само за мъже
само за мъже
преди време ставаше дума за енергия ,отоплителни системи и т.н.
и стана дума за отопление по начини които не са мнооо разпространени
попадна ми списание от 2004 по въпроса
и е доста интересно
има както слънчеви колектори така и отопление от земята
бях обещал да намеря нещо по въпроса
http://avaxhome.ru/magazines/home_power ... sue98.html
и стана дума за отопление по начини които не са мнооо разпространени
попадна ми списание от 2004 по въпроса
и е доста интересно
има както слънчеви колектори така и отопление от земята
бях обещал да намеря нещо по въпроса
http://avaxhome.ru/magazines/home_power ... sue98.html
- Dark Angel
- Dark Angel
- snowprincess
caliostro написа:http://depositfiles.com/files/715410
или друг линк
http://www.filefactory.com/file/5e3f5a
я па ти
лакшъри нещо си
за някои
мое и още де
caliostro написа:доста интересно е как да си поиме говедата със слънчев колектор
сензор
идва говедото
сензора включва помпата
вади вода за говедото
и след като говедото мръдне помпата връща водата обратно
уааааааа
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
- сър Айвънхоу
Гледах навремето такъв филм за организацията на една ферма (мисля в Холандия или Белгия). Направили я двама приятели. И работят само двамата!!!caliostro написа:доста интересно е как да си поиме говедата със слънчев колектор
сензор
идва говедото
сензора включва помпата
вади вода за говедото
и след като говедото мръдне помпата връща водата обратно
уааааааа
Всичко е с компютри, датчици (мисля на ушите на кравите). Всичко е пълен автомат... И аз се смях първо, докато гледах, но после моята икономическа душица се накефи безкрайно много от ефективността на идеята...
П.П. Мисля, че докато единия е свободен, може, ако се е затъжил много за говедата, да види какво става с тях в интернет...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Нищо не вдянах от линковете, но такава помпа ще си монтира едно аверче, строи в южна франция, кметството му става гарант по кредита, освобождава го от данъци и такси и тнт.caliostro написа:прогнозите са че до 2 г ще започне все повече да се използват подобни неща
това е бъдещето
за това и сега надуха цената на петрола
усещат че идва краят им
- Green Light
Европейската комисия е приела задължителни норми за горива и енергии от възобновяеми източници. Всяка страначленка трябва да произвежда съответно количество. Има супер амбициозна стратегия до 2011година. Не могада цитирам данни обаче лесно ще ги намерите гугъл - ЕУ&енергуйна стратегия и хоп ще излезе. Ако се зачетете и се замислите какви интереси се накърняват ще ви падне шапката. Това за което говори калиостро не е бъдеще. То си е настояще за хората които правят бизнес с енергията. Има норма например за производство на етанол. На толко произведен дизел, тряа толко етанол. Етанола се произвежда от царевица. Малко е пет завода да са построени в България вече и има интерес за още. А царевицата е изкупена. На един унгарец му се ревеше преди два месеца, че не се е доредил. Не се смейте ама вече трябва да се мисли за опазване на царевица за фураж.
- Dark Angel
всичко това не е от вчераGreen Light написа:Европейската комисия е приела задължителни норми за горива и енергии от възобновяеми източници. Всяка страначленка трябва да произвежда съответно количество. Има супер амбициозна стратегия до 2011година. Не могада цитирам данни обаче лесно ще ги намерите гугъл - ЕУ&енергуйна стратегия и хоп ще излезе. Ако се зачетете и се замислите какви интереси се накърняват ще ви падне шапката. Това за което говори калиостро не е бъдеще. То си е настояще за хората които правят бизнес с енергията. Има норма например за производство на етанол. На толко произведен дизел, тряа толко етанол. Етанола се произвежда от царевица. Малко е пет завода да са построени в България вече и има интерес за още. А царевицата е изкупена. На един унгарец му се ревеше преди два месеца, че не се е доредил. Не се смейте ама вече трябва да се мисли за опазване на царевица за фураж.
знаем ги тия работи
по старите дизели могат да горят 50/50 олио и нафта
ако нафтата стане ощееееее по скъпа
по улиците ще мирише на чипс навсякъде
тези неща не са нови
германците са карали танкове с бензин
и не са имали доставки на петрол
бях изумен преди време защото се оказва че са произвеждали синтетичен бензин
нищо ново под небето
ако нафтата стане ощееееее по скъпа
по улиците ще мирише на чипс навсякъде
тези неща не са нови
германците са карали танкове с бензин
и не са имали доставки на петрол
бях изумен преди време защото се оказва че са произвеждали синтетичен бензин
нищо ново под небето
- Глас в пустиня
Тая вечер подочух, че ЕС се канят да ни глобят, че нищо не правим по въпроса с намаляването на вредните емисии...Green Light написа:Европейската комисия е приела задължителни норми за горива и енергии от възобновяеми източници. Всяка страначленка трябва да произвежда съответно количество. Има супер амбициозна стратегия до 2011година. Не могада цитирам данни обаче лесно ще ги намерите гугъл - ЕУ&енергуйна стратегия и хоп ще излезе. Ако се зачетете и се замислите какви интереси се накърняват ще ви падне шапката. Това за което говори калиостро не е бъдеще. То си е настояще за хората които правят бизнес с енергията. Има норма например за производство на етанол. На толко произведен дизел, тряа толко етанол. Етанола се произвежда от царевица. Малко е пет завода да са построени в България вече и има интерес за още. А царевицата е изкупена. На един унгарец му се ревеше преди два месеца, че не се е доредил. Не се смейте ама вече трябва да се мисли за опазване на царевица за фураж.