Докато готвих гювеч

Все същите
Аватар
ПЪТник две

Докато готвих гювеч

Мнение от ПЪТник две »

съм пропуснал, че ние ЕС сме били нападнати, и за защита сме изхарчили....

"За 2025 г. отбранителните разходи се оценяват на около 381 ,млрд. евро равняващи се на ... от БВП на ЕС....

Еврокомисарят по отбраната: Ако САЩ завземат Гренландия с военни, това ще е краят на НАТО
През март 2025 г. Европейската комисия представи новия план за отбрана "ReArm Europe/Готовност 2030", който има за цел да подпомогне усилията на държавите от ЕС за укрепване на отбранителния капацитет. ...По изчисления на Комисията тези мерки биха позволили мобилизирането на 800 милиарда евро за повишаване на сигурността в рамките на ЕС."

Та питам тук, кога кой, и как ни е нападнал нас ЕС., а аз не съм разбрал?

Само четох някъде, че някакъв унгарец попитал: "Абе тези 800 милиарда евро, някъде по дърветата ли растат"?

Не, не, унгарецът не е от този форум...

Ама нали си ме знаете, попитах И.И.: По колко евра на човек ни се падат, да раздели 800 милиарда евро но 6000000 българи и И.И., кратко ми отговори, че няма да пресмята щото е зает с готварски рецепти в момента...

Та темата е за И.И., не е за нас.

Пък аз ви питам, кой и кога ни е нападал, че съм го пропуснал?[/b]
Мнението е позиционирано и няма общо!
Tanya

Re: Докато готвих гювеч

Мнение от Tanya »

ПЪТник две написа: И.И., кратко ми отговори, че няма да пресмята щото е зает с готварски рецепти в момента...

Дано никой не ни напада. Пак.
Третата БГ държава сме щото...
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:
ПЪТник две написа: И.И., кратко ми отговори, че няма да пресмята щото е зает с готварски рецепти в момента...

Дано никой не ни напада. Пак.
Третата БГ държава сме щото...
Какво значи "Третата БГ държава сме щото..."?
Tanya

Мнение от Tanya »

ПЪТник две написа:
I = основаната
Ii - след Освобождение (от Визаниската империя)
III - след Освобождение (от Османската империя)

Свободата се брани. Щото ако не се опази...
.... следват битки са освобожение.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Tanya написа:
ПЪТник две написа:
I = основаната

По тази логика в момента сме IV-тата БГ държава, разбирай тази след Освобождение от СССР (руско робство), като предстои да се трансформираме в V-ата БГ държава, която ще бъде освободила се от ЕС (от европейското робство). :2tooth:
Tanya

Мнение от Tanya »

Nuke написа:
Tanya написа: По тази логика в момента сме . :2tooth:
Не е тази логиката...

Държавта - феодална, капиталистическа, тотатитарна или демократична...
си е държава на картата на Света.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Tanya написа:
Държавта - феодална, капиталистическа, тотатитарна или демократична...
си е държава на картата на Света.
Е, ся, формалности... Дали щяхме да се казваме българска съветска социалистическа република, или НРБ, в общи линии няма значение, и в двата случая конците на куклата щяха да се дърпат от една и съща ръка. Факт е, че ако тогава бяхме под съветския ботуш, сега сме под европейския, който от своя страна е под американския. Въпросът е под кой ботуш ти харесва повече.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
Tanya написа:
ПЪТник две написа:
I = основаната

По тази логика в момента сме IV-тата БГ държава, разбирай тази след Освобождение от СССР (руско робство), като предстои да се трансформираме в V-ата БГ държава, която ще бъде освободила се от ЕС (от европейското робство). :2tooth:
Желязна логика Нюк:rotfl24::rotfl24:
Появи ми се въпрос от нея: Ако веднъж е грешка, а втори път е глупост, то до кога ще се повтаря същата История?
Хубавата, красива, съвършена новина е, че сме в центъра на изживяването, специално е за нас.
Че кой друг ако не ние?
Мен крепи ме мотото ми:-): "Победа и поражение е едно и също нещо, Битката е важна!":rotfl24:
Tanya

Мнение от Tanya »

Nuke написа: Е, ся, формалности....
Не са...
"Свобода или смърт" е изваяно на знамето на Осводителното движение...

