Много ми се иска да вярвам, че няма да звучим толкова безумно.
Как ли
Как ли
ще се справим ние, българите с подобни анкети? Може би вече сте го виждали, напомни ми пускано тук клипче от Стани богат.
Голям смях
коментирахме го май и преди. Всъщност е тъжна гледка.
И аз мисля, че може би като цяло ще сме малко по-добри днес от тях. Виж ако беше проведена когато ние бяхме деца щяхме да ги утепаме от бой хамериканците.
И аз мисля, че може би като цяло ще сме малко по-добри днес от тях. Виж ако беше проведена когато ние бяхме деца щяхме да ги утепаме от бой хамериканците.
лесно е
да постигнеш желания ефект - отрязваш всички верни и интелигентни отговори.
Картинката в БГ-то не е много по-различна и трите кокошки от поредния Брадър го доказват - момичета от голям град, с образование, не принадлежат към малцинствена или маргинализирана група.
Да не мислите, че всички у нас знаят кой е Кастро?
Хората помнят това, което ги интересува, това е.
Я едно пробно въпросче(разчитам на честна дума, че не сте ползвали нета за отговора):
- кое е единтственото италианско парвителство, изкарало пълен мандат от Втората световна насам?
- за българското от 89та да питам ли? Кое е, а?
Картинката в БГ-то не е много по-различна и трите кокошки от поредния Брадър го доказват - момичета от голям град, с образование, не принадлежат към малцинствена или маргинализирана група.
Я едно пробно въпросче(разчитам на честна дума, че не сте ползвали нета за отговора):
- кое е единтственото италианско парвителство, изкарало пълен мандат от Втората световна насам?
Re: лесно е
Не знам. Не знам. Мога обаче да ти кажа как слънцето прави хелий, искаш ли?pocti_bezobidna написа:да постигнеш желания ефект - отрязваш всички верни и интелигентни отговори.
Франция обаче категорично не беше в Австралия. Някакъв остров до нея беше... Май...
За ефекта си права, де. И аз си го мислех. Но американците са тъпи. Повечето. Лични впечатления.
Ако ми тръснат една карта да търся Кореите - вервай ми, нема да ми е лесно.Remmivs написа: Не знам. Не знам. Мога обаче да ти кажа как слънцето прави хелий, искаш ли?
Франция обаче категорично не беше в Австралия. Някакъв остров до нея беше... Май...
За ефекта си права, де. И аз си го мислех. Но американците са тъпи. Повечето. Лични впечатления.
Да не говорим, че все не мога да запомня кои са соц - Южната или Северната.
Повечето, по-малко - всичко си зависи от човека.
Европейците пък сме (са) едни умници...
90% хората не стават за нищо май Старжън беше казал, да ме поправи АВе. А пък някой беше допълнил, че Старжън е бил голям оптимист.pocti_bezobidna написа:Ако ми тръснат една карта да търся Кореите - вервай ми, нема да ми е лесно.
Ако заедно с всички грешни отговори бъдат предоставени и всички верни, сигурно няма да е толкова черно.pocti_bezobidna написа:да постигнеш желания ефект - отрязваш всички верни и интелигентни отговори.
Въпросите, които им бяха зададени не бяха чак толкова сложни.
Така е, всичко зависи от индивидаpocti_bezobidna написа:Ако ми тръснат една карта да търся Кореите - вервай ми, нема да ми е лесно.Remmivs написа: Не знам. Не знам. Мога обаче да ти кажа как слънцето прави хелий, искаш ли?
Псолютно съм съгласен с мнението на почти-безобидна!!! Имам много впечатления от нашенци (дет не знаят кой е хан Аспарук, па камо ли местоположението Австралия-Франция. А пък американците, които познавам ще ти съберат акъла с повечето знания, които имат. Е ... имат и пропуски, но и ние имаме в някои сфери ...Remmivs написа:Не знам. Не знам. Мога обаче да ти кажа как слънцето прави хелий, искаш ли?pocti_bezobidna написа:да постигнеш желания ефект - отрязваш всички верни и интелигентни отговори.
