Study shows why exercise boosts brainpower
И една песен по случая:
http://www.data.bg/f.php?fid=11136589
Три-четири
И на мен ми е любим спорт!!! Кога ще се състезваме с тебе, м?Gaspode написа:Тук дума не видях да се издума за фитнес. За спорт говорят хората. А спортове - бол.
Мои любими дисциплини - модерен трибой на маса :):Те това е
- гребане в паница с голяма лъжица
4 по 100 без мезе
300 метра вита баница
Дай други, друже. От тези не можах да си избера 4 за жени.caliostro написа:бих ви предложил да се потрудиме отговорно
тоест да обсъдиме 40-те миски![]()
http://missbg.dir.bg/
работата е доста отговорна и трябва да се отнесеме с необходимата сериозност
може и да организираме и залагания също така
хехе... както при много изследвания - само част от "истината"Remmivs написа:Тестове при мишки са показали, че се образуват нови мозъчни клетки в област от мозъка им наречена denate gyrus - част от хипокампуса (хехехе пустият му хипокампус б.пр.), за който е известно, че е свързан с отслабването на паметта във връзка с промяната на възрастта, което (отслабване) при повечето хората започва някъде към 30-та година. Изследователите са използвали магнитно-резонанскни методи, за да документират този процес при мишките и след това са приложили ЯМР, за да погледнат в мозъците на хора преди и след упражнения. Открили са същите зависимости, което подсказва, че при хората също се образуват нови мозъчни клетки, когато те спортуват.
Е... претенции... Аз пък си избрах поне 4Remmivs написа:Дай други, друже. От тези не можах да си избера 4 за жени.
Оооо, а пък аз темислех за професионалист... като менGaspode написа:
Чай ся
Тва не е просто състезание... трябва години планиране... тренировки... приятелски срещи с разменено гостуване...
Та така
Никъде не казвам САМО фитнеса, друже. Просто може да го добавиш (уместно би било поне да разгледаш тази възможност) към умствените гимнастики, които със сигурност противостоят на тези неща също, например има доста данни за Алцхаймер. Не се хващай за думата. Ти виждаш доста по-далечни хоризонти поне.ELBI написа:хехе... както при много изследвания - само част от "истината"ако имаше някакво значително образование/образуване - спортистите щяха да са най-умни. Истината е, че и много други процеси освен фитнеса развива мозъка. Вероятно и фитнеса помага, но по-вероятно е с повече фитнес да си останеш на ниво спортист... или на ниво манекенка. Доказателства за невероятната им мозъчна дейност ... надали някой ще иска
не съм казал, че си казал САМО, но на първо четене излиза нещо подобно - идеята на статията е точно в това - как фитнеса развива мозъка. И аз просто поднесох "некои допълнения и съобръжения", както би казал другарят ти ЖивковRemmivs написа:Никъде не казвам САМО фитнеса, друже. Просто може да го добавиш (уместно би било поне да разгледаш тази възможност) към умствените гимнастики, които със сигурност противостоят на тези неща също, например има доста данни за Алцхаймер. Не се хващай за думата. Ти виждаш доста по-далечни хоризонти поне.ELBI написа:хехе... както при много изследвания - само част от "истината"ако имаше някакво значително образование/образуване - спортистите щяха да са най-умни. Истината е, че и много други процеси освен фитнеса развива мозъка. Вероятно и фитнеса помага, но по-вероятно е с повече фитнес да си останеш на ниво спортист... или на ниво манекенка. Доказателства за невероятната им мозъчна дейност ... надали някой ще иска
Ако случайно не знаех, че зъбите са само 32 (броила съм си ги, за това знам, не за друго) и няма начин да има долу-дясно 20ти, щях да си помисля че ставаш от зъболекраския столRemmivs написа:Матрица:
Горе-ляво №1
Долу-дясно №20
ОК?
Ами може би грешно разбрах това:ELBI написа:не съм казал, че си казал САМО, но на първо четене излиза нещо подобно - идеята на статията е точно в това - как фитнеса развива мозъка. И аз просто поднесох "некои допълнения и съобръжения", както би казал другарят ти Живков
Според мен не излиза нищо подобно. Просто е интересно и затова го споделих. Не евангелизирам никой нито за фитнес, нито за спиране на цигарите, нито за нищо. Големи деца сме вече.ELBI написа:хехе... както при много изследвания - само част от "истината"![]()
Бе не е съвсем така да ти кажа. Имаше един виц за двама спасители. Седят си на плажа и гледат мацките. И единият мърмори:bead написа:едно време като си харесвахме с моите приятелки рокля, кола или бижу от лъскаво западняшко списание и си ги "заплювахме", без да храним особени надежди, че един ден ще ги притежаваме.
така, че вие...хахахха, ако решите можете също да си ги заплювате.
Дай и ан фас де!esti написа:Ето ти една умна блондинка:lol:
Не виждаш ли ква е готина?Remmivs написа: Бляк. Как можа бе!?! Пфу! Тамън мислех да ходя на обяд...
Бе мислех да им ги пускам една по една - от умна-по-умна - развали ми кефа, начи!Житената Питка написа:Трябваше да си гадна до край обаче.