Към избирателите на ППДБ - Меркосур, ЕС, геополитика.

Все същите
Аватар
Green Light

Към избирателите на ППДБ - Меркосур, ЕС, геополитика.

Мнение от Green Light »

Интересно ми е как бихте ориентирали гласа си по отношение на политическите сили представени в еврогрупата „Обнови Европа“ (Renew Europe)? Това са либерали в политическия спектър. В България представители са ПП + Да, България. ДСБ са моят избор заради който гласувам за коалицията, но в Европарламента ДСБ са в друга група - ЕНП.
Българските евродепутати от "Обнови Европа" са вносители на искане за съдебно разглеждане на сделката с МЕРКОСУР, което по същество я блокира. За минимум 2 години.
Това е пряк и много силен удар към федерализацията на ЕС и подтик към самостоятелна икономическа политика на България. (Мотивите за съдебния иск са че ЕК заобикаля гласуването в националните парламенти).
Отделно че блокира опитите на ЕС за смекчаване на удара от стесняването на пазара в САЩ заради митата.
Отделно че блокира и ползите за българската икономика и то много нужни на фона на свиването на индустриалното производство през 2025та

Любопитно ми е как сега ние с вас (аз в това число) да разглеждаме този акт и политическите сили които го инициират? От гледна точка на доверие към избора.
Аватар
ПЪТник две

Re: Към избирателите на ППДБ - Меркосур, ЕС, геополитика.

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:Интересно ми е как бихте ориентирали гласа си по отношение на политическите сили представени в еврогрупата „Обнови Европа“ (Renew Europe)? Това са либерали в политическия спектър. В България представители са ПП + Да, България. ДСБ са моят избор заради който гласувам за коалицията, но в Европарламента ДСБ са в друга група - ЕНП.
Българските евродепутати от "Обнови Европа" са вносители на искане за съдебно разглеждане на сделката с МЕРКОСУР, което по същество я блокира. За минимум 2 години.
Това е пряк и много силен удар към федерализацията на ЕС и подтик към самостоятелна икономическа политика на България. (Мотивите за съдебния иск са че ЕК заобикаля гласуването в националните парламенти).
Отделно че блокира опитите на ЕС за смекчаване на удара от стесняването на пазара в САЩ заради митата.
Отделно че блокира и ползите за българската икономика и то много нужни на фона на свиването на индустриалното производство през 2025та

Любопитно ми е как сега ние с вас (аз в това число) да разглеждаме този акт и политическите сили които го инициират? От гледна точка на доверие към избора.
Каквото е ще да инициират политическите сили, е безсмислено докато Системата е обща отговорност, което на практика означава пълна безотговорност. Нали не виждаш заявки, план и срокове и отчет след срока?
Така и аз мога да инициирам екскурзия до Марс, в която да си водещ -любопитно ли ти е какво ще се случи с инициативата ми:-)

Дори избори мога да инициирам, ти ли да си водещ или Рем, хората с кеф и на опашки ще се редят да дадат своя глас, защото са отговорни хора и не желаят да си остана затворени в къщи!
Нали не си против за инициативата ми за Марс?
За да се случи трябва да гласуваш...
Не ти ли е любопитно какво ще се случи с това екскурзия до Марс??
Мнението е позиционирано и няма общо!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Green Light написа:Интересно ми е как бихте ориентирали гласа си по отношение на политическите сили представени в еврогрупата „Обнови Европа“ (Renew Europe)? Това са либерали в политическия спектър. В България представители са ПП + Да, България. ДСБ са моят избор заради който гласувам за коалицията, но в Европарламента ДСБ са в друга група - ЕНП.

Кофти история, да.

Само че ако се гледат фактите, това не е нито „линия на Renew“, нито „завой на ПП-ДБ“. Реално от българските либерали само Христо Петров е и сред вносителите, и е гласувал „за“. Никола Минчев и Илхан Кючюк (пак Renew) са „против“, както и всички от ЕНП (ГЕРБ-СДС и ДСБ), плюс БСП.

