Агнешка главичка
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Агнешка главичка
Току що купих. Никога преди не съм се сблъсквала с подобна. Може би един-два пъти с жива таква, но тази съм решила да я сготвя:-)
Някой да сподели идеи и личен опит, моля:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
Re: Агнешка главичка
Звъни директно на Ъноу, той е майстор.frisky lioness написа:Току що купих. Никога преди не съм се сблъсквала с подобна. Може би един-два пъти с жива таква, но тази съм решила да я сготвя:-)
Според мен, сваряване, обезкостяване, запичане и тнт. Въпрос на вкус и избор.
Сега ми диктуват 
Слагаш я да се вари с много джоджен, чесън, морска сол (най-добре под налягане).
Може да покриеш дъното на тенджурата със зелце (дето ви е остатък от зимата), за да не загори.
И това било.
После цепваш, вадиш разните му очи, бузи (бъррр, това от мен), мозък и може да ги задушиш в масълце (със зеленчуци).
ДокладвАх, ХАУ
Слагаш я да се вари с много джоджен, чесън, морска сол (най-добре под налягане).
Може да покриеш дъното на тенджурата със зелце (дето ви е остатък от зимата), за да не загори.
И това било.
После цепваш, вадиш разните му очи, бузи (бъррр, това от мен), мозък и може да ги задушиш в масълце (със зеленчуци).
ДокладвАх, ХАУ
- frisky lioness
- Обратна връзка:
ЦУни (с ваше позволение:shy:)4avdar4e написа:Сега ми диктуват
И това било.
ДокладвАх, ХАУ
Ето ти една

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Верно, че той преди време беше писал нещо...майБоЕВ написа:Звъни директно на Ъноу, той е майстор.frisky lioness написа:Току що купих. Никога преди не съм се сблъсквала с подобна. Може би един-два пъти с жива таква, но тази съм решила да я сготвя:-)
Според мен, сваряване, обезкостяване, запичане и тнт. Въпрос на вкус и избор.
Значи при всички случаи първо се вари

Фрискии, не се сдържах, хич не ми е до писане, но звъннах на Незнайни.
Агнешката главичка си е деликатес, ей.
Вари се със сол в тенджера под налягане.
Обезкостява се, всичко е годно за ядене изключая тъканта от носа и синусите.
Слага се в глинен съд, прибавят се нарязани гъбки, топено сиренце, подправки на вкус - черен пипер, още сол и т.н., мазнинка. Залива се с прецедения сос от варенето, до покриване на месото. Поръсва се с магданоз. Настъргва се обилно с кашкавалче. Слагаш се във фурната и печеш. Ако обичате пресен лук, може вътре да се сложи и нарязан такъв.
Приятно.
Дано ви хареса.
ПП Забравих да кажа, че може след варенето само да се запържи с масло и така да се консумира. Ние предпочитаме първия вариант.
Слага се в глинен съд, прибавят се нарязани гъбки, топено сиренце, подправки на вкус - черен пипер, още сол и т.н., мазнинка. Залива се с прецедения сос от варенето, до покриване на месото. Поръсва се с магданоз. Настъргва се обилно с кашкавалче. Слагаш се във фурната и печеш. Ако обичате пресен лук, може вътре да се сложи и нарязан такъв.
Приятно.
Дано ви хареса.
ПП Забравих да кажа, че може след варенето само да се запържи с масло и така да се консумира. Ние предпочитаме първия вариант.
frisky lioness написа:начи при всички случаи първо се вари
Не се сдържАх!!!
Ако имаш малък, преносим, ядрен реактор
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Благодаря. Ще пробвам и после ще кажа какво и как съм сътворила, както и това какви са били отзивите:-)Niya написа:Фрискии, не се сдържах, хич не ми е до писане, но звъннах на Незнайни.Агнешката главичка си е деликатес, ей.
![]()
Слага се в глинен съд, прибавят се нарязани гъбки, топено сиренце, подправки на вкус - черен пипер, още сол и т.н., мазнинка. Залива се с прецедения сос от варенето, до покриване на месото. Поръсва се с магданоз. Настъргва се обилно с кашкавалче. Слагаш се във фурната и печеш. Ако обичате пресен лук, може вътре да се сложи и нарязан такъв.![]()
Приятно.![]()
Дано ви хареса.

- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Аз и друг начин знам, ама определено е по-бавно С чукЗвеневия написа:frisky lioness написа:начи при всички случаи първо се вари
Не се сдържАх!!!
Ако имаш малък, преносим, ядрен реактор![]()
![]()
мож гУ (главуняка) завря там за 1/12000 от секундата! Ще омекне отма!

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Мисля, че ще ми се плези ей така:blum::blum:Пенчо Заека написа:Кажи и дали ти е намигнала......при готвенето:rotfl24:frisky lioness написа:
Благодаря. Ще пробвам и после ще кажа какво и как съм сътворила, както и това какви са били отзивите:-)

Това ми е детския кошмар!frisky lioness написа:Току що купих. Никога преди не съм се сблъсквала с подобна. Може би един-два пъти с жива таква, но тази съм решила да я сготвя:-)
Намирам го за по-гадно от това да се сношаваш с овце.
Макар че за последното има мнения в двете крайности :)
- Stranniche
- Обратна връзка:
Когато бях малка една слънчева майска сутрин, търкайки сънено очи и нищо неподозираща, се запътвам към хладилника да си търся сиренцето. Виждам тенджерата, в която майка ми обикновено киснеше сиренето да се обезсолява, повдигам разсеяно капака - и... ПРИЗРАК!!!!! От тенджерата ме гледаше една изцъклена агнешка глава с провесен между зъбите посинял език!!!!!!!!Strunz написа: Това ми е детския кошмар!
Изпуснах съда, чу се мощно издрънчаване, главата се изтърколи по кухненския под, но застана на балатуума и ми се заплези със същия оня безумен поглед...
Последно промяна от Stranniche на 21.03.07, 19:51, променено общо 1 път.
Сега ме разбираш:)Stranniche написа:Когато бях малка една прекрасна сутрин, търкайки сънено очи и нищо неподозираща, се запътвам към хладилника да си търся сиренцето. Виждам тенджерата, в която майка ми обикновено киснеше сиренето да се обезсолява, повдигам разсеяно капака - и... ИЗПИЩЯВАМ!!! От тенджерата ме гледаше една изцъклена агнешка глава с провесен между зъбите посинял език!!!!!!!!Strunz написа: Това ми е детския кошмар!
Изпуснах съда, чу се мощно издрънчаване, главата се изтърколи по кухненския под, но застана на балатуума и ми се заплези със същия оня безумен поглед.
:shocked::shocked:
Аз от тогава не мога да правя ортодоксален секс:)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
То не е за разказване..4avdar4e написа:Нарочно ти повдигам темата, да видиш и да вземеш да докладваш за резултата
Значи ще почна още от вчера. След като изчетох съветите пристъпих към варене. Вадя главата от хладилника. Тя беше в найлонова торбичка. В магазина много не се заглеждах, но бях неприятно изненадана в момента, в който я освободих от найлоновата прегръдка. По главата имаше....козина:blink::shocked: На местата, където са били рогата и в ноздрите
От така описаните от мен белези разбрах, че агнето ако предположим, че все пак е било агне е било черно и е имало рога...С много мъка и един остър солингенски нож, който вече не е така остър, ама дано либето това не го прочете, отстраних козината...Гадост. Почувствах се като убиец. Така ме гледаха тези очи:shocked:..... Стана ми много тъжно, гадно, противно, но това, което изпитвах най-силно беше вина:blink::?
Позамих я малко и пльос в тенджерата с малко сол. Под налягане.
Това вчера. Следва продължение..
Ден втори
Още по-гаден от първи....
Син ми закусва. Аз не се съобразих и изкарах главата в негово присъствие:blink::shocked:
Господи! Не можете да си представите как се втрещи това дете. Така се разстрои, че се разплака...... Едвам го успокоих. Обясних му, че не съм искала да го плаша. Между другото главата в ден втори изглеждаше много по-добре или вече бях свикнала с този поглед и малките зъбки... Както и да е. Почувствах се още по-виновна.......
След като ученикът ме напусна пристъпих към обезкостяване, защото тенджерата ми трябваше за едно шкембе
Тази манипулация не се оказа кой знае колко по-сполучлива от другите в предишния ден. Няма да изпадам в подробности по отношение на това как изкарах очите и какво всъщност значи трапанация. Ще кажа само, че по мое мнение по костите остана доста материал..... В нашето семейство месоядните не ядат хрущяли, така че последните бидеха отстранени и предоставени на котакара, който, като достоен представител на семейство лигльовци, си позволи само да измъкне от купичката си най-големия, да го занесе в коридора и съсредоточено да го съзерцава в продължение на няколко минути. Сигурно очакваше да шавне...Знам ли Но след като не последва действие от страна на котарака, както и от страна на хрущяла, котката биде лишена от компанията си...
Довечера ще задушавам събраното месо, език и мозък в масълце с гъбки и кашкавал

