Дуелът..
Дуелът..
Всъщност първия и единствен дуел в новата българска история.
Айде историци.
Можете ли да се сетите между кого и кого?
Айде историци.
Memento mori.
- Green Light
Re: Дуелът..
Само ако кажеш, кой е спечелилия и сещу кого.Set написа:Всъщност първия и единствен дуел в новата българска история.
Айде историци.
Стреля само този, който е виновен.Green Light написа:Само ако кажеш, кой е спечелилия и сещу кого.Set написа:Всъщност първия и единствен дуел в новата българска история.
Айде историци.
Побеждава доброто (алегория разбира се).
Memento mori.
сещам се за един между п. тодоров и страшимиров.Set написа:Всъщност първия и единствен дуел в новата българска история.
Айде историци.
just perfect
Найчо Цанов и Доминик Кирали.bead_ написа:сещам се за един между п. тодоров и страшимиров.Set написа:Всъщност първия и единствен дуел в новата българска история.
Айде историци.
Можете ли да се сетите между кого и кого?коя е "новата българска история" - 20 век?! тогава предположението ми отпада
Memento mori.
- Green Light
Бре! Заради жена ли? Разкажи, де, аз съм клюкарче. Коя е мацката?bead_ написа:сещам се за един между п. тодоров и страшимиров.Set написа:Всъщност първия и единствен дуел в новата българска история.
Айде историци.
Можете ли да се сетите между кого и кого?коя е "новата българска история" - 20 век?! тогава предположението ми отпада
Найчо Цанов и ген. Вазов тожеSet написа: Найчо Цанов и Доминик Кирали.
Недокументиран4avdar4e написа:Найчо Цанов и ген. Вазов тожеSet написа: Найчо Цанов и Доминик Кирали.
Memento mori.
Green Light написа:Бре! Заради жена ли? Разкажи, де, аз съм клюкарче. Коя е мацката?bead_ написа:сещам се за един между п. тодоров и страшимиров.Set написа:Всъщност първия и единствен дуел в новата българска история.
Айде историци.
... прав си, че дуелите обикновено са по любовни причини. но тук мацка няма. има любов, но към славата. страшимиров печели конкурс в народния театър с две свои пиеси, тодоров "го късат", а той както се знае е много честолюбив. след словестна битка в едно известно столично кафене си определят място и час за дуел. яворов също присъства /нали е рода на петко/. мисля, че в края на краищата никой не улучва другия.
или писачите са калпави стрелци, или пистолетите по онова време са били недостатъчно точни...
just perfect
Бре! Заради жена ли? Разкажи, де, аз съм клюкарче. Коя е мацката?[/quote]Green Light написа: сещам се за един между п. тодоров и страшимиров.коя е "новата българска история" - 20 век?! тогава предположението ми отпада
Тцъ, заради литературен конкурс, но доколкото си спомням този дуел не се е състоял.
Недокументиран, щото секундантите си забравили антифонитеSet написа:
Недокументиран

Ти виж къде му е пръста...Гаспод написа:Недокументиран, щото секундантите си забравили антифонитеSet написа:
Недокументиран
![]()
Баааааааси катила.
Memento mori.
Set написа:тоя ако трепне, на истина няма ду чува нищоГаспод написа:Ти виж къде му е пръста...Set написа:
Недокументиран, щото секундантите си забравили антифоните
![]()
Баааааааси катила.
Вероятно е без пълнител и с проверена цев, но е катил та дрънка, да!Set написа:Ти виж къде му е пръста...
Баааааааси катила.
Видях аз, видях... допълнително ме изкефи...Set написа:
Ти виж къде му е пръста...
Баааааааси катила.
А за проверената цев и безпълнитеността му не съм хич убеден. Хубавото е, че такива естественият подбор ги "подбира"
Zmeu написа:При това- окончателно.Set написа:тоя ако трепне, на истина няма ду чува нищоГаспод написа:Ти виж къде му е пръста...Set написа:
Недокументиран, щото секундантите си забравили антифоните
![]()
Баааааааси катила.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Това звучи, хм.....малко странно от клавиатурата на човекът-риск.Set написа:Ти виж къде му е пръста...
Баааааааси катила.
Това за което пиша е първото правило при боравене с оръжие.esti написа:Това звучи, хм.....малко странно от клавиатурата на човекът-риск.Set написа:Ти виж къде му е пръста...
