Не съм. С политиката съм на Вие. Наклон на мислението - от политици не прихващам.ПЪТник две написа: От далеч ти личи, че си заразена политически:bigsmile:
Ако има коментари във форума - чета.
Пак ли се заяждаш с Грийна или за мен си го написала:Tanya написа:Мдаа, добро е, Мооога да добавя и книга възхвала: https://chitanka.info/text/26839-vyzhvala-na-gluposttaNuke написа:Ха-ха, това е много добро... :ПЪТник две написа: https://webstage.bg/liubopitno/2292-pet ... ipola.html
А от Чипола... и още нещо: „Алегро (ма;-) нон тропо“ - „весело, но не прекалено“ темпо.
Малко книжле, дадено някому беше и после не се върна дома.
Намерих и мантра за обидените, често я ползвам за себе си:Nuke написа:Ха-ха, това е много добро... Силно опростен, но съвършено точен модел на глупостта в човешкото общество.
Ако глупостта е наблизо.... просто се отдалечавам.Както няма нищо по-нелепо от разглеждането на сериозните неща по глупав начин..... така също няма нищо по-забавно от такова разглеждане на глупавите работи, та да изглежда, че не се шегуваш.
Щом ще е "Ако", така да си го кажем:Tanya написа:Ако глупостта е наблизо.... просто се отдалечавам.Както няма нищо по-нелепо от разглеждането на сериозните неща по глупав начин..... така също няма нищо по-забавно от такова разглеждане на глупавите работи, та да изглежда, че не се шегуваш.
А за шегите ... има дебелашки. Има и други. Лично аз предпочиатм анемичните.
Мисля си - отдавна не съм се заглеждала в карикатури на политиците...
Имало е много добри попадения.
Към всички, по случая с объркания цитат и по принцип.Tanya написа:
Ако глупостта е наблизо...
Когато някой пише за себе си....Green Light написа: Неоспорим, значи, факт.
"Ние всички имаме мнение за своя ум, което е поне мъничко по-високо отколкото... "Green Light написа:Към всички, по случая с объркания цитат и по принцип.Tanya написа:
Ако глупостта е наблизо...
Аз доста глупости съм писал. Мои са си, пиша ги и до днес.
Но това с "кризата и падението са неоспорим факт"(с две удивителни) е чужда глупост. Чуждо кукувиче в моето гнездо... и сигурно затова ми се струва толкова фрапиращо.
Дали глупостта е наблизо около мен..? Подозирам че доста често.
...
Или по-точно казано- доста често подозирам че (постоянно) е наблизо.![]()
Ние всички имаме мнение за своя ум, което е поне мъничко по-високо отколкото са нещата в действителност, така че нищо чудно да е.
Съвсем ясно си спомням, че точно тук пуснах коледна тема през юли. На 30 градуса на сянка.
741 в дир-а ми обясни - на мен ми обясни графика пусната от мен. "Ами виж какво пише" нещо такова ми каза човека. Аз видях и нещата си станаха ясни. Съвсем наблизо, дет викаш...
Цялата работа е че си е моя. Моя глупост и мои писани тъпизми.
Тогава всичко е наред и корабът си потъва нормално.
Неоспорим, значи, факт.
Ешафодът и той е градивен НЯКАКСИ!Tanya написа:Когато някой пише за себе си....Green Light написа: Неоспорим, значи, факт.
..... каквото и да напише - не му противореча.
Проблемът в политиката е.... че всички партии са сякаш в опозиция.
И нищо хубаво не намират извън партийните си редици....
Да търсиш и да намериш нещо хубаво при другите....
и да го отбележиш. Градивно е някак си.
Не, не е. Не е градивен.ПЪТник две написа:Ешафодът и той е градивен НЯКАКСИ!Публиката се кефи! Разпни го, Разпни го!Tanya написа: Да търсиш и да намериш нещо хубаво при другите....
и да го отбележиш. Градивно е някак си.
100 тояги на гол г*з... Даже са малко!Nuke написа:100 тояги на гол г*з... Даже са малко!Tanya написа:Самонаказвам се - няма да пиша.... докато ми мине.ПЪТник две написа: Таня е виновна, имаш ли идея как да я накажем?
По принцип за мен беше грешка коалицията през 2022 г., когато за първи път се явиха заедно – според социологическите проучвания загубиха, а не спечелиха гласове, с размиване на профила и изместване на фокуса от политики към тактика.Green Light написа:За да не пускам нова тема, но отново въпрос към същите избиратели.
