пък нека съм идиот
значи ...
значи ...
имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
пък нека съм идиот
- ПЪТник две
Re: значи ...
jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
Се сетих, че идиот било като мъртвеца-всички около него плачат и страдат, а на него не му пука!:-)
Мнението е позиционирано и няма общо!
- ПЪТник две
Нещо в градежа ли липсва?jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
Ами крайъгълният камък, който зидарите отхвърлиха, се превърна в препъникамък?
Зидарю!
Това е глупаво.jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
Усещането за щастие, радост, еуфория, удоволствие, задоволство, спокойствие и нищо да не те боли и притеснява физически и психически зависи от здравословното състояние на организма ти и хормоналните му нива.
Не и от нечия изсмукана от пръсти дефиниция за щастие.
Не и от решението ти дали да я приемеш като диагноза или не.
В тази тема ти на първо място си приела и одобрила нечие твърдение за безусловно вярно.
И на второ място се самодиагностицираш като "щастлива" в зависимост от нечие с нищо недоказано твърдение, в което си повярвала.
Някой си бил казал, че да се усещаш щастлива е равно на идиот.
И ти заяваваш, че си идиот, понеже изпитваш усещане за щастие.
Дефинираш "идиот" като негативна оценка, в същото време се самодефинираш като "идиот" доброволно.
Защо, ако наистина се чувстваш щастлива, доволна, пълноценна и в радост и покой със себе си,
се самобичуваш доброволно с такива примитивни външни твърдения, чужди убеждения и внушения?
Искаш да заявиш и споделиш с всички: "чувствам се щастлива".
Това е добре, обичайно такова споделяне предизвиква емпатична радост в околните.
Обаче, къде е "идиотът" в цялата картинка?
Страх да не те намразят, урочасат, завидят, подиграят?
Усещането за щастие е лишено от страхове и презастрахования пред хората, сакън, някой да не ни го развали.
А ти подхождаш със страх и презастраховане, сакън, някой да не те подиграе от злобица - затова, я за по-сигурно да се самоподиграеш като превантивна защитна мярка.
Още ли си убедена, че се НАИСТИНА се чувстваш щастлива?
Обаче, в зависимост от....
- ПЪТник две
Аууууу... как само си я подредила:rotfl24:Алиса написа:Това е глупаво.jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
Усещането за щастие, радост, еуфория, удоволствие, задоволство, спокойствие и нищо да не те боли и притеснява физически и психически зависи от здравословното състояние на организма ти и хормоналните му нива.
В тази тема ти на първо място си приела и одобрила нечие твърдение за безусловно вярно.
И на второ място се самодиагностицираш като "щастлива" в зависимост от нечие с нищо недоказано твърдение, в което си повярвала.
Дефинираш "идиот" като негативна оценка, в същото време се самодефинираш като "идиот" доброволно.
Защо, ако наистина се чувстваш щастлива, доволна, пълноценна и в радост и покой със себе си,
се самобичуваш доброволно с такива примитивни външни твърдения, чужди убеждения и внушения?
Това е добре, обичайно такова споделяне предизвиква емпатична радост в околните.
Усещането за щастие е лишено от страхове и презастрахования пред хората, сакън, някой да не ни го развали.
А ти подхождаш със страх и презастраховане, сакън, някой да не те подиграе от злобица - затова, я за по-сигурно да се самоподиграеш като превантивна защитна мярка.
А ако Джъмби само се шегува с човешките ни недостатъци?
Увисваш в собствен филм, като в собствен сос?
Само питам?
ПЪТник две написа: Нещо в градежа ли липсва?
Зидарю!
не те разбирам
Алиса написа:
Това е глупаво.
я фръц! и пръц! и ми дишай виолетките и бъди щастлива
- ПЪТник две
"имало два начина да бъдеш щастлив "jumbles написа:ПЪТник две написа: Нещо в градежа ли липсва?
Зидарю!
не те разбирам
За градежа изграден по два начина ми е думата. Липсва крайъгълният камък, който е в основата на градежа.
Красив градеж без основа, подухне вятър срива се, вода го залее срива се....
Кажи ми, че се шегуваш!
ПЪТник две написа: "имало два начина да бъдеш щастлив "
За градежа изграден по два начина ми е думата. Липсва крайъгълният камък, който е в основата на градежа.
Кажи ми, че се шегуваш!
първо ... Благодаря!
бих те помолила да погледнеш отговора си през тази призма и да кажеш отново ли би звучал по същият начин
Над умните има разумни.
Над разумните има мъдри.
Над мъдрите има премъдри.
А над премъдрите - свята простота ...
