Великденска благотворителна...

Все същите
АВе
Обратна връзка:

Великденска благотворителна...

Мнение от АВе »

кампания:

Идва Великден и домовете ви ги чака голямото пролетно чистене и подреждане.

Вместо да изхвърляте старите си и/или демодирани дрехи и обувки, дарете ги на старците от най-големия на Балканите старчески дом, този в Дървеница.
Знаете, че настаних там Тони Кафеза преди време и всяка седмица ходя в дома.

Правихме го и миналата година, клубари. С чудесен резултат! Отново благодаря на всички отзовали се!

Трябваше да направя три курса с колата си - среден градски хечбек, - за да доставя всички дрехи и обувки. Събраха се повече от 300 кг. дрехи.

В дома има по всяко време по 790-795 човека, повечето жени. Максималният капацитет на дома е 814 човека.

Имат нужда от дрехи за всички сезони. В момента крещяща е нуждата от дрехи за дребни и слаби жени и за по-едри мъже. Дрехите трябва да са минали химическо чистене или изпрани и изгладени. Не дарявайте бельо.
Разни обувки за различни сезони с дребни дефекти - дайте ги на кварталния обущар да ги поправи и след това ги подарете на старците.

В дома имат винаги нужда и от перилни препарати, сапуни, дезинфекционни средства, лекарства и превързочни материали.

Паричните дарения от миналата година ги обърнах в лекарства и превързочни материали. Но първо говорих с лекарите от болничното отделение на дома. И купувах по списък.

Също така хайде паралелно да направим кампания за даряване на книги. За библиотеката на старческия дом, за библиотеката на читалище "Славянска беседа" и за читалището в "Младост" до блока ми. Само книги, издадени през посл. 15 г.
Пак сме го правили в миналите години и имаме благодарствени грамоти от читалище "Славянска беседа" и от това в "Младост"

За свръзка с мен:
e-mail: ave@trbg.net

Офисът ми е в центъра при пл. "Славейков", а живея в "Младост" - мога да складирам даренията и на двете места, докато дойде поредната събота, за да ги закарам в дома. Ако на някой не му е удобно това или няма кола, да ми се обади - ще се разберем къде да се срещнем, за да ми даде дарението си, пък и да пием по кафе.

Разчитам на вас!
Лек ден и лека работа!

П.П. Моля админите на клуба да активират адресите за свръзка с мен като линкове. Аз не успях... :shy:
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
bead

Re: Великденска благотворителна...

Мнение от bead »

ave написа:кампания:

Идва Великден и домовете ви ги чака голямото пролетно чистене и подреждане.

Вместо да изхвърляте старите си и/или демодирани дрехи и обувки, дарете ги на старците от най-големия на Балканите старчески дом, този в Дървеница.
Знаете, че настаних там Тони Кафеза преди време и всяка седмица ходя в дома.

Правихме го и миналата година, клубари. С чудесен резултат! Отново благодаря на всички отзовали се!

Трябваше да направя три курса с колата си - среден градски хечбек, - за да доставя всички дрехи и обувки. Събраха се повече от 300 кг. дрехи.

В дома има по всяко време по 790-795 човека, повечето жени. Максималният капацитет на дома е 814 човека.

Имат нужда от дрехи за всички сезони. В момента крещяща е нуждата от дрехи за дребни и слаби жени и за по-едри мъже. Дрехите трябва да са минали химическо чистене или изпрани и изгладени. Не дарявайте бельо.
Разни обувки за различни сезони с дребни дефекти - дайте ги на кварталния обущар да ги поправи и след това ги подарете на старците.

В дома имат винаги нужда и от перилни препарати, сапуни, дезинфекционни средства, лекарства и превързочни материали.

Паричните дарения от миналата година ги обърнах в лекарства и превързочни материали. Но първо говорих с лекарите от болничното отделение на дома. И купувах по списък.

Също така хайде паралелно да направим кампания за даряване на книги. За библиотеката на старческия дом, за библиотеката на читалище "Славянска беседа" и за читалището в "Младост" до блока ми. Само книги, издадени през посл. 15 г.
Пак сме го правили в миналите години и имаме благодарствени грамоти от читалище "Славянска беседа" и от това в "Младост"

За свръзка с мен:
e-mail: ave@trbg.net

Офисът ми е в центъра при пл. "Славейков", а живея в "Младост" - мога да складирам даренията и на двете места, докато дойде поредната събота, за да ги закарам в дома. Ако на някой не му е удобно това или няма кола, да ми се обади - ще се разберем къде да се срещнем, за да ми даде дарението си, пък и да пием по кафе.

