това примерно мен ме касае, щото постоянно се сблъквам със "спящия" разум на част от хората
различното ми мнение обичайно се възприема като "яхване на метлата"
дарки...,Дарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
това примерно мен ме касае, щото постоянно се сблъквам със "спящия" разум на част от хората
Статийката си я бива...дано повече от Клубарите я прочетатДарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
за юг сега ми е мъчноdoktorka написа: дарки...,
цял отбор сме...
само дето, ти не щя да яхнеш метлата да идем на юг...
никакъв авантщристичен дух!
ама никакъв!8) 8)
ми все ще хвърлят по едно очоKent написа:
Статийката си я бива...дано повече от Клубарите я прочетат![]()
П.П. Колкото до "спящия" разум....ми естествен отбор бре...Разумът има чудното свойство .... като заспи, тва да е завинаги
Ааааа, сетих са и за един КАРДИНАЛЕН пропуск в Статийката. Касае менталитета и донякъде предръзсъдаците....на част от Южнославянското ни племе.... от Моя Пол за нерадостДарк написа:ми все ще хвърлят по едно очоKent написа:
П.П. Колкото до "спящия" разум....ми естествен отбор бре...Разумът има чудното свойство .... като заспи, тва да е завинаги
ха, в един друг край на Родината се изчаква мъжа да излезне на кафе/работа/планина/иманярство, абе кво ще да е, само да го няма, щото пречиKent написа: Ааааа, сетих са и за един КАРДИНАЛЕН пропуск в Статийката. Касае менталитета и донякъде предръзсъдаците....на част от Южнославянското ни племе.... от Моя Пол за нерадост![]()
От жена акъл не ща :eek:

Всячески се опитвам да им избягам. Кой знае дали успявам.Дарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
И още по-тъпо: пари ми дай, акъл не ща.Kent написа:Ааааа, сетих са и за един КАРДИНАЛЕН пропуск в Статийката. Касае менталитета и донякъде предръзсъдаците....на част от Южнославянското ни племе.... от Моя Пол за нерадостДарк написа:ми все ще хвърлят по едно очоKent написа:
П.П. Колкото до "спящия" разум....ми естествен отбор бре...Разумът има чудното свойство .... като заспи, тва да е завинаги![]()
От жена акъл не ща :eek:
за да ги загроби някъдеPiqndurnik написа: И още по-тъпо: пари ми дай, акъл не ща.

За мен това са по-скоро клишета, не предразсъдъци :think:Дарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
Е да, но в повечето случаи работят. Искам да кажа - машинално се приемат за верни.4avdar4e написа:За мен това са по-скоро клишета, не предразсъдъци :think:Дарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
става скучно, некои индивиди понеже са замразили 90 % от мозъчните функции се това си повтарят, метлата та метлата4avdar4e написа:
За мен това са по-скоро клишета, не предразсъдъци :think:

Че то и това с метлата си е клишеDark написа:става скучно, некои индивиди понеже са замразили 90 % от мозъчните функции се това си повтарят, метлата та метлата4avdar4e написа:
За мен това са по-скоро клишета, не предразсъдъци :think:
знаеш ли, от някои хора като го видя написано не се обиждам, но от други е като да те жилне езичето на пепелянка4avdar4e написа: Че то и това с метлата си е клише![]()
Аз го употребявам по-скоро да се избъзикам с някого, нещо като зочовски жаргон.

Като казахме "клише", та се сетих за едно чудесно стихотворение. Поздрав!Dark написа: знаеш ли, от някои хора като го видя написано не се обиждам, но от други е като да те жилне езичето на пепелянка
Предрасъдъците, казват в статията, са мъдрости на готово за мързеливи умове. Добре, де, няма ли полезни предрасъдъци (или клишета, все едно)?Дарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
мда, зема да пратя една бележка до автора на статията, че не е обяснил добре - че не трябв ада се скача от 10-ти етаж, за да разберем умира ли се, че не трябва да пием сода каустик, за да се убедим, че ще изгори вътрешностите, че не трябва да заставаме пред движеща се със 100 км в час кола и т.н.Green Light написа:Предрасъдъците, казват в статията, са мъдрости на готово за мързеливи умове. Добре, де, няма ли полезни предрасъдъци (или клишета, все едно)?Дарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
- "Мръснните ръце носят болест"
- "Отличните бележки, предполагат успех в живота"
- "Наркоманите са пропаднали хора"
- "Когато алкохола започне да ти пречи на работата, спри да работиш"
и т.н. Това са все мъдрости наготово. Ние не сме експериментирали дали ще хванем хепатит чрез мръсни ръце, нали? Не можем да достигнем до всяка мъдрост в живота самостоятелно.

