кво правиш, когато
-
bead
кво правиш, когато
един от най-добрите ти приятели изненадващо ти стане шеф?!?!?!
днес направо съм в шок. един мой добър приятел, много готин пич, замина преди почти десетилетие в САЩ. да е жив и здрав нет-а - не сме спирали да си общуваме. като идва в бг редовно се виждаме. дип, че съм женена иначе можеше и искра да прехвръкне...
и така се стекоха нещата, че от днес ми е в борда на директорите!
деликатна ситуация... ама поне няма нужда да му се подмазвам, щот си ме знае ква съм кучка.
днес направо съм в шок. един мой добър приятел, много готин пич, замина преди почти десетилетие в САЩ. да е жив и здрав нет-а - не сме спирали да си общуваме. като идва в бг редовно се виждаме. дип, че съм женена иначе можеше и искра да прехвръкне...
деликатна ситуация... ама поне няма нужда да му се подмазвам, щот си ме знае ква съм кучка.
-
bead
Re: кво правиш, когато
Разбираш дали наистина е един от най-добрите ти приятели.bead написа:един от най-добрите ти приятели изненадващо ти стане шеф?!?!?!
Panta rhei...
Не виждам нищо кой знае какво, обаче две твои фрази ми бият на очи:
bead написа: дип, че съм женена иначе можеше и искра да прехвръкне...
bead написа:ама поне няма нужда да му се подмазвам, щот си ме знае ква съм кучка.
-
bead
ми, верче, нищо кой знае какво не можеш и да видиш. за теб е житейски факт от битието на друг човек. за мене, обаче, си е стрес, шаш и паника
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мога само да те поздравя и да ти честитя, защото това (повишението) би трябвало да радва и теб:-)bead написа:един от най-добрите ти приятели изненадващо ти стане шеф?!?!?!
Иначе и аз смятам, че е добър начин да разбереш що за дружка ти е "новия шеф":winkw:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
това също е вариант, еле пък ако сте приятели добриbead написа:то няма къде повече.
освен него да избутам от стола
и друго се светнах... заради тъпото скайпи сега член на борда на директорите може да ме проверява кога съм се успала за работа... спешно търся връзки за жалване пред арменския поп!!!
това зависи от теб само да ти кажа, има всякакви пинизи със скайпа
Както се казва, на нов началник и младо прасе не се радвайте много, че не се знае каква свиня може да излезе от него. Ако разбирам правилно накъде биете, де.frisky lioness написа:Мога само да те поздравя и да ти честитя, защото това (повишението) би трябвало да радва и теб:-)
Иначе и аз смятам, че е добър начин да разбереш що за дружка ти е "новия шеф":winkw:
А теб кое повече те плаши: възможното разваляне на приятелството или усложняването на ситуацията в работата?bead написа:ми, верче, нищо кой знае какво не можеш и да видиш. за теб е житейски факт от битието на друг човек. за мене, обаче, си е стрес, шаш и паника
Panta rhei...
Аз съм имала такъв случай с много близък колега (не приятел като в твоя случай, но все пак взаимно се уважавахме) с който заедно започнахме работа и по-късно ми стана шеф. На него дължа едно от повишенията си. Сега вече е на друга длъжност и не ми е шеф, но отношенията ни са си все същите, както когато работехме заедно в началото.bead написа:ми, верче, нищо кой знае какво не можеш и да видиш. за теб е житейски факт от битието на друг човек. за мене, обаче, си е стрес, шаш и паника
Та питаш какво правите. Аз нищо. Продължавам си в същия дух. А то си зависи от него най-вече, нали е шеф.
-
bead
по-скоро на ниво комукинация не знам как да се държа. иначе в професионален план и двамата знаем колко можем и трудно ще ми намери по-добър заместник (уф, тва не беше хич скромно).
-
bead
Да, това е трудно и зависи много от останалите люде в картинката.bead написа:по-скоро на ниво комукинация не знам как да се държа. иначе в професионален план и двамата знаем колко можем и трудно ще ми намери по-добър заместник (уф, тва не беше хич скромно).
Май най-разумно е да изчакаш той да зададе тона на колегиалните ви отношения.
И междувременно да поразгледаш скайпа.
Panta rhei...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Биех натам, че истинските приятели се радват взаимно на успехите и постиженията си:-)Remmivs написа:
Както се казва, на нов началник и младо прасе не се радвайте много, че не се знае каква свиня може да излезе от него. Ако разбирам правилно накъде биете, де.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Бе тва от една страна добре - познавате се и т.н. ама то си заниси...bead написа:един от най-добрите ти приятели изненадващо ти стане шеф?!?!?!
Опитах веднъж да работя с приятел - последиците бяха печални - за работата.
Тогава бяхме още млади и глупави, сега не знам как бих се чуствала в подобно ситуация:-)
както и да е - на теб успешно сътрудничество с новия шеф желая
Фнимавай, че може да те осъди за секшуал харасмънтbead написа:един от най-добрите ти приятели изненадващо ти стане шеф?!?!?!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Житената Питка
- BOFH
Мога да кажа какво е когато станеш шеф на най-добрия си приятел (или поне на един от най-добрите).bead написа:един от най-добрите ти приятели изненадващо ти стане шеф?!?!?!
Думата с която мога да го определя е НЕЛОВКО.
(\__/)
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
(='.'=)
(")_(") Помогнете на Зайо да влезе в политиката!
bead написа:един от най-добрите ти приятели изненадващо ти стане шеф?!?!?!
Тази дума - приятел
в днешно време има доста широки и различни тълкувания и смисъл![]()
така че - зависи от смисъла и в конкретният случай
това е
- Green Light
На мен само едната ми бие на очи. Другата ми се сля.vyara написа:Не виждам нищо кой знае какво, обаче две твои фрази ми бият на очи:
bead написа: дип, че съм женена иначе можеше и искра да прехвръкне...bead написа:ама поне няма нужда да му се подмазвам, щот си ме знае ква съм кучка.
-
bead
тази е и думата, с която може да го определи и приятеля:roll:Житената Питка написа:Мога да кажа какво е когато станеш шеф на най-добрия си приятел (или поне на един от най-добрите).bead написа:един от най-добрите ти приятели изненадващо ти стане шеф?!?!?!
Думата с която мога да го определя е НЕЛОВКО.
- Dark Angel
Бе важното е, че е В борда. Не извън него...както аз.Zmeu написа:kato ste takiva drujki
kak taka iznenadvashto se e okazal v borda, a ti ne znaesh?
Ревнувам.
Как ли е драпал горкия да се добере до нея*.
*Нея! Не службата...
-
bead
-
bead
Ами, продължавате по старому. Ако наистина сте добри приятели не трябва да ви смущава това, даже си има и добри страни. Какво по-хубаво от това да се разбираш с началника си. Винаги може да си казвате и добро и лошо. Нали сте дружки. Предполага се, че така и работата ще върви по-добре.
Виж, ако освен приятелски имате други разни мераци, ситуацията се променя.
Аз също съм приятел с прекия си шеф. Много по-лесно работим, щото като ме ядоса и мога да му кажа: " Шефе, ти се голям...."
и той на мен тоже. И после - щастливи и доволни. 
Виж, ако освен приятелски имате други разни мераци, ситуацията се променя.
Аз също съм приятел с прекия си шеф. Много по-лесно работим, щото като ме ядоса и мога да му кажа: " Шефе, ти се голям...."