Пролетариите ще се съединяват ли днес??

Все същите
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

поручик Ржевски написа:
4avdar4e написа:Хихик, току-що открих тая статия и мноооого, ама много се изкефих!!!:grin:

ЗА 8 МАРТ
Чаве, хич не съм съгласен с мнението на дамата. Да не говорим, че е доста повърхностничко като цяло - само едно "нищъ" има в него. Разбирам да я караха да гълта примерно :winkw:, че да "нище", ама те само "честито" й казват. Кат магаре на крив мост.
Макар, че като всеки един тъмен балкано-ориенталски субект съм антифеминист донейде, и би трябвало да смятам, че жената требе да е боса, бременна и до печката в кухнята, ще кажа следното:
Празникът е точно ваш, и мъжете нямат нищо общо с него, всъщност за никакви подаръци и цветенца не би трябвало да става въпрос, особено пък от мъже. Защо сегашните мъжове да чувстваме някаква игрекхромозомна вина, заради ограничеността на някогашното патриархално общество?
Някога от тези събития в щатите е започнала борбата ви да имате право на добра професия и добро/равно на мъжкото заплащане. И празникът не е социалистически, макар, че е започнал от средите на социалистите - просто тогава те са били тези, които са отстоявали тези права. Като махнем идеологическите дрънканици, те са били носители на прогреса и разчупването на една закостеняла и наистина скапана система що се касае до равните права на половете и експлоатацията на детския труд. Жените и децата са работели колкото мъжете, а често и повече, но са получавали в десетки пъти по-малко възнаграждение като "непълноценни", а на всичкото отгоре са вършели по-черната работа. Да не говорим, че почти никъде са нямали правото да гласуват.
Така, че - празникът си е ваш скъпи дами и имате пълното основание да го празнувате!
Ние мъжовете го мразим, щото ако си седяхте до печките нямаше да има безработица, заплатите щяха да са по-големи, а в къщи винаги щеше да има готови ракийка и салатка сложени на масата вечер! :lol:

П.С. А аз като един истински убеден атеист да ви светна - празникът на майката е на Благовещение.
П.П.С. ПРЕВЕД! :lol:
Брама сътворил Земята и мъжа от една огнедишаща планина, но когато се огледал, видял, че не му е останал никакъв друг материал. Брама се оглеждал и все не можел да намери нещо здраво, яко. А Брама искал да създаде за мъжа жена, та да му бъде другарка. Всемогъщият потънал в дълбок размисъл и много дни останал в чашката на лотоса.
Най-сетне Брама тръгнал по света да търси онова, което му било нужно, за да създаде жената. Той взел заоблеността на месечината, извивките на змията, гъвкавостта на лианата и трепета на тревата, от тръстиката взел осанката, от цветята – багрите, от листата – кадифето. Жената получила печалните очи на сърната. Към всичко това Брама добавил страхливостта на заека, твърдостта на елмаза, тщеславието на пауна, сладостта на меда, пламенността на огъня, студенината на леда и жестокостта на тигъра. Брама с удоволствие огледал творението си. Ала все пак решил, че жената не е съвършена.
Дал й още радостта на слънчевия лъч, непостоянството на вятъра и сълзите на облаците, вложил в устата й бъбривостта на сойката и гукането на гълъбицата. След като сътворил жената от толкова разнообразни материали, той я подарил на мъжа.
Една седмица държал мъжът край себе си този дар, а после изтичал при Брама и рекъл:
-Властителю небесен! Твоето ново творение, което ти ми подари, ми трови живота. То ми отнема много време, не може да мълчи нито минута и все се оплаква, че всичко го боли.
Брама си взел жената обратно.
Ала не минала седмица и мъжът отново дошъл при Брама:
-Чувствам се самотен и скучая, откак ти върнах подаръка. Не мога да забравя как тя танцуваше и колко очарователно звучаха нейните песни.
Брама мълком свалил жената от слънчевия лъч, на който седяла, и я дал на мъжа. Те щастливо се върнали в колибата си.
Ала благополучието им траяло три дена и мъжът отново изтичал при Брама, кършейки ръце:
-Властителю, сгреших, като си поисках жената. През тези три дена се убедих, че тя ми носи повече огорчения, отколкото удоволствия, повече печал, отколкото щастие. Вземи я, не ми трябва.
Брама се разсърдил, прогонил мъжа и жената и креснал:
-Уреждай си живота както искаш!
-Ама с нея е невъзможно да се живее!
Брама се усмихнал така, че цветята и тревите потреперали:
-Но ти не би понесъл и раздялата, нали?
Мъжът се хванал за главата и казал:
-С жената животът се превръща в ад, а без нея – в мъчение … О, нещастен аз!
:-)
Изображение
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

