............

Все същите
Аватар
dianaxs

Re: История м/ снаха и свекърва...

Мнение от dianaxs »

Dark Water написа:
Semiramis написа:
какъв ти е проблема?
изплащаш жилище ли? или си го наследила?

Ти от къде си направи този извод за мен? Това показва само, че нямаш какво да кажеш по темата. За останалото ... мо ти си много зле :grin:
скрий се там от където изпълзя :grin:

ПП/ По темата - Помогни си сам, за да ти помогне и Господ /а не мама и тати щото жилищата в БГ били скъпи...../
Има и евтини къщи по край градовете, аз винаги съм предпочитала къща, въпреки че имам апартамент.Изтегли заем от банка, стига да имаш доход.Незнам подробности, за да ти отговоря конктертно.
дид
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Когато пусках темата, не мислих за това дали децата имат право да изискват от родителите си, а по- скоро ме глождеше мисълта- как един човек може да бъде оплют от роднините си, а да се окаже след това, че не е толкова черен дявол...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
dianaxs

Мнение от dianaxs »

[unknown] написа:Когато пусках темата, не мислих за това дали децата имат право да изискват от родителите си, а по- скоро ме глождеше мисълта- как един човек може да бъде оплют от роднините си, а да се окаже след това, че не е толкова черен дявол...

О случва се, мен собсвената ми майка ме оплю скоро че съм егоистка.Как да не се засегна, като от когато съм в чужбина всичко чака на мен.То две банки, покривам заеми, среден доход за живот за нея,пари не са и липсвали, осигурила съм и всичко. лекувам я, давам пари на баба си и дядо си и те болни, то всеки месец , накрая нищо не съм. срамота.Ако на вас 600фр ви се видят малко, тогава нямам думи.
дид
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:Когато пусках темата, не мислих за това дали децата имат право да изискват от родителите си, а по- скоро ме глождеше мисълта- как един човек може да бъде оплют от роднините си, а да се окаже след това, че не е толкова черен дявол...
Ами според мен, както вече май казах, това е напълно нормално. Подаряването на апартамент не прави дявола по-малко черен. В същото време, това, че някой възприема някого като дявол, все още нищо не значи.

Та така - с две думи - нищо не е ясно.:winkw:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

dianaxs написа:

О случва се, мен собсвената ми майка ме оплю скоро че съм егоистка.Как да не се засегна, като от когато съм в чужбина всичко чака на мен.То две банки, покривам заеми, среден доход за живот за нея,пари не са и липсвали, осигурила съм и всичко. лекувам я, давам пари на баба си и дядо си и те болни, то всеки месец , накрая нищо не съм. срамота.Ако на вас 600фр ви се видят малко, тогава нямам думи.
И защо го правиш?

П.П. Може и да ти се стори тъп въпроса, но аз наистина не разбирам. НАИСТИНА не разбирам такива отношения!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Mila написа:
Ами според мен, както вече май казах, това е напълно нормално. Подаряването на апартамент не прави дявола по-малко черен. В същото време, това, че някой възприема някого като дявол, все още нищо не значи.

Та така - с две думи - нищо не е ясно.:winkw:
С една дума- нищо. :lol:

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Децата имат право да изискват от мама и тате до към 3 год. възраст...после изискванията стават паритетни:cool:
-за..." не е толкова черен дявол" се зема индулгенция от някой хора срещу 28 хилки явно...или около.
-аз понеже, смятам да си спестя за в бъдеще 28 хилки..... пък ко ще демон да стана, не само черен дявол
-28 хилки и ние с Гунила може да си ги изхарчим, що да ги даваме на дечковците, те няма да бъдат малоумни, сами ще си спечелят много повече
Последно промяна от Kent на 09.03.07, 20:35, променено общо 1 път.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Кент написа:
Децата имат право да изискват от мама и тате до към 3 год. възраст...после изискванията стават паритетни:cool:
за..." не е толкова черен дявол" се зема индулгенция от някой хора срещу 28 хилки явно...или около.
..аз понеже, смятам да си спестя за в бъдеще 28 хилки..... пък ко ще демон да стана, не само черен дявол
28 хилки и ние с Гунила може да си ги изхарчим, що да ги даваме на дековците, те няма да бъдат малоумни, сами ще си спечелят много повече
Не е това направено заради индулгенцията. Никой не би го направил САМО заради нея. Има и друго явно... Дявол не е имало изобщо. Така мисля аз. Доста са преекспонирани нещата...
Последно промяна от Ън на 09.03.07, 21:01, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Не е това направено заради индулгенцията. Никой не би го направил САМО заради нея. Има и друго явно... Дявол не е имало изобщо. Така мисля аз. Доста са преексонирани нещата...[/quote]