В никакъв случай процентът прости американци не е по-голям от този на прости българи. Между другото един ирландец ни бе изкарал някъде на дъното в Европата - това пък е другата крайност, но тя ужасно много ми напомня на не малко мнения за американците и западняците, изказвани на този форум. Дължи се на незнание. Същото е, както и когато "онези" ни охарактеризират с разни определения.
Иначе - образци като тризначките - в България - бол. И в излишък си имаме. Даже се опасявам, че след голямото преселение на умни и млади българи, сега може да се окажем в процентно по-лошо съотношение от онези...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
А от къде знаеш, че е нямало много хора отговорили вярно? Брой интервюирани, социална / образователна група? Искаш ли да те заведа в някое по-затънтено място и да видиш какви фрапиращи отговори на тези/съответните въпроси ще получиш. Миналата седмица даваха по телевизията отговори на въпроса "Какво празнуваме на 3 март?" И имаше ужасно забавни отговори. Интервюто бе в София!!!Niya написа:Ако заедно с всички грешни отговори бъдат предоставени и всички верни, сигурно няма да е толкова черно.pocti_bezobidna написа:да постигнеш желания ефект - отрязваш всички верни и интелигентни отговори.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Бе така е да. Особено последното, мамка му. И не само защото изтекоха, а защото като че ли нарочно ни натискат надолу и образователната система и всичко. Мамка му!ELBI написа:Псолютно съм съгласен с мнението на почти-безобидна!!! Имам много впечатления от нашенци (дет не знаят кой е хан Аспарук, па камо ли местоположението Австралия-Франция. А пък американците, които познавам ще ти съберат акъла с повечето знания, които имат. Е ... имат и пропуски, но и ние имаме в някои сфери ...
В никакъв случай процентът прости американци не е по-голям от този на прости българи. Между другото един ирландец ни бе изкарал някъде на дъното в Европата - това пък е другата крайност, но тя ужасно много ми напомня на не малко мнения за американците и западняците, изказвани на този форум. Дължи се на незнание. Същото е, както и когато "онези" ни охарактеризират с разни определения.
Иначе - образци като тризначките - в България - бол. И в излишък си имаме. Даже се опасявам, че след голямото преселение на умни и млади българи, сега може да се окажем в процентно по-лошо съотношение от онези...
-
bead
Re: Как ли
човек учи - помни - забравя... често се улавям, докато с малката обсъждаме уроци и учители, колко неща съм позабравила, ама и колко бързо ми се връщат. особено история и география - някак изплуват дати, имена...
така че, за да е знаеща нацията - майките и татковците трябва да преговарят маТРияла с децата!
така че, за да е знаеща нацията - майките и татковците трябва да преговарят маТРияла с децата!
-
почти безобидна
Кой е този?Remmivs написа:А пък някой беше допълнил, че Старжън е бил голям оптимист.
Логично е, когато повечето от умните напуснат, а другите не се занимават с управлението, всичко да отива надолу. Голямата част от кадърните учени и преподаватели не са тук, а в България от известен брой години много хора на високото, изпълнително ниво дават изключително некадърни направления и примери (имахме министри-майтап на Дондуков 2, имаме съветници и отговорни кадри в тази сфера, които се интересуват само кои фирми ще правят ремонти на школата и как да не разкриват истинския брой на записалите се и регистрирани ученици, а във висшето образование девизът на деканите и ректорите е "Не късайте, защото губим от таксите"... да продължавам?).Remmivs написа: Бе така е да. Особено последното, мамка му. И не само защото изтекоха, а защото като че ли нарочно ни натискат надолу и образователната система и всичко. Мамка му!
