Изборите и машините

Все същите
Аватар
Green Light

Изборите и машините

Мнение от Green Light »

За изборите ИТН щели да се откажат от скенерите и да предложат ротативки.
Така все пак ще имат шанс.
:grin:

Вие също ли мислите че старите машини могат да се манипулират и че е по-сигурно да се гласува с хартиени бюлетини?
На мен ми се струва абсурдно.
Не беше достатъчно това на миналите избори? Зачеркване при броенето, чекване на бюлетини, "200 гласа за тоя", "онзи е наш човек".
Изобщо това което излезе като клипове, доклади и дори решения на КС (за Величие) беше супер огромен ... проблем, да не кажа срам.

Това което не е абсурдно е, че този въпрос се политизира. Не е абсурдно, но до нормално не може да го докара. Вместо "абсурдно" идва да е просто "смешно".
ГЕРБ и ДПС искат хартия за да не им се разваля организацията, останалите искат машини за да пазят от ГЕРБ и ДПС.

Нито на едните, нито на другите им идва на ум да предложат идеология (като разграничение и превенция).

Избори - идеология. Уж ясна връзка, ама...
Това няма нужда да ви питам, знам какво ще ми отговорите. Ако някой отговори въобще.
Само си мрънкам

П.П. - Тези машини за гласуване изпробвани ли са така че всеки идиот да се оправи с тях?
- Изпробвани са, но те непрекъснато пускат нови и нови идиоти.
:grin::grin::grin:
Аватар
ПЪТник две

Re: Изборите и машините

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:За изборите ИТН щели да се откажат от скенерите и да предложат ротативки.

Вие също ли мислите че старите машини могат да се манипулират и че е по-сигурно да се гласува с хартиени бюлетини?
Не беше достатъчно това на миналите избори? Зачеркване при броенето, чекване на бюлетини, "200 гласа за тоя", "онзи е наш човек".
Изобщо това което излезе като клипове, доклади и дори решения на КС (за Величие) беше супер огромен ... проблем, да не кажа срам.

Това което не е абсурдно е, че този въпрос се политизира. Не е абсурдно, но до нормално не може да го докара. Вместо "абсурдно" идва да е просто "смешно".
ГЕРБ и ДПС искат хартия за да не им се разваля организацията, останалите искат машини за да пазят от ГЕРБ и ДПС.

Нито на едните, нито на другите им идва на ум да предложат идеология (като разграничение и превенция).

Това няма нужда да ви питам, знам какво ще ми отговорите. Ако някой отговори въобще.
Само си мрънкам

П.П. - Тези машини за гласуване изпробвани ли са така че всеки идиот да се оправи с тях?
"Вие също ли мислите че старите машини могат да се манипулират и че е по-сигурно да се гласува с хартиени бюлетини?"
Отговорът е много лесен: Старите муцуни могат всичко, и с машини е без машини!

Друг е въпросът, че старите муцуни продължават да се опитват да ловят маймуни с трици!
Резултатът пак ще е 15% уловени маймуни, но пък Законите на Муцуните ги отчитат като за 100%.
Нататък следва облеклото ДЕМОКРАЦИЯ присвоено от Муцуните!

Ти какво точно питаш?
Мнението е позиционирано и няма общо!
h16

Мнение от h16 »

Green Light написа:...

Нали американците са тъпи (тоя постулат го вземам наготово от общественото ни мнение), там машините на които съм гласувал работят така:
- влизаш в секцията
- след проверка самоличност ти дават хартиена бюлетина
- понеже си идиот, нямаш проблеми с попълването и
- пъхаш си бюлетината в машината
- машината казва дали е валидно попълването
- обираш си чуковете
- в края на деня машината плюе разбивка на гласовете

Аз им вярвам на машините, макар да знам че са манипулируеми. Изглежда ми че манипулациите оставят повече следи с машини.
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

Green Light написа:За изборите ИТН щели да се откажат от скенерите и да предложат ротативки.

Само си мрънкам

Извинявай, но взимаш вече функциите на Уникалната. :grin:
Бъди търпелив, ще се започне)))))))))))
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

h16 написа:

Нали американците са тъпи (тоя постулат го вземам наготово от общественото ни мнение), там машините на които съм гласувал работят така:
- влизаш в секцията
- обираш си чуковете

Аз им вярвам на машините, макар да знам че са манипулируеми. Изглежда ми че манипулациите оставят повече следи с машини.

