- точно това видях. Много са интересни... пъргави едни такива... гъвкави до безобразие... докато ги гледаш и изчезват... като тази, която гледах аз...
След като изчезна ми стана интересно... погледах още малко, но тя повече не се появи. За сметка на това пред колата точно кацна една кака Сврака. Вече тотално се бях разсеял от четенето и се загледах. Носеше нещо. Тръскаше го насам-татам и от време на време го удряше в земята. Мъъъъничко едно такова - мишле. Реших, че го е откраднала от някого... щото според мен каките Свраките не са ловци. А тя го глътна и се завря в едни храсти. Аз си бях невидим в колата... След малко се появи на подскоци друга мишка. Аз, като градско чедо, не ги познавам всичките... но според мен тази беше полевка или както там им викат на будалите, дето живеят в полето а не по мазетата :) Изневиделица се появи втора кака Сврака и от полет клъвна мишката. Не били ловци, а? Отново станах свидетел на сценката с размятането насам-натам и удрянето в земята... и после как опашката изчезва последна. Първата кака Сврака се опита да си открадне от мръвката, но не успя. И след малко и двете изчезнаха по техните си работи. А аз си останах в колата... да си мисля колко много неща има около нас... съвсем до нас... а невидими...
Сори, прищя ми се да споделя просто. Не ми обръщайте фнимание :)
А как ме хвана яд, че нямам в себе си фотоапарат... не е истина направо. То не, че щях да направя кой знае какво дори и да имах като се знам къф съм фотограф... ама ме хвана яд...