Морал вс. подкуп вс. спасен живот вс. нам си какво
- Dark Angel
Морал вс. подкуп вс. спасен живот вс. нам си какво
Слушам седмицата на високи обороти случая за уволнения хирург от Пирогов
Един от най-добрите коремни хирурзи, оперирал съпругата на незнам си кой и накрая, като всичко минало успешно, поискал 300 лева. Човека му дал в белязани банкноти и го накиснал
ВъзмУтения гражданин обясни в ефир как е много благодарен на лекаря за това, че е спасил жена му, но не можел да понесе да му искат подкуп, било грозно. Било неморално.
Та един вид, той е задължен и много, много благодарен на лекаря в душата си, но понеже нещата не могат да продължават така лекаря е уволнен. Един от най-добрите. И?
Не бих постъпила така. Да не дава Господ, но бих била благодарна на лекаря, бих го позлатила ако мога. Не бих го "накиснала".
А Вие? Вие как мислите? Как бихте постъпили?
Един от най-добрите коремни хирурзи, оперирал съпругата на незнам си кой и накрая, като всичко минало успешно, поискал 300 лева. Човека му дал в белязани банкноти и го накиснал
ВъзмУтения гражданин обясни в ефир как е много благодарен на лекаря за това, че е спасил жена му, но не можел да понесе да му искат подкуп, било грозно. Било неморално.
Та един вид, той е задължен и много, много благодарен на лекаря в душата си, но понеже нещата не могат да продължават така лекаря е уволнен. Един от най-добрите. И?
Не бих постъпила така. Да не дава Господ, но бих била благодарна на лекаря, бих го позлатила ако мога. Не бих го "накиснала".
Re: Морал вс. подкуп вс. спасен живот вс. нам си какво
Аз бих предложил на лекаря пари без да си ги иска, и съм го правил...Water написа:Слушам седмицата на високи обороти случая за уволнения хирург от Пирогов
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Не са били 300, а 1500. С 300 е успял да го накисне.
Виж, сега. Ако ПРЕДИ операцията хирурга беше казал колко ще струва, така че човека да има право на избор - или да изберат него или да отидат при друг, тогава - да, съгласна съм. И аз съм си плащала, но имах избор, не бях поставена пред свършен факт.
Имала съм и случай, когато не съм избирала хирурга - тогава не ми беше поискано нищо, но въпреки това дадох. Защото според мен 300те лева заплата на тези хора са смешни в сравнение с работата, която вършат.
Другото особено в случая е, че операцията била въпрос на спешност и избора е бил нулев - просто този хирург е бил на смяна, т.е. не са си го избирали сами. В такъв случай не съм съгласна да давам пари. Колкото имам - да. Но не и тази безбожна цена, която не е по джоба на всеки, още повече на пенсионер.
Виж, сега. Ако ПРЕДИ операцията хирурга беше казал колко ще струва, така че човека да има право на избор - или да изберат него или да отидат при друг, тогава - да, съгласна съм. И аз съм си плащала, но имах избор, не бях поставена пред свършен факт.
Имала съм и случай, когато не съм избирала хирурга - тогава не ми беше поискано нищо, но въпреки това дадох. Защото според мен 300те лева заплата на тези хора са смешни в сравнение с работата, която вършат.
Другото особено в случая е, че операцията била въпрос на спешност и избора е бил нулев - просто този хирург е бил на смяна, т.е. не са си го избирали сами. В такъв случай не съм съгласна да давам пари. Колкото имам - да. Но не и тази безбожна цена, която не е по джоба на всеки, още повече на пенсионер.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ти си написала почти всичко, което исках да кажа...maggot написа:
Само ще допълня: 1. това не е частна клиника и никой няма право да иска пари.
2. Докторът е подписал трудов договор, в който е споменато (вероятно?!?) колко пари получава.
3. На нас никой не ни плаща допълнително за прекрасно свършена работа.