Американски ужас...пазарувам в магазина, магазинерката смята сумата с молив на тефтера , аз подписвам бележката и я пускам в касовия апарат... и получавам касова бележка-машинно обслужване...!
h16

Мнение от h16 »

ПЪТник две написа: Американски ужас...пазарувам в магазина, магазинерката смята сумата с молив на тефтера , аз подписвам бележката и я пускам в касовия апарат... и получавам касова бележка-машинно обслужване...!
Нали ти казвам че са тъпи, сложили са машината да прави само тази част от процеса в която стават измамите. Докато ние си гласуваме модерно на машини и после броенето оставяме да се реши от измамниците. Къде сме ние па къде са ония.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Селянка написа:
Извинявай, но взимаш вече функциите на Уникалната. :grin:
Това пък откъде дойде?!
Tanya

Мнение от Tanya »

„Machines like me” ....
„Машини като мен”,
но също и „Машините ме харесват”.

Филосфска следобедна закуска. :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

h16 написа:

- влизаш в секцията
- обираш си чуковете

Това с "американците са тъпи" в паневропейската интерпретация много прилича на "гроздето е кисело", ама карай.
Ти май това и казваш, де. Аз съм епистоларна версия на албански реотан. Загрявам не просто бавно, но и единствено пишейки.

Проблемът с човешките грешки и манипулациите, разбира се, че е решим с технологиите. Въпросът е дали има желание за това.
Ние живеем в ситуация в която става видим този иначе абсурден въпрос.

Аз реагирам с тема.
Като не знам как другояче...
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

h16 написа:
ПЪТник две написа: Американски ужас...пазарувам в магазина, магазинерката смята сумата с молив на тефтера , аз подписвам бележката и я пускам в касовия апарат... и получавам касова бележка-машинно обслужване...!
Нали ти казвам че са тъпи, сложили са машината да прави само тази част от процеса в която стават измамите. Докато ние си гласуваме модерно на машини и после броенето оставяме да се реши от измамниците. Къде сме ние па къде са ония.
Кога ще ги стигнем?:-)
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Само си мрънкам

Като виден дебил от 80-тях %, може ли един тъпанарско-дебилен въпрос!?
Като са ни толкова хубави машините, защо никъде другаде по света не се ползват? Поне така казваха (казват още) по новините на ТВто?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

nakibest написа: Като виден дебил от 80-тях %, може ли един тъпанарско-дебилен въпрос!?
Като са ни толкова хубави машините, защо никъде другаде по света не се ползват? Поне така казваха (казват още) по новините на ТВто?
Не ти е дебилен въпросът, напротив - на място е.
Моят отговор е, че едно от нещата, които няма другаде и които са в темата, е толкова многобройни видеодоказателства за изборни измами. И в допълнение - напълно безнаказани.

Едновременно монтираме камери, заедно с това мамим най-селташки и ни хващат *щрак Марийке на портрет", и като капак - отказваме достъпна и вече проверена технология за корекция на това поведение.
Сигурен съм че много смях провокираме наоколо...
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:
nakibest написа: Като виден дебил от 80-тях %, може ли един тъпанарско-дебилен въпрос!?
Не ти е дебилен въпросът, напротив - на място е.
Моят отговор е, че едно от нещата, които няма другаде и които са в темата, е толкова многобройни видеодоказателства за изборни измами. И в допълнение - напълно безнаказани.

Едновременно монтираме камери, заедно с това мамим най-селташки и ни хващат *щрак Марийке на портрет", и като капак - отказваме достъпна и вече проверена технология за корекция на това поведение.
Сигурен съм че много смях провокираме наоколо...
Накрая разумът ще надделее.
Като те чета, ми се струва, че все повече ставаме тези които категорично отказваме да участваме в измами.
Това е единствената ни възможност да запазим достойнството на човеци.
Защото едно е да ни го наложат силово, нямаме вина, а съвсем друго е сами да си го изберем.

Накрая разумът ще надделее. Ние всички сме участници,...
h16

Мнение от h16 »

Сигурно политическата ти информираност се осланя само на постингите на Уника :grin:

Карта на ползването на машини по света.