п.п. принципно наистина се шегувах, но сега започнах да се замислям ...
Алиса написа:Това е глупаво.jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
Ах, колко си умна, прозорлива, нечетена...С такова философско-литературно есе ще шашнеш всеки и ще ти се възхити.
Друго си е да кажеш на човек как да бъде щастлив! Човек, който наистина изглежда щастлив, за разлика от теб!
Как ли пък не! Аз да не съм идиот като теб!jumbles написа:ти пък ...
я фръц! и пръц! и ми дишай виолетките и бъди щастлива
Споко, ве, Ружо! И ти не изглеждаш никак щастлива с толкова завист и злост.Селянка написа:
Друго си е да кажеш на човек как да бъде щастлив! Човек, който наистина изглежда щастлив, за разлика от теб!
Едва ли някой ще посмее дори да те оприличи на идиот според рецептата за щастие на Джъмболесата,
нали ще му издереш очите!
Какво ново на село?
Как върви гаджелъкът с Ванката?
- ПЪТник две
За как на кого звучи не мога да кажа освен че измежду ни има и глухи.jumbles написа:ПЪТник две написа: "имало два начина да бъдеш щастлив "
Кажи ми, че се шегуваш!
първо ... Благодаря!
бих те помолила да погледнеш отговора си през тази призма и да кажеш отново ли би звучал по същият начин
Над умните има разумни.
Над разумните има мъдри.
Над мъдрите има премъдри.
А над премъдрите - свята простота ...
п.п. принципно наистина се шегувах, но сега започнах да се замислям ...
НО, в духовната традиция „простота“ често е противопоставена не на знанието, а на хитростта, двойствеността, маските. Точно това е „свята простота“ — святост, която идва от чистотата, а не от невежеството.
Най-кратко казано
Свята простота = святост чрез чисто, искрено, неусложнено сърце.
„Свята простота“ е от онези изрази, които сякаш отварят прозорец към по-чист пласт на човешкото. И когато човек усети смисъла им, нещо вътрешно се подрежда.
Така ми изглеждаше, но съм далеч далеч под това ниво!
ТЦ. Никъде не увисвам, понеже защото не ми дреме в тема, съдържаща пълни глупости, какви пълни глупости ще напиша и кой как ще си ги изтълкува.ПЪТник две написа: Аууууу... как само си я подредила:rotfl24:
Само питам?
Темата, естествено, е за писане на глупости.
Що пък не?
Не ме грижи, аз съм си добре. Дай ми пример за завист и злоба от моя страна. Що се отнася до Джъмби-не си толко тъпа, да беше разбрала, че тя влага доза шега. Ама не, ти трябва да си кажеш конското.Алиса написа:Споко, ве, Ружо! И ти не изглеждаш никак щастлива с толкова завист и злост.Селянка написа:
Едва ли някой ще посмее дори да те оприличи на идиот според рецептата за щастие на Джъмболесата,
Какво ново на село?
на село кокичета, другите пролетни цветя са показали срамежливо главички. Разсадът за доматите, пипера и патладжана (за оранжерията) е готов. Горан е щастлив, котките-също. Ванката тези дни не съм го питала нищо. Вероятно ще го помоля да ми понареди плочки за новата баня в къщата, която започваме утре. Още нямаме виждане къде да е банята, къде сауната.
Такивимити работи при нас, на село. Днес птичките ще се скъсат да чуруликат. Слънце греее, ще чистя градината.
Не ме грижи, аз съм си добре. Дай ми пример за завист и злоба от моя страна. Що се отнася до Джъмби-не си толко тъпа, да беше разбрала, че тя влага доза шега. Ама не, ти трябва да си кажеш конското.Алиса написа:Споко, ве, Ружо! И ти не изглеждаш никак щастлива с толкова завист и злост.Селянка написа:
Какво ново на село?
на село кокичета, другите пролетни цветя са показали срамежливо главички. Разсадът за доматите, пипера и патладжана (за оранжерията) е готов. Горан е щастлив, котките-също. Ванката тези дни не съм го питала нищо. Вероятно ще го помоля да ми понареди плочки за новата баня в къщата, която започваме утре. Още нямаме виждане къде да е банята, къде сауната.
Такивимити работи при нас, на село. Днес птичките ще се скъсат да чуруликат. Слънце греее, ще чистя градината.
Селянка написа:Не ме грижи, аз съм си добре. Дай ми пример за завист и злоба от моя страна. Що се отнася до Джъмби-не си толко тъпа, да беше разбрала, че тя влага доза шега. Ама не, ти трябва да си кажеш конското.Алиса написа:Споко, ве, Ружо! И ти не изглеждаш никак щастлива с толкова завист и злост.Селянка написа:
Какво ново на село?
