Войната в Украйна свърши ли?

Все същите
Аватар
ПЪТник две

Войната в Украйна свърши ли?

Мнение от ПЪТник две »

Що не виждам тревожни новини за това?
Мамка му, тъкмо бях и свикнал, и ме промениха....
Сега за кого да съм, съм вече нищо, ни за тия, ни за ония...

А се чувствах много Важен във войната;;;божейййй.... и как красиво писах....бях Аз.

Не във войните , в зочо бях!
И съм!
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Глупости, още сме на 2.1 дни, айде 2.2 дни макс!
:grin::grin:

А СВО-то е 3-дневно --> значи още не е свършило.
Дедукция от висок ранг, баце!! :lol::lol::bigsmile:
Путин играе 5Д шах, ние тез неща не ги разбираме! :cool::crying:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:Глупости, още сме на 2.1 дни, айде 2.2 дни макс!

Ами като не разбираш, като не разбирате, чуй си ехото....ако не си глух и за ехото си .... та то трещи в ушите ти....Това си ти..., не бе, не е Путин.
Не си фантазирай, или пък си фантазирай...за шахът на Путин

https://www.youtube.com/watch?v=wTH3QzPP-ng
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

:rotfl24:
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Аз не знам кога ще свърши войната в Украйна и не мога да ви вляза в приказката по тази тема, но понеже знам, че си фен на големите монитори, Наки ( :shy::grin: :laie:), позволи ми да ти се похваля с новия 32" ОЛЕД, с който се сдобих на 800 лв отстъпка по новогодишните промоции преди около седмица, много е як... Едва сега разбирам какъв кеф е да браузиш и да се филмираш на голям екран, а и цветовете са просто зашеметяващи, доволен на 110%.

:))

Поздрави:

https://www.youtube.com/watch?v=Re644qgnCtw&t=25s

Изображение
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Тия монитори нямат ли бърн ин, когато висиш цял ден на десктоп?
У дома сме с ОЛЕД телевизор и твърдо е класи над всичко останало, което сме имали, но не знам дали технологията е достатъчно зряла (и дали изобщо някога би била) за монитор.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:

Аз не знам кога ще свърши войната в Украйна и не мога да ви вляза в приказката по тази тема, но понеже знам, че си фен на големите монитори, Наки ( :shy::grin: :laie:), позволи ми да ти се похваля с новия 32" ОЛЕД, с който се сдобих на 800 лв отстъпка по новогодишните промоции преди около седмица, много е як... Едва сега разбирам какъв кеф е да браузиш и да се филмираш на голям екран, а и цветовете са просто зашеметяващи, доволен на 110%.

:))

Поздрави:

https://www.youtube.com/watch?v=Re644qgnCtw&t=25s

Изображение

Честито, със здраве да го ползваш!
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Житената Питка написа:Тия монитори нямат ли бърн ин, когато висиш цял ден на десктоп?
У дома сме с ОЛЕД телевизор и твърдо е класи над всичко останало, което сме имали, но не знам дали технологията е достатъчно зряла (и дали изобщо някога би била) за монитор.
Ако го дундуркаш като бебе, на теория може да изкара 5-6, дори 7+ години... Твърди се, че е назряла значително технологията, до степен в която моят например дойде с 3 години гаранция Франция. Сложил съм му да пуска един шарен скрин сейвър (риббонс) след 1 минута и да гаси дисплея след 5, освен това има и разни автоматични защити (пиксЕл рефреш и там още едно друго). Да, не е като IPS-те да го за*ебеш някъде работещ, без да има хич от какво да ти пука, но за мен лично по-контрастната и ярка картина категорично си заслужава неудобствата и досадните рутини около обгрижването на такъв монитор.
Аватар
ПЪТник две

Тук има ли

Мнение от ПЪТник две »

ограничителен лимит за пускане на нови теми?
Защото искам да пусна новина от световно значение, от която виждам че Светът мълчи.
И защото очаквах Правителствата на Светът, да вложат всякакви усилия, знания и техники и незабавно да извадят отровният товар от баржата.
Изглежда като само за Свищов, но всъщност надминава границите на България, Румъния, Украйна, Русия, Турция.
Ми се струва, че тази катастрофа е равна на Чернобилската...а и може и по- тежка.
Пред изпитание сме, никой не ни информира Правителствата търсят ли решения как да извадят от водата опасният товар и с какво можем и ние да помагаме...
Да, живея в Свищов, пия вода, мия се с нея, готвя. ВОДА!