.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

h16 написа:
Сигурно политическата ти информираност се осланя само на постингите на Уника :grin:

.
Това НЕ е вярно.
Това са само държавите с електронно гласуване.
Никъде не пише, че ползват машини като нашите, нещо си се объркал!

Вероятно става дума за гласуване онлайн (от дома си/етц) и/или по емайл (пак от дома, от работата или откъдето ти скимне стига да имаш емайл достъп) - които и двете са коренно различни методи от нашето, нямат почти нищо общо.
Последно промяна от nakibest на 15.01.26, 20:43, променено общо 2 пъти.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

h16 написа:

.

Ти пък???
Не стига че не разбираме кои сме, къде сме и защо, ами очакваш и от карти да разбираме??????

НЕ ни подценявай, много добре виждаме червено, синьо, май зелено... и две сиви.
Дай чертеж за нас, ние сме интелигентни!

И на мен ми липсва политическото на Уникалната, но щом я няма тук значи че или не и плащат за политика тук, или вече и узряла криптирано уж.
Няма интереси е правилно да кажа, или тук не може да ги проведе!

Разбира се, че е обидена:-)

Извини ме, спомних си как накрая Иван Костов се обиди....и се оттегли, като ни остави да сърбаме каквото ни е надробил....

Не искам много от теб, само ми напиши: ВИНОВЕН СЪМ!:bigsmile::lol::bigsmile::-)
Mery

Мнение от Mery »

Green Light написа:

Само си мрънкам

Вота с хартиени бюлетини може да се манипулира в рамките на 0,1%! (Предимно в провинцията в малки избирателни секции)
Вота с машините на "Смартматик" може да се манипулира м/у 15 и 20%! (Навсякъде където се ползват машините!)

Целта е ясна кой за какво се бори!

Оправяй се! Няма да ти наливам акъл. ;)

Кои искат 121 народни представители в НС? Как ги искат? С машини? Може и да ги постигнат.
Без машини хващат 7%. ;)

Жалко за България!!!
h16

Мнение от h16 »

nakibest написа: Това НЕ е вярно.
Това са само държавите с електронно гласуване.
Никъде не пише, че ползват машини като нашите, нещо си се объркал!

Вероятно става дума за гласуване онлайн (от дома си/етц) и/или по емайл (пак от дома, от работата или откъдето ти скимне стига да имаш емайл достъп) - които и двете са коренно различни методи от нашето, нямат почти нищо общо.
От интернет:
What is "e-voting"?

E-voting is short for ‘electronic voting’ and refers to the option of using electronic means to vote in referendums and elections. There are systems such as DRE (Direct electronic recording) voting machines that record the vote without that vote being transmitted over the Internet or another network. The interface of a DRE machine can be a touch screen or a scanner that scans the ballot paper where the voter marked the vote. The vote is then registered and stored in the voting machine. Then there is the voting over the Internet that uses a PC with an Internet-connection to cast the vote and send it to be stored in another remote computer. Personal Digital Assistants (PDA’s), telephones or mobile phones can also be used to cast a vote electronically.
h16

Мнение от h16 »

ПЪТник две написа: ...
Сам съм си виновен :-)
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мнение от Житената Питка »

Mery написа:Вота с хартиени бюлетини може да се манипулира в рамките на 0,1%! (Предимно в провинцията в малки избирателни секции)
Вота с машините на "Смартматик" може да се манипулира м/у 15 и 20%! (Навсякъде където се ползват машините!)
Тия проценти на ЕЖК ли са базирани или има и някакъв достоверен източник?
Питам като техническо лице, понеже доста дивотии изчетох по въпроса.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Житената Питка написа:
Mery написа:Вота с хартиени бюлетини може да се манипулира в рамките на 0,1%! (Предимно в провинцията в малки избирателни секции)
Ами тя го е написала:
Кои искат 121 народни представители в НС? Как ги искат? С машини? Може и да ги постигнат.
Без машини хващат 7%. ;)

Ти по-сериозен източник ти виждал ли си?