"Не ме грижи, аз съм си добре."
Като те срещнат съселянките на пътя и от добро възпитание те питат "как си", така ли им отговаряш?
"Не ме грижи..." Че кой те грижи? Ку ти кажат "добър ден", пак ли им се репчиш с отговор: "Ти ли ще ми кажеш, че е добър?"
Завист и злоба при теб - колкото за цял китайски народ.
Ко да ти давам примери и от какъв зор да ти доказвам ЗАЩО ги изпитваш към мен?
Така го усещам.
Ти доказа ли с неоспорими агументи поне веднъж защо ме смяташ за комплексарка, нещастна, злобна и какво беше още там?
Пожелала си това да е така, шляпваш го на мегдана.
И аз тъй - пожелала съм да те обявя за завистлива злобарка - шляпнах го на мегдана.
Никакви примери и обяснения не ти дължа.
Нито веднъж не съм ти поискала обяснение за каква ме смяташ и защо, така че - аре у лево.
Оубаче - много ти се възхищавам за туй, че си хванала някак Ванката ЛИЧНО да ти реди плочките, да ти строи бараки и да ти озеленява двора.
Може ли да ми го дадеш под наем за малко, че имам за подкастряне два триетажни ореха на високото откъм клони, пък няма кой да се покатери да ми свърши работа.
Та, щом Ванката може всичко, ако се навие да дойде на наща нива с все съоръжения и инструменти, плащаме, каквото каже, барабар с командировъчните.
- ПЪТник две
Не съм отрекъл правото да пишеш каквото ти се пише!Алиса написа:ТЦ. Никъде не увисвам, понеже защото не ми дреме в тема, съдържаща пълни глупости, какви пълни глупости ще напиша и кой как ще си ги изтълкува.ПЪТник две написа: Аууууу... как само си я подредила:rotfl24:
Само питам?
Темата, естествено, е за писане на глупости.
Що пък не?
Пиши, за това е този форум !
Няма да се женя за теб!:rotfl24:
Алиса написа:Селянка написа:Не ме грижи, аз съм си добре. Дай ми пример за завист и злоба от моя страна. Що се отнася до Джъмби-не си толко тъпа, да беше разбрала, че тя влага доза шега. Ама не, ти трябва да си кажеш конското.Алиса написа: Споко, ве, Ружо! И ти не изглеждаш никак щастлива с толкова завист и злост.
Какво ново на село?
"Не ме грижи, аз съм си добре."
Като те срещнат съселянките на пътя и от добро възпитание те питат "как си", така ли им отговаряш?
"Не ме грижи..." Че кой те грижи? Ку ти кажат "добър ден", пак ли им се репчиш с отговор: "Ти ли ще ми кажеш, че е добър?"
Завист и злоба при теб - колкото за цял китайски народ.
Ко да ти давам примери и от какъв зор да ти доказвам ЗАЩО ги изпитваш към мен?
Така го усещам.
Ти доказа ли с неоспорими агументи поне веднъж защо ме смяташ за комплексарка, нещастна, злобна и какво беше още там?
Пожелала си това да е така, шляпваш го на мегдана.
И аз тъй - пожелала съм да те обявя за завистлива злобарка - шляпнах го на мегдана.
Никакви примери и обяснения не ти дължа.
Нито веднъж не съм ти поискала обяснение за каква ме смяташ и защо, така че - аре у лево.
Оубаче - много ти се възхищавам за туй, че си хванала някак Ванката ЛИЧНО да ти реди плочките, да ти строи бараки и да ти озеленява двора.
Може ли да ми го дадеш под наем за малко, че имам за подкастряне два триетажни ореха на високото откъм клони, пък няма кой да се покатери да ми свърши работа.
Та, щом Ванката може всичко, ако се навие да дойде на наща нива с все съоръжения и инструменти, плащаме, каквото каже, барабар с командировъчните.
Даа, всъщност на теб ти завиждам. Затова, че можеш да рисуваш. на Уни затова, че може да пее. Това са двете неща, които обичам да правя, но не мога, не ми е дадено в този живот. Тази завист е по-скоро възхищение, че го можете. дядо Боже ви е дал, но и вие сте положили труд.
Друго няма да се обяснявам, щото ми писна от теб.
Ванката ми помага, наистина. Все още не може да дойде лично, стои си там някъде виртуално, реди плочки, прави градинки на екран. Твоят "Ванка" си е в твоя комп. Може пък да си го кръстиш Митко.
За моите орехи подадох молба в кметството. Дойде бригада, окастри и трите. В София имаме див кестен пред прозорците. Същата процедура, свършиха работа.