Водоизточникът който захранва Свищов се намира само на няколко километра надолу по течението на реката.
Това са кладенци изкопани до брега, в които дунавската вода се утаява от калната мътилка, но не и от химическите елементи... и да, тези кладенци вода се пречистват от зарази вируси бактерии..., но не и от химическите елементи, като например от това което е в потъналата баржа.

На кой не му е ясно, че да е далеч колкото и да е , не му ясно че е възможно да яде произведени продукти от отровната зона... дори не говоря за София, Варна, Пловдив, а за Световно замърсяване.
При което нямаме информация, че се търси решение на световно ниво.

Показателно е, че до сега някой някъде допусна да не разтовари опасният товар преди да потъне , а още по. зле е, че нямаме информация въобще някой мисли ли как за се реши проблема.

Ето на това бих излязъл на протест, ако ще и 20 партии да ме яхнат.....

Пиша ви, защото сте ми близки и нямам на кого друг да пиша, и за да ви питам: Да напусна ли гр. Свищов, и къде да ида на ново чисто място?

А вие иначе как сте?
https://www.segabg.com/hot/category-for ... y-svishtov

"Баржа, натоварена с 1133 тона азотни химически торове, потъна в река Дунав, близо до румънския град Зимнич, който се намира срещу българския град Свищов, съобщи БТА.

Властите оценяват риска от замърсяване в района. В тази връзка представители на националната администрация „Румънски води“ са взели няколко проби от водата, за да определят въздействието върху околната среда."

ВЛАСТИТЕ са пробвали с проби, но не са я ползвали тази вода...са ВЛАСТИТЕ и ПРОБИТЕ

За сега от информацията ВЛАСТИТЕ показват, че нямат намерения да извадят отровният товар от баржата.
После пак ще вземат проби и ще ни информират че отровата е отровна!
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПЪТник две написа:Честито, със здраве да го ползваш!
Благодаря!

https://youtu.be/RQE46tGziyk?si=KKHxhFg7TRWIZ4em&t=14

Кийтээнээ булгийнаа уснаасаанаа
Кирийгаан угаагаад суулааба
Кирийгаан угаагаад суубучигэ
Киламжтайгаа эжэ мэн санагдаанаа

Буруу халиасан эргэдээрээ
Бургасан модонэ найханаа
Бургасанэ модонэ найгахара
Буяамжитайга эжэ мэн санагдаанаа

Гашуунэ булгина уснаасаанаа
Гарыга угагаад сулайба
Гарыга угаагаад суубучигэ
Гаргалсана эжэ мэн санагадна

In the cold spring water
I was washing my clothes
While I was washing my clothes
I thought about my dear mother.

On the edge of a high hill
Willow branches were swaying
While the willow branches were swaying

In the bitter stream water
I was washing my hands
While I was doing so
I thought about my dear mother
Who gave me birth

В студената вода на извора
дрехите си черни аз перях.
Докато перях своите дрехи,
за скъпата ми майка помечтах.

На високия хълм се поклащаха върбите
А аз ги наблюдавах в захлас...
Докато там в далечината шептяха горите
за скъпата ми майка си мечтаех аз.

В леденостудената вода на потока
миех ръцете си във вирове бистри.
Докато правех това усещах болка дълбока,
за скъпата ми майка потънал бях в мисли...

Скъпата ми майка,
която ме роди...

Изображение
Последно промяна от Nuke на 14.01.26, 17:52, променено общо 2 пъти.
Аватар
Green Light

Re: Тук има ли

Мнение от Green Light »

ПЪТник две написа:ограничителен лимит за пускане на нови теми?
Защото искам да пусна новина от световно значение, от която виждам че Светът мълчи.
И защото очаквах Правителствата на Светът, да вложат всякакви усилия, знания и техники и незабавно да извадят отровният товар от баржата.
Изглежда като само за Свищов, но всъщност надминава границите на България, Румъния, Украйна, Русия, Турция.
Ми се струва, че тази катастрофа е равна на Чернобилската...а и може и по- тежка.
Пред изпитание сме, никой не ни информира Правителствата търсят ли решения как да извадят от водата опасният товар и с какво можем и ние да помагаме...

Водоизточникът който захранва Свищов се намира само на няколко километра надолу по течението на реката.
Това са кладенци изкопани до брега, в които дунавската вода се утаява от калната мътилка, но не и от химическите елементи... и да, тези кладенци вода се пречистват от зарази вируси бактерии..., но не и от химическите елементи, като например от това което е в потъналата баржа.