С други думи – няма тайна операция срещу ЕС и интеграцията. Има един конкретен депутат, взел тъпо решение. Защо такива хора влизат в листи е ясно – разпознаваемост, лайкове, младежка аудитория… за мен той си беше и си остана просто момче, ама както и да е.

За мен това не удря нито Renew, нито ПП-ДБ като цяло. Макар кадровата им политика да търпи критика.

Но погледни от добрата страна – такива ситуации всъщност показват колко лесно сегашната децентрализирана конструкция на ЕС позволява важни и позитивни процеси да се спъват. Което е аргумент в полза на по-силна интеграция и повече федерализъм, а не обратното.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Амаранта написа: Реално от българските либерали само Христо Петров е и сред вносителите, и е гласувал „за“. Никола Минчев и Илхан Кючюк (пак Renew) са „против“, както и всички от ЕНП (ГЕРБ-СДС и ДСБ), плюс БСП.

С други думи – няма тайна операция срещу ЕС и интеграцията. Има един конкретен депутат, взел тъпо решение. Защо такива хора влизат в листи е ясно – разпознаваемост, лайкове, младежка аудитория… за мен той си беше и си остана просто момче, ама както и да е.
Да, така излезе.
Ицо излезе един от тези случаи, които потвърждават твърдата ми убеденост никога да не преценявам хората по това което говорят, а само по това което вършат.
Ако има едно нещо, което грандиозната ми личност да остави на човечеството, това е тази мисъл.
(А също и това че всички си мислят, че го могат, а не съм срещнал все още нито един)
Амаранта написа: Но погледни от добрата страна – такива ситуации всъщност показват колко лесно сегашната децентрализирана конструкция на ЕС позволява важни и позитивни процеси да се спъват. Което е аргумент в полза на по-силна интеграция и повече федерализъм, а не обратното.
Амаранта, процеси на интеграция между народите са възможи само в безоблачна среда на забогатяване и мисъл за взаимен просперитет.
Под натиск, в обстановка на външна заплаха или целенасочени враждебни действия, дезинтеграцията е това което следва. Поне това е което е показала историята. След отлюспването на страхливите и видялите шанс за полза или реванш, остава едно ядро, което води войната. Ако спечели, интеграцията започва наново, а ако загуби- значи губи.
Може би Северна Европа е това.

Иначе аргументи много, всичките силни и верни. За на маса, за пред камерите, за анализаторите, за приказване...
Tanya

Мнение от Tanya »

„Обнови Европа“
Какво да и се обновява?
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:
„Обнови Европа“
Какво да и се обновява?
Пролетарии от всички страни-СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ!
Tanya

Мнение от Tanya »

ПЪТник две написа:
Tanya написа:
„Обнови Европа“
Какво да и се обновява?
Пролетарии от всички страни...!
Вече няма пролетарии, всички са IT специалисти. :0ff:
Аватар
Green Light

ПП с условие Божанков да не е в листите на ДБ

Мнение от Green Light »

За да не пускам нова тема, но отново въпрос към същите избиратели.
Какво мислите и как се чувствате с подобни условия?
"Продължаваме промяната" имат 3 ключови условия, за да участват в предсрочните парламентарни избори в коалиция с "Демократична България" Те са запазване на досегашното разпределение на кандидатските листи и секционните комисии, недопускане на изключени партийни членове като кандидати и да бъдат включени активни представители на гражданското общество и млади хора от протестите, заявяват от ПП."