Какво мислите и как се чувствате с подобни условия?
"Продължаваме промяната" имат 3 ключови условия, за да участват в предсрочните парламентарни избори в коалиция с "Демократична България" Те са запазване на досегашното разпределение на кандидатските листи и секционните комисии, недопускане на изключени партийни членове като кандидати и да бъдат включени активни представители на гражданското общество и млади хора от протестите, заявяват от ПП."
Принципно това е дреболия. Самият Божанков каза че смята така и в това отношение ми прочете мислите. Един човек, па бил той и ярък като присъствие, няма особено голямо значение в пропорционалната изборна система и в парламент разделен на партийни квоти. На миналите избори заради това разпределение отпадна Стефан Тафров от Да България и влязоха някакви аноними от ПП, някакъв си Венко Сабрутев (от ПП) бил в листите на по-предно място от Ивайло Мирчев(Да, България), но карай да върви....
И със, и без Божанков, Тафров или Мирчев ще се приеме или отхвърли по един и същи начин съдебната реформа(която ми е най-интересна). Важно е бройката, такива са правилата на играта, а бройката ще бъде по-голяма ако коалицията се запази...
И без Божанков в листите и с него, моите ДСБ са приели на конгреса си принципи и път за действие което ме кара отново да гласувам за тях.
Личностите не ми определят избора, това е самата истина още от праисторическите времена на СДС...
Но това не значи че не ги забелязвам. И не значи че не виждам накъде са тръгнали ПП...
На зле са тръгнали.
Дано да не се стигне до разцепване, но ако се стигне, то за мен е ясно че ПП го предизвикват. А ако не се - то пак е ясно, че ДБ са тези, които слепват почти счупени парчета. Стискам им палци.
Ами историята показва и друго – под силен външен натиск или криза нациите могат да се сплотят, ако има ясни цели, доверие между институциите и усещане за общ интерес.Green Light написа:
Амаранта, процеси на интеграция между народите са възможи само в безоблачна среда на забогатяване и мисъл за взаимен просперитет.
Под натиск, в обстановка на външна заплаха или целенасочени враждебни действия, дезинтеграцията е това което следва. Поне това е което е показала историята. ....
Не че е грешка, а просто нямат друг избор, освен да назоват нещата с истинските им имена. И Борисов, и Пеевски са политици от типа "партията - това съм АЗ". Борисов основа ГЕРБ, за да си царува еднолично ужпартийно, Пеевски разцепи ДПС, за да си царува като едноличен партиен лидер, Радев си заряза президентството със същата цел - да си направи партийка от ортаци с главен герой Радев. Единствените партийни структури с идеология, политическа платформа и избираеми/сменяеми партийни лидери от ръководства от началото на многопартийната система след смяната на тапетите, та до днес, си останаха БСП и ДПС, оригиналното. ПП и ДБ засега също дават заявки в тази насока, но те са сравнително нови партийни формации. Всичко друго на днешната българска политическа сцена, което пълни по 30-40 заявки в избирателните списъци, е партията на този и онзи. Партията на Царя, партията на Слави Трифонов, партията на Костадинов, на Генчо, Пенчо и филанкишията, които избълбукват нагоре, потъват надолу в зависимост от това колко е популярен Лидерът им.Амаранта написа: Но като цяло смятам за голяма грешка говоренето да се върти около личности, а не около политики. И ПП, и ДБ прекалено се фокусират върху Борисов, Пеевски и с кого „няма“ да правят коалиции. Това не е политика. Политика е какво ще се прави и как ще се прави.
Това последното няма отношение към поста ти, но аз да си кажа....
Напълно съм съгласен, все едно мое мнение си написала.Амаранта написа: По принцип за мен беше грешка коалицията през 2022 г., когато за първи път се явиха заедно – според социологическите проучвания загубиха, а не спечелиха гласове, с размиване на профила и изместване на фокуса от политики към тактика.
По-смисленият модел за мен е разделно явяване и евентуално коалиране след изборите, на база реални резултати.
Аз самата дотогава гласувах само за ДБ и просто ме оставиха без избор, а познавам много хора, избиратели на ДБ, които просто не гласуваха, защото виждаха в ПП партията на Радев.
Но сега вече е трудно да възстановят положението от 22-ра.