Това, което казвате не са предразсъдъци. Например има научни доказателства, че много болести се разпрострават чрез немити ръце, че сода каустик е отрова за организма, знаят се законите за земното притегляне и уязвимостта на човешките кости и пр. и е ясно, че ако скочиш от 10тия етаж и по някаква огромна случайност оцелееш, ще си съвсем натрошен - иначе ще те съобщят по новините в 8 часа...Dark написа:мда, зема да пратя една бележка до автора на статията, че не е обяснил добре - че не трябв ада се скача от 10-ти етаж, за да разберем умира ли се, че не трябва да пием сода каустик, за да се убедим, че ще изгори вътрешностите, че не трябва да заставаме пред движеща се със 100 км в час кола и т.н.Green Light написа:Предрасъдъците, казват в статията, са мъдрости на готово за мързеливи умове. Добре, де, няма ли полезни предрасъдъци (или клишета, все едно)?Дарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
- "Мръснните ръце носят болест"
- "Отличните бележки, предполагат успех в живота"
- "Наркоманите са пропаднали хора"
- "Когато алкохола започне да ти пречи на работата, спри да работиш"
и т.н. Това са все мъдрости наготово. Ние не сме експериментирали дали ще хванем хепатит чрез мръсни ръце, нали? Не можем да достигнем до всяка мъдрост в живота самостоятелно.
май май са пропуснали доста неща в таз статия
ех, понеже и той се е позаял с менStranniche написа: Това, което казвате не са предразсъдъци. Например има научни доказателства, че много болести се разпрострават чрез немити ръце, че сода каустик е отрова за организма, знаят се законите за земното притегляне и уязвимостта на човешките кости и пр. и е ясно, че ако скочиш от 10тия етаж и по някаква огромна случайност оцелееш, ще си съвсем натрошен - иначе ще те съобщят по новините в 8 часа...
Но ще дам пример /цитирам/: "Напоследък все ми обясняват, че само лузърите и незнаещите чужди езици са останали в Бг, и че без връзки не може никаква кариера да се направи и т.н." Или точно обратното твърдение: "Не малка част от емигриралите са пълни лузъри в България ..." - тия "съвсем сериозни" позиции ги срещнах днес в дирника, когато не можах да вляза в ЗОЧО-то... Това са твърдения, които не се основават на някакви съществени доказателства или на истинско РАЗСЪЖДЕНИЕ, ами просто на някой се позовава на тях, за да си оправдае...
Уф, не ми се навлиза в разни теории на познанието и пр. Sorry.
Лека нощ!

Аз пък не обичам заяжданици и гледам да стоя далеч от тях. Просто нямам нерви за такива неща. Влизам тук за разведряване, комуникация с готини хора, обмяна на инфо и идеи, но видя ли че някои се карат, просто преставам да чета. /Тъй че не ми и пречат :) ./Dark написа:
ех, понеже и той се е позаял с мента аз леко ехидно написах отговорче.
заяжда му се на човека.....
може би съм подходяща за заяждане, баси, щото повече емоции и на хората явно им е интересно
Наздраве!Stranniche написа: Щях да кажа "Наздраве!", но се сетих, че може да ме обвинят в плагиатство от АВе
Тоя път, или по-точно - следващия - и аз съм с вас!Дарк написа:за юг сега ми е мъчноdoktorka написа: дарки...,
цял отбор сме...
само дето, ти не щя да яхнеш метлата да идем на юг...
никакъв авантщристичен дух!
ама никакъв!8) 8)
искам на море, и щерката иска на море и пита: "Ще отидем ли пак на море с твойта приятелка?" и мен ми се иде да се грабна и да потегля
а духа, духа спеше![]()
срам

и щерката на мънинка метличкаwoman eur написа:
Тоя път, или по-точно - следващия - и аз съм с вас!
Може и без никви мъже, само ние, на метлата!

Аа не бе, не съм, честна дума. Казвам, че тия статии покрай отрицателното, извеждат закон и отричат всичко. Само толкова. Щото статистически е еднакво вярно твърдението:Dark написа:ех, понеже и той се е позаял с менStranniche написа: Това, което казвате не са предразсъдъци. Например има научни доказателства, че много болести се разпрострават чрез немити ръце, че сода каустик е отрова за организма, знаят се законите за земното притегляне и уязвимостта на човешките кости и пр. и е ясно, че ако скочиш от 10тия етаж и по някаква огромна случайност оцелееш, ще си съвсем натрошен - иначе ще те съобщят по новините в 8 часа...
Но ще дам пример /цитирам/: "Напоследък все ми обясняват, че само лузърите и незнаещите чужди езици са останали в Бг, и че без връзки не може никаква кариера да се направи и т.н." Или точно обратното твърдение: "Не малка част от емигриралите са пълни лузъри в България ..." - тия "съвсем сериозни" позиции ги срещнах днес в дирника, когато не можах да вляза в ЗОЧО-то... Това са твърдения, които не се основават на някакви съществени доказателства или на истинско РАЗСЪЖДЕНИЕ, ами просто на някой се позовава на тях, за да си оправдае...
Уф, не ми се навлиза в разни теории на познанието и пр. Sorry.
Лека нощ!та аз леко ехидно написах отговорче.
заяжда му се на човека.....
може би съм подходяща за заяждане, баси, щото повече емоции и на хората явно им е интересно
не си? я да те погледна внимателноGreen Light написа: Аа не бе, не съм, честна дума. Казвам, че тия статии покрай отрицателното, извеждат закон и отричат всичко. Само толкова. Щото статистически е еднакво вярно твърдението:
Всички мъже изневеряват
и
Всички отличници успяват
Пък едното от двете е полезно да го ползваш наготово, а другото - вредно
ОК?

блондинките не ходят на църкваGreen Light написа: Всички мъже изневеряват
и
Всички отличници успяват
По-скоро жертви на естествения подбор.Kent написа:П.П. Колкото до "спящия" разум....ми естествен отбор бре...
Дарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
добре, разбрах го от темата с вица за блондинки :)графинята написа:Дарк написа:http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=945022
различното ми мнение обичайно се възприема като "яхване на метлата"аз съм от блондинките....

Ти сега какво, да не очакваш смислен отговорDark написа: добре, разбрах го от темата с вица за блондинки :)
и?
е че що трябва да е смислен? може просто да е интересенwishes написа:
Ти сега какво, да не очакваш смислен отговор

Умност не мое да е тъпаDark написа: е че що трябва да е смислен? може просто да е интересен
повечето умности са страшно тъпи. приличат на съвета за яденето на пастите
как пък да не може?wishes написа:
Умност не мое да е тъпа![]()
Какви пасти, я разкажи...