Липсва каквато и да е политическа воля за изказване на истината на проблема за нашето образование, поради което липсва стратегия и съответно - подходящи решения. Стратегията до момента бе "Да ни мине мандата, да уредим този и онзи". С малки изключения (имаше и много свестни министри в МОН).
Нали и аз това казвам.ELBI написа:А от къде знаеш, че е нямало много хора отговорили вярно? Брой интервюирани, социална / образователна група? Искаш ли да те заведа в някое по-затънтено място и да видиш какви фрапиращи отговори на тези/съответните въпроси ще получиш. Миналата седмица даваха по телевизията отговори на въпроса "Какво празнуваме на 3 март?" И имаше ужасно забавни отговори. Интервюто бе в София!!!Niya написа:Ако заедно с всички грешни отговори бъдат предоставени и всички верни, сигурно няма да е толкова черно.pocti_bezobidna написа:да постигнеш желания ефект - отрязваш всички верни и интелигентни отговори.
- Green Light
Българското е на Костов- да живее! Итлалианското ъъъ -на Челентано?pocti_bezobidna написа:- кое е единтственото италианско парвителство, изкарало пълен мандат от Втората световна насам?
Аз веднъж утрепах аудиторията с друг въпрозз:
Представете си световната икономика, колониалната епоха и влиянието на държавите в света! Сега отговорете, моля, колко пъти се нанася България в Англия? (По площ)
1 път
2 пъти
3 пъти
Англия, Великобритания или Обединеното кралство? Щото често говорейки за Англия се имат в предвид и второто и третото...Green Light написа:Българското е на Костов- да живее! Итлалианското ъъъ -на Челентано?pocti_bezobidna написа:- кое е единтственото италианско парвителство, изкарало пълен мандат от Втората световна насам?
Представете си световната икономика, колониалната епоха и влиянието на държавите в света! Сега отговорете, моля, колко пъти се нанася България в Англия? (По площ)
1 път
2 пъти
3 пъти
-
почти безобидна
Green Light написа: Българското е на Костов- да живее!
Две са - второто е на Сакскобурготски
Итлалианското ъъъ -на Челентано?
Берлускони
- веднъж?
Всъшност - Англия или UK? С колониалните територии или без?
Коя България - сегашната или тая на трите морета?
Тва са ужасно обидчиви хора, ша знайш! Не били англичани, а британци.
Една позната попита веднъж един (чист британец, ама късно го разбрахме) да не би да е нещо Скотиш - туй като комплимент, разбираш ли, щото добре се вписваше на купона. Ама къв скандал стана само
- Green Light
Англия, Англия!почти безобидна написа:Две са - второто е на СакскобурготскиGreen Light написа: Българското е на Костов- да живее!
Итлалианското ъъъ -на Челентано?
Берлускони
- веднъж?
Една позната попита веднъж един (чист британец, ама късно го разбрахме) да не би да е нещо Скотиш - туй като комплимент, разбираш ли, щото добре се вписваше на купона. Ама къв скандал стана само
Веднъж, да! Колкото България е, обаче кво прави ненормалната агресия и военната кастова система? Аз, защо все разправям, че белите никой не може да ги измести от лидерството в тоя свят- по- щури, по- фанатизирани, и по- нечестни играчи никога няма да има. Арабите ще вземат да запалят фитила на ония ми ти католици и после има да се чудят откъде им е дошло.
За анкетата- при нас от- 15 вери смарт збираш ли, само едно лапе 8ми клас позна.
- Green Light
ЕЛБИ, ти в такива анкети няма да участваш! На тебе и на Ремиус ви е забранено от Синдиката на знаменателите и от Международното положение. Усетите ли че се правя на умен, гък да няма!ELBI написа:Англия, Великобритания или Обединеното кралство? Щото често говорейки за Англия се имат в предвид и второто и третото...Green Light написа:Българското е на Костов- да живее! Итлалианското ъъъ -на Челентано?pocti_bezobidna написа:- кое е единтственото италианско парвителство, изкарало пълен мандат от Втората световна насам?