Защо да не е отборен играч Явор Божанков, аз мисля обратното - той е отборният играч, а Асен Василев не е. Заради Василев именно става и конфликтът, той по никакъв начин не е принципен. Дори формалното основание - че Божанков не се подичинил на нареждането да гласува за Силви Кирилов от ИТН е в огромна степен безсмислено. (Много смях може да се извади от този упрек, като си представим евентуалната коалиция ППДБ+ИТН+МЕЧ+Възраждане+АПСАмаранта написа: Та...Явор Божанков е ярка личност, но не е отборен играч – и съвсем правилно беше изключен. Да, за него ще е най-добре да си направи собствена партия и там да си грее.
Не разбирам напълно тезата, че ПП „са тръгнали на зле“. В какъв смисъл? Авторитаризъм? По-скоро става дума за организационен стил и партийна дисциплина, от които определено имат нужда.
Супер! Малко прекъсване и пак си взела назаем главата ми.Амаранта написа: Но като цяло смятам за голяма грешка говоренето да се върти около личности, а не около политики. И ПП, и ДБ прекалено се фокусират върху Борисов, Пеевски и с кого „няма“ да правят коалиции. Това не е политика. Политика е какво ще се прави и как ще се прави.
Това последното няма отношение към поста ти, но аз да си кажа....
Да кажа само че и ДСБ не са лидерска партия. Освен Атанасов там си личат и Радан Кънев, Стефан Тафров, Велизар Шаламанов... не разбрах какво прави Мартин Димитров в Да, България, а не си е в ДСБ, но както и да е. Там също се смениха доста лидери.Алиса написа: Не че е грешка, а просто нямат друг избор, освен да назоват нещата с истинските им имена. И Борисов, и Пеевски са политици от типа "партията - това съм АЗ". Борисов основа ГЕРБ, за да си царува еднолично ужпартийно, Пеевски разцепи ДПС, за да си царува като едноличен партиен лидер, Радев си заряза президентството със същата цел - да си направи партийка от ортаци с главен герой Радев. Единствените партийни структури с идеология, политическа платформа и избираеми/сменяеми партийни лидери от ръководства от началото на многопартийната система след смяната на тапетите, та до днес, си останаха БСП и ДПС, оригиналното. ПП и ДБ засега също дават заявки в тази насока, но те са сравнително нови партийни формации. Всичко друго на днешната българска политическа сцена, което пълни по 30-40 заявки в избирателните списъци, е партията на този и онзи. Партията на Царя, партията на Слави Трифонов, партията на Костадинов, на Генчо, Пенчо и филанкишията, които избълбукват нагоре, потъват надолу в зависимост от това колко е популярен Лидерът им.
Ей ти го пресният пример с Радев - вече бивш президент от партийната листа на БСП. Ми не се прибра в БСП да работи за партийното дело и да укрепи партията, която го възкачи на поста. Заряза си мандата, за да осребри президентската си популярност, докато е топла. След 9 години бой по чутурите на Борисов и Пеевски, дето управлявали държавата еднолично, си науми, че и той може така.
Друга тема е, че в нашенско уважаемият електорат залита основно по "поп. звезди" със заявка за лидери, размахващи вълшебната пръчица, а не по структурирани идеологии и дългосрочни политически цели.
В Историята няма Идеология, която човека да не е осмърдил при прилагането и на практика в живота!Green Light написа:Да кажа само че и ДСБ не са лидерска партия. Освен Атанасов там си личат и Радан Кънев, Стефан Тафров, Велизар Шаламанов... не разбрах какво прави Мартин Димитров в Да, България, а не си е в ДСБ, но както и да е. Там също се смениха доста лидери.Алиса написа: Не че е грешка, а просто нямат друг избор, освен да назоват нещата с истинските им имена. И Борисов, и Пеевски са политици от типа "партията - това съм АЗ". Борисов основа ГЕРБ, за да си царува еднолично ужпартийно, Пеевски разцепи ДПС, за да си царува като едноличен партиен лидер, Радев си заряза президентството със същата цел - да си направи партийка от ортаци с главен герой Радев. Единствените партийни структури с идеология, политическа платформа и избираеми/сменяеми партийни лидери от ръководства от началото на многопартийната система след смяната на тапетите, та до днес, си останаха БСП и ДПС, оригиналното. ПП и ДБ засега също дават заявки в тази насока, но те са сравнително нови партийни формации. Всичко друго на днешната българска политическа сцена, което пълни по 30-40 заявки в избирателните списъци, е партията на този и онзи. Партията на Царя, партията на Слави Трифонов, партията на Костадинов, на Генчо, Пенчо и филанкишията, които избълбукват нагоре, потъват надолу в зависимост от това колко е популярен Лидерът им.