Принципно това е дреболия. Самият Божанков каза че смята така и в това отношение ми прочете мислите. Един човек, па бил той и ярък като присъствие, няма особено голямо значение в пропорционалната изборна система и в парламент разделен на партийни квоти. На миналите избори заради това разпределение отпадна Стефан Тафров от Да България и влязоха някакви аноними от ПП, някакъв си Венко Сабрутев (от ПП) бил в листите на по-предно място от Ивайло Мирчев(Да, България), но карай да върви....
И със, и без Божанков, Тафров или Мирчев ще се приеме или отхвърли по един и същи начин съдебната реформа(която ми е най-интересна). Важно е бройката, такива са правилата на играта, а бройката ще бъде по-голяма ако коалицията се запази...

И без Божанков в листите и с него, моите ДСБ са приели на конгреса си принципи и път за действие което ме кара отново да гласувам за тях.
Личностите не ми определят избора, това е самата истина още от праисторическите времена на СДС...

Но това не значи че не ги забелязвам. И не значи че не виждам накъде са тръгнали ПП...
На зле са тръгнали.
Дано да не се стигне до разцепване, но ако се стигне, то за мен е ясно че ПП го предизвикват. А ако не се - то пак е ясно, че ДБ са тези, които слепват почти счупени парчета. Стискам им палци.
Tanya

Re: ПП с условие Божанков да не е в листите на ДБ

Мнение от Tanya »

И не значи че не виждам накъде са тръгнали ПП...
На зле са тръгнали.
Не зная накъде са тръгнали и аз...
Ама откъде - помня.... от правителство на PP.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:За да не пускам нова тема, но отново въпрос към същите избиратели.
Какво мислите и как се чувствате с подобни условия?
"Продължаваме промяната" имат 3 ключови условия, за да участват в предсрочните парламентарни избори в коалиция с "Демократична България" Те са запазване на досегашното разпределение на кандидатските листи и секционните комисии, недопускане на изключени партийни членове като кандидати и да бъдат включени активни представители на гражданското общество и млади хора от протестите, заявяват от ПП."

Принципно това е дреболия. Самият Божанков каза че смята така и в това отношение ми прочете мислите. Един човек, па бил той и ярък като присъствие, няма особено голямо значение в пропорционалната изборна система и в парламент разделен на партийни квоти. На миналите избори заради това разпределение отпадна Стефан Тафров от Да България и влязоха някакви аноними от ПП, някакъв си Венко Сабрутев (от ПП) бил в листите на по-предно място от Ивайло Мирчев(Да, България), но карай да върви....
И със, и без Божанков, Тафров или Мирчев ще се приеме или отхвърли по един и същи начин съдебната реформа(която ми е най-интересна). Важно е бройката, такива са правилата на играта, а бройката ще бъде по-голяма ако коалицията се запази...

И без Божанков в листите и с него, моите ДСБ са приели на конгреса си принципи и път за действие което ме кара отново да гласувам за тях.
Личностите не ми определят избора, това е самата истина още от праисторическите времена на СДС...

Но това не значи че не ги забелязвам. И не значи че не виждам накъде са тръгнали ПП...
На зле са тръгнали.
Дано да не се стигне до разцепване, но ако се стигне, то за мен е ясно че ПП го предизвикват. А ако не се - то пак е ясно, че ДБ са тези, които слепват почти счупени парчета. Стискам им палци.
А според теб кои от тях поемат вината за Най-голямото падение на България в момента?
Кризата и падението не са само политически, неоспорим факт са!!
Да не би да е от стискане на палци?!
Избирателите ли са виновни или избраните, кои точно?
Какво точно коментираме в тази тема?
Tanya

Мнение от Tanya »

ПЪТник две написа: Кризата и падението не са само политически, неоспорим факт са!!
Предимно политически са....
Кризата и падението в политиката.

Липсата на кворум на Парламентарно заседание примерно какво означава?
Поради временна нетрудоспособност едва ли е основната причина.
Не им се стои в парламентарната зала вероятно...
Последно промяна от Tanya на 28.01.26, 18:22, променено общо 1 път.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:
ПЪТник две написа:
Green Light написа: Кризата и падението не са само политически, неоспорим факт са!!
Предимно политически са....
Кризата и падението в политиката.

