Как си представяте бъдещето?

Все същите
Аватар
Dark Angel

Как си представяте бъдещето?

Мнение от Dark Angel »

нещо като United Colours Of World?

аз си го представям някакво суперско място, само пари да има човек. технологии, пътуване, комуникация, живот

щото без пари представата ми е за нещо мрачно, смазващо, и някой чака на опашка да продаде нещо от себе си
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Кое бъдеще?

Мнение от Remmivs »

Близко (100 години), далечно (1000) или на края на времето (1 000 000 000)? :P
Аватар
Dark Angel

Re: Кое бъдеще?

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:Близко (100 години), далечно (1000) или на края на времето (1 000 000 000)? :P
близкото, което започва да се случва - 10, 20, 30 години - не зная колко бързо ще се случва

това след 1000 - баси....
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:близкото, което започва да се случва - 10, 20, 30 години - не зная колко бързо ще се случва

това след 1000 - баси....
Близкото е дарк, Дарки. Имаме още много да растем. Това при положение, че не си резнем сам сами тимбериците/клончетата/етц...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа: Близкото е дарк, Дарки. Имаме още много да растем. Това при положение, че не си резнем сам сами тимбериците/клончетата/етц...
а аз си представям ту дарк, ту лайт - общо взето свързано с парите и тяхната наличност/липса. мрачно да.
Изображение
annonymus

Re: Как си представяте бъдещето?

Мнение от annonymus »

Dark написа:нещо като United Colours Of World?

аз си го представям някакво суперско място, само пари да има човек. технологии, пътуване, комуникация, живот

щото без пари представата ми е за нещо мрачно, смазващо, и някой чака на опашка да продаде нещо от себе си
Лично моето ли? Него избягвам да си го представям,
че се депресирам. :D
Останалия свят ще си бъде същото местенце както и до сега -
за едни добре (тия с многото кинти), за други - кофти.
Все повече екстремистки прояви, повечко нетърпимост към другите,
поизчерпани ресурси. Такива ми ти работи. О да, и супер нови технологии.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Не ми харесва това, което си представям... по-точно не представям, а очаквам да се случи в близкото бъдеще. Нещата според мен са тръгнали на зле и не съм сигурен, че искам да живея в този свят, който ще е тук след 10-20-30г. И нещата се изместват лека-полека от "не съм сигурен, че искам" към "сигурен съм, че не искам"... тва за предното изречение.
За съжаление....
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Гаспод написа:Не ми харесва това, което си представям... по-точно не представям, а очаквам да се случи в близкото бъдеще. Нещата според мен са тръгнали на зле и не съм сигурен, че искам да живея в този свят, който ще е тук след 10-20-30г. И нещата се изместват лека-полека от "не съм сигурен, че искам" към "сигурен съм, че не искам"... тва за предното изречение.
За съжаление....
говорех с едни младежи за това, те нямат отрицателни очаквания, фул са с оптимизъм и вяра

да не би щото сме зочовци така мрачно да го виждаме?
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

pocti_bezobidna написа: Лично моето ли? Него избягвам да си го представям,
че се депресирам. :D
лично моето се старая да не го мисля и за седмица напред. щото не се знае какво ще ми донесе утрето
Изображение
endrofini

Мнение от endrofini »

Dark написа:
Гаспод написа:Не ми харесва това, което си представям... по-точно не представям, а очаквам да се случи в близкото бъдеще. Нещата според мен са тръгнали на зле и не съм сигурен, че искам да живея в този свят, който ще е тук след 10-20-30г. И нещата се изместват лека-полека от "не съм сигурен, че искам" към "сигурен съм, че не искам"... тва за предното изречение.
За съжаление....
говорех с едни младежи за това, те нямат отрицателни очаквания, фул са с оптимизъм и вяра

По скоро е от есента. :D
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

endorfini написа:
Dark написа:
За съжаление....

По скоро е от есента. :D
Липса на житейски опит. Неоправдани очаквания и надежди. Морето му е до колене, един вид.
А ние вече знаем, че и в морето ни е до колене... упс :oops: .. тъй де, че морето не е до колене...
И имаме повече наблюдения върху посоката, в която е поел светът...

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:лично моето се старая да не го мисля и за седмица напред. щото не се знае какво ще ми донесе утрето
Capre diem.

a.k.a.

Credo certe ne cras.
I believe with certainty that there is no tomorrow.
(A famous tomb inscription.)
annonymus

Мнение от annonymus »

Dark написа:
За съжаление....