Баааааааси катила.![]()
Ама те момците ме знаят де. Бат Сандо на два пъти му подскачаше глока, докато го науча. Па и висок и не мога да го стигам
Memento mori.
Re: Та, кога ще постреляме?
Преподновявам разрешителното.Remmivs написа:Не в дуели, разбира се!
Вероятно до края на месеца няма да е.
Memento mori.
Не бе, останала съм с впечатление, че си рисков тип и затова ти го написах онова горе.Set написа:Това за което пиша е първото правило при боравене с оръжие.esti написа:Това звучи, хм.....малко странно от клавиатурата на човекът-риск.Set написа:Ти виж къде му е пръста...
Баааааааси катила.![]()
Ама те момците ме знаят де. Бат Сандо на два пъти му подскачаше глока, докато го науча. Па и висок и не мога да го стигам
А за правилата нямам и грам съмнение, че ги знаеш и спазваш. 8)
Мен най-ме кефи...
един от последните публично обявени дуели в Англия, който не се е състоял.
Некво провинциално лайно подозирало майор от разположената наблизо артилерийска дивизия, че е любовник на жена му.
В местната кръчма го плеснал с ръкавицата и се чакат условията на дуела, които майорът трябва да обяви.
Избор на място: голямото поле зад гората м/у града и дивизията
Дата и час: утре сутрин в 5:30 ч.
Оръжие: МИНОМЕТ с осколочна мина.
Провинциалното лайно въобще не се явило на дуела, а жена му като разбрала, го напуснала.
Историята е някъде от края на 30 години. Вече не помня и ъкде съм я чел.
Виждал съм резултата от попадение на осколочна мина в млада брезова гора - в радиус от 50 м. дърветата бяха "окосени".
Некво провинциално лайно подозирало майор от разположената наблизо артилерийска дивизия, че е любовник на жена му.
В местната кръчма го плеснал с ръкавицата и се чакат условията на дуела, които майорът трябва да обяви.
Провинциалното лайно въобще не се явило на дуела, а жена му като разбрала, го напуснала.
Виждал съм резултата от попадение на осколочна мина в млада брезова гора - в радиус от 50 м. дърветата бяха "окосени".
Последно промяна от АВе на 05.10.06, 13:00, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Re: Мен най-ме кефи...
Че то 5:30 е нечовешко време. Как ще се яви...ave написа:един от последните публично обявени дуели в Англия, който не се е състоял.
Избор на място: голямата поляна зад гората м/у града и дивизията
По традиция дуелите се правят много рано сутрин. През лятото вече е светло по това време.pocti_bezobidna написа:Че то 5:30 е нечовешко време. Как ще се яви...
За да не се разбива деловата програма за деня на победителя в дуела.
Последното беше шега.
Последно промяна от АВе на 05.10.06, 13:07, променено общо 1 път.
- Piqndurnik
Представи си че се бяха разгърмели в 5:30pocti_bezobidna написа:Че то 5:30 е нечовешко време. Как ще се яви...ave написа:един от последните публично обявени дуели в Англия, който не се е състоял.
Наздраве 
Е, всяко начало е трудно. Но ти следвам инструкциите и нэма бели.Set написа:Това за което пиша е първото правило при боравене с оръжие.esti написа:Това звучи, хм.....малко странно от клавиатурата на човекът-риск.Set написа:Ти виж къде му е пръста...
Баааааааси катила.![]()
Аз шси сменям стъклата на очилите до края на месеца. Трябва да отидем да постреляме, да си пробвам новите очила, ша знаиш.
Ти можеш ли да стреляш без подновено разрешително?
Piqndurnik написа:Представи си че се бяха разгърмели в 5:30pocti_bezobidna написа:Че то 5:30 е нечовешко време. Как ще се яви...ave написа:един от последните публично обявени дуели в Англия, който не се е състоял.
Виждал съм резултата от попадение на осколочна мина в млада брезова гора - в радиус от 50 м. дърветата бяха "окосени".Ще се появи пъдаря с някоя голяма сопа, па и двамата
И съседите от цялата околност. Жертвите щяха да са две
- Green Light
В Космос навремето съм чел за разни странни дуели. Един флегматичен морски капитан, като разбрал, че няма няма, ще не ще ще се дуелира с някакъв млад, симпатичен и наперен герой избрал за оръжие два стола, буре с барут между тях и проста система от фитил и свещ. Свещта гори, те двамата с героя седят на столовете и който стане пръв - губи. Героя не се явилave написа:един от последните публично обявени дуели в Англия, който не се е състоял.