Липсата на кворум на Парламентарно заседание примерно какво означава?
Поради временна нетрудоспособност едва ли е основната причина.
Не им се стои в парламентарната зала вероятно...
"Липсата на кворум на Парламентарно заседание примерно какво означава?"
Означава това което написах горе-Криза и в политиката.
А най-бедните в ЕС какво означава-Криза и в икономиката.
Кризата и падението не са само политически, неоспорим факт са!!
Няма нищо за коментиране, ние им гласуваме, ние им даваме власт, ние си ги избираме.
И това продължава-какъв друг резултат очакваме..,че го и умуваме и им правим сметките....кой от тях какъв би и какво направили какво ще прави....

Ти какво очакваш, че като напълнят парламента и ще се оправят кризите и падението на България ?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Пътник и Таня, заради грешните тагове в отговорите ви излиза че аз съм написал някакви глупости за "падение".
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:Пътник и Таня, заради грешните тагове в отговорите ви излиза че аз съм написал някакви глупости за "падение".
Уверявам те, че имаш уважението ни за това което си, и ако има такава грешка на таговете, то незабавно да бъдат баннати.

Аз не виждам грешките на таговете, и това не ме прави враждебен към теб.
Ако желаеш поясни какво е станало, извинявай ако има нещо такова.
Кажи, ЗА премахване на таговете ли си?
Кажи плюсове и минуси , и да го обсъдим заедно?

А ако да се пошегувам с мен, ще кажа: Имам самочувствието, че някой ме следи!:-)
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Green Light написа:Пътник и Таня, заради грешните тагове в отговорите ви излиза че аз съм написал някакви глупости за "падение".
Таня е виновна, имаш ли идея как да я накажем?
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

ПЪТник две написа:
Таня е виновна, имаш ли идея как да я накажем?
Ти си виновен!! Не е Таня.

Моля те научи (се?) как се ползват пустите тагове.

Не е ракетна наука, нито ядрена физика това.
Елементарно е! (Айде, не елементарно, ама е лесно)
Алиса

Мнение от Алиса »

Таня нещо е трила част от предходни мнения, на които отговаря и е постнала погрешно цитат от Пътник като цитат от Грийнлайт.
После Пътникът на практика се е самоцитирал /включвайки погрешно приписания на Грийн цитат/ и е писал сам до себе си.
В резултат - в три постинга се ветреят 2 изречения на Пътник, приписани на Грийна от недоглеждане.

Преди да обвиниш, прочети внимателно откъде тръгва инфекцията.
Пътникът може да бъде уличен само в недоглеждане на сбърканото цитирано, докато му отговаря по инерция, но не и в оплескване на таговете и приписване на нечии думи на друг.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Окей, извинявам се. :shy:
Недогледах наистина.

Според мен и двамата са виновни.
Единият (едната?) при грешния цитат, вторият цитирайки грешно цитираното.

Ама да идва по-скоро пустия февруари, нали ни казаха, че тогава ще имаме НОВИЯ форумен софтуер?
Мисля, че ще е по-добре по отношение на таговете и цитирането с него, което би облегчило не само Пътника, а и всички нас. :-)

( В момента един елементарен bold с "намазване" не мога да сложа нормално, само с "гимнастики"..!
Начинът с "намазване" и после Болд работи практически в 99% от другите Интернет/онлайн форуми, в които пиша, но не и тук.
Тука ако "намажа" произволен текст - дори да са 3-4 букви само - и пробвам да го "болдна" трие целия текст, вместо да го направи "bold".)
Последно промяна от nakibest на 28.01.26, 18:34, променено общо 3 пъти.
Tanya

Мнение от Tanya »

Направила съм обърквация.
Не исках да са чаршафи с цитирание и да поизчистя, ама нещо недовидяла - и е останало с твоя ник.
Прося извинение. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=iU6yxHpL0h8

