IN MEMORIAM
IN MEMORIAM
http://www.cult.bg/img_events/pic3430_1t.jpg
за съжаление не мога да намеря легендарното му прасе с подписа на т.живков
но повечето му неща са толкова точни, свежи и въздействащи, че реших просто да взема първото, което ми изплюе гугъла
но повечето му неща са толкова точни, свежи и въздействащи, че реших просто да взема първото, което ми изплюе гугъла
just perfect
- сър Айвънхоу
Re: IN MEMORIAM
Лека му пръст!bead_ написа:http://www.cult.bg/img_events/pic3430_1t.jpg
Невероятен беше!
Имам "Люти чушки". Там е "подписа"...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
- Green Light
Оня ден(ама наистина, не вчера а оня ден вечерта) гледахме с Бейби по TCM филм с Джим Кели, Франк Синатра и още един образ. Мюзикъл(естествено). Та тогава пак тва си мислех. Тогавашната публика е имала вкус, чувство за хумур, за такт...Мнемозина написа:Надявам се, че не е точно такова съотношението.Green Light написа:Бог да го прости!
Дали цялото наше поколение се съотнася къмто поколението на нашите дядовци, така както внука на Радой Ралин къмто дядо си.
- Green Light
Радой Ралин >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>дядовците ниRemmivs написа:Бог да го прости!
Какво е отношението?
........................................................ равно ли е на ..................................................
Димитър Стоянов(глупчото >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ние
от Атака, дето се издъни в Брюксел)
Тюх как да го напиша?
Да, май е на Радой Ралин това:Remmivs написа: Фана ме натясно. Не знам какво е отношението между ИВ и НП. И не знам дали РР го е казал.
Въобще май ще трябва да цитирам Сократ съвсем скоро....
На стола на Иван Вазов
днес се кипри Начо Папазов
Начо Папазов е ей този. Останалото за съотношението ще се сетиш сам.
Но според мен какво е реалното съотношение между нашето поколение и това на дядовците ни ще го разберем след около шейсетина години. Вазов със сигурност не е бил виждан от съвременниците си така, както ние го виждаме сега.
А какво за Сократ?
Panta rhei...
Уф! Вденах най-подир! Мерсидаря, начи!Мнемозина написа:
Да, май е на Радой Ралин това:
На стола на Иван Вазов
днес се кипри Начо Папазов
Начо Папазов е ей този. Останалото за съотношението ще се сетиш сам.
Но според мен какво е реалното съотношение между нашето поколение и това на дядовците ни ще го разберем след около шейсетина години. Вазов със сигурност не е бил виждан от съвременниците си така, както ние го виждаме сега.
А какво за Сократ?
За дистанцията си права, мисля аз.
За Сократ.... Единственото, което знам е фактът за моята необразованост (често цитиран като "знам, че нищо не знам", а понякога и допълван (вероятно погрешно) с ", но има хора, които и това не знаят...").
Минута мълчание му е майката
Навръх една Нова година имах глупостта да попитам Йордан Радичков какво би казал по телевизора, ако трябва да излезе с обръщение към българския народ.
Ако трябва да се обърна към българския народ, отвърна той, бих се обърнал с лице към него и бих помълчал.
Защо ли се сещам днес за това интервю с писателя?
Дали отново не е дошло време за минута мълчание в памет на живите?
Живите, които не знаят на кой свят са и на коя земя.
Живите ни родители, които съветваме да продадат апартаментите си, за да си осигурят старините. Децата ни, които се чудим как час по-скоро да изстреляме в чужбина. За да не ги насилят в някой подлез или зарибят с трева...
Минута мълчание му е майката.
Кой обаче дръзва днес да помълчи. Йордан Радичков кротко пасе верблюдите си по небесните поляни... Няма ги и Николай Хайтов, Александър Геров, Иван Радоев, Радой Ралин, Павел Матев, Марко Семов, Александър Фол, бате Асен, Гена Димитрова, Станислав Стратиев, отиде си и Борис Димовски.
Тези и още десетки българи приживе разбраха горчивата истина, че битката с пустословието, със сквернословието е обречена, разбраха, че битката със световното опростачване е тотално загубена.
Разбраха още, че гласовете им са гласове в пустиня "Простотията ни е навсякъде. Надупчила ни е като швейцарско сирене. Дупки да искаш. В морето, във властта, в партиите, в институциите, в телевизиите... Ние сме едно шапито на 111 хиляди квадратни километра. Но ще направим ли някога сиренето?", каза ми малко преди да си отиде от света Станислав Стратиев.