Горкото дете.frisky lioness написа: Господи! Не можете да си представите как се втрещи това дете. Така се разстрои, че се разплака...... Едвам го успокоих. Обясних му, че не съм искала да го плаша. Между другото главата в ден втори изглеждаше много по-добре или вече бях свикнала с този поглед и малките зъбки... Както и да е. Почувствах се още по-виновна.......
- Stranniche
- Обратна връзка:
Ммм, дааа. Познато...frisky lioness написа: То не е за разказване..
Гадост. Почувствах се като убиец. Така ме гледаха тези очи:shocked:..... Стана ми много тъжно, гадно, противно, но това, което изпитвах най-силно беше вина:blink::?
Ден втори
Син ми закусва. Аз не се съобразих и изкарах главата в негово присъствие:blink::shocked:
Господи! Не можете да си представите как се втрещи това дете. Така се разстрои, че се разплака...... Едвам го успокоих. Обясних му, че не съм искала да го плаша. Между другото главата в ден втори изглеждаше много по-добре или вече бях свикнала с този поглед и малките зъбки... Както и да е. Почувствах се още по-виновна.......
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така си е. Аз едно пиле не съм в състояние да разфасовам. Не са за мене тия работи....:eek::shy: Като почна да го режа и се чудя от къда да го подхвана. Става направо на дроб сърма...Имам чувството, че го боли. Затова си купувам бутчета, пържоли4avdar4e написа:Вервай ми, с глас се хилех... Чак ми стана неудобно, че така цвиля на чуждото нещастие...frisky lioness написа: То не е за разказване..
Абе, той хубаво Звеневи вчера подхвърли, що се зафашащ с такова нещо, ама... Аз това не ти го написах
П.П. Днес требеше да чистя мозък от цялата маса и малко от столовете...Той не че е много този мозък, де....Не ми се мисли как изглежда тази процедура с телешка или свинска глава:blink::shocked:

- Dark Angel
Фрискиииии, сълзи ми излязоха от смях
:rotfl24::rotfl24:
Пред Гергьовден мъж ми командирован по морето
аз много бременна, аха да родя /и родих де
/ съм привлачила две одрани агнета и имам гранде проблемо че не мога да ги натъпча в спициално заета за случая огромна тава
и съм простряла един чаршаф на пода и с коляно натискам и мъча да скърша гръбнака /щото сатъра беше в неизвестност/
справих се накрая ама само дето не родих на пода до двете агнета
аз много бременна, аха да родя /и родих де
и съм простряла един чаршаф на пода и с коляно натискам и мъча да скърша гръбнака /щото сатъра беше в неизвестност/
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И за мене беше сефтеvyara написа: И въпреки това, никога не бих събрала смелост да купя агнешка главичка и да извърша всички тези операцииОще вчера мислех да ти го кажа, ама викам: айде да не развалям апетита на хората, които обичат такива неща...
Което не пречи да е вкусно:blink::shocked:
Питах го моя малкия "А как ядеш агне на Гергьовден?
"Да, ама то няма глава"
"Да бе. Тези гергьовските са специална порода. Раждат се без глави."