И от къв зор да пиша, като няма кой да чете?ПЪТник две написа: Пиши, за това е този форум !
- ПЪТник две
Четем четем, и те четат.Алиса написа:И от къв зор да пиша, като няма кой да чете?ПЪТник две написа: Пиши, за това е този форум !
Просто не им изнася да ти отговарят, защото си въобразяват че не си им на нивото.
Нямат способността да извличат златото от много кал. Те поради това са и бедни!
Иначе нивото им високо.
Пример с поименно искаш ли да ти дам?
Тъкмо да се увериш, че четат:rotfl24:
Разбрахме, че не ти пука дали изглеждаш идиот на авторите на сентенцията, но не изглеждаш щастлива.jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
Аз, честно казано, не вярвам в тъпашкото или идиотското щастие. Вярвам в щастието, което е резултат от мъдрост, осъзнатост и свързаност.
- ПЪТник две
Че то много щастия бе, да се чуди човек кое да си избереАмаранта написа:Разбрахме, че не ти пука дали изглеждаш идиот на авторите на сентенцията, но не изглеждаш щастлива.jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
Аз, честно казано, не вярвам в тъпашкото или идиотското щастие. Вярвам в щастието, което е резултат от мъдрост, осъзнатост и свързаност.
Чудят се само извратените рашистки мозъци, нормалните хора знаят.ПЪТник две написа:Че то много щастия бе, да се чуди човек кое да си избереАмаранта написа:Разбрахме, че не ти пука дали изглеждаш идиот на авторите на сентенцията, но не изглеждаш щастлива.jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
И що така, бе Миме?Селянка написа: Друго няма да се обяснявам, щото ми писна от теб.
В тази тема аз не те нападам, ти ми скачаш на постинга със заявка за словесен пердах.
Не предцени ли какво ще последва?
За теб винаги преДценявам, за мен си преценявам.Алиса написа:И що така, бе Миме?Селянка написа: Друго няма да се обяснявам, щото ми писна от теб.
В тази тема аз не те нападам, ти ми скачаш на постинга със заявка за словесен пердах.
Не предцени ли какво ще последва?
Добро утро, образец на Женско съвършенство!
Аз не съм привържник на Толстой за щастливите и нещастните семейства.ПЪТник две написа:Че то много щастия бе, да се чуди човек кое да си избереАмаранта написа:Разбрахме, че не ти пука дали изглеждаш идиот на авторите на сентенцията, но не изглеждаш щастлива.jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот, единият е да станеш идиот, а другият да бъдеш такъв
пък нека съм идиот
Щастието също е различно за всеки. За някой да ходи по молове и излиза с пълни чанти, за друг да пътува, за трети да се друса както о когато си иска, за четвърти да е на свобода, а не в панделата. последното за нас, хората които сме на свобода е нещо нормално, но не и за други.
Много хора са щастливи защото са се избавили от коварна болест, на други през ум не им минава, че може да им се случи.
Всеки е щастлив за себе си, по своему.
Толстой говори за семейства, тоест за взаимоотношения между най-малко двама души, които ако са хармонични, всички в семейството са щастливи да са заедно, а не всеки сам за себе си. Но ако взаимоотношенията са конфликтни или неудовлетворителни за поне един от семейството, то причините за това са различни, начинът, по който тези взаимоотношения се развиват във времето също и във всяко нещастно/дисхармонично семейство биват преживявани по различен начин и с различни последствия.Селянка написа:
Аз не съм привържник на Толстой за щастливите и нещастните семейства.
„Всички щастливи семейства си приличат; но, всяко нещастно семейство е нещастно по свой начин. “
С това изречение започва "Ана Каренина" и чрез повествованието писателят обосновава твърдението си.
- ПЪТник две
Разбирам спорът ви е да бъде или да не бъде!Алиса написа:Толстой говори за семейства, тоест за взаимоотношения между най-малко двама души, които ако са хармонични, всички в семейството са щастливи да са заедно, а не всеки сам за себе си. Но ако взаимоотношенията са конфликтни или неудовлетворителни за поне един от семейството, то причините за това са различни, начинът, по който тези взаимоотношения се развиват във времето също и във всяко нещастно/дисхармонично семейство биват преживявани по различен начин и с различни последствия.Селянка написа:
„Всички щастливи семейства си приличат; но, всяко нещастно семейство е нещастно по свой начин. “
С това изречение започва "Ана Каренина" и чрез повествованието писателят обосновава твърдението си.
Следя с интерес за да разбера верният отговор.