Разчитам на вас!
Лек ден и лека работа!

П.П. Моля админите на клуба да активират адресите за свръзка с мен като линкове. Аз не успях... :shy:
КРАЕН СРОК?
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

bead написа:
КРАЕН СРОК?
Да сложим краен срок 08.04. (когато е Великден).

Но ако някой закъснее, не е страшно. Аз ходя в дома всяка седмица.
Аватар
dianaxs

Мнение от dianaxs »

ave написа:
bead написа:
КРАЕН СРОК?
Да сложим краен срок 08.04. (когато е Великден).

Но ако някой закъснее, не е страшно. Аз ходя в дома всяка седмица.
Защо не направите това събитие не само преь Велокден, може на Нова Година, поводи винаги, направете силна рекламна дейност, за да има повече гласност и интерес .Опитаите се да организирате и в др градове, дано има ефект.
дид
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

dianaxs написа: Защо не направите това събитие не само преь Велокден, може на Нова Година, поводи винаги, направете силна рекламна дейност, за да има повече гласност и интерес .Опитаите се да организирате и в др градове, дано има ефект.
то е редовно, особено при Аве :-)
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

dianaxs написа: Защо не направите това събитие не само пред Велокден, може на Нова Година, поводи винаги, направете силна рекламна дейност, за да има повече гласност и интерес .Опитаите се да организирате и в др градове, дано има ефект.
Дианаексес,
това е моя лична инициатива. Не правя това като благотворителна организация, която има офиси по страната, каквато и не съм. Инициативата ми е като частно лице, живеещо в София. Вече трета година правя великденска и есенна кампании за книги за читалищата и втора година - за дрехи за старците. Не мога да поема такава дейност и за градовете по страната.

Говоря за Дома за стари хора в Дървеница, защото преди ок. две години настаних там един клошар, който щеше да ми умре пред офиса - Тони Кафеза, бивш наш шампион по бокс тежка категория. Извадих му лична карта, нарушавайки само два закона, вкарах го в болница да го излекуват и го държах там, докато не успях да издействам настаняването му в старчески дом.
Понеже ходя всяка седмица в дома, затова съм запознат по-отблизо с проблемите му. А и нямам контакти с подобни домове по страната.

Някой клубар от страната може да поеме инициативата ми и да направи същото за някой старчески дом или за сиропиталище в града, в който живее. Не е трудно, само отнема малко време и пари за бензин.
Само преди това трябва да се говори с шефките на тази социални заведения (директорите обичайно са жени), за да не стане гаф.
Сред тях има и големи ръбове, които отказват готово дарение. Като предишната шефка на дома в Дървеница, която отказа сериозна пратка хранителни добавки за астматици... Бях ги осигурил като дарение производителя им. А към 40% от "подведомствените и" старци са астматици или на спец. диети, за които добавките вършеха работа. Нямам думи! No comments, дет се вика.

Успех!:-)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

АВе,

предвеликденското време ми абсолютно невъзможно за такива неща. Разчистване на дрехи правя през лятото. Ако ти се обадя тогава?
Panta rhei...
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Мнемозина написа:АВе,

предвеликденското време ми абсолютно невъзможно за такива неща. Разчистване на дрехи правя през лятото. Ако ти се обадя тогава?
Никакви проблеми! Аз така и така ходя в дома всяка седмица.
А нуждата от дрехи и обувки е постоянна.
Аватар
dianaxs

Мнение от dianaxs »

ave написа:
dianaxs написа: Защо не направите това събитие не само пред Велокден, може на Нова Година, поводи винаги, направете силна рекламна дейност, за да има повече гласност и интерес .Опитаите се да организирате и в др градове, дано има ефект.
Дианаексес,
това е моя лична инициатива. Не правя това като благотворителна организация, която има офиси по страната, каквато и не съм. Инициативата ми е като частно лице, живеещо в София. Вече трета година правя великденска и есенна кампании за книги за читалищата и втора година - за дрехи за старците. Не мога да поема такава дейност и за градовете по страната.