Предпологам. Колко годишни младежи?
Би било ужасно, да си го представят мрачно.
Тъй де, нали те ще го правят тепърва това бъдеще.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Гаспод написа:Липса на житейски опит. Неоправдани очаквания и надежди. Морето му е до колене, един вид.
А ние вече знаем, че и в морето ни е до колене... упс :oops: .. тъй де, че морето не е до колене...
И имаме повече наблюдения върху посоката, в която е поел светът...
:good:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

endorfini написа: По скоро е от есента. :D
есента е прелест и тихо щастие. стоях под една акация и върху мен листопад от жълти листенца 8)

пролетта е буйна, превземаща, опияняваща - направо откачам :lol:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

pocti_bezobidna написа: Предпологам. Колко годишни младежи?
от 12 до 18
Изображение
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Ще се оправят нещата :wink:

По един или друг начин. :D
Memento mori.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Set написа:Ще се оправят нещата :wink:

По един или друг начин. :D
Ъхъ
Ще се оправят
А за кого?
И кога?
И ДАЛИ?

Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

не мисля за него

Мнение от Пенчо Заека »

квото дойде - таквоз ще го живеем. Така де, да няма после разочарования :D
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
endrofini

Мнение от endrofini »

Dark написа:
endorfini написа: По скоро е от есента. :D
есента е прелест и тихо щастие. стоях под една акация и върху мен листопад от жълти листенца 8)

пролетта е буйна, превземаща, опияняваща - направо откачам :lol:
Съгласна. Но е малко тъжен и меланхоличен сезон.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Re: не мисля за него

Мнение от Gaspode »

Пенчо Заека написа:квото дойде - таквоз ще го живеем. Така де, да няма после разочарования :D
Туй май е най-верното решение :)

Аз кат` по-млад си имах едно мото: Да се надяваме на най-доброто, но да се готвим за най-лошото...

annonymus

Мнение от annonymus »

Dark написа:
pocti_bezobidna написа: Предпологам. Колко годишни младежи?
от 12 до 18
Ми на толкова и на мен всичко ми беше безкраен празник.
Тийнове-депресари - кофти звучи.
Пък и предполагам няма да е съвсем черно бъдещето.
Аз пък оня ден се заприказвах с някаква бабка на спирката,
каза - не ни мислела нас, младите :), как трябвало да блъскаме здраво,
че по тяхно време по-лесно било всичко - дом да градят и деца да гледат
и т.н. и т.н. Предполагам всяко поколение минава през тез неща.
На вуйчо ми щерката гледам (12г.) - страшно нервно дете.
На големи скорости живеят тез хлапета...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Re: не мисля за него

Мнение от Remmivs »

Гаспод написа:
Пенчо Заека написа:квото дойде - таквоз ще го живеем. Така де, да няма после разочарования :D
Туй май е най-верното решение :)

Аз кат` по-млад си имах едно мото: Да се надяваме на най-доброто, но да се готвим за най-лошото...
За малко да кажа и единственото, но се сетих, че можем и трябва да променяме началните условия, ако искаме да не мрънкаме много отпосле. Кой колкото възможнисти и желание има.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:
Dark написа:лично моето се старая да не го мисля и за седмица напред. щото не се знае какво ще ми донесе утрето
Capre diem.

a.k.a.

Credo certe ne cras.
I believe with certainty that there is no tomorrow.
(A famous tomb inscription.)
Един велик чичко пък беше казал, че миналото вече не е, бъдещето още не е, а сегашното е просто едно постоянно преминаване от минало в бъдеще... :lol:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

pocti_bezobidna написа:Ми на толкова и на мен всичко ми беше безкраен празник.
Тийнове-депресари - кофти звучи.
Пък и предполагам няма да е съвсем черно бъдещето.
Аз пък оня ден се заприказвах с някаква бабка на спирката,
каза - не ни мислела нас, младите :), как трябвало да блъскаме здраво,
че по тяхно време по-лесно било всичко - дом да градят и деца да гледат
и т.н. и т.н. Предполагам всяко поколение минава през тез неща.
На вуйчо ми щерката гледам (12г.) - страшно нервно дете.
На големи скорости живеят тез хлапета...
Винаги е било така. И винаги така ще бъде.

Аре пак спам (при това за пореден път):