пп. можело да направя поправка.... нямам вече грешен таг.
Последно промяна от Tanya на 28.01.26, 18:29, променено общо 1 път.
Tanya

Мнение от Tanya »

ПЪТник две написа: Таня е виновна, имаш ли идея как да я накажем?
Самонаказвам се - няма да ти пиша.... докато ми мине.:grin:
Последно промяна от Tanya на 28.01.26, 18:34, променено общо 1 път.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Tanya написа:
Самонаказвам се - няма да пиша.... докато ми мине.:grin:
100 тояги на гол г*з... Даже са малко! :grin:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Tanya написа:
Не исках да са чаршафи с цитирание и да поизчистя, ама нещо недовидяла - и е останало с твоя ник.

Благодаря ти за поправката! :-) Идеално е сега.
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

Tanya написа:
Брой го минало ти вече! :grin::grin:
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Алиса написа:Таня нещо е трила част от предходни мнения, на които отговаря и е постнала погрешно цитат от Пътник като цитат от Грийнлайт.
После Пътникът на практика се е самоцитирал /включвайки погрешно приписания на Грийн цитат/ и е писал сам до себе си.
В резултат - в три постинга се ветреят 2 изречения на Пътник, приписани на Грийна от недоглеждане.

Преди да обвиниш, прочети внимателно откъде тръгва инфекцията.
Пътникът може да бъде уличен само в недоглеждане на сбърканото цитирано, докато му отговаря по инерция, но не и в оплескване на таговете и приписване на нечии думи на друг.
Ън така, нека им!
Избери си много скъп подарък да ти подаря.
От тук ми е най- удобно:
https://orolinegold.com/c/zlatni-bizhut ... tora-raka/
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

nakibest написа:
Tanya написа:
Брой го минало ти вече! :grin::grin:
Забравих, не съм го чел, за какво става дума?
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Nuke написа:
Tanya написа:
Самонаказвам се - няма да пиша.... докато ми мине.:grin:
100 тояги на гол г*з... Даже са малко! :grin:
За какво ни е тояга?
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:

Всъщност, много ме кефи, че прецакахме Грийна.
То чете всичко и това ме дразни!
Той е лесен, ще му пратя една дамаджана домашна и ще го преглътне някакси!

А ония в парламента какво да правим, току виж вземат та се коалират пак?
Tanya

Мнение от Tanya »

Nuke написа:Даже са малко! :grin:
По чувството за хумор ще ги познаеш Господи...
Радвам се на усмивките.

В политиката - самоиронията почти не се среща.
Все са едни такива наелектризирани... и не им се получват коалициите.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

[quote="Green Light" Таня, заради грешните ти тагове излиза че, аз съм написал някакви глупости за ПЪТника.[/quote]
Няма такова нещо, не си го казал!
Грийне извинявай и не се сърди, Таня каза че ни е поправила!:-):blum:
Tanya

Мнение от Tanya »

Не, не .... това с дразнене не е моето. Нито съм раздразнителна.

Благодаря на Грийн за забележката.
Благодаря за шегата - твоята и на Нюк за наказанието.
Благодаря и на Наки - че ме избави от самонаказанието.

И да се върна в темата:
ПЪТник две написа: А ония в парламента какво да правим, току виж вземат та се коалират пак?

ПП и ДБ? ... трудно се опазва политкоректен тон.
Политиците имат накак си рефлекси - нападателни или отбранителни и никога диалогични.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Tanya написа:
Nuke написа:Даже са малко! :grin:
По чувството за хумор ще ги познаеш Господи...
Радвам се на усмивките.
Както се казва, на чужд гъъъ, ъъъ, гръб... :))
Tanya

Мнение от Tanya »

Както се казва,
Зависи какво отношение има към другия...
Щото може да не се позволава и перце да падне даже.