Крайно време е тази порочна практика да се прекрати, не може да се спекулира със здравето и живота на хората. Или да има регламент: при този и този лекар струва толкова и толкова. Или да се знае - по клинична пътека ти е без пари или с малки доплащания. Всичко друго е изнудване и игра на Господ Бог
ИСКАМ ПРАВИЛА!!!!
- snowprincess
Re: Морал вс. подкуп вс. спасен живот вс. нам си какво
и аз съм давала и ще давам
при операцията на майка ми, лекарят каза (може да съм го писала и друг път, не помня): "упойките са като колите по улиците - има трабанти, има и мерцедеси, ако може да си позволите цена до 100лв, ще бъде обезболена с най-доброто"
плаща се за вида на операцията, да те гледат сестрите по-добре, за кръв...
но има хора, които не могат да ги дадат, те да мрат ли
предполагам, че трябва ако е добър, да си направи частна практика, който има пари и иска по-специално отношение да отиде и да се лекува при него, който остане на държавна работа - трябва да работи за заплатата си и да не иска допълнително заплащане
при операцията на майка ми, лекарят каза (може да съм го писала и друг път, не помня): "упойките са като колите по улиците - има трабанти, има и мерцедеси, ако може да си позволите цена до 100лв, ще бъде обезболена с най-доброто"
плаща се за вида на операцията, да те гледат сестрите по-добре, за кръв...
но има хора, които не могат да ги дадат, те да мрат ли
предполагам, че трябва ако е добър, да си направи частна практика, който има пари и иска по-специално отношение да отиде и да се лекува при него, който остане на държавна работа - трябва да работи за заплатата си и да не иска допълнително заплащане

- Green Light
- Глас в пустиня
Интересна постановка. Жената е приета по спешност с перетонит, след операцията сиромаха отива да почерпи доктора и персонала от благодарност, с пакет кафенце, уйски, бонбони...а доктора му се развикал, че по тоя начин ги обижда и ако иска да им благодари, благодарноста да е в пари и си казва цената. Сигурен съм, че ако сумата е била в по-малки размери 100/200/300лв, всичко щеше да мине и да замине, ама 1500лв си е бая, при положение, че работиш в заведение създадено и издържано от същите тея пари на тоя сиромах и всички нас. Малко по-преди, правиха постанавка със скрита камера на друг лекар, и той искаше некакви четирицифрени суми за химиотерапи, която пак се плаща изцяло от здравната каса. Моето мнение е, че на такива трябва да им се отнемат правата да практикуват професията си. За мен няма разлика мужду хората вземащи рушвети, било те лекари, полицай, митничари...Както каза Чавето - за ясни правила, стъпишли накриво си отиваш.
- Dark Angel
това което чух по радиото /не съм чела и не зная за случая/ не ми хареса
не ми харесва и не приемам идеята някой да помогне, а аз да му стъжня живота заради едни пари.
някак ми се струва непочтено. Парите са нищо поставени на една везна с човешкия живот
просто ми е грозна постъпката на благодарния съпруг
това е лично мнение, изградено на база 5 минути радио и интревюта
не ми харесва и не приемам идеята някой да помогне, а аз да му стъжня живота заради едни пари.
някак ми се струва непочтено. Парите са нищо поставени на една везна с човешкия живот
моето е:
Аз го познавам тоя лекар.[/quote]
Ще ми е интересно да чуя твоето мнение.[/quote]
И тук е било така.Една от най големите частни болници в НюЙорк НЯМАШЕ спешно отделение,защото се намираше в непосредствена близост с Харлем.Там черничките и нелегалните имигранти нямат застраховки,пари ...а са много болни.Принудиха ги ( от "градския съвет") да отворят Спешно отделение. Освен това преди 20-тина години прокараха закон,който важи за всички щати и болници-
(EMTALA)
да не ви обяснявам кво се случи по отношение на това колко пари "печели" болницата от тези точно пациенти
MSMC-ей болницата.