Това с ботушите...
Всеки народ да си е в своите.
Чужди ботуши - не съм обувала.
Може и да ми станат...
....ама не искам даже и да ги пробвам.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПЪТник две написа:
Появи ми се въпрос от нея: Ако веднъж е грешка, а втори път е глупост, то до кога ще се повтаря същата История?
Хубавата, красива, съвършена новина е, че сме в центъра на изживяването, специално е за нас.
Че кой друг ако не ние?
Мен крепи ме мотото ми:-): "Победа и поражение е едно и също нещо, Битката е важна!":rotfl24:
Ако някой ти каже, значи е лъжец, тия неща са божа работа... Историята помни най-различни държави, от които са останали само археологични останки, да речем Рим. Ако пазим своя език, дори и без собствена валута, ще оцелеем на картата. Най-старата държава в ЕС сме, вероятно си заслужава. Ако си изтъргуваме и езика обаче, както преди време имаше някаква радикална идея кирилицата да се замени с маймуница -- е те тогава вече все едно сме изчезнали като вид.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
ПЪТник две написа:
Че кой друг ако не ние?
Ако някой ти каже, значи е лъжец, тия неща са божа работа... Историята помни най-различни държави, от които са останали само археологични останки, да речем Рим. Ако пазим своя език, дори и без собствена валута, ще оцелеем на картата. Най-старата държава в ЕС сме, вероятно си заслужава. Ако си изтъргуваме и езика обаче, както преди време имаше някаква радикална идея кирилицата да се замени с маймуница -- е те тогава вече все едно сме изчезнали като вид.
" тия неща са божа работа" Е Основното и всичко.
Подробности са деянията на Юда предал божието с целувка, което е също божа работа.
"Ако някой ти каже, "

За езикът ни те разбрах, остава да кажеш какво се прави ако някой ти каже затвори си реакторите, унищожи енергетиката си, нарежи си ракетите, унищожи си армията, унищожи си икономиката, събори паметниците на историята си, ненавиждай родът си, историята си, събори паметниците си за памет и история, откажи се от родът си и от себе си..... ..... , и като се интегрираш към това, ще ти кажат, че си идиот, което сами ще си го признаем!
Ако ни кажат?!?!?!!!!
Божа
работа!

Казвам им, не се гаси това кое не гасне!
Tanya

Мнение от Tanya »

ще ти кажат, че си идиот
Зависи кой го казва.

""Идиот" по Достоевски. Съдбата на положително прекрасните хора във всички времена е еднаква трагична жертва в името на човечеството. Но тези лъчезарни личности, които обществото нарича понякога идиоти, носят истинската любов и истинската Светлина на човешкия дух."
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПЪТник две написа:
...

остава да кажеш какво се прави ако някой ти каже затвори си реакторите, унищожи енергетиката си, нарежи си ракетите, унищожи си армията, унищожи си икономиката, събори паметниците на историята си, ненавиждай родът си, историята си, събори паметниците си за памет и история, откажи се от родът си и от себе си...
Ами какво друго ти остава, освен да кажеш едно "амин!" и да запалиш една свещичка от големите в местната църква... В смисъл, те политиците го казаха вместо нас, за наша милост остава само да палим свещиците.

Аз не се оплаквам обаче, за мен периодът от 90-а до сега е линеен прогрес. Линеен, но прогрес. За други може и да не е, но за мен е. Макар че не съм живял много в социализма и от него помня само гадната лютеница и как трещяха прозорците, като прелитаха миговете с дозвукова скорост от авиобазата край Балчик, уважавам постигнатото от тогавашната власт и му се възхищавам. Но ако ме питаш кое ме кефи повече, сега или преди, нямам повод да се замислям.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
ПЪТник две написа:
...

остава да кажеш какво се прави ако някой ти каже затвори си реакторите, унищожи енергетиката си, нарежи си ракетите, унищожи си армията, унищожи си икономиката, събори паметниците на историята си, ненавиждай родът си, историята си, събори паметниците си за памет и история, откажи се от родът си и от себе си...
Ами какво друго ти остава, освен да кажеш едно "амин!" и да запалиш една свещичка от големите в местната църква... В смисъл, те политиците го казаха вместо нас, за наша милост остава само да палим свещиците.