Ей ти го пресният пример с Радев - вече бивш президент от партийната листа на БСП. Ми не се прибра в БСП да работи за партийното дело и да укрепи партията, която го възкачи на поста. Заряза си мандата, за да осребри президентската си популярност, докато е топла. След 9 години бой по чутурите на Борисов и Пеевски, дето управлявали държавата еднолично, си науми, че и той може така.
Друга тема е, че в нашенско уважаемият електорат залита основно по "поп. звезди" със заявка за лидери, размахващи вълшебната пръчица, а не по структурирани идеологии и дългосрочни политически цели.
Има смисъл или поне заигравка, куриоз в моята забележка когато си дадем сметка че ДСБ стартира с най-изявения лидерски тип политик- Иван Костов.
Което идва да каже колко важна е идеологията, за копто аз все пиша като Мирча Кришан за краставицата.
Ти също го споменаваш.
Изобщо не можем да се ориентираме в българския политически живот без да видим идеологиите на партиите. Без това ще има да приказваме само за измислени думи като Ржевското "реалполитик" или "симпатичен ми е защото разбишка блатото" или - и най-вече - "с кожата си да усещаме" кой "става".
Каквато е реалността в настроенията за изборите.
Може би това е нормалното, често си мисля. Може би в края на краищата така избират хората навсякъде. Просто ние имаме лошият късмет да го правим в рабъркано състояние, в блатото по Ржевски. Вместо да имаме яснотата на двупартийните модели(UK и САЩ) където идеологията се подразбира от самосебе си
Ами нали идеологично се синхронизирахме в Европейската общност.ПЪТник две написа: В Историята няма Идеология, която човека да не е осмърдил при прилагането и на практика в живота!
Следователно какво?
Че кое му е нормалното на последните избори да се кандидатират 37, ако не се лъжа, партии и коалиции?Green Light написа: Изобщо не можем да се ориентираме в българския политически живот без да видим идеологиите на партиите. Без това ще има да приказваме само за измислени думи като Ржевското "реалполитик" или "симпатичен ми е защото разбишка блатото" или - и най-вече - "с кожата си да усещаме" кой "става".
Каквато е реалността в настроенията за изборите.
Може би това е нормалното, често си мисля. Може би в края на краищата така избират хората навсякъде. Просто ние имаме лошият късмет да го правим в рабъркано състояние, в блатото по Ржевски. Вместо да имаме яснотата на двупартийните модели(UK и САЩ) където идеологията се подразбира от самосебе си
Алиса написа:
Че кое му е нормалното на последните избори да се кандидатират 37, ако не се лъжа, партии и коалиции?
И продължават да се множат като хлебарки.
Требе да изчетеш и проучиш поне 40 партийни идеологии и платформи, за да си избереш коя най ти пасва на кожата и на шапката. Аз даже чинно се пробвах и ги подкарах по домова книга - ами то, след четвъртата-петата ми изтръпнаха зъбите, получих тикове, бръмна ми главата от четене на нацвърцани общи приказки, всичко ми се сля и отложих за утре. На утрето вече бях забравила какво съм прочела вчера и кой какъв беше, теглих една и се отказах. Че аз "Война и мир" изчитам на един дъх и дебели учебници по химия не ми се опират, обаче с 40 идеологии ми дойде нагорно. Та баба Пена и Гуню от Раздолци ли ще ти ги разучават, за да гласуват информирано?
Лесно им е на американците само с две партии, от поколения си им знаят и кътните зъби и си падаш или по едната, или по другата. Нормалното е да има 4-5 партии с ясни идеологии, достатъчни да покрият всевъзможните интереси на всички социални кръгове. 40 партии е ненормална работа.
Не сме стигали до 37 ли?Green Light написа:
Еее, 37 май не сме стигали.
За последните избори наскоро направих справка на Ржевски, понеже писа, че нямало за кого да гласува. 28 парчета бяха и един независим, та 29 тотал.
Но това е подробност и поправка в мой стил - буквоядна.