Говоря за Дома за стари хора в Дървеница, защото преди ок. две години настаних там един клошар, който щеше да ми умре пред офиса - Тони Кафеза, бивш наш шампион по бокс тежка категория. Извадих му лична карта, нарушавайки само два закона, вкарах го в болница да го излекуват и го държах там, докато не успях да издействам настаняването му в старчески дом.
Понеже ходя всяка седмица в дома, затова съм запознат по-отблизо с проблемите му. А и нямам контакти с подобни домове по страната.

Някой клубар от страната може да поеме инициативата ми и да направи същото за някой старчески дом или за сиропиталище в града, в който живее. Не е трудно, само отнема малко време и пари за бензин.
Само преди това трябва да се говори с шефките на тази социални заведения (директорите обичайно са жени), за да не стане гаф.
Сред тях има и големи ръбове, които отказват готово дарение. Като предишната шефка на дома в Дървеница, която отказа сериозна пратка хранителни добавки за астматици... Бях ги осигурил като дарение производителя им. А към 40% от "подведомствените и" старци са астматици или на спец. диети, за които добавките вършеха работа. Нямам думи! No comments, дет се вика.

Благодаря заинформацията Аве, нямакакво да коментирам, ясно е че винаги са се старали да отклоняват нужните за хората продукти, за дрехите и изискаванията, защо не говоите за доставчик на фирми за облекла,винаги има остатъци.Занимавала съм се с износ надамска конфекция и знам че при добро желание, може да се получи, поне това тук е практика.Само ще спмена, че например храните , които остават налични за деня, се пращат за подпомагане на бедни, всеки магазин си отделя от продукцията.Ох и аз ги приказвам, сякаш съмв България.Знаеш ли, че сега организирам дарителство за социоално бедни деца в Русе,с помоща на организации , поне децата ще получат дрехи, спални комплекти, но поцеса е бавен, няма нищо лесно.Успех в каузата.
дид
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

няма ли някаква фондация която да финансира тези акции за да пречупи меркантилното у мен? :cool:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

caliostro написа:няма ли някаква фондация която да финансира тези акции за да пречупи меркантилното у мен? :cool:
"Фондация" е мръсна дума, нали знаеш...:cool:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

[unknown] написа:
caliostro написа:няма ли някаква фондация която да финансира тези акции за да пречупи меркантилното у мен? :cool:
"Фондация" е мръсна дума, нали знаеш...:cool:
да
съгласявам се
то какво ли не вече е мръсна дума
но не крия че бих взел % от подобни неща
и ще ти кажа защо
защото мисля че бих могъл да се справя супер

сега се сещам как разкарвах мъненки дечица от дома в павлово по семейства
и трябва да знаеш че справях мноооо добре
:lol:
въглищата това онова
чнг
яки мероприятия имаше :lol:
накрая и банкет направих за участниците
яка логистична подкрепа :lol:
АВе
Обратна връзка:

Аз само...

Мнение от АВе »

напомням за кампанията.

Възнамерявам да го правя всеки петък до Великден, та да се подсетите през уикенда да си разровите гардеробите и раклите.

Лек ден и лека работа!
Честит петък!
Наздраве!:-)
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

dianaxs написа: Благодаря заинформацията Аве, нямакакво да коментирам, ясно е че винаги са се старали да отклоняват нужните за хората продукти, за дрехите и изискаванията, защо не говоите за доставчик на фирми за облекла,винаги има остатъци.Занимавала съм се с износ надамска конфекция и знам че при добро желание, може да се получи, поне това тук е практика.Само ще спмена, че например храните , които остават налични за деня, се пращат за подпомагане на бедни, всеки магазин си отделя от продукцията.Ох и аз ги приказвам, сякаш съмв България.Знаеш ли, че сега организирам дарителство за социоално бедни деца в Русе,с помоща на организации , поне децата ще получат дрехи, спални комплекти, но поцеса е бавен, няма нищо лесно.Успех в каузата.
Успех и на теб, Диана!
Харесвам хора като теб!

Честит петък!
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

И да има, не съм чувал за нея. Аз, нали съм единак и всичко предпочитам да правя сам...

Публикувай отговор