Моля спрете цикленето с монети, защото магазините изпитват недостиг и връщат ресто в ракия!Green Light написа:Тва е готино!Nuke написа:Аз лично не губя нищо от превалутиране, така че единствено ще ми липсват левчетата по сантиментални причини, но по случая ето един пъзел за шестокласници от фейсбука за любителите на тривиални безсмислени главоблъсканици и броене на жълти стотинки...
Разбийте €10.23 на монети (щот толкова бил т.нар. стартов пакет) така, че (1) всеки по-горен номинал да съдържа не повече монети от предходните номинали, (2) с изключение на номинала 5 евроцента, който трябва да е точно с една монета по-малко от номинала 10 евроцента, като (3) всички монети общо трябва да са точно 42.
Демек монетите от 1 евроцент трябва да не са по-малко от нито един по-горен номинал, както и тези от 2 евроцента, от 10, от 20, от 50 и от 1 евро, с изключение на монетките от 5 евроцента, които трябва да са с една по-малко от 10-евроцентовите монети, и всички монети общо трябва да са 42... Като решенията са не едно, ами 2!
На горепосочените любители, приятен циклеж.
Мерсаж!
3о4овци готови ли сте за еврото?
- ПЪТник две
Мнението е позиционирано и няма общо!
мдаа, сантиментални причини, пазя си едни пари от преди 89, пазя едни такива с много нули, сегашни също.... имам от преди 62, имам и други. много са ми готини тези различни пари, като си играем на магазин с внуците. Още трудно разбират как имаме стотачка с гроздоберка, с ГД, зографка, в същото време с Алеко, сега пък друго, ама няма да е 100, а по-малко. е как да обясня, че по-голямото е почти равно на по-малкотоGreen Light написа:Тва е готино!Nuke написа:Аз лично не губя нищо от превалутиране, така че единствено ще ми липсват левчетата по сантиментални причини, но по случая ето един пъзел за шестокласници от фейсбука за любителите на тривиални безсмислени главоблъсканици и броене на жълти стотинки...
Разбийте €10.23 на монети (щот толкова бил т.нар. стартов пакет) така, че (1) всеки по-горен номинал да съдържа не повече монети от предходните номинали, (2) с изключение на номинала 5 евроцента, който трябва да е точно с една монета по-малко от номинала 10 евроцента, като (3) всички монети общо трябва да са точно 42.
Демек монетите от 1 евроцент трябва да не са по-малко от нито един по-горен номинал, както и тези от 2 евроцента, от 10, от 20, от 50 и от 1 евро, с изключение на монетките от 5 евроцента, които трябва да са с една по-малко от 10-евроцентовите монети, и всички монети общо трябва да са 42... Като решенията са не едно, ами 2!
На горепосочените любители, приятен циклеж.
Мерсаж!
Та такива уроци учим тези дни с внуците, основно с големия, на 7 години.
- ПЪТник две
Наистина ли искаш да ти разкажа, мнение, на какво да ги учиш...основно?Селянка написа: Та такива уроци учим тези дни с внуците, основно с големия, на 7 години.
Давам, учиш ги на това което си ти. Друго нямаш!
Но те не са ти, е хубавата новина.
Чети, не плачи и не се скуби, поискан отговор ти давам с пример:
Съвсем наскоро Ти, /това което си/, написа мнение към мен, с ясен смисъл, че вече си ме пренебрегнала, вече дори и не ме четеш, като включваш МЕКОТО СИ твърдение, че не съм напълно изперкал вече, а само ти се правя на Важен! Го написа ти тук и към мен:-)
ОБАЧЕ, /виж какво да кажеш на внуците си/, ти в същото това мнение каза, че във ВРЕМЕ когато си имала нужда, то аз съм успял да ти помогна. Поискала си от мен, тогава, имал съм го и съм ти
го дал. Освен това го направих с истинско съчувствие болка заедно с теб и вас...и никога и никъде не съм го споменавал, и няма да го спомена...от уважение към себе си. Вярно е, бях и все още съм съпричастен с теб и твоето и вашето....и ще бъда винаги, заради себе си.
А обобщението ти, написаното от теб към мен, че вече днес, когато нямаш нужда да ти дам, е под нивото ти вече да ме четеш, защото си имаш всичко, това е ТВОЯТА причината да заявиш, че вече съм безличен, съм се променил, и не от деменция, а е мекият вариант да ти се правя важен, това го предай на внуците си.
Ти няма какво друго да им предадеш!
Или има?
Като например: "Внуче, не бъди като баба си, ПАЗИ СЕ да не загубиш себе си във времената.!"
Мнението е позиционирано и няма общо!
- Green Light
Евро-правоговор, евро-правопис
дарикнюз.бг
След въвеждането на еврото в България, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките даде официални езикови указания за правилното изписване и съкращаване на думите „евро“, „цент“, „евроцент“ и „стотинка“. Препоръките са направени по запитване на Министерството на образованието и науката и целят да въведат единен стандарт в официалните документи, образованието, медиите и публичната комуникация.