Стрелата ти попада в десетката.
Кашата е голяма.
Заедно с многострадалната ни съдебна система, трябва да реформираме и партийната.
Но това ме е страх дори да го споменавам... че знаем как става.
Да спи зло под камък!
Че нали е точно това: Качествено се синхронизираме в Европейската общност.Tanya написа:Ами нали идеологично се синхронизирахме в Европейската общност.ПЪТник две написа: В Историята няма Идеология, която човека да не е осмърдил при прилагането и на практика в живота!
Следователно какво?
Та следователно.... липсва само качествена работа на местно Бг ниво.
Качество Пътнок... първо качеството.ПЪТник две написа: Забрави да допълниш и КОЛИЧЕСТВЕНО!:rotfl24:
Разбирам Социализъм: "Който не работи няма да яде?"Tanya написа:Качество Пътнок... първо качеството.ПЪТник две написа: Забрави да допълниш и КОЛИЧЕСТВЕНО!:rotfl24:
Само качественият продукт на труда ни се брои....
Казвали са... "Златни ти ръце майсторе"ПЪТник две написа:Разбирам Социализъм: "Който не работи няма да яде?"Tanya написа: Качество Пътник... първо качеството.
Качествено е: ... Висококачествено е:...
Демоде си, днес у нас малцина работят с ръце.Tanya написа:Казвали са... "Златни ти ръце майсторе"ПЪТник две написа:Разбирам Социализъм: "Който не работи няма да яде?"Tanya написа: Качество Пътник... първо качеството.
Качествено е: ... Висококачествено е:...
После соцово и насетене става: "Оставил си ръцете".
Мисля, че смесваш две различни неща: принципност и отборност.Green Light написа:Защо да не е отборен играч Явор Божанков, аз мисля обратното - той е отборният играч, а Асен Василев не е. Заради Василев именно става и конфликтът, той по никакъв начин не е принципен. Дори формалното основание - че Божанков не се подичинил на нареждането да гласува за Силви Кирилов от ИТН е в огромна степен безсмислено. (Много смях може да се извади от този упрек, като си представим евентуалната коалиция ППДБ+ИТН+МЕЧ+Възраждане+АПСАмаранта написа: Та...Явор Божанков е ярка личност, но не е отборен играч – и съвсем правилно беше изключен. Да, за него ще е най-добре да си направи собствена партия и там да си грее.
Не разбирам напълно тезата, че ПП „са тръгнали на зле“. В какъв смисъл? Авторитаризъм? По-скоро става дума за организационен стил и партийна дисциплина, от които определено имат нужда.![]()
Но да не прекаляваме)
В този смисъл е и тезата ми че ПП "са тръгнали на зле". НЕотборния играч Асен Василев с бързи крачки прави ПП лидерска партия (вече едва различаваме друг освен Асен Всилев там) и заедно с това претендира да лидира и ДБ (с публично поставяне на ултиматуми)
Защото моето мнение е обратното. Тоест ако размениш местата на Асен Василев и Явор Божанков в твоя текст, ще съвпаднат с мнението ми. Затова.Алиса написа:Амаранта и Грийн,
понеже не следя редовно и изкъсо всички актуални политически клюки и интриги с поредните медийни герои на деня, ме заинтригува защо въпросният Божанков заема толкова сериозно място в диалога ви. И го спрягате и обсъждате едва ли не като фактор в политическата дейност на определена партия и коалиция. До този момент това име нищо не ми говореше, та се поразгуглих. И попаднах на това 30 минутно интервю на живо отпреди 6 месеца.
https://www.youtube.com/watch?v=wu2DS5q71l4
Първите ми лични и непредубедени впечатления от въпросния са - плямпалце и твърде повярвало си позьорче.
Неумение да говори обрано, стегнато, логично и по същество, неумение да структурира ясна мисъл и конкретни отговори на конкретни въпроси, речник и лицева мимика като за пред аверите на маса, питат го едно, той отговаря друго, демек, избягване на конкретни отговори чрез словесна, та чак логорейна димна завеса от общи приказки. По-скоро тийнейджърско поведение, тип, "аз съм умникът на класа", отколкото осъзнато чрез житейски опит поведение на отговорен политик и народен представител. Скача на Асен Василев като пале на майка си, но Василев е класи над него във всяко отношение. Него поне от първото му назначение като министър в служебен кабинет, та досега, съм го прослушала откъм публични изяви. И каквито и да са му кусурите и издънките, празните приказки на дернек не са сред тях. Нищо чудно, че от нямайкъде се очертава като едноличен лидер - ами то, с това, Божанковото, и ако има още 5-6 такива, как се водят конструктивни вътрешнопартийни и коалиционни диалози?
