За изборите
За изборите
Не бе! Не за онези. Пфу!
За нашите избори, които правим. Искам да вметна като една каква беше ъ-ъ силна газка?
- Червени Котако - започна Алиса доста боязливо - би ли ми казал кой път да хвана оттук?
- Зависи на къде отиваш - отвърна Котака.
- Все едно на къде... - каза Алиса.
- Тогава е все едно кой път ще хванеш - рече Котака.
За нашите избори, които правим. Искам да вметна като една каква беше ъ-ъ силна газка?
- Червени Котако - започна Алиса доста боязливо - би ли ми казал кой път да хвана оттук?
- Green Light
Re: За изборите
Да ти кажа, братче, тва и за онези избори важи с пълна силаRemmivs написа:Не бе! Не за онези. Пфу!
Remmivs написа:Не бе! Не за онези. Пфу!
Така, де и аз да вметна: Джони Уокър.
И да допълня: Keep walking
Последно промяна от Niya на 06.10.06, 07:49, променено общо 1 път.
- Dark Angel
Сякаш през по- голямата част от съзнателният си живот съм виждал начертан път и съм знаел, че по него трябва да вървя. Е, имало е някой разклонения, по които съм можел да тръгна, но не съм. Не знам дали съм сбъркал. Но и как бих могъл да зная...Remmivs написа:Не бе! Не за онези. Пфу!
Alea iacta est
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Imam edna plochka, ot tezi gipsovite, s nadpis "Ako ne znaesh kade si tragnal, shte stignesh nyakade drugade", koeto vinagi mi e zvuchalo stranno, zashtoto ryadko sam znaela kade otivam, a pochti vinagi sam se chuvstvala na myastoto si.Remmivs написа:Не бе! Не за онези. Пфу!
PS sorry za latinicata
Понеже си почнал си цитат и аз реших с цитат да ти отговоря
— Хайде. Давай да бягаме оттук.
— Накъде ли?
Ринсуинд въздъхна. Все се опитваше да изясни основната си философска идея, а хората все не я проумяваха.
— Не се тревожи относно частта «накъде» — отговори. — Моят опит показва, че тя се нарежда от само себе си. Важното е бягането «от».
Та имаме ли избор или всичко се нарежда от само себе си докато ние тичаме задъхано "от... "? Опитваме се да избягаме от себе си (което, както казва Боев е невъзможно
) и правим това, което трябва, мислейки си, че имаме избор? Може би важно е само това, че бягаме, не спираме?
— Накъде ли?
Ринсуинд въздъхна. Все се опитваше да изясни основната си философска идея, а хората все не я проумяваха.
— Не се тревожи относно частта «накъде» — отговори. — Моят опит показва, че тя се нарежда от само себе си. Важното е бягането «от».
Та имаме ли избор или всичко се нарежда от само себе си докато ние тичаме задъхано "от... "? Опитваме се да избягаме от себе си (което, както казва Боев е невъзможно
Мда. Докато бягам, надявам се. 8)Гаспод написа:Понеже си почнал си цитат и аз реших с цитат да ти отговоря
— Накъде ли?
Та имаме ли избор или всичко се нарежда от само себе си докато ние тичаме задъхано "от... "? Опитваме се да избягаме от себе си (което, както казва Боев е невъзможно) и правим това, което трябва, мислейки си, че имаме избор? Може би важно е само това, че бягаме, не спираме?
Сляп съм бил, братко. Така е. Ама хич не мислех за тях, а и сега не ща, та затуй така го рекох.Green Light написа:Да ти кажа, братче, тва и за онези избори важи с пълна сила
Нищо де, други има теми.Niya написа:![]()
Човеко, с това заглавие, подминах веднъж, после еще раз, накрая си викам: Нийо, нимой така, Ремът писал, бре.
![]()
Така, де и аз да вметна: Джони Уокър.
Мерси за четката! Баданарки продавате ли също? 8)
Наздраве!
Бе, пусто все Рубикон пред нас...[unknown] написа:Сякаш през по- голямата част от съзнателният си живот съм виждал начертан път и съм знаел, че по него трябва да вървя. Е, имало е някой разклонения, по които съм можел да тръгна, но не съм. Не знам дали съм сбъркал. Но и как бих могъл да зная...
Alea iacta est
Наздраве!
Бе не е съвсем така. За "ония" избори аз (що годе) знам къде искам да отида... но нито един от пътищата не води натам... дори и в посоката даже не е... та какво да избера?Remmivs написа:Сляп съм бил, братко. Така е. Ама хич не мислех за тях, а и сега не ща, та затуй така го рекох.Green Light написа:Да ти кажа, братче, тва и за онези избори важи с пълна сила
Ми нали пътят бил важен а не пристигането. И шумът от пляскане с една ръка да слушаш също било важно, казват...Remmivs написа:Мда. Докато бягам, надявам се. 8)Гаспод написа:Понеже си почнал си цитат и аз реших с цитат да ти отговоря
— Накъде ли?
Та имаме ли избор или всичко се нарежда от само себе си докато ние тичаме задъхано "от... "? Опитваме се да избягаме от себе си (което, както казва Боев е невъзможно) и правим това, което трябва, мислейки си, че имаме избор? Може би важно е само това, че бягаме, не спираме?
Бе, има пътища, Гасподе. Пътници по тях обаче - ойк. Та, прав е Грийн - поне теоритично.Гаспод написа:Бе не е съвсем така. За "ония" избори аз (що годе) знам къде искам да отида... но нито един от пътищата не води натам... дори и в посоката даже не е... та какво да избера?