На кой не му е ясно, че да е далеч колкото и да е , не му ясно че е възможно да яде произведени продукти от отровната зона... дори не говоря за София, Варна, Пловдив, а за Световно замърсяване.

Показателно е, че до сега някой някъде допусна да не разтовари опасният товар преди да потъне , а още по. зле е, че нямаме информация въобще някой мисли ли как за се реши проблема.

Пиша ви, защото сте ми близки и нямам на кого друг да пиша, и за да ви питам: Да напусна ли гр. Свищов, и къде да ида на ново чисто място?

А вие иначе как сте?

"Баржа, натоварена с 1133 тона азотни химически торове, потъна в река Дунав, близо до румънския град Зимнич, който се намира срещу българския град Свищов, съобщи БТА.

Властите оценяват риска от замърсяване в района. В тази връзка представители на националната администрация „Румънски води“ са взели няколко проби от водата, за да определят въздействието върху околната среда."

ВЛАСТИТЕ са пробвали с проби, но не са я ползвали тази вода...са ВЛАСТИТЕ и ПРОБИТЕ

За сега от информацията ВЛАСТИТЕ показват, че нямат намерения да извадят отровният товар от баржата.
Няма ограничение за брой теми, които някой може да пусне. Аз така и никога не разбрах какъв е смисълът на подобно нещо. Очевидно и админите на 3о4о не са прозряли огромната опасност някой да има 4 теми на първа страница.
Тук на няколко пъти имаше флуд- нещата се решават с бан.
Впрочем - вън от темата - лека подсказка за това какво е мястото е факта че банът тук е изключителна рядкост.
Флуд, спам и обиди имаше в няколко периода когато нямаше модератори и модериране. Това беше дълъг оптимистичен експеримент, интернет Утопия, която целенасочено беше разрушена.
След като модераторите влязоха в роля, нещата станаха съвсем ясни и конкретни. "Ако за нещо ще ви окошарат навън, то за него следва същото и тук"
Навън няма да те окошарат за четвърта тема.

Прочетох статията. Опасност, разбира се, голяма неприятност и голям страх за свищовлии... но какво да направят властите?
Тоест, извинявам се! Прав си- трябва да се действа- има експерти, моряци, химици, еколози, не може да се чака....

П.П. Но става тюрлю гювеч малко- това не е тема за войната в Украйна. Тема ли е за Свищов? С теб никога не е ясно...
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
Благодаря!

Кийтээнээ булгийнаа уснаасаанаа
Кирийгаан угаагаад суулааба
Кирийгаан угаагаад суубучигэ
Киламжтайгаа эжэ мэн санагдаанаа

Буруу халиасан эргэдээрээ
Бургасан модонэ найханаа
Бургасанэ модонэ найгахара
Буяамжитайга эжэ мэн санагдаанаа

Гашуунэ булгина уснаасаанаа
Гарыга угагаад сулайба
Гарыга угаагаад суубучигэ
Гаргалсана эжэ мэн санагадна

In the cold spring water
I was washing my clothes
While I was washing my clothes

On the edge of a high hill
Willow branches were swaying
While the willow branches were swaying

In the bitter stream water
I was washing my hands
While I was doing so
I thought about my dear mother
Who gave me birth

за скъпата ми майка мечтаех си аз.

Скъпата ми майка,
която ме роди...

Благодаря ти от името на форумът и лично от мен.
За пръв път ми се случва да нямам думи да допълня мнение като твоето тук и сега.

За мен имаш Душа, какъвто и който и да си.
Без емоции и чувства ти го казвам.
Вярно е че и като аз безчувствен ми хареса!
Аватар
ПЪТник две

Re: Тук има ли

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:
ПЪТник две написа:ограничителен лимит за пускане на нови теми?

А вие иначе как сте?

Няма ограничение за брой теми, които някой може да пусне. Аз така и никога не разбрах какъв е смисълът на подобно нещо. Очевидно и админите на 3о4о не са прозряли огромната опасност някой да има 4 теми на първа страница.
Тук на няколко пъти имаше флуд- нещата се решават с бан.
Впрочем - вън от темата - лека подсказка за това какво е мястото е факта че банът тук е изключителна рядкост.
Флуд, спам и обиди имаше в няколко периода когато нямаше модератори и модериране. Това беше дълъг оптимистичен експеримент, интернет Утопия, която целенасочено беше разрушена.
След като модераторите влязоха в роля, нещата станаха съвсем ясни и конкретни. "Ако за нещо ще ви окошарат навън, то за него следва същото и тук"
Навън няма да те окошарат за четвърта тема.