Защо изобщо това случайно попаднало не на място лапе ви е тема на обсъждане, това не проумявам?
Скъпи ми приятелю и съмишленико по литературен вкус и чувство за хумор,Green Light написа:Защото моето мнение е обратното. Тоест ако размениш местата на Асен Василев и Явор Божанков в твоя текст, ще съвпаднат с мнението ми. Затова.
Е? Само от пръсти ли?:-)Green Light написа:Имам твърде малко време тази сутрин за да напиша нещо по-интересно... което е безобразие буквално казано. Аз съм тук за да пиша интересни постинги и за овации, а непрекъснато ме карат да пиша някакви технически описания, отчети, протоколия и всякакви дребни и елементарни, да ги наречем с истинското им име - глупости.
Животът е изпълнен с проза.
Явор Божанков не е членувал в партия, но до 22ра година беше депутат от БСП. От гражданската квота. В онзи период БСП активно защитаваше руската позиция във войната, Корнелия Нинова беше министър на икономиката и тръбеше че един патрон няма да замине за Украйна и подобни. Явор Божанков обратно - отказа да се подчинява на решението на парламентарната група и гласува "за" изпращане на оръжия. Имаше няколко много силни изказвания как Русия е агресор, как губи всичко за което уж се бори и в този дух. Изказванията привлякоха внимание (поне моето) защото беше от БСП и това поведение беше в общи линии нечувано до тогава.
След това и за хартиената бюлетина отново се опълчи на бесепарите и гласува за машини.
Всичките му аргументи бяха много добре издържани, като обясняваше включително на съмишлениците си че това е полезната позиция и че всичко друго е зле за всички.
След това го изключиха от ПГ на БСП и поеха здрава кампания да се махне от парламента- той отказа.
Знаем че вече е от ППДБ, но отново е от гражданската квота. Не е партиец.
От онези времена до днес е последователен и много активен по всички въпроси които показват
- про европейска позиция
- анти руска - за войната
- про- израелска (Тук има моменти в които търпи критика, твърде е пристрастен.)
- яростен критик на ГЕРБ и Новото начало от една страна и на Възраждане от друга
Съвсем последователен е пак повтарям, позициите му не се различават от това за което гласува и защитава по медиите.
Сегашните му проблеми отново започнаха на база на неговите принципни позиции.
- критика към участието в "Сглобката"
- Отказ да подкрепи Силви Кирилов заради сближаване с Възраждане
- Отказ да подкрепят вот на недоверие внесен от Възраждане и съответно - обвинение директно и в прав текст към Асен Василев че с разделянето на ПП и ДБ по този въпрос той цели разцепване на коалицията. Божанков тогава сподели че Асен Василев в разговор му е казал че цели именно това - разделяпне и отделно явяване на следващи избори.
- В тази връзка и от тогава редовно критикува Василев за липса на диалог и обща позиция.
Накрая - от миналата седмица има едно негово интервю в бнр, ако кажеш ще го намеря... Там казва (аз го четох не съм го слушал) почти буквално това което и аз пиша тук. "В момента, преди избори, не е важно дали ще бъда в листите, резултатът и бройката са важни, а също и това коалицията да остане така и да не се разцепва."
На мен категорично не ми прилича на човек с логорейна димна завеса или пале пред майка си. Асен Василев на свой ред, обаче, ми причлиа точно на това когато го питат за "неговия" бюджет който стартира безумията с харчовете за държавни служители и пенсии или "усвояването на "златния резерв", източването на 100% от печалбите на държавните предприятия, помощите за бензиностанциите. Да не говорим за скандала в агенция Митници, който разкри как точно негови назначения, целеви негови хора източват агенцията за пари в "неизвестна" посока. Има и още много, сред които е и скандалът "Чаталджа", за който хем съм писал, хем, уви, не ми остана време...
Сравнението в публичния образ между Божанков и Василев за мен категорично е обратното на това което ти си написала.
Предварително се извинявам за неграмотни, недогледани или дебелопръсти грешки...
