Триполи отказа да приема български кораби
- Green Light
Триполи отказа да приема български кораби
Либийските пристанища не допускат български кораби в отговор на решението на Българската асоциация на корабните брокери да не обслужват либийски плавателни съдове.
Това де казва св неофициална информация от Параходство „Български морски флот
До момента към българските институции не е отправяно официално предупреждение за евентуални санкции срещу български кораби.
Припомняме, че български кораб не бе допуснат до пристанището в Триполи преди три дни. Затова пътуващите за Либия български кораби са пренасочват към пристанища на съседни страни.
На 22 декември Българската асоциация на корабните брокери взе решение да не обслужва либийски плавателни съдове заради несправедливия процес срещу българските медицински сестри.
Като контрамярка на 10 януари деветте либийски пристанища, които са държавна собственост, са решили да не допускат български кораби. За това обаче не е постъпил никакъв документ в която и да е българска институция.
Очаква се по-късно днес Министерството на транспорта да излезе с официално становище по случая.
http://news.ibox.bg/news/id_219544914
Това де казва св неофициална информация от Параходство „Български морски флот
До момента към българските институции не е отправяно официално предупреждение за евентуални санкции срещу български кораби.
Припомняме, че български кораб не бе допуснат до пристанището в Триполи преди три дни. Затова пътуващите за Либия български кораби са пренасочват към пристанища на съседни страни.
На 22 декември Българската асоциация на корабните брокери взе решение да не обслужва либийски плавателни съдове заради несправедливия процес срещу българските медицински сестри.
Като контрамярка на 10 януари деветте либийски пристанища, които са държавна собственост, са решили да не допускат български кораби. За това обаче не е постъпил никакъв документ в която и да е българска институция.
Очаква се по-късно днес Министерството на транспорта да излезе с официално становище по случая.
- Green Light
Пропуснал си, волно или неволно, друга една важна новина:
Старозагорската пивоварна компания „Загорка", която е част от бирения гигант „Heineken", планира да покачи цените на бирата през юни.
Това съобщи генералният мениджър на компанията Ян Дерк ван Кернебеек, предаде money.bg.
Предстоящото повишаване на цените е вследствие на увеличението на заплатите на служителите на пивоварната, казаха още от бирената компания.
Това наше действие цели да задържи на работа високо квалифицираните служители, на които компанията държи изключително много, допълни още Кернебеек.
Първо за новите цени ще научат дистрибуторите на пивоварната, след което и медиите, тъй като такава е практиката на фирмата, заявиха още от „Загорка".
За миналата година "Загорка" регистрира печалба преди лихви и данъци от почти 6 млн.евро или с 26% повече от предходната 2005 г. Компанията е лидер по продажби на бирения пазар в страната за 2006 г. с 30% пазарен дял.
Старозагорската пивоварна притежава лиценз за търговия и производство на нашия пазар на бирените марки Heineken, Zagorka, Amstel, Ariana, Stolichno, Gold и Murphy's.
Тва в кръга на майтапа де

А по темата - сериозно ли очакваш реакция? На нещо, което касае няколко си там кораба някъде на майната си в некво си море...
Не вярвам да има реакция.
Обаче ми прави вчепетление колко бързо реагира либийската ДЪРЖАВА... щото нали са държавни техните пристанища. А нашата държава къде е? Рупа моркови нейде в ъгъла. Щото "Българската асоциация на корабните брокери" е всичко друго, но не и държавна.
Като се замисля, не мога да се сетя за държавна реакция... като изключим тихата дипломация. Но пък аз не я следя много темата, признавам си...
Старозагорската пивоварна компания „Загорка", която е част от бирения гигант „Heineken", планира да покачи цените на бирата през юни.
Това съобщи генералният мениджър на компанията Ян Дерк ван Кернебеек, предаде money.bg.
Предстоящото повишаване на цените е вследствие на увеличението на заплатите на служителите на пивоварната, казаха още от бирената компания.
Това наше действие цели да задържи на работа високо квалифицираните служители, на които компанията държи изключително много, допълни още Кернебеек.
Първо за новите цени ще научат дистрибуторите на пивоварната, след което и медиите, тъй като такава е практиката на фирмата, заявиха още от „Загорка".