...
Едно от важните уточнения, които ИБЕ прави, е че думата „евро“ няма форма за множествено число. Това означава, че коректните изрази са „двайсет евро“, „няколко евро“, „цените са в евро“, независимо от стойността. Това правило е особено важно за медиите, образователната система, търговците и институциите, които ще работят с двойно обозначаване на цени в преходния период.
По отношение на съкращенията, Институтът за български език препоръчва те да бъдат съобразени с утвърдените правила на българския книжовен език. Така думата „евро“ следва да се съкращава като „е.“, „цент“ – като „ц.“, „евроцент“ – като „е.ц.“, а „стотинка“ и „стотинки“ – като „ст.“. Целта е да се избегне хаосът от различни и често неправилни съкращения, които вече се срещат в публичното пространство.
След въвеждането на еврото в България, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките даде официални езикови указания за правилното изписване и съкращаване на думите „евро“, „цент“, „евроцент“ и „стотинка“. Препоръките са направени по запитване на Министерството на образованието и науката и целят да въведат единен стандарт в официалните документи, образованието, медиите и публичната комуникация.
...
Едно от важните уточнения, които ИБЕ прави, е че думата „евро“ няма форма за множествено число. Това означава, че коректните изрази са „двайсет евро“, „няколко евро“, „цените са в евро“, независимо от стойността. Това правило е особено важно за медиите, образователната система, търговците и институциите, които ще работят с двойно обозначаване на цени в преходния период.
По отношение на съкращенията, Институтът за български език препоръчва те да бъдат съобразени с утвърдените правила на българския книжовен език. Така думата „евро“ следва да се съкращава като „е.“, „цент“ – като „ц.“, „евроцент“ – като „е.ц.“, а „стотинка“ и „стотинки“ – като „ст.“. Целта е да се избегне хаосът от различни и често неправилни съкращения, които вече се срещат в публичното пространство.
- Green Light
Re: Евомонети Слава Украини
Нали се сещаш, че това е фейк?
Въобще не разбирам тази истерия!
Мъжът ми днес ми звъни – "Отивай тегли да имаме кеш, щото ще има война и без пари какво правим?"
– "Бе човек, успокой се! Ако настъпи война колкото и да имаме кеш няма файда! Хляба ще стане 100 евро.
Почваме да бистрим американската политика и бруталното убийство на Рене.
После минаваме към Гренландия и има ли право Тръмп да има претенции към тази територия.
И така до края на света .... Скукааа
Аз имам някакво вътрешно спокойствие. Този рижавия или ще го гръмнат или няма да успее да си удоволетвори мераците докато му изтече мандата.
Не вярвам, че ще се стигне до разпад на НАТО! Не вярвам, че тръмп ще анексира датска(европейска) провинция със сила!
- Green Light
- Green Light
То има и шийткойни с лика на копейкин, но не са истински.Green Light написа:Проверих преди да пусна постинга.
Това, дето написах, че балтийските държави са ги пуснали тези монети дойде от търсенето.
Дали има начин да не ме караш да давам доказателства през този телефон..?
Пусни си едно търсене. Нещо като "евро монети слава Украйна" или подобно.
Започваш и ти като сноупринцесата ...
- Green Light
УфMery написа:То има и шийткойни с лика на копейкин, но не са истински.Green Light написа:Проверих преди да пусна постинга.
Това, дето написах, че балтийските държави са ги пуснали тези монети дойде от търсенето.
Дали има начин да не ме караш да давам доказателства през този телефон..?
Пусни си едно търсене. Нещо като "евро монети слава Украйна" или подобно.
Започваш и ти като сноупринцесата ...
boulevardbulgaria.bg
Естонската централна банк издaде два милиона монети от по 2 евро със специален дизайн в подкрепа на Украйна, която в момента се бори с инвазията на Русия.
Освен че влиза в обръщение и може да се използва като нормална валута, тя ще може да бъде закупена и като възпоменателен продукт, като събраните средства ще бъдат преведени в помощ на отбраняващата се страна.
П. П. Има публикации и за латвийски емисии. Очевидно са редовни.
Това било още 2022, не бях чувал. Ако имаше въпрос "кой би издал такива монети" щях да позная верния отговор. Тези литва/латвия/естония са супер предвидими, много удобни за игра на шах.
- Green Light
Като всички малки и слаби в тази "игра"?h16 написа:
Това било още 2022, не бях чувал. Ако имаше въпрос "кой би издал такива монети" щях да позная верния отговор. Тези литва/латвия/естония са супер предвидими, много удобни за игра на шах.
Ние сме малки, но гледай какво чудене е накъде ни сочи ветропоказателя.Green Light написа:Като всички малки и слаби в тази "игра"?h16 написа: