти и интериорен дизайн и да си изкарвам някакви парички. Съпругът ми продължи да си пътува по корабите.

Та, още ли си мислиш, че парите изработени от съпруга ми са основен фактор в нашето семейно имане?
Имаш ли идея как трябва да се докажеш на грък дето не ти дава стотинка да започне да си изпраща цялата заплата?

Ти си льохман! Мамино синче дето не може да си връзва връзките на обувките, но тръгнал да брои стотинките на другите по-мощни от него.

Да де, ама аз това училище, на което почива целият ти финансов монумент, го завърших, а ти – не... Сещаш ли се? Ти си колос на глинени крака, а аз имам фундамента. Добре че е гръкът, че да ти финансира имотните приключения, че инак без него щеше да струваш по-малко от калта по зимните си подметки... Кого точно интересува историята ти, че си тръгнала да черпиш така щедро другите със собственото си битие?
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
Mery написа:
Nuke написа: А ти откъде – по-точно от кого – взе парите за апартаментите и къщата? :winkw: (meh)

Да де, ама аз това училище, на което почива целият ти финансов монумент, го завърших, а ти – не... Сещаш ли се? Ти си колос на глинени крака, а аз имам фундамента. Добре че е гръкът, че да ти финансира имотните приключения, че инак без него щеше да струваш по-малко от калта по зимните си подметки... Кого точно интересува историята ти, че си тръгнала да черпиш така щедро другите със собственото си битие?
Nuke, не и се връзвай, подмини го.
Въдички ти хвърля, не че ще се хванеш на трици.
Тук съм, все още живата История, от началото на там в оня клуб. Когато ми занулиха никът ПЪТник, аз бях челен...100 000 мнения. Имам феномална памет и не съм записвал нищо...
Та Госпожата, ако и разкажа цялата история, която тя ни е разказвала за себе си и ни е показвала и снимки....ще замълчи...може и да ме прокълне с обратна разписка... не знае тя...
Пише бил си льохман, щот тя златна...що ти го пиша ли?
Ами попитай я иска ли да ме да ме попиташ, и да ти кажа тук на обща коя е тя...още от дете и до сега?! Разбира се че само по думите и които е написала на обща през всичките минали години....

Подразни ме щото точно тя не бива и не може да те нарече Льохман.
Като нищо ще я върна в детството и, и животът и напред...за да сравни с "Льохман"

А аз съм само за още малко тук...и не съм съдникът...вече съм нефилен и пак ще проверя какво съм постнал пак нефилно.

Само юздите и подръпвам, заради себе си.
Обоздана е вече...да вървим напред, играейки игрите си.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПЪТник две написа:
Nuke написа:
Mery написа: Неведнъж съм си писала историята. Работя от 16-годишна и много преди да се омъжа за гръка вече имах натрупан капитал. По бай-тошово време, представи си!

Тук съм, все още живата История, от началото на там в оня клуб. Когато ми занулиха никът ПЪТник, аз бях челен...100 000 мнения. Имам феномална памет и не съм записвал нищо...
Та Госпожата, ако и разкажа цялата история, която тя ни е разказвала за себе си и ни е показвала и снимки....ще замълчи...може и да ме прокълне с обратна разписка... не знае тя...
Ами попитай я иска ли да ме да ме попиташ, и да ти кажа тук на обща коя е тя...още от дете и до сега?! Разбира се че само по думите и които е написала на обща през всичките минали години....

А аз съм само за още малко тук...и не съм съдникът...вече съм нефилен и пак ще проверя какво съм постнал пак нефилно.
Ти не си нефелен, а Мъдрец, защото само ти един внимание на прост житейский факт обърна, що на одъра си смъртен онова, единствено което можем ний да отнесем по наши път към Вечността, е онзи сребърник, оболът, с който да платим пътуването си към Оний свят. Прости за словореда и лексикалния подбор, но вярвам, че каквото имам предвид е кристално ясно.
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Nuke написа:....
А ти защо просто не казваш, че си жиголо?
Аз, ако съм на твое място, изобщо няма да се обяснявам на когото и да било!
Отделно дето не разбирам на кого му влиза в работата бащата ли ти дава пари, леля ти ли, чичо ти ли ... Нали не си им в къщата?

Просто казвай "жиголо съм, еба баби за пари, между 10 и 16, щото след това си гледат сериалите".
И толкова.

И гледай каква опашка ще се завихри... :grin::grin::grin:
Последен се смее онзи, който не е разбрал шегата.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
ПЪТник две написа:
Nuke написа:

Ти не си нефелен, а Мъдрец, защото само ти един внимание на прост житейский факт обърна, що на одъра си смъртен онова, единствено което можем ний да отнесем по наши път към Вечността, е онзи сребърник, оболът, с който да платим пътуването си към Оний свят. Прости за словореда и лексикалния подбор, но вярвам, че каквото имам предвид е кристално ясно.
Право в десятката....и Светът мъчи.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Cookie написа:
Отделно дето не разбирам на кого му влиза в работата бащата ли ти дава пари, леля ти ли, чичо ти ли ... Нали не си им в къщата?

Просто казвай "жиголо съм, еба баби за пари, между 10 и 16, щото след това си гледат сериалите".
И толкова.

Е, ся... Ми щот съм не като теб, за когото явно вече знаем – ако беше на мое място, щеше да си продадеш и най-милото. :2tooth:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Cookie написа:

И толкова.

Че какъв ти е проблема, че не си на неговото място...нали тук е форум с никове...Учителю, нямаш проблем да си на неговото място, да казваш че си , както го учиш и той да казва... и да изебеш бабите.

Ама то на бабите само ебане им липсва!
Според мен имат нужда само от електрошок, леката му форма е този форум.
Кога за последен път беше в електрошок?
Къде точно те удари тока?

Не го правете това сами в къщи!:-)
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Nuke написа:
Cookie написа:

И толкова.

Е, ся... Ми щот съм не като теб, за когото явно вече знаем – ако беше на мое място, щеше да си продадеш и най-милото. :2tooth:
Е досега залягах тука, щото ти размахваше с некви дипломи..
Ама четене с разбиране не си усвоил, слаб 2.

Аз не казах да станеш жиголо, аз казах да казваш, че си жиголо, бе, Пенчо!! :roll:

Помниш ли любимият ми Хенри като го питаха нещо си, че така пишело в Уикипедия, и той, възмутено "Източника Ви е Уикипедия???
Тцтццтцттцтцтцтцтцтцтцтцтцтцтцтц
И аз така.

п.п. и както виждаш, аз не се обяснявам на когото и да било.. Само се забавлявам, особено днес.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Cookie написа:
Nuke написа:
Cookie написа: А ти защо просто не казваш, че си жиголо?

И толкова.

Аз не казах да станеш жиголо, аз казах да казваш, че си жиголо, бе, Пенчо!! :roll:

Помниш ли любимият ми Хенри като го питаха нещо си, че така пишело в Уикипедия, и той, възмутено "Източника Ви е Уикипедия???
И аз така.

п.п. и както виждаш, аз не се обяснявам на когото и да било.. Само се забавлявам, особено днес.
Граматиката, госпожа, граматиката... :blum:
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Nuke написа:
Cookie написа:
Nuke написа: Е, ся... Ми щот съм не като теб, за когото явно вече знаем – ако беше на мое място, щеше да си продадеш и най-милото. :2tooth:

И аз така.

О спомняте ли сииии, госпооожоооо ...
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

не бе, верно, спирам!
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Cookie написа:
Nuke написа:
Cookie написа: Е досега залягах тука, щото ти размахваше с некви дипломи..

И аз така.

не бе, верно, спирам!
Ти па ся зе и сама да си говориш... Айде вече наистина спри, че е го е къде е знак Стоп.:grin:
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Nuke написа:
Cookie написа:
Nuke написа: Граматиката, госпожа, граматиката... :blum:

не бе, верно, спирам!
Ти па ся зе и сама да си говориш... Айде вече наистина спри, че е го е къде е знак Стоп.:grin:
Не, не, не мога, не, не мога да правя такива неща ...
:rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
Публикувай отговор