[unknown] написа:
И аз плащам осигуровки, включително здравни. Да не говорим, че от както съществува НЗОК съм в договорни отношения с нея и съм наясно с материята.

Така че думите ти- "адски неподготвен" звучат доста нелепо. Бих ти се обидил, ако не те познавах.

Естествено, че няма да се обиждаме на мненията си.

Просто гледни точки.
От линка ти: "Общият размер на приходите, заложени със Закона за бюджета на НЗОК за 2007 година, е 1 182 316 000 лева."
Като го делнем на народонаселението се получава по 158 лева на година. Естествено, че звучи малко.
Обаче... това е всъщност вноска тип "застраховка" и е заложено 8% ползване (или около 600 000 хиляди ползватели) и бюджета за здравеопазване не е само от вноските по НЗОК.
И малко по-различна гледна точка... тези милярд и нещо всъщност какъв процент от БВП са?! (макар и занижени заради сивотата в икономиката)

6+6%
Ся остава топлофикация да поискат същото, после НЕК и ВиК, след това МВР и в комплект с 54% преки и косвени данъци сме даже на додаване...

Е колко требе да взимат 1,8 млн. работещи за да покрият с данъците си всичко туй?!
Аз затова на моята любима зъболекарка и плащам каквото ми каже и ходя с кеф, защото е наистина добра. Същото правят и хората, които идват при мен...сигурно защото и аз съм добър. Но отношенията ни се наричат "договор" въпреки, че обикновено няма подписана хартия. И никой не си позволява да измени условията...
Обаче PR-а на администрацията глей как си е свършил добре работата

Виж к`во пише в договора:
"
Аз съм здравноосигурен. Имам право на:
* достъпна и качествена здравна помощ;
* информация за здравословното ми състояние и методите за лечението ми;
* първична извънболнична медицинска помощ;
* специализирана извънболнична медицинска помощ;
* медико-диагностични изследвания;
* високоспециализирани медицински дейности;
* дентална помощ;
* болнична помощ;
* лекарства за домашно лечение;
* мнение на повече от един лекар за диагнозата, лечението и прогнозата на заболяването ми;
* отказ от лечение."
Дрън, дрън та пляс...
Иначе ако ме питаш аз и пенсионното осигуряване бих разпределил доста по-качествено от държавата..между поне 10 пенсионера.