Филми през 2025/2026 година

Все същите
Аватар
nakibest

Филми през 2025/2026 година

Мнение от nakibest »

Моля обсъждайте тук ТВ филми, кино-филми, които са ви направили вЧепетление, или ще ходите да ги гледате скоро.
Може нови, стари - всякакви.

За сериали мисля да направя отделна тема. :-)
Аватар
ПЪТник две

Re: Филми през 2025/2026 година

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:Моля обсъждайте тук ТВ филми, кино-филми, които са ви направили вЧепетление, или ще ходите да ги гледате скоро.

Хубава тема Наки-за всеобщо обсъждане.
Днес гледах филм за мен, пък и за теб донякъде, за нас, по новините че,
Върховният административен съд ни отмени /на всички ни виновни/ уикенд винетката, с мотиви, че някой ни е прецакал с 1 цент!...и ни осъжда да сме вече без уикенд винетката.
Страхотен филм, сюжетът е Върховният административен съд, не осъжда престъпника, а осъжда измаменият и ограбен от престъпника!

Филмът само в началото изглежда смешен, следва продължение за ужасите.

Моля, Наки, обсъди този филм...нищо , че нямаш с кого да го обсъдиш: Забележи Сюжет, Артисти , красота : "ЦЯЛ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, ни защитава от ограбване на 1 цент, като ни наказа вече да сме без уикенд винетката?
Обсъждането е, че ни се дава право на обжалване пред същите.
А ти, ако не ми вярваш, питай ме!:-)

https://dnes.dir.bg/temida/varhovniyat- ... -vinetkata

"От 3 февруари 2026 г ще бъде въведена еднодневната винетка. Тя ще важи за леки автомобили до 3,5 тона и ще позволява ползване на републиканската пътна мрежа за срок от 24 часа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". "
Мнението е позиционирано и няма общо!
Tanya

Мнение от Tanya »

Гледан - "Нюрнберг" тази месец.
Има и плануван за гледане: "Един грам живот"
h16

Мнение от h16 »

nakibest написа:Моля обсъждайте тук ТВ филми, кино-филми, които са ви направили вЧепетление, или ще ходите да ги гледате скоро.
...
Не ходя. Каквото дойде при мен. 12 angry men ми е сред фаворитите, мога да го гледам ежемесечно. Каквото и да е с клинт истууд също, даже наивните.

От сериалите съм изгледал всичко на детектив кенда. Мога да ги повтарям, харесва ми как говори.
Аватар
Селянка

Мнение от Селянка »

вчера гледах Мошенички от класа, с Ан Хатауей и Ребъл Уилсън. Развесели ме, нищо особено, лек филм, за релакс!
А, гледах и нещо с моя любим Джейсън Стейтъм, но не се сещам заглавие на филма.

аз си пускам разни ретроспекции то телевизиите или в ю тюб, поне 1-2 филма всеки ден. Днес още не съм гледала нищо, защото трябваше да изгледам политически интервюта, че да съм в час:shy:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Нюрнберг. Точно го изгледах.
Ако присъдят нобела за мир на червенокосия плешар, има шанс да обере бая награди. Ако не, ще наградят нещо за Венецуела, например.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Tanya

Мнение от Tanya »

maggot написа:Нюрнберг. .
Остави ми размисли...

Някак си в главната роля не биваше да е Г.
Някак си в главната роля не биваше да е на пулярен артист с фенове..,
Някак си, представен процес и изход до последния момент на кантар...
... при все, че иде реч за очевадни военни престъпления.

Лошият се самоотровя...
Ама и добрият, и той след време...
Мислих си и за капаните на мирното време....
кои са, кой ги поставя и така насетне..
h16

Мнение от h16 »

Три етажа.
Италиански. Два часа. Като италианска кола е. Тъкмо си помислиш че си намерил начин да ти е приятно шофирането въпреки подрънкването на интериора и тропането на окачването, и нещо се счупи. Едни тъжни хора вършат едни тъжни неща. От време на време някой умре или полудее. Два часа. Ако ви липсва българското кино между 1970-те и 1980-те, онова кино за което публиката няма достатъчно академични часове за да го разбере, може да си го пуснете. Но помнете, вие сте си виновни.

Някой да препоръча някоя скандинавска драма да си оправя настроението.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

h16 написа:
...
Не ходя. Каквото дойде при мен. 12 angry men ми е сред фаворитите, мога да го гледам ежемесечно. Каквото и да е с клинт истууд също, даже наивните.

От сериалите съм изгледал всичко на детектив кенда. Мога да ги повтарям, харесва ми как говори.
Изображение

:good:
Adi

Мнение от Adi »

Около празниците гледах „Аватар: Огън и пепел“. Хич не съм очарована! Първият "Аватар" си остава истинската класика. Всичко останало след него ще е все по-зле.

Гледах го в обновената зала в киното на МОЛ "България". Беше повод да видя новата технология - формата SCREENX, който разширява картината върху страничните стени за 270° изживяване + 3D. Също и прехвалените седалки - огромни, удобни „реклайнър“ кресла с три мотора, регулиращи позицията, и лична подвижна масичка, с храна и алкохол. Така че си взех петтях пари от най-новото в кинотехнологиите в България.

