Така е. Както и Велика България, Велика Германия и т.н., но историческата митология за грандиозността на "своята" си нация трудно се премахва от сивите клетки на изучавалите 'родна' история...Кент написа:ба, великата Британия не е ли историческо понятие вечеRemmivs написа:Знам, амиго! Знам какво е имал предвид Елби. Просто исках да си направя каламбур с Великата Британия на островитяните. :}Кент написа:ми то нали има и едни малки островченца, щото...сигурно
е имал впредвид
Как ли
Re: лесно е
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Да, Рем!Remmivs написа:90% хората не стават за нищо май Старжън беше казал, да ме поправи АВе. А пък някой беше допълнил, че Старжън е бил голям оптимист.pocti_bezobidna написа:Ако ми тръснат една карта да търся Кореите - вервай ми, нема да ми е лесно.
Да не говорим, че все не мога да запомня кои са соц - Южната или Северната.
Повечето, по-малко - всичко си зависи от човека.
Европейците пък сме (са) едни умници...
Законът на Старджън: 90% от каквото и да било са абсолютен боклук.
Допълнение на Кол към закона: Старджън е бил оптимист.
Да не говорим за мрачната новина от Юнеско, че 37.66666% от хората по Земята са с коефициент на интелигентност под 90.
И то не по Менса, а по европейските тестове за интелигентност.
Наздраве!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Йохан Кол, немски астрофизикпочти безобидна написа:Кой е този?Remmivs написа:А пък някой беше допълнил, че Старжън е бил голям оптимист.
Re: Как ли
Не мисля, че хората се различават по национален признак. Навсякъде има всякакви нива на интелигентност. Образованието може да помогне само на по-будните - на другите няма как да им се налее.Niya написа:ще се справим ние, българите с подобни анкети? Може би вече сте го виждали, напомни ми пускано тук клипче от Стани богат.![]()
Много ми се иска да вярвам, че няма да звучим толкова безумно.
Хе-хе, Грийни, много си готин!Green Light написа:ЕЛБИ, ти в такива анкети няма да участваш! На тебе и на Ремиус ви е забранено от Синдиката на знаменателите и от Международното положение. Усетите ли че се правя на умен, гък да няма!ELBI написа:Англия, Великобритания или Обединеното кралство? Щото често говорейки за Англия се имат в предвид и второто и третото...Green Light написа:Българското е на Костов- да живее! Итлалианското ъъъ -на Челентано?pocti_bezobidna написа:- кое е единтственото италианско парвителство, изкарало пълен мандат от Втората световна насам?
- за българското от 89та да питам ли? Кое е, а?
Аз веднъж утрепах аудиторията с друг въпрозз:
Представете си световната икономика, колониалната епоха и влиянието на държавите в света! Сега отговорете, моля, колко пъти се нанася България в Англия? (По площ)
1 път
2 пъти
3 пъти
Човек не може да фане ръка от вас, бе!
Много си те обичам!
Ай, наздраве!
Извинявай, Мила, но не си права.Mila написа:Не мисля, че хората се различават по национален признак. Навсякъде има всякакви нива на интелигентност. Образованието може да помогне само на по-будните - на другите няма как да им се налее.Niya написа:ще се справим ние, българите с подобни анкети? Може би вече сте го виждали, напомни ми пускано тук клипче от Стани богат.![]()
Много ми се иска да вярвам, че няма да звучим толкова безумно.Дори и да са учили, в последствие забравят.
Образованието помага на всички, но в различна степен.
Аз, таковата, като бивш "образовател" да си кажа, де...
Too much propaganda, както пееха едно време Секс Пистълс!ELBI написа: Така е. Както и Велика България, Велика Германия и т.н., но историческата митология за грандиозността на "своята" си нация трудно се премахва от сивите клетки на изучавалите 'родна' история...
Наздраве, Елби!
Ахъм, щото има разни фактори като фон, среда, памет, обкръжение ....ave написа: Образованието помага на всички, но в различна степен.
