7-те чудеса на Света
7-те чудеса на Света
Не знам дали сте попадали вече на този сайт... Аз попаднах на него днес. И се зачудих изпървом защо е необходимо това...
Накратко - става въпрос за избиране на нови 7 чудеса на Света. Има некви предложения... има система за гласуване... И на 07/07/07, което било след 114 дни, щели да обявят резултатите...
Не се зачетох колко легитимно е всичко това.
Просто го пускам тук да го подъффффффффчем :)
Накратко - става въпрос за избиране на нови 7 чудеса на Света. Има некви предложения... има система за гласуване... И на 07/07/07, което било след 114 дни, щели да обявят резултатите...
Re: 7-те чудеса на Света
Бях чела нещо за това.Gaspode написа:Не знам дали сте попадали вече на този сайт... Аз попаднах на него днес. И се зачудих изпървом защо е необходимо това...
На първо гледане ми хрумва нещо от рода на "Старият свят не е това, което беше".
Panta rhei...
-
bead
виж, няма кво да дъвчем на сухо! организирай пътуване до кандидатите. ще решим на живо. нали знаеш "око да види, ръка да пипне"Gaspode написа: Просто го пускам тук да го подъффффффффчем :)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Щот явно е дълбоко заложено в природата на човека все за нещо да гласува, все разни кОнкурси да си организира, все нещо да си мерим....Gaspode написа:Не знам дали сте попадали вече на този сайт... Аз попаднах на него днес. И се зачудих изпървом защо е необходимо това...
И защо аджеба наистина требе да са 7:blink::shocked: То, мистични числа бол:blink::shocked:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Нещо не схващам.... не е ли идеята под "чудо" да се има пред вид нещо, което не е ясно как е било направено и че за нивото на развитие на технологиите построяването му е било наистина чудо?
Всичките тези нови неща, които предлагат... че те чудеса ли са? Знаем как са построени, знаем кой ги е построил, нищо особено за съответното ниво на развитие на държавата, която ги е съградила.
Така мисля де, поне това си представям като "чудо на света".
Всичките тези нови неща, които предлагат... че те чудеса ли са? Знаем как са построени, знаем кой ги е построил, нищо особено за съответното ниво на развитие на държавата, която ги е съградила.
Така мисля де, поне това си представям като "чудо на света".
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
В интерес на истината тука има "загуба в превода".maggot написа: Така мисля де, поне това си представям като "чудо на света".
"Малко известен факт е, че това което ние наричаме сега "чудеса" (гр.Θαυματα - чудеса) в първия списък се наричат Θεαματα -гледки; неща, които се виждат (от гр.θεα- гледка)."
Тва го изрових сега от кака Вики, но и преди съм го чела по дебелите книжици
Ми убу, тогава... ама трябва да ги направят поне 700 тогава4avdar4e написа: В интерес на истината тука има "загуба в превода".Ей ся ще ти открия как е било на гръчки..
"Малко известен факт е, че това което ние наричаме сега "чудеса" (гр.Θαυματα - чудеса) в първия списък се наричат Θεαματα -гледки; неща, които се виждат (от гр.θεα- гледка)."
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Съгласенmaggot написа:Ми убу, тогава... ама трябва да ги направят поне 700 тогава4avdar4e написа: В интерес на истината тука има "загуба в превода".Ей ся ще ти открия как е било на гръчки..
И що само артифишъл гледки? Що да няма природни красоти като това, например

Сори, ама днес попаднах на
тази лятна тема... и се размечтах... за морето
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Забавно е, но по какъв критерий са избрали тези 21 кандидата. Мислех да пусна нещо от нашата страна, но явно не може... Пък и само 7 от тези 21 чудеса съм виждал на живо... Много се изкушавам от Анкгор, но ... не смея. Няма градове (като цяло), а има 2-3 разкошни града, за които бих гласувал. И защо не влизат природни забележителности ... Както и да е. Гасподе да организира ексурзийка до местата и да ги обсъждаме на място. За 114 дена ще смогнем да ги видим вситеGaspode написа:Не знам дали сте попадали вече на този сайт... Аз попаднах на него днес. И се зачудих изпървом защо е необходимо това...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
ELBI написа:Забавно е, но по какъв критерий са избрали тези 21 кандидата. Мислех да пусна нещо от нашата страна, но явно не може... Пък и само 7 от тези 21 чудеса съм виждал на живо... Много се изкушавам от Анкгор, но ... не смея. Няма градове (като цяло), а има 2-3 разкошни града, за които бих гласувал. И защо не влизат природни забележителности ... Както и да е. Гасподе да организира ексурзийка до местата и да ги обсъждаме на място. За 114 дена ще смогнем да ги видим вситеGaspode написа:Не знам дали сте попадали вече на този сайт... Аз попаднах на него днес. И се зачудих изпървом защо е необходимо това...
ахам.. той да организира, нали...а други да дразнят през това време
като глоба - да се подготвиш, поне за екскурзовод да не харчим , ама ако ще викаш само Наздраве, наздраве ...и ние си можем
СпокоSemiramis написа:
ахам.. той да организира, нали...а други да дразнят през това време
като глоба - да се подготвиш, поне за екскурзовод да не харчим , ама ако ще викаш само Наздраве, наздраве ...и ние си можем
Кьор-фишеци са това
Като гледам къфффф зор е една сбирка да се организира направо не ми се мисли какво би било, ако трябва и да се пътува
bravo be!
Много си е добре корама й
Аман от манекенки
[/quote]
celufffffff...
ama golqmo celuffff...
celufffffff...
ama golqmo celuffff...
Re: bravo be!
Да беше сложила малко иконки, много сухо такаdoktorka написа: celufffffff...
ama golqmo celuffff...
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Няма кво да дъвчем, щото нашто чудо, дето още стърчи около НДК-то го нема в предложениятаGaspode написа:Не знам дали сте попадали вече на този сайт... Аз попаднах на него днес. И се зачудих изпървом защо е необходимо това...
- Глас в пустиня
А, ако трябва да класираш седем от България, кои ще избереш?ELBI написа:Мислех да пусна нещо от нашата страна, но явно не може...
Според мен Еркесия*-та(когато възстановят част от нея) ще бъде добро попадение.
*Еркесия-защитен вал построен по времето на Омуртаг, започва от Бургас и завършва до Родопи-те, дължината му е 142км, ясно си личи на спътникови снимки, а и, ако не се лъжа първите митници в Европа са били построени точно там, преди местата за преминаване на вала.