Блъскаме се тук и не можем да я решим, имате ли идеи?
Кой може да реши тази задачка
Кой може да реши тази задачка
Как трябва да се посадят девет дръвчета в десет реда, така че във всеки ред да бъдат по три дръвчета?
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Re: Кой може да реши тази задачка
Десет коня на девет кола, нещо от тоя род, а?:-)wishes написа:Как трябва да се посадят девет дръвчета в десет реда, така че във всеки ред да бъдат по три дръвчета?
wishes написа:... имате ли идеи?
Не.
Това и аз го намерих, предполагам и той.vyara написа:Само за девет дръвчета в осем реда се сетих. Ще мисля още.
Код за потвърждение: Избери целия код
. . .
. . .
. . .ако не сте я решили дотогава
ще се пробвам пак, макар че на сит стомах животът е хубав и мисълта бавна
Открих и още един вариант с триъгълници, но пак в осем реда.Remmivs написа:Това и аз го намерих, предполагам и той.vyara написа:Само за девет дръвчета в осем реда се сетих. Ще мисля още.
мисля ама трябва и да обядвамКод за потвърждение: Избери целия код
. . . . . . . . .
ако не сте я решили дотогава
ще се пробвам пак, макар че на сит стомах животът е хубав и мисълта бавна
- Nejimaki-dori
Я пак опитай, плсimaranta написа:Офф, знам как става, ама не мога да го нарисувам. Иначе представлява два мисля че равнобедрени триъгълника, като средата на основата на единия е върха на другия. Втория е с главата надолу. Дано някой да е разбрал щото съм много зле с обясненията.:shy::shy:
Не става така. Получават се няколко варианта, но все са осем редовете.imaranta написа:Офф, знам как става, ама не мога да го нарисувам. Иначе представлява два мисля че равнобедрени триъгълника, като средата на основата на единия е върха на другия. Втория е с главата надолу. Дано някой да е разбрал щото съм много зле с обясненията.:shy::shy:
Всъщност не се учудвам. Нашите подходи са традиционни - квадрати, триъгълници. Щрунца с неговата оригиналност кой знае как е подходил. Аз пробвах и с петолъчки, и с еврейски звезди и нищо!wishes написа:Щрунца я реши, много ме е яд на негоvyara написа:Няма бе, сама се мъча от самото начало. Вие решихте ли я?wishes написа:Не си пускай Гугъла или Вики-то
Олимпиадите по математика са му като втори роден дом на негоvyara написа: Всъщност не се учудвам. Нашите подходи са традиционни - квадрати, триъгълници. Щрунца с неговата оригиналност кой знае как е подходил. Аз пробвах и с петолъчки, и с еврейски звезди и нищо!
Ти пък, еврейски звезди, къв е тоя семитизъм бе
wishes написа:Как трябва да се посадят девет дръвчета в десет реда, така че във всеки ред да бъдат по три дръвчета?
Вероятно въпросът не е зададен коректно!
Прави ли трябва да бъдат редовете?
Съвсем коректно е зададен.endrofini написа:wishes написа:Как трябва да се посадят девет дръвчета в десет реда, така че във всеки ред да бъдат по три дръвчета?
Прави, да, иначе няма да е ред ами вълнообразна крива, да речем
wishes написа:Съвсем коректно е зададен.endrofini написа:wishes написа:Как трябва да се посадят девет дръвчета в десет реда, така че във всеки ред да бъдат по три дръвчета?
Прави, да, иначе няма да е ред ами вълнообразна крива, да речем
Ама ти откъде знаеш, че е коректно?
Да не би да знаеш отговора и да си траеш?
Знам го ами, нали писах, че Щрунц я решиendrofini написа: Ама ти откъде знаеш, че е коректно?
Да не би да знаеш отговора и да си траеш?
-
почти безобидна
- Nejimaki-dori
Десет са, поне дотолкова мога да броя.vyara написа:Не става така. Получават се няколко варианта, но все са осем редовете.imaranta написа:Офф, знам как става, ама не мога да го нарисувам. Иначе представлява два мисля че равнобедрени триъгълника, като средата на основата на единия е върха на другия. Втория е с главата надолу. Дано някой да е разбрал щото съм много зле с обясненията.:shy::shy:
Код за потвърждение: Избери целия код
. .
.
. . .
.
. .
Последно промяна от Nejimaki-dori на 05.03.07, 15:48, променено общо 2 пъти.