ми аз тогава не знам що е правено...
явно да осигури децата.
вместо да си ги харчи с кеф:twisted:
пфффу:evil:
виждал съм ги такива много, дето осигуряват постоянно
децата:evil:
накрая умират като кучета в приземните етажи и няма кой да ги зарови дори:evil:
на децата съм длъжен да им осигуря възпитание:cool:
другото сами:winkw:
Аватар
dianaxs

Мнение от dianaxs »

[unknown] написа:
dianaxs написа:

И защо го правиш?

П.П. Може и да ти се стори тъп въпроса, но аз наистина не разбирам. НАИСТИНА не разбирам такива отношения!
Правя го, защото бащами като почина преди 5 г,обещах му да помагам на семейството.Обещана дума е.
дид
Аватар
dianaxs

Мнение от dianaxs »

Кент написа:Не е това направено заради индулгенцията. Никой не би го направил САМО заради нея. Има и друго явно... Дявол не е имало изобщо. Така мисля аз. Доста са преексонирани нещата...
ми аз тогава не знам що е правено...
явно да осигури децата.
вместо да си ги харчи с кеф:twisted:
пфффу:evil:
виждал съм ги такива много, дето осигуряват постоянно
децата:evil:
накрая умират като кучета в приземните етажи и няма кой да ги зарови дори:evil:
на децата съм длъжен да им осигуря възпитание:cool:
другото сами:winkw:[/quote]

Ох има такива истории, но ако децата цял живот додържат майките си, длужнили са, просто питам.
дид
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

dianaxs написа:
[unknown] написа:
dianaxs написа:

И защо го правиш?

Правя го, защото бащами като почина преди 5 г,обещах му да помагам на семейството.Обещана дума е.
Браво. Съвестна дъщеря. Моя като умря нищо не съм обещавал.

Изображение
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ох има такива истории, но ако децата цял живот додържат майките си, длужнили са, просто питам.[/quote]
равновесието на
уважението
е крехко
І

Мнение от І »

vyara написа:
4avdar4e написа:
vyara написа:Ако утре сина й се разведе с жена си, апартамента си остава за него, не е ли така (да кажат юристите). Какво общо има тук снахата. Това си е една инвестиция на изкараните в чужбина пари.
Не, не е така. Това е придобито по време на брака семейно имущество, обща семейна собственост. :lol:
Ами ако може да се докаже с чии пари. Това, което казваш не е ли за случаите, когато не може да се докаже?
Ми ела го докажи в моя случай. :lol: Жена- 16 години работа за 160 лва.
Мъж- средна заплата с платени данъци /около 1600 $/. Обаче понеже сме женени, го духам. :rotfl24:
Сега съм и казал на жената, че всяка инвестиция в бъдеще ще правя след развод и женене с брачен договор. :grin: Може и да не е пак за нея.. :grin: :lol:
Всъщност печелившите в моя случай са нейните родители /щото аз съм бил прав, обаче пък те и били родители :shocked:/
І

Мнение от І »

сър Айвънхоу написа:
Аз лично имам наблюдението, че две жени една кухня не могат да ползват.
Сестра ми се изнесе навремето именно, защото не се разбраха с майка в кухнята.
Бе да ти кажа и аз като вляза там, наритвам жената. Но понеже не съм жена, ме слуша и се омита. Иначе трябва да сложа шлемофони или да слушам наставления...
Но както знаеш добре, жените разсъждават на глас, а мъжете говорят само, когато имат да кажат нещо. :winkw:
І

Мнение от І »