Кой ще направи сиренето? Това е въпросът. Поколението, което става и ляга с потресаващия въпрос в главата кой кого ще оноди в Онази къща? Надали.
Кадърните ни чеда, които са се цанили в западни фирми за по 5000 евро заплата? Надали.
Кой ще направи сиренето, когато, щом се съберат трима българи на едно място, нещата се провалят. Защото всеки гледа в канчето на другия а в най-добрия случай - само в своето канче.
Друга една дупка обаче е по-страшна.
Това е пропастта, която оставят след себе си поборниците за морал и човещина. Същите тези Йордан, Николай, Гена, Станислав, Борис... Тя е зейнала и като нищо ще ни глътне до няколко години. Ако не си отворим очите и отпушим ушите. И не хванем лопатите.
Източник
Ако трябва да се обърна към българския народ, отвърна той, бих се обърнал с лице към него и бих помълчал.
Защо ли се сещам днес за това интервю с писателя?
Дали отново не е дошло време за минута мълчание в памет на живите?
Живите, които не знаят на кой свят са и на коя земя.
Живите ни родители, които съветваме да продадат апартаментите си, за да си осигурят старините. Децата ни, които се чудим как час по-скоро да изстреляме в чужбина. За да не ги насилят в някой подлез или зарибят с трева...
Минута мълчание му е майката.
Кой обаче дръзва днес да помълчи. Йордан Радичков кротко пасе верблюдите си по небесните поляни... Няма ги и Николай Хайтов, Александър Геров, Иван Радоев, Радой Ралин, Павел Матев, Марко Семов, Александър Фол, бате Асен, Гена Димитрова, Станислав Стратиев, отиде си и Борис Димовски.
Тези и още десетки българи приживе разбраха горчивата истина, че битката с пустословието, със сквернословието е обречена, разбраха, че битката със световното опростачване е тотално загубена.
Разбраха още, че гласовете им са гласове в пустиня "Простотията ни е навсякъде. Надупчила ни е като швейцарско сирене. Дупки да искаш. В морето, във властта, в партиите, в институциите, в телевизиите... Ние сме едно шапито на 111 хиляди квадратни километра. Но ще направим ли някога сиренето?", каза ми малко преди да си отиде от света Станислав Стратиев.
Кой ще направи сиренето? Това е въпросът. Поколението, което става и ляга с потресаващия въпрос в главата кой кого ще оноди в Онази къща? Надали.
Кадърните ни чеда, които са се цанили в западни фирми за по 5000 евро заплата? Надали.
Кой ще направи сиренето, когато, щом се съберат трима българи на едно място, нещата се провалят. Защото всеки гледа в канчето на другия а в най-добрия случай - само в своето канче.
Това е пропастта, която оставят след себе си поборниците за морал и човещина. Същите тези Йордан, Николай, Гена, Станислав, Борис... Тя е зейнала и като нищо ще ни глътне до няколко години. Ако не си отворим очите и отпушим ушите. И не хванем лопатите.
Източник
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Dark Angel
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Re: IN MEMORIAM
Някак онази вечер тази новина е претупаха по телевизията. Съобщиха го ей така, между другото... Ако беше починал някой от дебеловратите, някоя мутра, щяха да дадат подробен репортаж, обстойно описващ житието и битието му, но сега....Едно, две изречения...bead_ написа:http://www.cult.bg/img_events/pic3430_1t.jpg
Тъжно е.
Поклон

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
Re: Минута мълчание му е майката
И още има- Христо Фотев, Блага Димитрова, Павел Матев. И верно дупка оставятmaggot написа: Кой обаче дръзва днес да помълчи. Йордан Радичков кротко пасе верблюдите си по небесните поляни... Няма ги и Николай Хайтов, Александър Геров, Иван Радоев, Радой Ралин, Павел Матев, Марко Семов, Александър Фол, бате Асен, Гена Димитрова, Станислав Стратиев, отиде си и Борис Димовски.
.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Много мрачно звучи това... Не знам обаче какво би отворило очите и отпушило ушите...maggot написа: Разбраха още, че гласовете им са гласове в пустиня
Когато хора като Борис Димовски затварят завинаги очи, светлината намалява...
неговите работи могат да ги оценят само хора от нашето поколение и по-възрастни. само ние можем да видим светлината. защото знаем, че освен умел карикатурист беше и смел човек. сега децата, които разполагат с почти неограничени свободи няма как да разберат същността на нещата, които казваше чрез карикатури. и слава богу.Stranniche написа:Много мрачно звучи това... Не знам обаче какво би отворило очите и отпушило ушите...
Когато хора като Борис Димовски затварят завинаги очи, светлината намалява...
just perfect
- Dark Angel