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Като те чета, то мойта главичка,направо като детска играDark написа:Фрискиииии, сълзи ми излязоха от смях:rotfl24::rotfl24:
аз много бременна, аха да родя /и родих де/ съм привлачила две одрани агнета и имам гранде проблемо че не мога да ги натъпча в спициално заета за случая огромна тава
Човек се учи докато е жив...
Ако повторя ще съм по-добра. Мъж ми днес вика "Аз никога не съм ял агнешка главичка". Така че и на него ще му е за първи път.
Тази седмица е седмица на сефтетата:-)

- frisky lioness
- Обратна връзка:
- Dark Angel
Като пържолите в магазина. Ама ловците били нам кви си. Дрън-дрън, та пляс. ПК в действие.frisky lioness написа:И за мене беше сефте
"Да, ама то няма глава"
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така си е. Не обичам лова и убийствата, но ям месо:shy:Remmivs написа:Като пържолите в магазина. Ама ловците били нам кви си. Дрън-дрън, та пляс. ПК в действие.frisky lioness написа:И за мене беше сефте
"Да, ама то няма глава"

Ох, мамоооооооооо....frisky lioness написа:То не е за разказване..4avdar4e написа:Нарочно ти повдигам темата, да видиш и да вземеш да докладваш за резултата
Значи ще почна още от вчера. След като изчетох съветите пристъпих към варене. Вадя главата от хладилника. Тя беше в найлонова торбичка. В магазина много не се заглеждах, но бях неприятно изненадана в момента, в който я освободих от найлоновата прегръдка. По главата имаше....козина:blink::shocked: На местата, където са били рогата и в ноздритеАми сега. Така ми се прииска звеневия или незнайния да бяха при мен...Обаче като ги няма....Невольо, невольооооооо
От така описаните от мен белези разбрах, че агнето ако предположим, че все пак е било агне е било черно и е имало рога...С много мъка и един остър солингенски нож, който вече не е така остър, ама дано либето това не го прочете, отстраних козината...Гадост. Почувствах се като убиец. Така ме гледаха тези очи:shocked:..... Стана ми много тъжно, гадно, противно, но това, което изпитвах най-силно беше вина:blink::?
Ден втори
След като ученикът ме напусна пристъпих към обезкостяване, защото тенджерата ми трябваше за едно шкембе:winkw:
Тази манипулация не се оказа кой знае колко по-сполучлива от другите в предишния ден. Няма да изпадам в подробности по отношение на това как изкарах очите и какво всъщност значи трапанация. Ще кажа само, че по мое мнение по костите остана доста материал..... В нашето семейство месоядните не ядат хрущяли, така че последните бидеха отстранени и предоставени на котакара, който, като достоен представител на семейство лигльовци, си позволи само да измъкне от купичката си най-големия, да го занесе в коридора и съсредоточено да го съзерцава в продължение на няколко минути. Сигурно очакваше да шавне...Знам ли Но след като не последва действие от страна на котарака, както и от страна на хрущяла, котката биде лишена от компанията си...
Следващият път не питай, а направо викай да помагаме!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Глас в пустиня
Въй!:blink:frisky lioness написа:То не е за разказване..4avdar4e написа:Нарочно ти повдигам темата, да видиш и да вземеш да докладваш за резултата
Значи ще почна още от вчера. След като изчетох съветите пристъпих към варене. Вадя главата от хладилника. Тя беше в найлонова торбичка. В магазина много не се заглеждах, но бях неприятно изненадана в момента, в който я освободих от найлоновата прегръдка. По главата имаше....козина:blink::shocked: На местата, където са били рогата и в ноздритеАми сега. Така ми се прииска звеневия или незнайния да бяха при мен...Обаче като ги няма....Невольо, невольооооооо
Ден втори
След като ученикът ме напусна пристъпих към обезкостяване, защото тенджерата ми трябваше за едно шкембе:winkw:
Фрискиту...сюрмашкуту...ам ку ти се беше наложило да я сваляш тая главичка от тялото...
Съжалявам, ама много се смях...а, ако беше изблеяла(главата де) по някое време...
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Натам вървят нещата, обаче..............[unknown] написа:Ох, мамоооооооооо....![]()
![]()
Следващият път не питай, а направо викай да помагаме!
ЕПИЛОГ
След задушаване в йена с гъбки, подправки и кашкавал, мойто либе, което имаше чест и удоволствие да изконсумира до последната шушка този кулинарен шедьовър
Ще повтарям...
П.П. Дори детенце опита:-) с уговорката това, което слага в устата си да не е език или мозък:-) Хареса му, но не толкова, колкото на баща му
П.П.П. Благодаря на всички за предложенията и идеите, и най-вече на НИЯ:-)