Самият Асен Василев каза че искат 121 депутати - това го издаде.
Тоя хакер!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Mery написа: Вота с хартиени бюлетини може да се манипулира в рамките на 0,1%! (Предимно в провинцията в малки избирателни секции)

Без машини хващат 7%. ;)

Жалко за България!!!
Клетата майка!
Аватар
Green Light

Албанските реотани

Мнение от Green Light »

Аз че съм албански реотан стана ясно, но не мога да се начудя на медиите и дебата въобще. От началото на годината имам натрапчивото чувство че по телевизии и радиа се реагира впоследствие. инициира се дебат с потенциал да стане обществен, след като нещата вече са приключили.
Венецуела - каква била българската позиция - СЛЕД общоевропейска такава
Иран- вчера и днес обсъждаме аятоласите и "клатенето" на режима, че и даже какво би могло да дойде след него, СЛЕД като протестите бяха смазани и режимът е стабилен. Дори Тъмп утихна по въпроса, а по Нова говорят за потенциала на шаха...
Сега пак в студиото на Нова още малко ще се сбият какви да са машините, СЛЕД като вчера в комисията в НС отхвърлиха възможността за 100% гласуване с машини(със старите).
Ами вече няма и теритична възможност да се случи, какво има да се обсъжда.
Да вървим натам и това е.

Мисля че темата трябва да еволюира (или деградира) към въпроса - има ли и какъв е начинът да се намалят злоупотребите при броенето и протоколите.
Един от анализаторите, момче някакво, младежки глас беше, по Хоризонт вчера или онзиден, при Валерия Велева, та той каза нещо уж дребно. Методическите, казва, указания на ЦИК трябва да се повдигнат едно ниво юридически и да влязат сред тези актове, които имат наказателно преследване. Защото сега - клипове или документирани нарушения остават безнаказани. Ако наказуемостта стане ясна и започне да следва, то цената на фалшификацията ще бъде неимоверно висока.
Това ми се стори първо - учудващо че не е така понастоящем, и второ - много добър и лесен за постигане ход.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

h16 написа:
ПЪТник две написа: ...
Сам съм си виновен :-)
И защото си и машинист, Признай си:-).
Аватар
maggot
BOFH

Re: Албанските реотани

Мнение от maggot »

Green Light написа: Един от анализаторите, момче някакво, младежки глас беше, по Хоризонт вчера или онзиден, при Валерия Велева, та той каза нещо уж дребно. Методическите, казва, указания на ЦИК трябва да се повдигнат едно ниво юридически и да влязат сред тези актове, които имат наказателно преследване. Защото сега - клипове или документирани нарушения остават безнаказани. Ако наказуемостта стане ясна и започне да следва, то цената на фалшификацията ще бъде неимоверно висока.
Това ми се стори първо - учудващо че не е така понастоящем, и второ - много добър и лесен за постигане ход.
Момчето можеше преди това да си прочете домашното и по-точно НК и да не говори на ангро.

-----------------------------------
Наказателен кодекс

Чл. 142 – Фалшифициране на изборни документи и документи за референдум
Обхваща действия като умишлено разваляне на гласуването, включване на лица без право на глас, измислени избиратели, неправилно преброяване на гласове, подправяне на протоколи, фалшиви подписи и др.
Санкции:
Глоба – от 200 000 до 500 000 лева или равна на доходите за 1–3 години.
Принудителен труд или лишаване от свобода – до 4 години.

Чл. 167 – 169в – Престъпления против политическите права на гражданите
Чл. 167: Пречене на упражняване на избирателно право чрез насилие, измама, заплаха или незаконни средства; подкуп за гласуване.
Наказание: лишаване от свобода до 3 години и глоба до 10 000 лв.; при подкуп – до 5 години и глоба до 20 000 лв.
Чл. 167а: Получаване на облага за гласуване – до 3 години лишаване от свобода и глоба до 5 000 лв.
Чл. 168: Гласуване без право или повече от веднъж – пробация или глоба до 2 000 лв.
Чл. 168а: Незаконно отпечатване или разпространение на бюлетини – лишаване от свобода до 3 години и глоба до 3 000 лв.
...
------------------------------------------------
Т.е. Има си закон.
Само дето както всички закони при нас не се спазва и никой не го е еня.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Житената Питка
BOFH