Искрено се надявам да не съм права.ave написа:
Извинявай, Мила, но не си права.
Образованието помага на всички, но в различна степен.
Аз, таковата, като бивш "образовател" да си кажа, де...
Надявам се и образованието в Бг да става по-добро.
Също така, ако може да спрат да ми показват по телевизията нЕкакви полуолигофрени и да ги правят медийни звезди. Ей това е направо нож в гърба на всеки просвещенски напън.
Образованието у нас има два пътя: или да става по-добро, или да фалира. Защото вече може да се учи в чужбинско на цената на (щях да кажа един градски разговорMila написа: Надявам се и образованието в Бг да става по-добро.
Виж, това е невъзможноMila написа: Също така, ако може да спрат да ми показват по телевизията нЕкакви полуолигофрени и да ги правят медийни звезди. Ей това е направо нож в гърба на всеки просвещенски напън.
За основното и средното говоря. Къде ще пращаме по чужбината невръстни дечица.4avdar4e написа:Образованието у нас има два пътя: или да става по-добро, или да фалира. Защото вече може да се учи в чужбинско на цената на (щях да кажа един градски разговорMila написа: Надявам се и образованието в Бг да става по-добро.) нашенско. Или ще ги догонваме, или ...
Наздраве пич! Си ли и защо ... lost in translation?ave написа:Too much propaganda, както пееха едно време Секс Пистълс!ELBI написа: Така е. Както и Велика България, Велика Германия и т.н., но историческата митология за грандиозността на "своята" си нация трудно се премахва от сивите клетки на изучавалите 'родна' история...
Наздраве, Елби!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Съм и не се знае защо... lost in translation.ELBI написа:Наздраве пич! Си ли и защо ... lost in translation?ave написа:Too much propaganda, както пееха едно време Секс Пистълс!ELBI написа: Така е. Както и Велика България, Велика Германия и т.н., но историческата митология за грандиозността на "своята" си нация трудно се премахва от сивите клетки на изучавалите 'родна' история...
Наздраве, Елби!
Пак наздраве!
По-добро образованието ни няма да стане. Със стари курви нов бардак не се прави.Mila написа:
Искрено се надявам да не съм права.
Надявам се и образованието в Бг да става по-добро.
Също така, ако може да спрат да ми показват по телевизията нЕкакви полуолигофрени и да ги правят медийни звезди. Ей това е направо нож в гърба на всеки просвещенски напън.
Извини лошия ми френски, но си е така.
Наздраве!
Абе не знам, засега децата ми са в началното училище, и съм много впечатлена от сегашните учебни помагала, от възможностите за извънкласно обучение, от учителката им, която извън задължителния материал се е заела и с възпитанието им в областта на морала и взаимоотношенията...С няколко думи - всичко ми изглежда доста по-добре, отколкото беше по мое време.ave написа:
По-добро образованието ни няма да стане. Със стари курви нов бардак не се прави.
Извини лошия ми френски, но си е така.
Наздраве!
За другите степени нямам впечатления.
- Dark Angel
Относно сегашното образование
Ние сме доволни.
Аз лично изпитвам искрено възхищение към учителите - те просто се борят, за да научат децата на повече.
Дават всичко от себе си. Децата сега знаят много, много повече от нас.
Още в детската градина се разискват теми/проблеми които са важни за съвременния свят, прави се задълбочено.
А като помисля за колко пари го правят и възхищението ми преминава в преклонение/обожествяване
ПП/ Не ми харесва определението "стари курви"
Аз лично изпитвам искрено възхищение към учителите - те просто се борят, за да научат децата на повече.
Дават всичко от себе си. Децата сега знаят много, много повече от нас.
Още в детската градина се разискват теми/проблеми които са важни за съвременния свят, прави се задълбочено.
А като помисля за колко пари го правят и възхищението ми преминава в преклонение/обожествяване
ПП/ Не ми харесва определението "стари курви"