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Може единствено и само ако умирам от глад:shy:или по някакъв начин горкото йегне е заплаха за драгоценнннннния ми животБоЕВ написа:
Фрискиту...сюрмашкуту...ам ку ти се беше наложило да я сваляш тая главичка от тялото...
:

frisky lioness написа:То не е за разказване..4avdar4e написа:Нарочно ти повдигам темата, да видиш и да вземеш да докладваш за резултата
Ама че новела !
Един ню-драматизм
....
Аз пък одеве купих един агнешки котлети, помолих да ми ги направят като котлети, поотделно, отделих малко от месото за курбан-чорба.
Котлетите ще ги направя със спанак, незнам как точно, и затова ви моля, ако някой е наясно - да сподели. Иначе трябва да чета книги, а не обичам да готвя по книги ..

Моето мнение: Не оризилявай хубавото агнешко със спанак.woman eur написа:
![]()
![]()
![]()
Ама че новела !
Един ню-драматизмлеко УдиАлъновско
![]()
....
Аз пък одеве купих един агнешки котлети, помолих да ми ги направят като котлети, поотделно, отделих малко от месото за курбан-чорба.
Котлетите ще ги направя със спанак, незнам как точно, и затова ви моля, ако някой е наясно - да сподели. Иначе трябва да чета книги, а не обичам да готвя по книги ..
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Жено, ти се поЯви:blink::shocked:woman eur написа:
Ама че новела !
Един ню-драматизмлеко УдиАлъновско
![]()
....
ХОди ли до Бачково?
Пиши по-чеспо ма, жена.....
ЗабрАви ни нас, ей, забрАви ни:(:crying:

- frisky lioness
- Обратна връзка:
Те са три бре (целувките). Избираш си една и си я бодваш я на бузата, я на чЕлото[unknown] написа:А така! Браво! На Ния целувки, а това че аз и диктувах по телефона какво да пише- няма значение, а?!frisky lioness написа:
П.П.П. Благодаря на всички за предложенията и идеите, и най-вече на НИЯ:-)![]()
На ти една персонална да н'ривеш

Много се смях на описанието ти. Радвам се, че ви е било вкусно. Въздържам се от повече коментар, че като прочетох колко народ има фобия от агнешки главички..... се почувствах неудобно.frisky lioness написа: В нашето семейство месоядните не ядат хрущяли, така че последните бидеха отстранени и предоставени на котакара, който, като достоен представител на семейство лигльовци, си позволи само да измъкне от купичката си най-големия, да го занесе в коридора и съсредоточено да го съзерцава в продължение на няколко минути. Сигурно очакваше да шавне...Знам ли Но след като не последва действие от страна на котарака, както и от страна на хрущяла, котката биде лишена от компанията си...
Ето нещо за теб и любителите на котки.