Аз не се оплаквам обаче, за мен периодът от 90-а до сега е линеен прогрес. Линеен, но прогрес. За други може и да не е, но за мен е. Макар че не съм живял много в социализма и от него помня само гадната лютеница и как трещяха прозорците, като прелитаха миговете с дозвукова скорост от авиобазата край Балчик, уважавам постигнатото от тогавашната власт и му се възхищавам. Но ако ме питаш кое ме кефи повече, сега или преди, нямам повод да се замислям.
Мен всичкото ме кефи. Нито се оплаквам нито се хваля!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

ПЪТник две написа:съм пропуснал, че ние ЕС сме били нападнати, и за защита сме изхарчили....

"За 2025 г. отбранителните разходи се оценяват на около 381 ,млрд. евро равняващи се на ... от БВП на ЕС....

Еврокомисарят по отбраната: Ако САЩ завземат Гренландия с военни, това ще е краят на НАТО
През март 2025 г. Европейската комисия представи новия план за отбрана "ReArm Europe/Готовност 2030", който има за цел да подпомогне усилията на държавите от ЕС за укрепване на отбранителния капацитет. ...По изчисления на Комисията тези мерки биха позволили мобилизирането на 800 милиарда евро за повишаване на сигурността в рамките на ЕС."

Та питам тук, кога кой, и как ни е нападнал нас ЕС., а аз не съм разбрал?

Само четох някъде, че някакъв унгарец попитал: "Абе тези 800 милиарда евро, някъде по дърветата ли растат"?

Не, не, унгарецът не е от този форум...

Ама нали си ме знаете, попитах И.И.: По колко евра на човек ни се падат, да раздели 800 милиарда евро но 6000000 българи и И.И., кратко ми отговори, че няма да пресмята щото е зает с готварски рецепти в момента...

Ти сериозно ли написа тази глупост?
Май верно си си падал на главата. Не само веднъж.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

ПП За да върна разговора по същество:
Да питаш кой и кога ни е нападнал, та да ни трябва отбрана,
е като да питаш защо се финансира пожарна, след като в момента у вас не гори, или защо се инвестират пари в здравеопазване, щом сега си здрав.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Според мен, ще стане от СЕДМИЯ път! :grin:
Ако сега сме 3-тия или 4-тия, значи ще си почакаме...

Знаете поговорките "Седем пъти стомна за вода", "Седем пъти мери, един път режи", "Седмият син на седмия син"!? (и т.н.)

Или не беше 7? Нищо, пак важи... :shy: :grin:
Последно промяна от nakibest на 24.01.26, 22:29, променено общо 1 път.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Амаранта написа:ПП За да върна разговора по същество:
Да питаш кой и кога ни е нападнал, та да ни трябва отбрана,
е като да питаш защо се финансира пожарна, след като в момента у вас не гори, или защо се инвестират пари в здравеопазване, щом сега си здрав.
Не се опитвай да ми даваш наклон на...
Вземи от средствата на децата си и инвестирай всички налични средства , и живота им и здравето , за защита да не ви нападнат извънземните-ПОЖАРНИКАРКАТА!
Какъв по -голяма пожар от теб?
По същества си една дребна точица във Вселената.

За пожарна и за извънземни се инвестира поради глупостта на глупавите....свали тубата с бензин от печката, специално за теб пожарната може да дойде твърде късно!
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:Според мен, ще стане от СЕДМИЯ път! :grin:

Знаете поговорките "Седем пъти стомна за вода", "Седем пъти мери, един път режи", "Седмият син на седмия син"!? (и т.н.)

77 беше, но за друго. За прошка беше и е е !
НЕ е компоти, компютри е!
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:Според мен, ще стане от СЕДМИЯ път! :grin:

Седем пъти го режа и все късо....ебаси?
Tanya

Мнение от Tanya »

nakibest написа: Знаете поговорките "Седем пъти стомна за вода", "Седем пъти мери, един път режи", "Седмият син на седмия син"!? (и т.н.)
Знаем песента....
седем дни...
само 6 са на зара...

https://www.youtube.com/watch?v=bbeH3n2u3kU
Публикувай отговор