1 път
2 пъти
3 пъти
Човек не може да фане ръка от вас, бе!
хехе... чист англичанин сигурно имаш в предвид... британец всъщност включва англичани и шотландципочти безобидна написа:- веднъж?
Слушам. А на ести да ни сваля ще забраниш ли?Green Light написа:ЕЛБИ, ти в такива анкети няма да участваш! На тебе и на Ремиус ви е забранено от Синдиката на знаменателите и от Международното положение. Усетите ли че се правя на умен, гък да няма!
Човек не може да фане ръка от вас, бе!
-
почти безобидна
О, не знам... Човека беще дръннал няколко за отскок и много се разпени...ELBI написа: хехе... чист англичанин сигурно имаш в предвид... британец всъщност включва англичани и шотландциОбаче е странно - англичаните сякаш по-малко се обиждат (уж са отгоре и са по-големите, по-печените) ако ги объркаш с шотландец или ирландец, отколкото обратното ... Макар и да не съм правил анкета и изследване, но в Шотландия все ти повтарят как не са, ама хич и изобщо не са англичани.
Пък в посолството им и в културния център непрекъснато ме поправят, като кажа english, вместо british...
-
почти безобидна
Green Light написа: Англия, Англия!
Веднъж, да! Колкото България е, обаче...
Познах! Позанх!
- Green Light
Бих! Подозирам обаче, че ести и забранявам не могат да се употребят граматически правилно в едно изречениеELBI написа: Слушам. А на ести да ни сваля ще забраниш ли?
Ти на кое викаш инглиш пък те ти викат бритиш? Че ми стана интересно. Доколкото познавам англичаните са доста свестни хора и с добро чувство за хумор.почти безобидна написа:О, не знам... Човека беще дръннал няколко за отскок и много се разпени...
Пък в посолството им и в културния център непрекъснато ме поправят, като кажа english, вместо british...
Тъй, тъй... те държат да натъртят, че този език се говори на целия остров, че и на съседния !!!почти безобидна написа:О, не знам... Човека беще дръннал няколко за отскок и много се разпени...ELBI написа: хехе... чист англичанин сигурно имаш в предвид... британец всъщност включва англичани и шотландциОбаче е странно - англичаните сякаш по-малко се обиждат (уж са отгоре и са по-големите, по-печените) ако ги объркаш с шотландец или ирландец, отколкото обратното ... Макар и да не съм правил анкета и изследване, но в Шотландия все ти повтарят как не са, ама хич и изобщо не са англичани.
Но самите те - в посолството и в културния център ще потвърдят, че се казва "queen's english", a не "queen's british"
ELBI написа:Тъй, тъй... те държат да натъртят, че този език се говори на целия остров, че и на съседния !!!
Но самите те - в посолството и в културния център ще потвърдят, че се казва "queen's english", a не "queen's british"... и много други подобни примери
Хехехе. Абсолютно! Her magesty's tongue!
-
почти безобидна
Ми звънна в посолството (ха-ха! вече няма визи!) и като кажа english visa, насреща един сърдит глас обяснява кво се прави за да вземеш british виза.Remmivs написа:Ти на кое викаш инглиш пък те ти викат бритиш? Че ми стана интересно. Доколкото познавам англичаните са доста свестни хора и с добро чувство за хумор.почти безобидна написа:О, не знам... Човека беще дръннал няколко за отскок и много се разпени...
В БРИТАНСКИЯ културен център само на british отговарят...
British english Ви е много добър (лъжа!) похвали ме по телефона един от английските (британските?) ни партньори...
-
почти безобидна
Вероятно. Този обаче се засегна на националност.ELBI написа: Тъй, тъй... те държат да натъртят, че този език се говори на целия остров, че и на съседния !!!