горното е само да посоча,че НЯМА закони в БГ..ТОВА е.
Като уредят законодателството,ще отпаднат тези въпроси,които Уотър е задала.
Тук не само ще те уволнят,ами ти вземат лиценза и те лишават от право да практикуваш...ВЪОБЩЕ.
Не че и тук не се случва...
Само че тук е търговия с дрога предимно...и не в болниците,а в кабинетите ....
И си поемаш риска.И не те "топва" пациента,ами ей тия...
DEA
Та тъй за законите.
Ще ми е интересно да чуя твоето мнение.[/quote]
И тук е било така.Една от най големите частни болници в НюЙорк НЯМАШЕ спешно отделение,защото се намираше в непосредствена близост с Харлем.Там черничките и нелегалните имигранти нямат застраховки,пари ...а са много болни.Принудиха ги ( от "градския съвет") да отворят Спешно отделение. Освен това преди 20-тина години прокараха закон,който важи за всички щати и болници-
(EMTALA)
да не ви обяснявам кво се случи по отношение на това колко пари "печели" болницата от тези точно пациенти
MSMC-ей болницата.
горното е само да посоча,че НЯМА закони в БГ..ТОВА е.
Като уредят законодателството,ще отпаднат тези въпроси,които Уотър е задала.
Тук не само ще те уволнят,ами ти вземат лиценза и те лишават от право да практикуваш...ВЪОБЩЕ.
Не че и тук не се случва...
Само че тук е търговия с дрога предимно...и не в болниците,а в кабинетите ....
И си поемаш риска.И не те "топва" пациента,ами ей тия...
DEA
Та тъй за законите.
Няма да пиша за корупцията.
Това, което мен ме дразни е неуважението към лекарите.
Копнах нещо от друг клуб:
Тове е, Ганьо гледа празно да нема - хем да го оперира най-добрия, хем да е без пари, хем и на опашка да не чака и разбира се - доживотна гаранция трябва да му дадат. Работливите и надарените трябва да робуват на тъпите, наглите и мързеливите.
Тове е, Ганьо гледа празно да нема - хем да го оперира най-добрия, хем да е без пари, хем и на опашка да не чака и разбира се - доживотна гаранция трябва да му дадат. Работливите и надарените трябва да робуват на тъпите, наглите и мързеливите.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Това е крайно и е гнусно[unknown] написа: Тове е, Ганьо гледа празно да нема - хем да го оперира най-добрия, хем да е без пари, хем и на опашка да не чака и разбира се - доживотна гаранция трябва да му дадат. Работливите и надарените трябва да робуват на тъпите, наглите и мързеливите.
Тоя, който го е написал е Ганьо, ама ходил по Европата
Хех, ти да прочетеш цялата тема, та да видиш кво е гнусно...4avdar4e написа:Това е крайно и е гнусно[unknown] написа: Тове е, Ганьо гледа празно да нема - хем да го оперира най-добрия, хем да е без пари, хем и на опашка да не чака и разбира се - доживотна гаранция трябва да му дадат. Работливите и надарените трябва да робуват на тъпите, наглите и мързеливите.![]()
Тоя, който го е написал е Ганьо, ама ходил по Европата

Сори, ама немам нерви да я чета цялата[unknown] написа: Хех, ти да прочетеш цялата тема, та да видиш кво е гнусно...
Тия дни случайно, търсейки нещо съвсееем друго, попаднах във Взаимопомощ, Бъдещи и настоящи майки. Такива глупости прочетох на прима виста, че се чудех да плача ли, да се смея ли...
Кога станаха циганета, кога им почерняха дупетата.. Ай сиктир викам аз
Подобно нещо наблюдавам и в ефира. Примерно на Нова. Водещите постоянно коментират , че им се обаждат разни хора с оплаквания (от полиция, образование, лекари...), а когато ги поканят на живо да разкажат, да се оплачат, бягат като дявол от тяман. Начи, страх лозе ли пази или преклонена главица сабя не я сече???
