Мисля, че всеки случай е различен - можеш ли да предположиш защо ще нарочат някого за различен?! Може да ходи с по-странни дрехи, родителите му да са по-строги, да е по-друг тип характер, семейството му да изповядва друга религия, майка му да не е първа дружка с мамите в махалата, абе хиляди и хиляди причини и никой не е застрахован, дори в по-късна възраст...Dark написа:
Може би не е само до темперамент, а и до среда. Какво мислиш?
Чудя се дали защото са три и се конкурират постоянно вътре в семейството да са по-борбени?
По интересен е другия въпрос - Как така се получава, че "малките ангелчета" изведнъж сякаш озверяват и нападат... Според мен може би се чувстват застрашени, налага им се да се справят в необичайна ситуация, чувстват враждебност, стресирани са и т.н. Просто хората имат нужда да направят нещо, за да освободят възникналата в резултат агресия и лесно прибягват да насилие...Има и още много подробности - аз не съм специалист и това са си мои наблюдения и размишления.
Пък за детето не се притеснявай - това си е житейски опит, и както казва една психоложка - няма негативен опит. Аз например много бързо "надушвам" подобни ситуации и ги избягвам с лекота. Има хора, възрастни, които направо ме шокират с неведението си по тези въпроси и неадекватните си реакции. Така че, сериозно го мисля - някои уроци е добре да научиш овреме...