Това не е позиция, а интрига, драги ми Смехурко. Във въпросното интервю, което изгледах, се изцепи с това твърдение, но на въпросите на журналиста как ще го обясни, мина метър с едно "аз така мисля" и се отплесна към други теми.Green Light написа:обвинение директно и в прав текст към Асен Василев че с разделянето на ПП и ДБ по този въпрос той цели разцепване на коалицията. Божанков тогава сподели че Асен Василев в разговор му е казал че цели именно това - разделяпне и отделно явяване на следващи избори.
- В тази връзка и от тогава редовно критикува Василев за липса на диалог и обща позиция.
Tова- за "умните ръце" съм го запомнила мисля от Стайнбек.ПЪТник две написа: Демоде си, днес у нас малцина работят с ръце.
А щом сме я докарали до там че една картина на кон може да струва колкото десет истински коня, то я ясно за какво качество казваш!
Последователността е добро начало. Предполага познание...Green Light написа: Съвсем последователен е пак повтарям, позициите му не се различават от това за което гласува и защитава по медиите.
За този отрязък, цитат де, който коментираш съм съгласен. И въобще съм съгласен с това което пишеш сега.Алиса написа:Това не е позиция, а интрига, драги ми Смехурко. Във въпросното интервю, което изгледах, се изцепи с това твърдение, но на въпросите на журналиста как ще го обясни, мина метър с едно "аз така мисля" и се отплесна към други теми.Green Light написа:обвинение директно и в прав текст към Асен Василев че с разделянето на ПП и ДБ по този въпрос той цели разцепване на коалицията. Божанков тогава сподели че Асен Василев в разговор му е казал че цели именно това - разделяпне и отделно явяване на следващи избори.
А.В. му го бил казал в разговор на четири очи - това ли е аргументът му? И тази махленска клюка се тиражира по медиите, където седне и стане, белки всички повярват в нея.
Много несериозно "заявяване на позиции и принципи".
Що се отнася до първите изброени от теб - ами всеки гимназист протестър е с такива ясни позиции. Но позицията не е компетентност. И за нея не се плаща заплата. В какво е компетентен въпросният, освен, че си има ясни позиции?
В реденето на държавния бюджет ли?
Щото А.В. не е, ама му дават да го реди. Малко ябълки с круши сравняваш май.
Единият имал позиции, затова е прав, другият прецакал икономиката, затова е крив.
Нарича се верен сбор от невени данни и основно не се отнася до политиците. Всеки един човек знае кое е зло и кое е добро!Tanya написа:Tова- за "умните ръце" съм го запомнила мисля от Стайнбек.ПЪТник две написа: Демоде си, днес у нас малцина работят с ръце.
А щом сме я докарали до там че една картина на кон може да струва колкото десет истински коня, то я ясно за какво качество казваш!
Спомням си за книга на Биолчев: "Книга за художника"...
„Това е, от това започваш, помислих си аз, щом се замислиш за лицата на другите, започваш от колелце и чертички, от нищото, за да може след време да видиш лицето на плачещ мъж и без да разбереш за какво страда, да мислиш, че нито една черта в това лице не ти е непозната… От кой момент, след като си започнал вече да можеш, преставащ всъщност да виждаш?“ (Боян Биолчев)
Последното изречение-въпрос... към политици може ли да се отнесе или не?
пп. Имам стил.... селективен. Понякога имам и последователи на този стил .,,,![]()
Не знам какъв му е конфликтът с Лорер /щото не следя политическите интриги, колкото вас/, но понеже ти от два дни се позоваваш на въпросния Божанков като на сигурен източник за антикоалиционните намерения на А. Василев, се поразрових из медиите да разбера. Ами от видяното, чутото и прочетеното, съм напълно съгласна с ултиматума на Василев за Божанков. Медийното му поведение спрямо А.В. е меко казано, незряло, а твърдо казано - махленско раздухване на скандал, защото авторитарния стил на Шефа не му харесва на хлапето и си търси отмъщение като плюе по него. И се получава тъй, щото Божанковото създава интриги и раздухва съмнения в партията и между коалиционните партньори с това си тийнейджърско "бунтарство". Неуместно е и вредно.Green Light написа: Факт е, обаче, че Василев е този който поставя ултиматум на колегите си ит ДБ(да не включват Божанков и Лорер) , така че в настоящата ситуация нему слагам вината за евентуалната драма.