Айде, отплеснах се....
Неуважението и мен ме дразни. Но това е резултат от "безплатното" здравеопазване на социализЪма.[unknown] написа:Няма да пиша за корупцията.
А конкретно по темата:
Морално е да лекуваш, защото искаш да помагаш на хората. Но това е в идеалния свят, където лекарят не мисли как да си плати парното или да купи дрехи на децата си с мизерната подигравка, която обществото нарича заплата. В хипократовата клетва никъде не се споменава "ще обрека на мизерия чедата си"...
Аз лично съм против подкупите, но пък съм за адекватно възнаграждение на медицинския персонал. И трябва да има (а то вече и има) разделение - частни и обществени заведения. И държавата да покрива на бедните един пакет. Който иска повече да плаща повече. Но всичко да е регламентирано. Права е Док, нямаме закони. А и тези, които имаме не се спазват.
Така е. И заради уравнеловката. Една продавачка в магазин взимаше колкото и един лекар. То и сега е така.Remmivs написа:
Неуважението и мен ме дразни. Но това е резултат от "безплатното" здравеопазване на социализЪма.
А за безплатното лечение- как пък за толкоз години хората не проумяха, че безплатно лечение няма. Такова чудо не е открито никъде по света. Здравеопазването е скъпо и все някой плаща за него. В гооляма степен държавата. Само че в БГ държавата се ослушва и не ще да плаща...

Мое си лично мнеие:
1. Искането на подкуп от лекар е несравнимо по-лошо от който и да е друг подкуп. Щото ако митничар, примерно, ти иска подкуп, можеш спокойно да откажеш... най-много да загубиш пари. Но при лекарите обикновено става въпрос за здраве и живот... Ако откажеш да платиш може спокойно да загубиш едното... или и двете.
2. Ако ще се плаща нека е регламентирано. Предварително да знам ценоразписа. Да имам избор. И като дам 5 лева да ми дават касова бележка. Щото ако си купя кило сирене са длъжни да ми дадат бережка... а за 1500 лв "благодарнос" не ми дават нищо... и екипът си ги прибира в джоба.
3. Как мога да преценя дали манипулацията, за която ми искат "благодарността" е необходима? На мой роднина се случи - поискаха му 1500 лв "до утре в 8 суринта... иначе чакаш" за спешна операция... която в последствие се оказа напълно излишна...
4. Като си купиш нещо от магазина има все пак някаква защита срещу вероятността да получиш неизправна или негодна стока. Каква отговорност носят лекарите? Дайте ми един пример за наказан за лекарска грешка лекар.
Сигурно има и още... Малко разхвърляно се получи... но темата е прекалено дълга и спорна... човек лесно може да застане и от двете страни... щото и добри и кадърни лекари има бол... както и престъпници сред лекарите има...
1. Искането на подкуп от лекар е несравнимо по-лошо от който и да е друг подкуп. Щото ако митничар, примерно, ти иска подкуп, можеш спокойно да откажеш... най-много да загубиш пари. Но при лекарите обикновено става въпрос за здраве и живот... Ако откажеш да платиш може спокойно да загубиш едното... или и двете.
2. Ако ще се плаща нека е регламентирано. Предварително да знам ценоразписа. Да имам избор. И като дам 5 лева да ми дават касова бележка. Щото ако си купя кило сирене са длъжни да ми дадат бережка... а за 1500 лв "благодарнос" не ми дават нищо... и екипът си ги прибира в джоба.
3. Как мога да преценя дали манипулацията, за която ми искат "благодарността" е необходима? На мой роднина се случи - поискаха му 1500 лв "до утре в 8 суринта... иначе чакаш" за спешна операция... която в последствие се оказа напълно излишна...