Иначе, филми има интересни за гледала, така и не съм наваксала с фестивалните от любимия ми фестивал "Cinelibri". На рекламния кинопреглед на "Аватар..." между другото доста интересни филми мярнах, които бих гледала, но не запомних нито едно заглавие. Просто трябва да следя какво ще излезе през януари, ако реша да гледам нещо, но съм на друга вълна и едва ли ще имам време.

Жалко, че го няма "германчето". Тя обичаше подобни теми за кино.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не мога да повярвам, че не сте споменали Одисейя на Кристофър Нолън. Има куп звезди.
Премиерата ще бъде през юли.
h16

Мнение от h16 »

Green Light написа:Не мога да повярвам, че не сте споменали Одисейя на Кристофър Нолън. Има куп звезди.
Премиерата ще бъде през юли.
Аз ако съм се пренесъл в юли да го гледам, хич не бих се върнал в януари да ви кажа как е :lol:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
h16 написа:
...

Изображение

:good:
Тукашните филми са ми най- интересни.
Естествени актьори със собствена режисура.
Отбягвам да гледам продутово-позиционирани илюзии!
Клинч и студ, го гледам...замръзнал покрит със снежни кристали,..на бял кон.!
Много е красиво, гледано от топлият ми стол!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

На 18.01 по HBO започва Рицарят на седемте кралства. От Дж Мартин
От земята на Игра на тронове, но сто години преди това.
Три новели е написал Мартин и както винаги при него - възбужда апетита за още. (Заедно с безнадеждното чувство - че повече няма)
Трейлърът е точно по тях, но дали сериалът ще се ограничи в трите или ще опитат да допиша... не знам. Подобен опит не завърши добре преди.

https://www.youtube.com/watch?v=fNecxrH1Cvc
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

"Мамник" по сторител сериала на Васил Попов.
Първо изслушах книгата и се зарибих, после я прочетох и сега чакам да излязат всички серии - интересно ми е да видя как са го направили.

https://www.youtube.com/watch?v=TeZEb5jIins
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Adi

Мнение от Adi »

[/quote]Не ходя. Каквото дойде при мен. 12 angry men ми е сред фаворитите, мога да го гледам ежемесечно. Каквото и да е с клинт истууд също, даже наивните. [/quote]

Като спомена кинокласиката "12 angry men" се сетих за руския римейк "Двенадцать(12)" на Никита Михалков (жалко, не е лош режусьор, но като върл путинист ми падна в очите) от 2007 с номинация за чуждоезичен "Оскар" и купища деуги награди. Ако не си го гледал, препоръчвам. в основната си част не е по-лош от американския първообраз, просто е съотнесен към друга епоха.

Има две сюжетни линии, което на мен не ми харесва и заради което е удължен като времетраене почти двойно - смятам го за излишно. Но политкоректността на руснаците е диктувала на Михалков да включи втората сюжетна линия = тя всъщност е непълноценна и е някакво типично руско допълнително обяснение, пояснение, лирическо, а в слючая - политическо - разклонение за войната в Чечня. Но частта със заседанието на съдебните заседатели е изключително ювелирно направена. Даже бих казала, че в някакъв смисъл надминава амер. първообраз.

Всъщност, НикитаТа нарочно е решил да отправи предизвикателство с този филм към американската киноиндустрия точно в момента, когато американското кино задълба в криза и го хулиха отвсякъде, а америкаците се оправдаваха, че такова било времето и нямало ги вече ония филми от 50-60г и пр... И тогава Никитата решил да им покаже с тоя филм, че не е от времето, а от американската некадърност, образно казано:-)
Аватар
Green Light

Рицарят на седемте кралства

Мнение от Green Light »

Green Light написа:На 18.01 по HBO започва Рицарят на седемте кралства. От Дж Мартин
От земята на Игра на тронове, но сто години преди това.
Три новели е написал Мартин и както винаги при него - възбужда апетита за още. (Заедно с безнадеждното чувство - че повече няма)
Трейлърът е точно по тях, но дали сериалът ще се ограничи в трите или ще опитат да допиша... не знам. Подобен опит не завърши добре преди.

https://www.youtube.com/watch?v=fNecxrH1Cvc
Първа серия беше много приятна. На мен ми хареса.
Без бомбастични обрати или спец ефекти. Няма дракони, магьосници или мрачни предводители на грандиозни армии.
Средновековни рицари и нрави във вселената на Игра на тронове

Какво не ми хареса:
- Това че изкараха, че Дънкан лъже за посвещаването си в рицарство, както и за разни дребни подробности от живота си с предишния си господар сър Алън.
Този герой на Мартин не лъже дори и малко. Той е идеалният рицар, Ланселот. Живее по най-клишираните рицарски правила и морал и това че казва истината във всички ситуации е отличително.

Като се абстрахираме от това, сериалът обещава да е приятно разтоварващо забавление.
Че аман от огън и баталии
:-)
Аватар
ПЪТник две

Старият сериал

Мнение от ПЪТник две »

продължава: Румен Радев обяви че започва продължението на старият сериал със същите артисти .. непременно го гледай ....ще е интересен.

Препоръчвам!
Публикувай отговор