Остието на бръснача или
Остието на бръснача или
ПК се обръща срещу нейните бастиони:
The wording of "Guidance for Industry #152" was crafted within the FDA after a long struggle. In the end, the agency adopted language that, for drugs like cefquinome, is more deferential to pharmaceutical companies than is recommended by the World Health Organization.
Cefquinome's seemingly inexorable march to market shows how a few words in an obscure regulatory document can sway the government's approach to protecting public health.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 01311.html
Става дума за разрешаването на употребата на антибиотик от "последната линия на отбрана" при хората в животновъдството, което ще позволи на бактериите да развият бързо резистентност и да застрашат общественото здраве.
The wording of "Guidance for Industry #152" was crafted within the FDA after a long struggle. In the end, the agency adopted language that, for drugs like cefquinome, is more deferential to pharmaceutical companies than is recommended by the World Health Organization.
Cefquinome's seemingly inexorable march to market shows how a few words in an obscure regulatory document can sway the government's approach to protecting public health.
Става дума за разрешаването на употребата на антибиотик от "последната линия на отбрана" при хората в животновъдството, което ще позволи на бактериите да развият бързо резистентност и да застрашат общественото здраве.
Re: Остието на бръснача или
За кво иде реч? Нещо не разбрах - бактерии, животновъдство:eek:Remmivs написа:ПК се обръща срещу нейните бастиони:
Ами работата с антибиотиците е следната: ние "измисляме" антибиотици, които морят бактериите, които ни убиват нас, но от своя страна бактериите мутират и развиват резистентност т.е. поносимост към антибиотиците. Навремето са мислили, че край, намерен е Светият граал, поне що се отнася до бактериалните инфекции. Ама не. И затова се налага да измисляме нови и нови оръжия. А масовото прилагане на антибиотик от предната линия в животновъдството ще даде голям контакт на бактерията с него и съответно ще ускори развитието на поносимостта й към него. И след това, някой доктор ще го предпише на тежко болен пациент (затова и не трябва да се дават за щяло и нещяло антибиотици впрочем ама това е друга бира) и бактерията ще каже "хахаха, мене ми не требе жокер, я това го зням уе, скакауец". Продължението и последствията оставям на твоето въображение...
Ама какво значи "предна линия в животновъдството"? Че лекуват кравите с антибиотици и бактериите мутират, да? Вероятно има разлика между човешките и животинските бактерии, все пак.Remmivs написа:Ами работата с антибиотиците е следната: ние "измисляме" антибиотици, които морят бактериите, които ни убиват нас, но от своя страна бактериите мутират и развиват резистентност т.е. поносимост към антибиотиците. Навремето са мислили, че край, намерен е Светият граал, поне що се отнася до бактериалните инфекции. Ама не. И затова се налага да измисляме нови и нови оръжия. А масовото прилагане на антибиотик от предната линия в животновъдството ще даде голям контакт на бактерията с него и съответно ще ускори развитието на поносимостта й към него. И след това, някой доктор ще го предпише на тежко болен пациент (затова и не трябва да се дават за щяло и нещяло антибиотици впрочем ама това е друга бира) и бактерията ще каже "хахаха, мене ми не требе жокер, я това го зням уе, скакауец". Продължението и последствията оставям на твоето въображение...
И аз не съм фен на идеята да се тъпче човек с химия при всяка кихавица, но не ги и и отричам, ако са необходими. Аз антибиотик пих за пръв път в живота си преди две години, при това превантивно - щото имахме болен от вирусен менингит в офиса и дофтора рече - ако щеш пий, ако шеш недей, ама...
Ми не посмях да не пия...
Предната линия на разработените от нас и за нас антибиотици, които лекуват фатални инфекции. Не предната линия в животновъдството.pocti_bezobidna написа:Ама какво значи "предна линия в животновъдството"? Че лекуват кравите с антибиотици и бактериите мутират, да? Вероятно има разлика между човешките и животинските бактерии, все пак.
И аз не съм фен на идеята да се тъпче човек с химия при всяка кихавица, но не ги и и отричам, ако са необходими. Аз антибиотик пих за пръв път в живота си преди две години, при това превантивно - щото имахме болен от вирусен менингит в офиса и дофтора рече - ако щеш пий, ако шеш недей, ама...
Ми не посмях да не пия...
Бактериите са широко-скроени и доволно непретенциозни организми. Чувстват се комфортно в далеч повече от един гостоприемник.
Е тая връзка каква е тогава? Предната линия и животновъдството?Remmivs написа: А масовото прилагане на антибиотик от предната линия в животновъдството ще даде голям контакт на бактерията с него и съответно ще ускори развитието на поносимостта й към него.
Не разбирам какво искаш да кажеш и къде точно съзираш опасността.
Ще лекуват животните с човешки антибиотици, така ли?
Хи-хи, може и Питър Паркър да се получи накрая!
Ми прочети статията, а?pocti_bezobidna написа:Е тая връзка каква е тогава? Предната линия и животновъдството?
Не разбирам какво искаш да кажеш и къде точно съзираш опасността.
Ще лекуват животните с човешки антибиотици, така ли?
Хи-хи, може и Питър Паркър да се получи накрая!
Именно това ще стане - ще ги лекуват с "човешки" (всъщност те трябва да се наричат бактериални, щото са прицелени за тях) антибиотици. И после ние ще мрем.
И накрая ще останат само хлебаркитеRemmivs написа: Ми прочети статията, а?
Именно това ще стане - ще ги лекуват с "човешки" (всъщност те трябва да се наричат бактериални, щото са прицелени за тях) антибиотици. И после ние ще мрем.
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
-
почти безобидна
Мързи ме, ако трябва да сме честниRemmivs написа: Ми прочети статията, а?
Айде, айде, тва само в апокалипсисите за ТВ и DVD става така...Remmivs написа:Именно това ще стане - ще ги лекуват с "човешки" (всъщност те трябва да се наричат бактериални, щото са прицелени за тях) антибиотици. И после ние ще мрем.
Гадост! Убавато е, че няма да ме има, та да видя таз грозна картинаwishes написа:И накрая ще останат само хлебарките
Напротив. Става и в реалността. Не говоря за масово измиране на хората, а за хора, които при други условия биха могли да бъдат спасени. Ако няма масово прилагане на такъв вид лекарства. И тогава отиваме до Хемингуей - смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони - статистика.почти безобидна написа:Мързи ме, ако трябва да сме честниRemmivs написа: Ми прочети статията, а?
Айде, айде, тва само в апокалипсисите за ТВ и DVD става така...Remmivs написа:Именно това ще стане - ще ги лекуват с "човешки" (всъщност те трябва да се наричат бактериални, щото са прицелени за тях) антибиотици. И после ние ще мрем.
Хич не съм притеснена, да не говорим и че ме мързи да чета.
По принцип съществуването ни трудно може да се подчини на някаква логика, и битието е пълно със всякакъв вид парадокси. Така че - защо да си измъчвам женския ум - и без това се чудя каква прическа да си измисля и това заема целия ми мозъчен капацитет.
:winkw:
По принцип съществуването ни трудно може да се подчини на някаква логика, и битието е пълно със всякакъв вид парадокси. Така че - защо да си измъчвам женския ум - и без това се чудя каква прическа да си измисля и това заема целия ми мозъчен капацитет.