- ПЪТник две
Ако казваш, че щастието е относително понятие, и аз така като теб.Селянка написа:Аз не съм привържник на Толстой за щастливите и нещастните семейства.ПЪТник две написа:Че то много щастия бе, да се чуди човек кое да си избереАмаранта написа: Разбрахме, че не ти пука дали изглеждаш идиот на авторите на сентенцията, но не изглеждаш щастлива.
Щастието също е различно за всеки. За някой да ходи по молове и излиза с пълни чанти, за друг да пътува, за трети да се друса както о когато си иска, за четвърти да е на свобода, а не в панделата. последното за нас, хората които сме на свобода е нещо нормално, но не и за други.
Много хора са щастливи защото са се избавили от коварна болест, на други през ум не им минава, че може да им се случи.
Толстой печели служебно, защото да спориш с мъртвите е умряла работа.ПЪТник две написа: Разбирам спорът ви е да бъде или да не бъде!
- ПЪТник две
Аз съм ти сърдит, дебна те да сгафиш и гледай какво могаАлиса написа:Толстой печели служебно, защото да спориш с мъртвите е умряла работа.ПЪТник две написа: Разбирам спорът ви е да бъде или да не бъде!
Да изглеждаш тъпо ли? Това си го можеш и без чужда помощ.ПЪТник две написа: Аз съм ти сърдит, дебна те да сгафиш и гледай какво мога
- ПЪТник две
Ти що ми пишеш?Алиса написа:Да изглеждаш тъпо ли? Това си го можеш и без чужда помощ.ПЪТник две написа: Аз съм ти сърдит, дебна те да сгафиш и гледай какво мога
Казах ти че съм ти сърдит е няма да ти пиша.
Писна ми на шапката!:-)
Благодаря за литературния анализ.Алиса написа:Толстой говори за семейства, тоест за взаимоотношения между най-малко двама души, които ако са хармонични, всички в семейството са щастливи да са заедно, а не всеки сам за себе си. Но ако взаимоотношенията са конфликтни или неудовлетворителни за поне един от семейството, то причините за това са различни, начинът, по който тези взаимоотношения се развиват във времето също и във всяко нещастно/дисхармонично семейство биват преживявани по различен начин и с различни последствия.Селянка написа:
П. П. Преди години ходех, за кеф, на лекциите на Светла Ленкова, по руска литература. Моя приятелка й беше студентка и ми разказваше за нейните часове. Прекарах два семестъра, руска класическа и съветска литература. Тогава бях в майчинство, мъжът се прибере от работа и аз отивах на лекции. От нея заобичах руската и съветската литература, изчетох всичкото, до което се докоснах. Погледнах през друга призма "Мъртви душиЍ", примерно, която като ученичка не успях да прочета, Лолита, Петербург и много други.
Плам, ентусиазъм, любов към литературата и професията. Посрещна ни в аудиторията с думите : аз обожавам и се прекланям към руската литература, но не защото я преподавам, а ЗАТОВА Я преподавам.
И да, чела съм Толстой, и Лев, и Алексей,. Мога да направя И твоя анализ, който е елементарен и всеки го знае. Позволи ми да интерпретирам, заради случая и заради мои разбирания.
Където има философи - там се говори и за загадъчното щастие...jumbles написа:имало два начина да бъдеш щастлив в този живот....
ПЪТник две написа: Че то много щастия бе, да се чуди човек кое да си избере
Щастие – съвсем обикновено...
Щастие – съвсем обикновено:
да не се изложим прекалено.
Важните ни хора да прощават.
Да ни искат. Да се забавляват.
Слабостите ни да са ни сила
и наивността ни да е мила.
Нежността ни някого да трогне.
Поривът ни искрен да помогне.
И телата ни да бъдат верни.
И по-малко да са дните черни.
Белите пари със кеф да пръснем.
Щом умрем от мъка – да възкръснем
по-добри, по-светли, по-полезни.
Нощите ни будни да са звездни.
Сънищата ни да са щастливи.
Близките ни хора да са живи.
Щом добро направим – да се връща.
И да има кой да ни прегръща.
МД
Не беше литературен анализ.Селянка написа: Благодаря за литературния анализ.
По-точно, четене на текст с разбиране, в наше време го включват като основен модул в тестовете за оценка на "малките матури" по БЕЛ за седми клас.
Да де, и това го знае всеки ученик. Да беше прочела с разбиране, щеше да разбереш какво съм казала.Алиса написа:Не беше литературен анализ.Селянка написа: Благодаря за литературния анализ.
По-точно, четене на текст с разбиране, в наше време го включват като основен модул в тестовете за оценка на "малките матури" по БЕЛ за седми клас.