В политиката - виждаш, ръчкане с лакти...
И по ръба на търпението на народа, вървят.
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

Tanya написа:
Както се казва,
В политиката - виждаш, ръчкане с лакти...
И по ръба на търпението на народа, вървят.
Аз съм намерил свое собствено, персонално решение на проблемите в политиката – тотал дисконект от нея и пълен рефюзал да участвам като гласоподавател. Третирам я като безплатен цирк (във фейсбука например съм фен на Ивайло Мирчев, има доста добри попадения), но иначе каквото избере народът, такова и за мен. Ако почнат да раздават по тройка кебапчета с картофки на глас, може и да стигна до урните. :2tooth:
Tanya

Мнение от Tanya »

ПЪТник две написа: Забравих, не съм го чел, за какво става дума?
Можеш да направиш корекция в това, което си прецитирал от мен. Думите да си дойдат при написалия ги - при теб. Коректността е важна. Аз каквото можах - направих за да се поправя....

Това се пееше в песента. "Попадне ли в беда един от нас. Да му подам ръка и в лош за мене час.... "

Мисля, че на политиците, тази песен не им е в топлистата. Но, на други - е. :-)
Tanya

Мнение от Tanya »

Аз съм намерил свое собствено, персонално решение на проблемите в политиката....
Останала съм в Бг... търпелива съм.
Има нужда от време за да се култивира бг демократичен политически елит.
Доколкото мога - подхождам селективно... е, глас в пустиня може да е, но мой.

Политиците - постоянно претоплят вчерашна храна...
И им се чудя на апетита .... към компроматните продукти.
Аватар
ПЪТник две

Мнение от ПЪТник две »

Tanya написа:
Можеш да направиш корекция в това, което си прецитирал от мен. Думите да си дойдат при написалия ги - при теб. Коректността е важна. Аз каквото можах - направих за да се поправя....

Това се пееше в песента. "Попадне ли в беда един от нас. Да му подам ръка и в лош за мене час.... "

Да говорим за нас, сега и тук, майната им на политиката и политиците.
:-): Политиката е мръсна работа, а политиците са дълбоко болни хора!
Виж ни нас хората, истински, а не разделени по партии:

https://webstage.bg/liubopitno/2292-pet ... ipola.html

Прочети краят, какво показва Историята, хвани ме под ръка и ела пред огледалото да се видим от кои сме ние, какви ги вършим и защо!
Като как ни виждаш в огледалото на глупостта?
Грийнът много ти е обиден, едва ли ще прости оправданията ти , че уж без да искаш и уж без политически пристрастия.
От далеч ти личи, че си заразена политически:bigsmile:
Аватар
Nuke

Мнение от Nuke »

ПЪТник две написа:
...

https://webstage.bg/liubopitno/2292-pet ... ipola.html

...
Ха-ха, това е много добро... Силно опростен, но съвършено точен модел на глупостта в човешкото общество. :good:
Аватар
nakibest

Мнение от nakibest »

ПЪТник две написа:
Tanya написа:

Да говорим за нас, сега и тук, майната им на политиката и политиците.
:-): Политиката е мръсна работа, а политиците са дълбоко болни хора!
Сетих се за готиния виц, за който мисля, че е подходящ! --->
----
Направено било социологическо проучване за мнението на избирателите за политиците, със следните резултати:
- Да си ... - 30%
- Да ги ... - 30%
- Да се ... - 30%
- Нямам мнение - 10%

:grin::grin: :lol:
Последно промяна от nakibest на 28.01.26, 23:57, променено общо 1 път.
Tanya

Мнение от Tanya »

Nuke написа:
Ха-ха, това е много добро... :
Мдаа, добро е, Мооога да добавя и книга възхвала: https://chitanka.info/text/26839-vyzhvala-na-glupostta

А от Чипола... и още нещо: „Алегро (ма;-) нон тропо“ - „весело, но не прекалено“ темпо.
Малко книжле, дадено някому беше и после не се върна дома.
Публикувай отговор