- Green Light
Един учен пък, който работил по нялкакво лекарство избрал за оръжие две колби. Едната с вода, другата пак с вода+ смъртоносна бактерия. Някакви хамериканчета се дуелирали сколите си. Блъскали се, докато се изпотрошили целите и влезнали в болница. За тях си спомням, че обекта на дуела им избягала с един от секундантите накрая. Секви образи има. Аз сега се дуелирам с една свинска пържола, така че извинете ме.Green Light написа:В Космос навремето съм чел за разни странни дуели. Един флегматичен морски капитан, като разбрал, че няма няма, ще не ще ще се дуелира с някакъв млад, симпатичен и наперен герой избрал за оръжие два стола, буре с барут между тях и проста система от фитил и свещ. Свещта гори, те двамата с героя седят на столовете и който стане пръв - губи. Героя не се явил
- Green Light
ако няма мадама е голяма скука, тва дуелаbead_ написа: ... прав си, че дуелите обикновено са по любовни причини. но тук мацка няма. има любов, но към славата. страшимиров печели конкурс в народния театър с две свои пиеси, тодоров "го късат", а той както се знае е много честолюбив. след словестна битка в едно известно столично кафене си определят място и час за дуел. яворов също присъства /нали е рода на петко/. мисля, че в края на краищата никой не улучва другия.
или писачите са калпави стрелци, или пистолетите по онова време са били недостатъчно точни...
Абе, образ, на твойто Пържоле, кой му секундира, или по служебному и горцчицата, и кетчупа, и солта, и пипера... А НОЖА? ЛУКЧЕтата - агитка за доблест...Green Light написа: Секви образи има. Аз сега се дуелирам с една свинска пържола, така че извинете ме.
Мога да стрелям :)))))))))))))))))))))ave написа: Е, всяко начало е трудно. Но ти следвам инструкциите и нэма бели.
Аз шси сменям стъклата на очилите до края на месеца. Трябва да отидем да постреляме, да си пробвам новите очила, ша знаиш.
Ти можеш ли да стреляш без подновено разрешително?
Не мога да нося моя.
Memento mori.
Неesti написа:Не бе, останала съм с впечатление, че си рисков тип и затова ти го написах онова горе.Set написа:Това за което пиша е първото правило при боравене с оръжие.esti написа:Това звучи, хм.....малко странно от клавиатурата на човекът-риск.Set написа:Ти виж къде му е пръста...
Баааааааси катила.![]()
А за правилата нямам и грам съмнение, че ги знаеш и спазваш. 8)
Аз съм средностатистически
Memento mori.
тюх!Set написа:Всъщност първия и единствен дуел в новата българска история.
Айде историци.
прочетох "дуел"
и тъкмо да напиша:
"Искаш ли да се преборим или със саби да се колим?"
и гледам тоооо...исторически факти...
ама не ги знаех ,де...
освен това не знаех ,че да си държиш пистолет в ухото е рисково...
Според мен си е чиста проба глупаво...
напомня ми вица за жената с двете изгорени ушета.
Отива в спешното отделение жена с две изгорени уши...
"какво стана?"
"Миии...звънна телефона докато гладех с ютията....
" А второто защо?"
"Ми реших да се обадя на Бърза помощ..."
:))))))))))))))))))))))))))))))
- Piqndurnik
На мен пък ми напомня един от лауреатите на дарвиновите награди, който преди да си легне си сложил пистолета до телефона. Когато през нощта телефона звъннал, она вдигнал пищова, казал "ало" и натиснал спусъка.doktorka написа: освен това не знаех ,че да си държиш пистолет в ухото е рисково...
Наздраве 
Поредна жертва на закона за естествения подбор.Piqndurnik написа:На мен пък ми напомня един от лауреатите на дарвиновите награди, който преди да си легне си сложил пистолета до телефона. Когато през нощта телефона звъннал, она вдигнал пищова, казал "ало" и натиснал спусъка.doktorka написа: освен това не знаех ,че да си държиш пистолет в ухото е рисково...