Ти си щастлив човек, Вяра!vyara написа:Imam edna plochka, ot tezi gipsovite, s nadpis "Ako ne znaesh kade si tragnal, shte stignesh nyakade drugade", koeto vinagi mi e zvuchalo stranno, zashtoto ryadko sam znaela kade otivam, a pochti vinagi sam se chuvstvala na myastoto si.
PS sorry za latinicata
Da, taka e. Makar i da ne moga da definiram shtastie 8)Remmivs написа:Ти си щастлив човек, Вяра!vyara написа:Imam edna plochka, ot tezi gipsovite, s nadpis "Ako ne znaesh kade si tragnal, shte stignesh nyakade drugade", koeto vinagi mi e zvuchalo stranno, zashtoto ryadko sam znaela kade otivam, a pochti vinagi sam se chuvstvala na myastoto si.
PS sorry za latinicata
Ами да ти кажа не знам дали някой истински може. Аналитичен израз за това май няма. Не, че не съм търсил и разпитвал...vyara написа:Da, taka e. Makar i da ne moga da definiram shtastie 8)
ТцRemmivs написа:Бе, има пътища, Гасподе. Пътници по тях обаче - ойк. Та, прав е Грийн - поне теоритично.Гаспод написа:Бе не е съвсем така. За "ония" избори аз (що годе) знам къде искам да отида... но нито един от пътищата не води натам... дори и в посоката даже не е... та какво да избера?
Няма път
може да се прокара
обаче няма кой да го прокара... щото е по-лесно по готовите
а те кви магистрали пускат "специално и единствено" за изборите.... и после гледаш магистрала с 4 ленти в една посока, а свършва пред тоалетната... а ако не си късметлия - направо в септичната яма...
та така
после чакаш следващият "строител" да ти предложи поредната магистрала
и се мяташ на нея, макар да знаеш къде ще те заведе накрая
а ако не искаш те мята мнозинството
демокрация
Абе прав си, за жалост, ама си забравил да прочетеш една дума - теоритично.Гаспод написа: Тц
Няма път
може да се прокара
а те кви магистрали пускат "специално и единствено" за изборите.... и после гледаш магистрала с 4 ленти в една посока, а свършва пред тоалетната... а ако не си късметлия - направо в септичната яма...
та така
демокрация
Пред него ли си в момента?...Remmivs написа:Бе, пусто все Рубикон пред нас...[unknown] написа:Сякаш през по- голямата част от съзнателният си живот съм виждал начертан път и съм знаел, че по него трябва да вървя. Е, имало е някой разклонения, по които съм можел да тръгна, но не съм. Не знам дали съм сбъркал. Но и как бих могъл да зная...
Alea iacta est
Наздраве!
Наздраве! 8)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Ами в един или друг аспект всеки е там във всеки момент от времето. Т.е. Рубикон е вечно пред нас докато не се превърне в Стикс. И все внего се къпем, и все е различен...[unknown] написа: Пред него ли си в момента?...
Наздраве! 8)
Наздраве!
Тцъ, баданарките ми свършиха.Remmivs написа:Нищо де, други има теми.Niya написа:![]()
Човеко, с това заглавие, подминах веднъж, после еще раз, накрая си викам: Нийо, нимой така, Ремът писал, бре.
![]()
Така, де и аз да вметна: Джони Уокър.![]()
Мерси за четката! Баданарки продавате ли също? 8)
Наздраве!
Останаха само малки четчици, за рисуване.
От онез, за веждите ли?Niya написа:Тцъ, баданарките ми свършиха.![]()
Ъхъ, от кутията с лъжите.Remmivs написа:От онез, за веждите ли?Niya написа:Тцъ, баданарките ми свършиха.![]()
мани ти теориятаRemmivs написа:Абе прав си, за жалост, ама си забравил да прочетеш една дума - теоритично.Гаспод написа: Тц
Няма път
може да се прокара
та така
демокрация
аз съм практик
и пак добре де... можеше да съвместявам и двете :)
нали знаеш вица?
Аха.Гаспод написа: мани ти теорията
аз съм практик
нали знаеш вица?
Бтв, като гледам времето навън, тази седмица ще утече Софияленденето ни... Бтв, вий дома управихте ли се?Remmivs написа:Аха.Гаспод написа: мани ти теорията
аз съм практик
нали знаеш вица?
Да, за съжаление май си прав.
Да, за щастие.
И още нещо по темата за теорията и практиката:
http://dnes.bg/article.php?cat=10&id=26804
И още нещо по темата за теорията и практиката:
http://dnes.bg/article.php?cat=10&id=26804
Какви избори правите? Щото нали съм отпреди малко, та не знам.Remmivs написа:Не бе! Не за онези. Пфу!
Никакви към момента, всъщност. Освен всеки свои лични.pocti_bezobidna написа:Какви избори правите? Щото нали съм отпреди малко, та не знам.
Как никви бе? Всеки миг е некъф избор. Коя риза да сложа.. да се обръсна ли... да пия ли кафе или по-добре чайче... всеки такъв избор може да те хвърли в един или друг от крачолите на времето*... колкото и дребен и незначителен да ти се вижда :)Remmivs написа:Никакви към момента, всъщност. Освен всеки свои лични.pocti_bezobidna написа:Какви избори правите? Щото нали съм отпреди малко, та не знам.
* Пратчет, разбира се :)
Последно промяна от Gaspode на 06.10.06, 10:11, променено общо 1 път.
Спокойно, няма да се кандидатирам.Remmivs написа:Никакви към момента, всъщност. Освен всеки свои лични.pocti_bezobidna написа:Какви избори правите? Щото нали съм отпреди малко, та не знам.