Мисля че темата трябва да еволюира (или деградира) към въпроса - има ли и какъв е начинът да се намалят злоупотребите при броенето и протоколите.
Един от анализаторите, момче някакво, младежки глас беше, по Хоризонт вчера или онзиден, при Валерия Велева, та той каза нещо уж дребно. Методическите, казва, указания на ЦИК трябва да се повдигнат едно ниво юридически и да влязат сред тези актове, които имат наказателно преследване. Защото сега - клипове или документирани нарушения остават безнаказани. Ако наказуемостта стане ясна и започне да следва, то цената на фалшификацията ще бъде неимоверно висока.
Виж какво ми попадна, разкошно е.
https://www.youtube.com/watch?v=1XhwSsRQa3s

Ето тоя питекантроп ни управлява с демагогия. Машинитеза гласуване са като ротативки и имат букси и начини за ала-бала, братле...
(\__/)
(='.'=)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Житената Питка написа:
Виж какво ми попадна, разкошно е.
https://www.youtube.com/watch?v=1XhwSsRQa3s

Ето тоя питекантроп ни управлява с демагогия. Машинитеза гласуване са като ротативки и имат букси и начини за ала-бала, братле...
Aaa
:rotfl24::rotfl24:

Няма изречение, което да не е бисер
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:
Green Light написа: Един от анализаторите, момче някакво, младежки глас беше, по Хоризонт вчера или онзиден, при Валерия Велева, та той каза нещо уж дребно. Методическите, казва, указания на ЦИК трябва да се повдигнат едно ниво юридически и да влязат сред тези актове, които имат наказателно преследване. Защото сега - клипове или документирани нарушения остават безнаказани. Ако наказуемостта стане ясна и започне да следва, то цената на фалшификацията ще бъде неимоверно висока.
Момчето можеше преди това да си прочете домашното и по-точно НК и да не говори на ангро.

-----------------------------------
Наказателен кодекс

Чл. 142 – Фалшифициране на изборни документи и документи за референдум
Обхваща действия като умишлено разваляне на гласуването, включване на лица без право на глас, измислени избиратели, неправилно преброяване на гласове, подправяне на протоколи, фалшиви подписи и др.
Санкции:
Глоба – от 200 000 до 500 000 лева или равна на доходите за 1–3 години.
Принудителен труд или лишаване от свобода – до 4 години.

Чл. 167 – 169в – Престъпления против политическите права на гражданите
Чл. 167: Пречене на упражняване на избирателно право чрез насилие, измама, заплаха или незаконни средства; подкуп за гласуване.
Наказание: лишаване от свобода до 3 години и глоба до 10 000 лв.; при подкуп – до 5 години и глоба до 20 000 лв.
Чл. 167а: Получаване на облага за гласуване – до 3 години лишаване от свобода и глоба до 5 000 лв.
Чл. 168: Гласуване без право или повече от веднъж – пробация или глоба до 2 000 лв.
Чл. 168а: Незаконно отпечатване или разпространение на бюлетини – лишаване от свобода до 3 години и глоба до 3 000 лв.
...
------------------------------------------------
Т.е. Има си закон.
Само дето както всички закони при нас не се спазва и никой не го е еня.
Подготвено беше момчето. Бе може да не е момче, не знам защо го произведох в младеж само по гласа. Не съм това което ще наречеш "познавач на човешката същност" по глас лице или държание точно аз.
Спомням си че говореше от името на три сдружения ала "честни избори" и темата му беше - "какво може да бъде свършено в тази посока" за краткото време и в дебилната среда на Парламента.
Това беше едно от нещата като корекция на безнаказаността на тези които са хванати. Предполагам, че тази безнаказаност идва и заради неизпълнението на въпросните "методически указания", което право доказателствата неефективни.
Но да оставим юридическата страна, там силата ми е толкова колкото в "познаването на хората като ги видя (или чуя)". Подходът ми харесва: "Да забравим за съвършенството, да видим реалистичното и да хвърлим усилия там"
Иска ми се да мисля, че моят е подобен.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Mery написа:
Green Light написа:

Само си мрънкам

Вота с хартиени бюлетини може да се манипулира в рамките на 0,1%! (Предимно в провинцията в малки избирателни секции)

Без машини хващат 7%. ;)

Жалко за България!!!
Отде изкопа тез 15 до 20 процента!? ЪпсурТ!
Специалист - инженер ли си?
Ако да - бакалавър, магистър или нагоре?