4avdar4e написа:Хихик, току-що открих тая статия и мноооого, ама много се изкефих!!!:grin:

ЗА 8 МАРТ
И мен ме изкефи статията. Блдря за нея!

Наздраве!:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

snowprincess написа: -С жената животът се превръща в ад, а без нея – в мъчение … О, нещастен аз!
:-)
Ха! Мерси, принцесо! Не знаех тази приказка. Но удивително ми напомня на нашето - ела зло, че без тебе - по-зло!

:grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

ЗА 8 МАРТ
И аз не го празнувам. Не и днес:(:crying:

Весело изкарване на празнуващите и придружаващите ги:-)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Re: Току що

Мнение от vyara »

Мнемозина написа:ми писа Ести,
която поздравява всички клубни дами и моли мъжете да не я пропускат при раздаването на букетите. :lol:
Хубава работа! За едно здрасти ли няма време? Къде се загуби тя, наскоро си мислех, че я няма доста време...
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

не знам кой какво и как
но това което виждам е че народа си порка и весели здраво и му е през онази работа кой какво казва :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

snowprincess написа: Брама сътворил Земята и мъжа от една огнедишаща планина, но когато се огледал, видял, че не му е останал никакъв друг материал. Брама се оглеждал и все не можел да намери нещо здраво, яко. А Брама искал да създаде за мъжа жена, та да му бъде другарка. Всемогъщият потънал в дълбок размисъл и много дни останал в чашката на лотоса....
Хубава приказка. И аз не бях я чувала. Повече ми харесва от реброто....:cool:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Re: Току що

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
Мнемозина написа:ми писа Ести,
която поздравява всички клубни дами и моли мъжете да не я пропускат при раздаването на букетите. :lol:
Хубава работа! За едно здрасти ли няма време? Къде се загуби тя, наскоро си мислех, че я няма доста време...
Пътува насам-натам, затова съм в ролята на телефона. :lol:

Като се върне, пак ще дойде. :grin:
Panta rhei...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

caliostro написа:не знам кой какво и как
но това което виждам е че народа си порка и весели здраво и му е през онази работа кой какво казва :lol:
Че то поркането не пречи. Ако почне да пречи, тогава става лошо :grin:
Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:И аз не го празнувам. Не и днес
БЭ ако фанеме влака в 17 - знайшли къв 8 март с припикаване ще иЗпразнуваш??? :winkw:

Нещо ме е ударила вълната с простотийките... :shy:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Хубава приказка. И аз не бях я чувала. Повече ми харесва от реброто....:cool:
Пък аз най-харесвам версията, според която Бог разделил Човек на две половини и ги осъдил цял живот да се търсят .... :-)
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
caliostro написа:не знам кой какво и как
Че то поркането не пречи. Ако почне да пречи, тогава става лошо :grin:
ми смешно ми е
защото и сега се празнува и довечера та и по нощите
а ние си коментираме празник ли е или не е
Аватар
Пипилота Шантиклер

Мнение от Пипилота Шантиклер »