За миналата година "Загорка" регистрира печалба преди лихви и данъци от почти 6 млн.евро или с 26% повече от предходната 2005 г. Компанията е лидер по продажби на бирения пазар в страната за 2006 г. с 30% пазарен дял.
Старозагорската пивоварна притежава лиценз за търговия и производство на нашия пазар на бирените марки Heineken, Zagorka, Amstel, Ariana, Stolichno, Gold и Murphy's.
А по темата - сериозно ли очакваш реакция? На нещо, което касае няколко си там кораба някъде на майната си в некво си море...
Обаче ми прави вчепетление колко бързо реагира либийската ДЪРЖАВА... щото нали са държавни техните пристанища. А нашата държава къде е? Рупа моркови нейде в ъгъла. Щото "Българската асоциация на корабните брокери" е всичко друго, но не и държавна.
Като се замисля, не мога да се сетя за държавна реакция... като изключим тихата дипломация. Но пък аз не я следя много темата, признавам си...
- Green Light
- Green Light
- Green Light
Че аз от...
около 5 години отказвам преводи на либийски търговци, граждани, както и на нашенци, които търгуват с Либия.
Ама аз съм дребна риба, цаца, та още не е реагирало либийското "правителство". И едва ли някога ще го направи.
Ама аз съм дребна риба, цаца, та още не е реагирало либийското "правителство". И едва ли някога ще го направи.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Re: Триполи отказа да приема български кораби
Само да вметна, че Уишеса, дето ври и кипи в тия води разказваше, че през последните не -знам-си-колко-години либийски кораб даже не е и помирисвал българско пристанище....:eek:Green Light написа:Либийските пристанища не допускат български кораби в отговор на решението на Българската асоциация на корабните брокери да не обслужват либийски плавателни съдове.
Re: Че аз от...
ми...хубуу... ама малко неразбираемо за менGreen Light написа: ....
На 22 декември Българската асоциация на корабните брокери взе решение да не обслужва либийски плавателни съдове .......
да бяха спряли и да ходят до либийски пристанища
казус нямаше да има.
на мен ми е интересно дали ... някога..
ще видим лекарския съюз да предприеме мерки ...
Ха-ха-а-а! Значи БАКБ трупат политически дивиденти, без да загубят нито стотинка от това!4avdar4e написа:Само да вметна, че Уишеса, дето ври и кипи в тия води разказваше, че през последните не -знам-си-колко-години либийски кораб даже не е и помирисвал българско пристанище....:eek:Green Light написа:Либийските пристанища не допускат български кораби в отговор на решението на Българската асоциация на корабните брокери да не обслужват либийски плавателни съдове.
Кретеноиди нещастни!
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
То че няма държавна реакция, няма, но либийски кораб и без това не може да влезе в българско пристанище защото няма да има кой да го обслужи, освен брокерите, агентите също членуват в асоциацията. А като няма агент кораба, не може да влезе в никое пристанище.Gaspode написа:Пропуснал си, волно или неволно, друга една важна новина:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Верно е, и няма скоро да се случи.4avdar4e написа: Само да вметна, че Уишеса, дето ври и кипи в тия води разказваше, че през последните не -знам-си-колко-години либийски кораб даже не е и помирисвал българско пристанище....:eek:
Либийският флаг не е уелкъм в България още от време оно.
Както казах по-горе, либийския флаг не е любим за морска администрация от години. Но това досега не означаваше, че либийски кораб не може да влезе в българско пристанище. Просто ни избягваха либийците. Много кораби обаче са влизали с други флагове, като корабите обаче са били либийска собственост. Сега и това вече няма да става, има ли някаква либийска връзка, аут, това е.ave написа: Ха-ха-а-а! Значи БАКБ трупат политически дивиденти, без да загубят нито стотинка от това!
Кретеноиди нещастни!
Така че пари се губят от това, не се безпокой
Green Light написа:Самата ситуация не е особено любопитна. Две плюс две е равно на четири. По- интересно ми е, каква ще е реакцията на обществото в България и дали телевизиите ще подхванат темата
тука какво стана не е ясно или аз испуснах
да не сме ги помолили да отворят?
ПП
Щото не мога да насмогна на темпото в другите теми