Ако нямаш специалност по темата, по-добре замълчи и не се излагай! :blink:
Tanya

Мнение от Tanya »

Извини ме, спомних си как накрая Иван Костов се обиди....и се оттегли, като ни остави да сърбаме каквото ни е надробил....
Това се помни - да.
Както и снимката на Скалистите планини по време на Новогодишната реч на Плевнелиев.
Mery

Мнение от Mery »

Житената Питка написа:
Потърси и ще намериш!

Лека вечер. :)
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Mery написа:
Житената Питка написа:
Потърси и ще намериш!

И какво ще намери? Лъжи и слухове ли?
Аватар
Житената Питка
BOFH

Mery написа:
Житената Питка написа:
Потърси и ще намериш!

Добро утро! Потърсих. Ето:

Местни избори 2023 (29 октомври):
- 554 525 невалидни бюлетини (20,4% от всички гласове)
- Най-много проблеми при вот за общински съветници
- Над 30% невалидни в някои община (Луковит, Брусарци, Котево, Долни Дъбник)

Mediapool - Над 554 000 невалидни гласове при местни избори 2023
https://www.mediapool.bg/nad-554-000-sa ... 52884.html

Парламентарни избори октомври 2024:
- 46,75% от проверените 2204 секции имали манипулации с преместване на гласове
- 273 бюлетини с доказано подправяне (от 1-2 лица, не от избиратели)
- Странни находки в официални чували: фенер, кибрит, ножици, запалки
- Липсващи бюлетини в 7 секции
- Над 1500 гласа анулирани

ЦИК - Парламентарни избори 27 октомври 2024
https://results.cik.bg/pe202410/rezultati/index.html
Решение №1/2025 на Конституционния съд от 13 март 2025 г.
https://www.constcourt.bg/bg/act-10083

Конституционно решение (март 2025):
- 16 депутати обявени за незаконно избрани
- Партия "Величие" вкара парламента със 10 мандата (получи 59 допълнителни гласа)
- Преизчисляване на резултатите в полза на "Величие" (с 21 гласа беше отстранена преди КС решението)

БТА - Незаконно избрани 16 народни представители
https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/851 ... taviteli-p

За "мадуровките" можеш да си потърсиш сама и докато си на темата провери каква е разликата в значението на изрази като "изходен код", "хеш код" и "пощенски код".

Както е видно, тия проценти, които си цитирала са точно изсмукани от пръстите и нямат никакви допирни точки с действителността. Това, което си написала е това, в което впилите се във властта престъпници искат да вярваш.
Както вече коментирах в друга тема, когато папагалски повтаряме лъжи и внушения, ние също се превръщаме в полезни идиоти. Нали го имаме това разбиране?
Извинявам се ако съм по-разък, но малоумната пропаганда ми действа така. Критично мислене трябва.
(\__/)
(='.'=)
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Житената Питка написа:
Mery написа:
Житената Питка написа: Тия проценти на ЕЖК ли са базирани или има и някакъв достоверен източник?
Потърси и ще намериш!

Добро утро! Потърсих. Ето:

Местни избори 2023 (29 октомври):
- 554 525 невалидни бюлетини (20,4% от всички гласове)
- Най-много проблеми при вот за общински съветници
- Над 30% невалидни в някои община (Луковит, Брусарци, Котево, Долни Дъбник)

Mediapool - Над 554 000 невалидни гласове при местни избори 2023
https://www.mediapool.bg/nad-554-000-sa ... 52884.html

Парламентарни избори октомври 2024:
- 46,75% от проверените 2204 секции имали манипулации с преместване на гласове
- 273 бюлетини с доказано подправяне (от 1-2 лица, не от избиратели)
- Странни находки в официални чували: фенер, кибрит, ножици, запалки
- Липсващи бюлетини в 7 секции
- Над 1500 гласа анулирани

ЦИК - Парламентарни избори 27 октомври 2024
https://results.cik.bg/pe202410/rezultati/index.html
Решение №1/2025 на Конституционния съд от 13 март 2025 г.
https://www.constcourt.bg/bg/act-10083

Конституционно решение (март 2025):
- 16 депутати обявени за незаконно избрани
- Партия "Величие" вкара парламента със 10 мандата (получи 59 допълнителни гласа)
- Преизчисляване на резултатите в полза на "Величие" (с 21 гласа беше отстранена преди КС решението)

БТА - Незаконно избрани 16 народни представители
https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/851 ... taviteli-p

За "мадуровките" можеш да си потърсиш сама и докато си на темата провери каква е разликата в значението на изрази като "изходен код", "хеш код" и "пощенски код".