Прочетох статията. Опасност, разбира се, голяма неприятност и голям страх за свищовлии... но какво да направят властите?
Тоест, извинявам се! Прав си- трябва да се действа- има експерти, моряци, химици, еколози, не може да се чака....

П.П. Но става тюрлю гювеч малко- това не е тема за войната в Украйна. Тема ли е за Свищов? С теб никога не е ясно...

Приятелю, :"Прочетох статията. Опасност, разбира се, голяма неприятност и голям страх за свищовлии... но какво да направят властите?

П.П. Но става тюрлю гювеч малко- това не е тема за войната в Украйна. Тема ли е за Свищов? С теб никога не е ясно..."

Кажи къде е ясно...аз казвам, че е тук.
Но не приемам твоето, че става дума за мен и за Свищов и лично мен...аз винаги ще си остана ПЪТНИК, дори и отровен с вода!

Ясното е, че има СВЕТОВНА еко катастрофа и вместо да го отбележим поне с мисъл мнение , за да се включат взаимни световни технологии за опазване на планетата земя, ми казваш за мой страх и за Свищов!

Добре ли, ще си кажем: В Свищов и при ПЪТника има екологична катастрофа, аз /ти/ ще му дам подкрепата си....и ми я даваш, благодаря ти....

И извън твоето, 1000 тона отрова от потъналата баржа се разпространява със скорост и значение не само ПЪТник, а както вече написах -СВЕТОВНА ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА!....и безмълвие.

Да те питам, искаш ли да видиш утре, подовете на труда ти, за които си обрекъл себе си и живота си....си се саможертвал и изстрадал, да видиш как без основи всичко се разпада с просто с една потънала....просто лодка с отрови?

Да! Прекалявам!
Но питам тук, с прости въпроси, теб питам.:

Нима Великите ни световни постижения нямат технологии за да извадят отровите от потъналата лодка, замърсяващи ПЛАНЕТАТА Земя.?
НАЩАТА, не моята и твоята или на Свищов.
И защо мълчат?

Но като си ми обърнал внимание, би ли ми предложил място където да се преместя извън Свищов...но както отбелязваме отровата е не само за Свищов, София, Варна, Пловдив, България, Румъния, Украйна, Турция, черноморските страни, средноморието, океаните, атмосферата и ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.

Наистина ли не ме разбираш?
Питам: "Нима Великите ни световни постижения нямат технологии за да извадят отровите от потъналата лодка, замърсяващи ПЛАНЕТАТА Земя.?
НАЩАТА, не моята и твоята или на Свищов.
И защо мълчат?"

Не питам теб, а себе си.
А си ми важен за да усетя дали съм сам.
Те питам!
Аватар
Селянка

Re: Войната в Украйна свърши ли?

Мнение от Селянка »

ПЪТник две написа:Що не виждам тревожни новини за това?
Мамка му, тъкмо бях и свикнал, и ме промениха....
Сега за кого да съм, съм вече нищо, ни за тия, ни за ония...

А се чувствах много Важен във войната;;;божейййй.... и как красиво писах....бях Аз.

Не във войните , в зочо бях!
И съм!
нищо ново под слънцето.
Влак дерайлира поради незнаен инцидент в Сибир. Двама московчани се спасяват по чудо и шест дни треперят от студ. На седмият ден ги открива стар сибиряк с дълга брада и пушка:
- Откъде сте момчета?
- Москва.
- И какво става с революцията?
- Коя революция?
- Тази която започнахме през 1917-та година?
- A-a-a, тя отдавна победи. След това имаше социализъм, комунизъм, перестройка. Сега вече е капитализъм.
- Абе, хора, защо не съобщавате, бе? Ние тука още влакове взривяваме!
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПЪТник две написа:
Nuke написа:
Благодаря!

...

за скъпата ми майка мечтаех си аз.

Скъпата ми майка,
която ме роди...

Благодаря ти от името на форумът и лично от мен.
За пръв път ми се случва да нямам думи да допълня мнение като твоето тук и сега.
Няма за какво, Пътник, не го споменавай. Песента, въпреки че едва ли някой от нас разбира и дума от онова, което се пее в оригинал, е много красива и според мен въплътява в себе си едно огромно културно богатство, което иначе сякаш не остава съвсем забелязано...

Поздрави:

https://www.youtube.com/watch?v=LbHXZDdjses
Публикувай отговор