4. Като си купиш нещо от магазина има все пак някаква защита срещу вероятността да получиш неизправна или негодна стока. Каква отговорност носят лекарите? Дайте ми един пример за наказан за лекарска грешка лекар.
Сигурно има и още... Малко разхвърляно се получи... но темата е прекалено дълга и спорна... човек лесно може да застане и от двете страни... щото и добри и кадърни лекари има бол... както и престъпници сред лекарите има...
- Green Light
Ами не го оправдавам. Май му е било практика, грозна работа. Аз лично го познавам с добро обаче.[unknown] написа:Ще ми е интересно да чуя твоето мнение.Green Light написа:Аз го познавам тоя лекар.
П.П. Прочетох нагоре та да кажа. Мисля че трябва да благодарим на лекарите с пари, когато си свършат работата, защото са зле платени. На нас ни трябва здраве, а на тях пари. Нито една от страните не трябва да изнудва другата. Еднакво грозно е, Гасподе
Последно промяна от Green Light на 18.03.07, 19:47, променено общо 1 път.
Не съм съвсем съгласен. Парите са нищо когато ги имаш... Аз съм готов да дам и милиони за живота си, примерно... ма ги нямам. Да мра ли? Нещо твърде ми прилича на свободният избор, който ти дава въпроса "Парите или живота"...Water написа: някак ми се струва непочтено. Парите са нищо поставени на една везна с човешкия живот
Корупцията е грозно нещо, да.Green Light написа:Ами не го оправдавам. Май му е било практика, грозна работа. Аз, лично го познавам с добро обаче.[unknown] написа:Ще ми е интересно да чуя твоето мнение.Green Light написа:Аз го познавам тоя лекар.
Радвам се, че не мога да бъда корумпиран, защото бачкам само на частно. За сметка на това съм гаден, алчен кожодер. Мръсник, който взима парите на горките хорица. Изрод. Сган за изтребление. Паплач за сапун.
Така е от другата страна. Болшинството от хората не искат да плащат за здравето си. Свигнали са да им е безплатно. И сега, всички ние в бели престилки, сме гадове за тях, щото искаме да си плащат за труда ни.
Извън темата: Ти що не дойде на купона, бе човек? Така ми се искаше точно с теб да се запозная...

щото
[
Извън темата: Ти що не дойде на купона, бе човек? Така ми се искаше точно с теб да се запозная...[/quote]
имам да го целувам и той се е уплашил..
ама после го беше ЯД...
(Кожодер!...Я аз какво палто от норки съм си направила...;)..
:blum::blum:..ама друг ми ги "дере" норките..аз само ги нося...ама ти си зъбовадец...а не кожодер....
)
Извън темата: Ти що не дойде на купона, бе човек? Така ми се искаше точно с теб да се запозная...[/quote]
имам да го целувам и той се е уплашил..
ама после го беше ЯД...
(Кожодер!...Я аз какво палто от норки съм си направила...;)..
Re: щото
Барем кожи да дерях- едно палто на жената да направя. А с тия зъби кво? Огърлица ала Дънди- крокодила само...doktorka написа:
(Кожодер!...Я аз какво палто от норки съм си направила...;)..:blum::blum:..ама друг ми ги "дере" норките..аз само ги нося...ама ти си зъбовадец...а не кожодер....
)

Re: щото
Барем кожи да дерях- едно палто на жената да направя. А с тия зъби кво? Огърлица ала Дънди- крокодила само...
[/quote]
:rotfl24::rotfl24:
казах ти аз ,че не си кожодер...
:blum::blum:

казах ти аз ,че не си кожодер...
При теб нещата са съвсем различни, мисля. Който иска да дойте точно при теб си плаща. Който не иска да плаща ходи при друг. Къф е проблема?[unknown] написа: Корупцията е грозно нещо, да.
Радвам се, че не мога да бъда корумпиран, защото бачкам само на частно. За сметка на това съм гаден, алчен кожодер. Мръсник, който взима парите на горките хорица. Изрод. Сган за изтребление. Паплач за сапун.