Както е видно, тия проценти, които си цитирала са точно изсмукани от пръстите и нямат никакви допирни точки с действителността. Това, което си написала е това, в което впилите се във властта престъпници искат да вярваш.
Както вече коментирах в друга тема, когато папагалски повтаряме лъжи и внушения, ние също се превръщаме в полезни идиоти. Нали го имаме това разбиране?
Извинявам се ако съм по-разък, но малоумната пропаганда ми действа така. Критично мислене трябва.
Да гласувам ли?
Аватар
Cookie

Мнение от Cookie »

Аз се зачетох и ми стана любопитно…
Съвсем встрани от полемиката, чисто логически се питам - как така една програма може да се манипулира на 15 до 20 процента?
В смисъл, ако една система като компютърната може да се хакне, не говорим ли за 0 или 100?
Тоест - или може, или не??
Защо само 15-20%??
Последен се смее онзи, който не е разбрал шегата.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

От рязкост помежду ни няма нужда, но от емоционално вдигане на градуса, според мен има.
Оставяме без внимание и едно стъпало надолу като градация на възмущението си нещо далеч по-скандално от бездарния бюджет или охраната на Пеевски.
Този доказан факт за 16 депутата, които са определени от ЦИК и КС за незаконно избрани ни прави не африканска а направо средновековна държава. "Господаря каза кой да бъде депутат и така правим"
Отвратително е, обидно, срамно, не знам как да го нарека, за да стане по-силно.

За зла участ, от това доказателство и от това решение на КС, произлезе тъпашкото дледстие, че влезе партия на някакъв дребен мошеник, та всички взехме да се дразним от това. Вместо да обърнем внимание на смрадливата бомба, която цапа всички ни. Изборите в България бяха нечестни. В огромни размери. (16 от 240 доказано незаконно избрани)
Tanya

Мнение от Tanya »

Житената Питка написа:. Критично мислене трябва.
За машините и хората... писах нагоре.
Но покрай критичното мислене... да попитак:
Ако една партия няма водач на листа и падащото меню люде да са местни за МИР....
критичното мислене какво показва? Колко популярна е тя?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ПЪТник две написа:
Да гласувам ли?
Ти недей - да си неразбираем е кауза, която идка труд и постоянство, но сред нас, по-обикновените хора гласуването е единственият начин да покажем мнение за случващото се в държавата.
Ако не толкова нестандартният човек иска да има значение, да покаже че не се подчинява, не е преклонена главица, не са постигнали целта си при него, че той не е нула, ако иска неговата личност, мисъл, желание да бъде предадена напред, като бит информация в мрежата, като това мнение... тогва няма друг начин освен да гласува.
h16

Мнение от h16 »

Green Light написа:От рязкост помежду ни няма нужда, но от емоционално вдигане на градуса, според мен има.
...
Този доказан факт за 16 депутата, които са определени от ЦИК и КС за незаконно избрани ни прави не африканска а направо средновековна държава. "Господаря каза кой да бъде депутат и така правим"
...
Пък аз чак оня ден разбрах за това след като те прочетох и потърсих в мрежата. В оня дир беше такова вълнение за международното положение, че никой не беше забелязъл какво става в парламента ни.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

h16 написа:
Green Light написа:От рязкост помежду ни няма нужда, но от емоционално вдигане на градуса, според мен има.
...
...
Пък аз чак оня ден разбрах за това след като те прочетох и потърсих в мрежата. В оня дир беше такова вълнение за международното положение, че никой не беше забелязъл какво става в парламента ни.
:rotfl24:

Да, "вълнение" беше.
Е, и това си имаше чар, но човек доста често не можеше да чуе собствените си мисли в шумотевицата.

Както и да е. Фактите, не просто анализи или предположения, а доказани факти, признати от ЦИК и КС, изискват да се направят промени в изборния ни закон.
За съжаление едно добро и вече не само изпитано, но и прескъпо плстено решение отива в кофата за боклук.

Това, което ти написа за сканиращите машини дава надежда че в бъдеще все пак има шанс технологията да ни помогне. Жалко, че пропускаме този шанс сега.

Сега ни трябва чудо.
Публикувай отговор