- Наистина земята прилича на голяма шахматна дъска! - каза най-сетне Алиса. - Тука навярно има фигури, които се движат.... така си е, има! - прибави тя радостно и сърцето й започна да бие бързо и възбудено. Тя продължи: - Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят... ако това изобщо е целия свят, знаеш. О, колко радостно е това! Как бих желала и аз да участвувам в нея! Нищо, че ще бъда Пионка, само да мога и аз да играя. Но, разбира се, най-добре би било да съм Царица.
Като каза това, тя хвърли срамежлив поглед към истинската Царица. Но нейната събеседничка само се усмихна весело и каза:
- Това може лесно да се нареди. Ако искаш, ще станеш Пионка на Бялата Царица, понеже Лили е
още много малка, за да участва в играта. И сега ти си в началото, във Втория квадрат. Като стигнеш до Осмия квадрат, ще станеш Царица.
Точно в този миг, неизвестно по каква причина, те започнаха да тичат.
-Като размисляше по-късно, Алиса все не можеше да разбере как се случи така, че започнаха да тичат. Всичко, което си спомняше, беше, че тичаха уловени за ръце, а Царицата тичаше толкова бързо, че Алиса само се стремеше да не изостава. Въпреки това Царицата все викаше:
- По-бързо! По-бързо!
Но Алиса усещаше, че не може да тича по-бързо, макар че не й достигаше дъх да го каже.
Най-любопитното от всичко беше, че дърветата и другите неща около тях изобщо не променяха местата си - колкото и бързо да се движеха Алиса и Царицата, те сякаш не отминаваха нищо.
"Дали пък всички неща тичат заедно с нас?" -помисли бедната, озадачена Алиса.
Но Царицата сякаш отгатна мислите й, защото извика:
- По-бързо! Не се опитвай да говориш.
На Алиса и през ум не й беше минало такова нещо. Напротив, струваше й се, че никога вече няма да проговори отново - така се беше запъхтяла. А Царицата пак извика:
- По-бързо! По-бързо! - и я повлече напред.
- Близо ли сме вече до там? -, успя да изпъшка най-после Алиса.
- Близо до там! - повтори Царицата. - Ами че ние го отминахме преди десет минути! По-бързо! Те продължиха да тичат известно време мълчаливо.
Вятърът свиреше в ушите на Алиса и почти изтръгваше косите от главата и, както тя си въобразяваше.
- Сега! Сега! - извика Царицата. - По-бързо! По-бързо! - И те затичаха толкова бързо, че полетяха във въздуха, като едва докосваха земята с краката си, докато изведнъж спряха, тъкмо когато Алиса остана съвсем без сили. Тя се намери седнала на земята, задъхана и замаяна.
Царицата я подпря на едно дърво и каза любезно:
- Сега можеш да си починеш малко. Алиса се огледа крайно учудена.
- Какво! Възможно ли е да сме стояли под това дърво през цялото време? Всичко е така, както беше.
- Разбира се, така е - каза Царицата. - Как искаш да бъде иначе?
- В нашата страна - каза Алиса все още запъхтяна - обикновено ще стигнете някъде другаде, ако тичате много бързо, дълго време, както тичахме ние.
- Много е бавна вашата страна! - отвърна Царицата. - У нас, виждаш ли, тичаш, колкото можеш, за да останеш на същото място. Ако пък искаш да идеш другаде, трябва да тичаш два пъти по-бързо.
- Моля ви се, нека по-добре да не опитваме! -каза Алиса. - Аз съм много доволна, че седя тука, само че ми е много горещо и съм жадна.
- Знам какво ще ти хареса! - каза добродушно Царицата и извади една кутийка от джоба си. - Вземи си една бисквита.
Алиса помисли, че няма да е възпитано да откаже, макар че съвсем не й се искаше бисквита. Затова
тя взе една и я изяде насила Тя беше много суха и като я дъвчеше, й пресядаше както никога в живота й.

Та така. Както съм казвал и преди всяко следващо поколение тича още по-бързо, за да остане на място (поне).
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Доста години живях в Меката на технологиите, но хората там повечето не бяха щастливи - колко са ми ревали на рамото, споделяли са ми неща, които не могат да си кажат със сънародниците - въпреки всичките технически средства за комуникация - а аз се правя на тази, на която всичко й е наред. А пари имаха, пътуваха...

Вече и аз не знам в какво е щастието... Да взема да пусна една тема за това... :puter:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

...хм...бъдещето. Аз щото се припознах в т. 3 на класацията на уважаемата графиня..кво беше..." тесногръд, назадничав, егоцентрик..." май че, си представям бъдещето /следващите два часа , де/.....с няколко студени бири и Пица колкото Воденично Колело на масата :twisted:
П.П. Бъдещето след този отрязък от времето не си го представям въобще....а, и трябва ли :twisted: а, и що ли ми е да знам :twisted:
Гост

Мнение от Гост »

С лък и арбалет.... за мамути.
Щото иде ледника!
Ако не вярвате на мен - питайте Сет-а :) :wink:
Гост

Мнение от Гост »

Anonymous написа:

Щото иде ледника!
Ако не вярвате на мен - питайте Сет-а :) :wink:
Гнях! :x Ржевския съм. Аман от това логване! :mad:

И ако си зема, и макарената, на първо време с него, па после с лък и арбалет!
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Щото иде ледника!
Ако не вярвате на мен - питайте Сет-а :) :wink:[/quote]

..да, ама мамути.... НАЙ :twisted: освен, ако не мутират на глиганите зурлите до хоботчета....ма глиган .... с лък... :twisted: , тва си е изскуство 8) Не че, не моге сигурно...
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Не си го представям, никога не съм се опитвала да си го представя. :oops: Камъче по камъче, пък каквото сабя покаже. :D
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Dark написа:
За съжаление....