Така е от другата страна. Болшинството от хората не искат да плащат за здравето си. Свигнали са да им е безплатно. И сега, всички ние в бели престилки, сме гадове за тях, щото искаме да си плащат за труда ни.
Кофти щеше да е ако при теб дойде човек с непоносими болки а ти да си сръбваш питието, да го гледаш в очите и да му кажеш - "дОнеси 500 лева и шъ видим кво ти е... а до тогава не ми закривай гледката..."
Има разлика, нали?
Проблема е, че след като излезнат от кабинета, мнозина казват: "Ей, тоя алчен зъбар колко много пари ми взе, мамицата му да..."Gaspode написа:
При теб нещата са съвсем различни, мисля. Който иска да дойте точно при теб си плаща. Който не иска да плаща ходи при друг. Къф е проблема?
Просто липсва уважението и една от причините Рем я каза- свикнали са да не плащат...
Да бе, това е ясно. За това спор няма.Кофти щеше да е ако при теб дойде човек с непоносими болки а ти да си сръбваш питието, да го гледаш в очите и да му кажеш - "дОнеси 500 лева и шъ видим кво ти е... а до тогава не ми закривай гледката..."
Има разлика, нали?

съгласна
[Кофти щеше да е ако при теб дойде човек с непоносими болки а ти да си сръбваш питието, да го гледаш в очите и да му кажеш - "дОнеси 500 лева и шъ видим кво ти е... а до тогава не ми закривай гледката..."
Има разлика, нали?[/quote]
Има разлика, нали?[/quote]
- "груб капитализъм и начално натрупване на капитали"
това..изяж или ще бъдеш изяден и пр...
- Green Light
- Green Light
имаме, що и тоGreen Light написа:Ама тва Черно море и стадион ли имате?Кент написа:ей славист
ела ми във варна
на Тича:twisted:
отдавна
още като крави са пасли
на вашия
ш видиш като реновираме
новия стадион
Варна
шопландия ще денса
по "Св. Антоний"
от завис
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Глас в пустиня
Ами доктора е "помогнал" защото е бил на работа, а за това му плащат!Water написа:това което чух по радиото /не съм чела и не зная за случая/ не ми хареса
Виж сега, ако "благодарностите" се измерваха в пари, то тогава трябва да "благодариш" подобаващо и на пожарникаря, за полицая да не говорим(изключвам катаджиите)...всъщност защо да не "благодарим" и на мутрите, те ти гарантират сигурен живот и успех в бизнеса доста по-добре от държавата, нищо, че това са все права записани в конституцията.
- Глас в пустиня
Във Франция здравеопазването е държавно!Remmivs написа:Неуважението и мен ме дразни. Но това е резултат от "безплатното" здравеопазване на социализЪма.[unknown] написа:Няма да пиша за корупцията.
А конкретно по темата:
Морално е да лекуваш, защото искаш да помагаш на хората. Но това е в идеалния свят, където лекарят не мисли как да си плати парното или да купи дрехи на децата си с мизерната подигравка, която обществото нарича заплата. В хипократовата клетва никъде не се споменава "ще обрека на мизерия чедата си"...
Аз лично съм против подкупите, но пък съм за адекватно възнаграждение на медицинския персонал. И трябва да има (а то вече и има) разделение - частни и обществени заведения. И държавата да покрива на бедните един пакет. Който иска повече да плаща повече. Но всичко да е регламентирано. Права е Док, нямаме закони. А и тези, които имаме не се спазват.
Нашата здравна система е точно копие на английската и точно когато се избираше кой модел да бъде приет, основния аргумент беше, че държавата ни е бедна.
- Глас в пустиня
А ти що гледаш в чуждото канче!:lol:[unknown] написа:Така е. И заради уравнеловката. Една продавачка в магазин взимаше колкото и един лекар. То и сега е така.Remmivs написа:
Неуважението и мен ме дразни. Но това е резултат от "безплатното" здравеопазване на социализЪма.