не съм прочела какво си говорите ама да споделя, че ме напъва:lol:
днес мъжете в офиса са се смахнали завалиите - ние сме три грации и сега стаята ни е като цветарник, а шефа изтрепа рибата направо - на всяка с китката и парфюм даде
ударих и едно уиски и трябва да ви кажа че горещо приветствам тази инициатива с женския празник:grin:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:
vyara написа: Хубава приказка. И аз не бях я чувала. Повече ми харесва от реброто....:cool:
Пък аз най-харесвам версията, според която Бог разделил Човек на две половини и ги осъдил цял живот да се търсят .... :-)
Чия е тази версия? Ти вярваш ли, че всеки има само една, точно определена половина?
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
frisky lioness написа:И аз не го празнувам. Не и днес
БЭ ако фанеме влака в 17 - знайшли къв 8 март с припикаване ще иЗпразнуваш??? :winkw:

Хубаво звучи:-), но няма да го Фанете, нали:(

П.П.Днес е много студено :cold:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Пипилота Шантиклер написа:не съм прочела какво си говорите ама да споделя, че ме напъва:lol:
днес мъжете в офиса са се смахнали завалиите - ние сме три грации и сега стаята ни е като цветарник, а шефа изтрепа рибата направо - на всяка с китката и парфюм даде
ударих и едно уиски и трябва да ви кажа че горещо приветствам тази инициатива с женския празник:grin:
най после да прочета нещо актуално от окопите на фронта :lol:
дръжте фронтаааааааааааа :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Чия е тази версия? Ти вярваш ли, че всеки има само една, точно определена половина?
Индийска легенда. Да, вярвам. Само дето някои я търсят (половинката) цял живот, може и изобщо да не я намерят, други имат късмета да не се препъват много :winkw:
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:Ти вярваш ли, че всеки има само една, точно определена половина?
Не я слушай, знайш ли колко трябваше да се изпилвам докато и пасна!!! :grin:
Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:П.П.Днес е много студено :cold:
На теб пък кога ти е топло??? :blink:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
Лятоска, на плажа:grin: :beach:
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Звеневия написа:
vyara написа:Ти вярваш ли, че всеки има само една, точно определена половина?
Не я слушай, знайш ли колко трябваше да се изпилвам докато и пасна!!! :grin:
за книгата - война на световете ли говориш
там с извънземните :lol:
Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:
Звеневия написа:
2007 година ще наблюдавам л и ч н о ! Айде вкупом на плажа!!!

Обаче, предупреждавам! Кента вика, че та**ците ми хич не са фотогенични! :shy:
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Звеневия написа:
:lol: :lol: Не си сам, не си сам. :grin:

Днес много ме разсмивате. :flower:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
frisky lioness написа:
Звеневия написа:
2007 година ще наблюдавам л и ч н о ! Айде вкупом на плажа!!!

Обаче, предупреждавам! Кента вика, че та**ците ми хич не са фотогенични! :shy:
Мене ми не пречи, ама аз не съм нудист:-) и доси си мисля, дали изобщо да се пека тва лято или да правя компания на мъж ми под чадъра. Два чадъра (че един не стига:winkw:), два шезлонга (че аз досега нямах:() и.......хладилна чанта с коктейли:grin: Ще караме на смени колата:-)
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Niya написа:Днес много ме разсмивате. :flower:
Мен пък днес ми съ .....риве:(:crying::crying:
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:
Що мЪ? Я бръже кажувай! :mad:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

frisky lioness написа:
Бе я удари едно малко - хем ще те сгрее, хем може да те поразвесели. :winkw::kiss:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

партизан за боиииииии се стягааааааааа
мята пушка наааааааа рамоооооооооооо........
аре
спускаме кепенците :cool:
още веднъж весело изкарване на всички :lol:
опърничава

Мнение от опърничава »