Ами, всичко е пред тях, тепърва ще опитват, пък и вкуснотии много. Ние кво, позаситили сме се, поогледали сме се :D , та затуй по-зочовски гледаме. :lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Niya написа:
Не си го представям, никога не съм се опитвала да си го представя. :oops: Камъче по камъче, пък каквото сабя покаже. :D
може и прав да е мъж ми, че от премного фантастика съм :crazy:
Изображение
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Dark написа:
Niya написа:
А пък аз тъкмо щях да напиша, че явно не ми работи ...фантазията. :lol:
Ами сега? :wink:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Niya написа: А пък аз тъкмо щях да напиша, че явно не ми работи ...фантазията. :lol:
много ме наказваха като малка в училище, каже се нещо в час и аз си го представям нагледно и почвам да се хиля
Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Niya написа:
Dark написа:
Niya написа:
А пък аз тъкмо щях да напиша, че явно не ми работи ...фантазията. :lol:
Колкото пъти съм фантазирала бъдещето и планирала, нещо друго се е случвало в действителност - и в повечето случаи нещо по-добро :D .
Затова престанах да фантазирам и планирам.
Както се пее в песничката: Que será, será, whatever will be, will be - the future's not ours to see - que será, será... :music:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Мрачно.

Всъщност избягвам (да си го представям)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
летяща

Мнение от летяща »

в момента е петък вечер, не се очертава да мога да си тръгна скоро от работа, а концерт на Гривит Ко гоня, мамка му. уикенда ще работя.
та трябва ли да допоясня, че е ужасно бъдещето?! :mad:

иначе, по принцип гледам да не го мисля, щото кой знае какво ще му се случи утре - каквото - такова.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мене ме е страх да не стане земетресение в София. Циганския въпрос си е страшен отвсякъде. На сагата с боклука не и се вижда края ами все повече се закучва и още тая зима като всеме да пламне ядизентерия, я кой знае кво, та наше чудо софийско, та ничие. Щубе ме е тия ненормалитети да не подпалят Косово. Кукувиците в Иран и Южна Кореа си играят с тая атомна бомба на зарове и да не вземат да взривят нещо в Америка, та да подпалят света. От американския президент страшномного ме е страх. Втриса ме. Страх ме е да не гръмнат папата сега в Турция и да се юрнат християните ъгенст мюсюлманите и да ми образуват нерви. Страх ме е от промените в климата и тайфуните. Е такива работи
Иначе бъдещето си го представям много хубаво и светло. Ще бъда много богат, може още едно терминаторче, ако се навие Бейби. Ще имам хубава кола и къща с басейн. Може две къщи
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Green Light написа:

Мене ме е страх да не стане земетресение в София. Циганския въпрос си е страшен отвсякъде. На сагата с боклука не и се вижда края ами все повече се закучва и още тая зима като всеме да пламне ядизентерия, я кой знае кво, та наше чудо софийско, та ничие. Щубе ме е тия ненормалитети да не подпалят Косово. Кукувиците в Иран и Южна Кореа си играят с тая атомна бомба на зарове и да не вземат да взривят нещо в Америка, та да подпалят света. От американския президент страшномного ме е страх. Втриса ме. Страх ме е да не гръмнат папата сега в Турция и да се юрнат християните ъгенст мюсюлманите и да ми образуват нерви. Страх ме е от промените в климата и тайфуните. Е такива работи
Иначе бъдещето си го представям много хубаво и светло. Ще бъда много богат, може още едно терминаторче, ако се навие Бейби. Ще имам хубава кола и къща с басейн. Може две къщи
Преди 2 години ми предложиха пост-док в Нова Зеландия, обаче отказах. И там, и в Австралия навсякъде реклами за клиники по кожен рак. Доста депресиращо :huhthink: . Представих си, ако имам деца, как трябва при всяко излизане да ги наплесквам с кремове и да ги "опаковам"... Тревожи ме, че дупката се движи и разширява, а малцина са тези, които се опитват да вразумят човечеството да помисли за "утре".
За България - притеснява ме демографското положение и циганския въпрос - те са свързани. Иначе за мен си е най-хубавото кътче!
Мечтаех си да се върна и да живея в България - страшно много ми липсва :cry: . Но мъжа ми няма как да го засадя там.
Надявам да намерим по-добро "място под слънцето" и да имаме 2-3 дечиня да ни късат нервите :harhar: :angeljump: :angeljump:
Публикувай отговор