А за безплатното лечение- как пък за толкоз години хората не проумяха, че безплатно лечение няма. Такова чудо не е открито никъде по света. Здравеопазването е скъпо и все някой плаща за него. В гооляма степен държавата. Само че в БГ държавата се ослушва и не ще да плаща...
Точно това надничане в чуждата паничка, шикалкавене и рушветчийство са ни наследство от социализЪма. Гледай "Баш майстора отива на море".
Търсите проблема там където го няма. Всички сме в кюпа. Аз си плащам здравните осигуровки и искам когато ми се наложи да бъда обслужен без да ми се намеква или натвърдва, че трябва да плащам допълнително. Съвсем друго е обаче, че тия пари събрани от хората се разпределят за чиновнически заплати, луксозни офис сгради и возила...даже си мисля, че това е проблем на лекарите и техния съюз и синдикална организация, и отношението на, и към обикновеното народонаселение нямат нищо общо.
- Глас в пустиня
За всичко е виновен Алф шъ знайш. Първи той изрече скверната фраза - абе жива далавера си е да си зъболекар на земята, ние имаме по четири зъба, а тук всеки човек има по 32.[unknown] написа: Радвам се, че не мога да бъда корумпиран, защото бачкам само на частно. За сметка на това съм гаден, алчен кожодер. Мръсник, който взима парите на горките хорица. Изрод. Сган за изтребление. Паплач за сапун.
Не е толкова сложно за разбиране. Некачествената скъпоплатена работа винаги е неприятна. Много твой колеги работят с некачествени материали за да "избият" по нещо отгоре, в резултат падат пломби и задръжки...опс това беше от няква песен май:shy:...на същия принцип са и плочкаджиите, и шпакловчиците, и...,и цялото ни общество е така, гледа да прецака и да не се прекара...а колко по лесно и хубаво ще е всеки да гледа да си свърши качествено работата, без да чака някакво по-специално отношение за това.
баш майстора
[. Гледай "Баш майстора отива на море".
"Гражданино, успокойте се..Човек на години СИ.."
- Глас в пустиня
Re: баш майстора
Уха, за една гарнитура за Москвич-408 му разказаха играта...ама и той билка, как ги цереше само.doktorka написа:[. Гледай "Баш майстора отива на море".
липсата на манги прави понякога хората непочтенни.
и системата е виновна и тя.
имал дал
нямал не дал
ако е имал морал тоя тъп доктор не е било нужно да муфти дъртите
няма лошо
лапа бакшиши но да си иска от платежеспособни люде
но явно от лакомия се е заслепил
не знам по какво нашата здравна система приличала била на англииска или друга
здравната ни система е типичен български модел умишлено създаден за да лапат някакви копелдаци докато се приватизира системата
после тези простотии свършват
но умишлено сега така се държи системата
колкото до това - че някои щели били да си шарат кинти на доки
ще шарат ако имат
ако ли не не е ясно къв акъл ще им доди
като цяло - ебана работа
човек без кинти,тъп доктор и шибана държава
изобщо убииствена акомбинация
и системата е виновна и тя.
имал дал
нямал не дал
ако е имал морал тоя тъп доктор не е било нужно да муфти дъртите
няма лошо
лапа бакшиши но да си иска от платежеспособни люде
но явно от лакомия се е заслепил
не знам по какво нашата здравна система приличала била на англииска или друга
здравната ни система е типичен български модел умишлено създаден за да лапат някакви копелдаци докато се приватизира системата
после тези простотии свършват
но умишлено сега така се държи системата
колкото до това - че някои щели били да си шарат кинти на доки
ще шарат ако имат
ако ли не не е ясно къв акъл ще им доди
като цяло - ебана работа
човек без кинти,тъп доктор и шибана държава
изобщо убииствена акомбинация