4avdar4e написа:
Remmivs написа: Мда. А тук едно шибано семейно подоходно облагане ги е скръндза да въведат, егати!
Ама моля Ви се, има го от миналата година :grin: Даже тича реклама по ТВ-то сега...
А пробва ли го? :lol: :rotfl24:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:
4avdar4e написа:
Remmivs написа: Мда. А тук едно шибано семейно подоходно облагане ги е скръндза да въведат, егати!
Ама моля Ви се, има го от миналата година :grin: Даже тича реклама по ТВ-то сега...
А пробва ли го? :lol: :rotfl24:
Първо да го изпробват в/у плъхове в лаборатория,
после в/у затворници с тежки присъди, срещу намаляване на срока,
след това сме ние.:lol:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:
vyara написа:
4avdar4e написа:
vyara написа:Ако утре сина й се разведе с жена си, апартамента си остава за него, не е ли така (да кажат юристите). Какво общо има тук снахата. Това си е една инвестиция на изкараните в чужбина пари.
Не, не е така. Това е придобито по време на брака семейно имущество, обща семейна собственост. :lol:
Ами ако може да се докаже с чии пари. Това, което казваш не е ли за случаите, когато не може да се докаже?
Ми ела го докажи в моя случай. :lol: Жена- 16 години работа за 160 лва.
Мъж- средна заплата с платени данъци /около 1600 $/. Обаче понеже сме женени, го духам. :rotfl24:
Сега съм и казал на жената, че всяка инвестиция в бъдеще ще правя след развод и женене с брачен договор. :grin: Може и да не е пак за нея.. :grin: :lol:
Всъщност печелившите в моя случай са нейните родители /щото аз съм бил прав, обаче пък те и били родители :shocked:/
Ми то си е казано - "мъжът и жената стават една плът"-предполага се, че ти е предоставила някои услуги, които да допълнят нейния дял до твоя.:blum::winkw:

п.п. Мен друго ме изуми - къде работят за такива заплати - 160лв. Поне аз не съм чувала за Сф.:shocked:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:
Кент написа:
за..." не е толкова черен дявол" се зема индулгенция от някой хора срещу 28 хилки явно...или около.
..аз понеже, смятам да си спестя за в бъдеще 28 хилки..... пък ко ще демон да стана, не само черен дявол
28 хилки и ние с Гунила може да си ги изхарчим, що да ги даваме на дековците, те няма да бъдат малоумни, сами ще си спечелят много повече
Не е това направено заради индулгенцията. Никой не би го направил САМО заради нея. Има и друго явно... Дявол не е имало изобщо. Така мисля аз. Доста са преекспонирани нещата...
Със сигурност не е имало дявол, никой не е (или поне не на 100%),
:winkw:което не пречи на демонизирането на някои личности.:lol:
И чувствата са съвсем истински.
І

Мнение от І »

Mila написа: Ми то си е казано - "мъжът и жената стават една плът"-предполага се, че ти е предоставила някои услуги, които да допълнят нейния дял до твоя.:blum::winkw:

п.п. Мен друго ме изуми - къде работят за такива заплати - 160лв. Поне аз не съм чувала за Сф.:shocked:
Уточни "Услуги". И обществено призната стойност на същите, за да започнем спор по същество. :blum: :lol:
В МБАЛ "Свети Наум". Като университетска болница, даже си беше висока заплатата...с около 20% повече от другите болници.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

МЪЖжжж написа:
Mila написа: Ми то си е казано - "мъжът и жената стават една плът"-предполага се, че ти е предоставила някои услуги, които да допълнят нейния дял до твоя.:blum::winkw:

Уточни "Услуги". И обществено призната стойност на същите, за да започнем спор по същество. :blum: :lol:
В МБАЛ "Свети Наум". Като университетска болница, даже си беше висока заплатата...с около 20% повече от другите болници.
Аха, значи ти си сред спонсорите на Бг здравеопазването. Браво на теб!
Също така се възхищавам и на съпрузите/съпругите на работещите в сферата на образованието - те също спонсорират държавата.:grin:

п.п. Е, за "услугите" не знам - те може и да не струват скъпо, ако ги върши буля Пена от г - вход, но ако държиш да е точно определен човек...:winkw:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

МЪЖжжж написа:
сър Айвънхоу написа:
Аз лично имам наблюдението, че две жени една кухня не могат да ползват..
Моооооогат и още как, но....
се минава през
троянска война
и троянска сливова тоже,
а преди това
се размахват юмруци /а въздуха бръмчи като дайре на чукча-шаман/...
и саркастични подмятания /а от тавана мед:twisted:капе/...
А, Аз съм пийс-мейкър:winkw:
Публикувай отговор