Пипилота Шантиклер написа:не съм прочела какво си говорите ама да споделя, че ме напъва:lol:
И аз като теб. :grin:
Не мога да остана резистентна на усмихнатите погледи, цветята, празничната суетня. Пука ми, че Клара Някоя си го била създала и че изразявал борбата на жените за еманципация. Колко жени от празнуващите днес свеъзват 8 март точно с тези събития. За повечето това е празник на жената и толкова.
Не се чувствам обидена от това, че има специален ден на жената, какъвто за мъжа няма. При цялата ми любов към мъжете смятам, че сме по- хубават половина от човечеството и че заслужаваме един отделен ден.
И съвсем не смятам, че вниманието проявено днес означава, че през останалото време от годината отсъства. Такава зависимост не съм забелязала нито при мен, нито при познатите ми жени.

Хубав и усмихнат ден на всички! :kiss: :kiss: :kiss:
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:Бе я удари едно малко - хем ще те сгрее, хем може да те поразвесели. :winkw::kiss:
Бэ, я не я подкокуросвай, че ако я фане шефОт, ем че я изволи, ем довечера и салата че я кара да реже! :rotfl24:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:Що мЪ? Я бръже кажувай! :mad:
:dunno:

просто така.... Без повод и причина:(
Изображение

опърничава

Мнение от опърничава »

frisky lioness написа:
Пореви си. Ще ти олекне. Пък може и да те усмихна.

А защо ти се реве? :(

Пък на мен ми е целувателно. Една целуфка за теб. :kiss:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

vyara написа:
frisky lioness написа:
Бе я удари едно малко - хем ще те сгрее, хем може да те поразвесели. :winkw::kiss:
Еееее, рано е още:-):winkw:
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

frisky lioness написа:

ЯСССССНО! На тва му викат астролозите сатурнова дупка! :winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

caliostro написа:партизан за боиииииии се стягааааааааа
аре
Тоа па?!:blink::shocked: Ти да не се наработи, а?:blum:

Весело и на теб:-)
Изображение

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:

Я си пусни песничката на Лейди Семирамис! И пафни малко тутун с лулата и удари едно наистина!

А от ние пък ще се напънем да излъчим всичката си положителна и усмихваща енергия къмту Пловдивъ града голема.

Пазете се, прочее, майна. Очакват се бури от радост и щастие в района!

:cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

caliostro написа:партизан за боиииииии се стягааааааааа
аре
Венсеремос и Но пасаран!

:wine:

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Звеневия написа:
vyara написа:Бе я удари едно малко - хем ще те сгрее, хем може да те поразвесели. :winkw::kiss:
Бэ, я не я подкокуросвай, че ако я фане шефОт, ем че я изволи, ем довечера и салата че я кара да реже! :rotfl24:
Аз затва се пазя, че ку се прибЕра залитаща и развеселина...не е ясно какво и как ще съУмея да нарежа:grin: :girldrink:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

опърничава написа:
frisky lioness написа:
Пореви си. Ще ти олекне. Пък може и да те усмихна.

А защо ти се реве? :(

Пък на мен ми е целувателно. Една целуфка за теб. :kiss:
Само ми се реве...То е като да ти се повръща. Не винаги успяваш....

Мерси за целувката. Дай тъ гушна в замяна. Обичам да се гушкам повече отколкото да се целувам:-) :friends: :hug:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:
frisky lioness написа:

Я си пусни песничката на Лейди Семирамис! И пафни малко тутун с лулата и удари едно наистина!

А от ние пък ще се напънем да излъчим всичката си положителна и усмихваща енергия къмту Пловдивъ града голема.

Пазете се, прочее, майна. Очакват се бури от радост и щастие в района!

Коя хименно песен? :huhthink:

Вече започнах да долавям.... положителните ви мисли и енергия. Благодаря за което:-):kiss:

Много положително ми подействаха преди ден-два разказите ви за купона:-)
Изображение

Публикувай отговор