Но самите те - в посолството и в културния център ще потвърдят, че се казва "queen's english", a не "queen's british"... и много други подобни примери
Може би не е имал чуство за хумор. Щото отговора беше бая груб и показавше известни познания върху историята ни.
- сър Айвънхоу
А уелсците? За тях пък няма и да говорим...ELBI написа:
хехе... чист англичанин сигурно имаш в предвид... британец всъщност включва англичани и шотландциОбаче е странно - англичаните сякаш по-малко се обиждат (уж са отгоре и са по-големите, по-печените) ако ги объркаш с шотландец или ирландец, отколкото обратното ... Макар и да не съм правил анкета и изследване, но в Шотландия все ти повтарят как не са, ама хич и изобщо не са англичани.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Бритиш инглиш включва и двете.почти безобидна написа:Ми звънна в посолството (ха-ха! вече няма визи!) и като кажа english visa, насреща един сърдит глас обяснява кво се прави за да вземеш british виза.
British english Ви е много добър (лъжа!) похвали ме по телефона един от английските (британските?) ни партньори...
То ние викаме и американски това, американски онова вместо да кажем съединенощатскиамерекански, но онези поне не се сърдят. Сигурно щото не знаят държава с U. Или пък щото говорят америкън инглиш. Знам ли...
И правилно, щото с british виза може да се ходи до Шотландия и Уелспочти безобидна написа:Ми звънна в посолството (ха-ха! вече няма визи!) и като кажа english visa, насреща един сърдит глас обяснява кво се прави за да вземеш british виза.Remmivs написа:Ти на кое викаш инглиш пък те ти викат бритиш? Че ми стана интересно. Доколкото познавам англичаните са доста свестни хора и с добро чувство за хумор.почти безобидна написа:О, не знам... Човека беще дръннал няколко за отскок и много се разпени...
Да поясним - Британия (или Великобритания) е Англия + Шотландия + Уелс. Обединеното кралство е и със Северна Ирландия и островите
Псолютно!!! Как можах да ги забравя! Те са ужасно готини с това, че като надушат англичанин почват (тези, които знаят де) да говорят уелски, което е нещо толкова разбираемо, колкото е комбинацията от китайски и суахили. Обаче, ако разберат, че си обикновен българин или друг чужденец се връщат на по-удобния и разбираем даже за самия тях английски и ти се кефят много с постоянно наздраве!сър Айвънхоу написа:А уелсците? За тях пък няма и да говорим...ELBI написа:
хехе... чист англичанин сигурно имаш в предвид... британец всъщност включва англичани и шотландциОбаче е странно - англичаните сякаш по-малко се обиждат (уж са отгоре и са по-големите, по-печените) ако ги объркаш с шотландец или ирландец, отколкото обратното ... Макар и да не съм правил анкета и изследване, но в Шотландия все ти повтарят как не са, ама хич и изобщо не са англичани.
Чекай сега. Те не са ли всичките едни островитяни, прочее.ELBI написа:И правилно, щото с british виза може да се ходи до Шотландия и Уелс(даже и до Северна Ирландия май...)
Да поясним - Британия (или Великобритания) е Англия + Шотландия + Уелс. Обединеното кралство е и със Северна Ирландия и островите
Чекай сега. Те не са ли всичките едни островитяни, прочее.
[/quote]
ми то нали има и едни малки островченца, щото...сигурно
е имал впредвид
ми то нали има и едни малки островченца, щото...сигурно
е имал впредвид
Знам, амиго! Знам какво е имал предвид Елби. Просто исках да си направя каламбур с Великата Британия на островитяните. :}Кент написа:ми то нали има и едни малки островченца, щото...сигурно
е имал впредвид
ба, великата Британия не е ли историческо понятие вечеRemmivs написа:Знам, амиго! Знам какво е имал предвид Елби. Просто исках да си направя каламбур с Великата Британия на островитяните. :}Кент написа:ми то нали има и едни малки островченца, щото...сигурно
е имал впредвид